Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Įveikiau J. Vodolazkino „Laurą“. Dviprasmiškas įspūdis unsure.gif Pirmąją pusę tikrąja to žodžio prasme kamavau, dar tris kitas knygas perskaičiau, taip sunkiai sekėsi įsitraukti. Gal čia mano problema, gal dėl pačios temos, gal autorius pirmąją pusę sunkiau rašė, gal nuo vertėjo ir redaktoriaus kažkiek priklauso?g.gif Suprantu, kad toks buvo sumanymas ir toks aprašomas laikotarpis, bet vis tiek ta kankinystė, tas nežmoniškas savęs alinimas erzino, kažkuo N. Kazandzakio „Dievo neturtėlį“ priminė. Nuo „Kelio knygos“ visai įsijaučiau, ir turinys, ir kalba, stilius patiko, asociacijos su L. Gutausko „Kazbeku“ ir P. Lungino filmu „Sala“ išplaukė, gal dėl tos jurodivų tradicijos?
Atsakyti

Vitalija, ačiū, kad "Salą" priminei  :4u:  Nors kai klausiau "Laurą", neprisiminiau šio filmo. Man Lauras labai giliai įsimynė ir patiko besąlygiškai  :rolleyes: 

Savaitgalį praleidau lengvabūdiškai  su M.Levy L'Étrange Voyage de Monsieur Daldry (Nepaprasta pono Daldry kelionė) - eilinis siužetinis skaitalėlis, tačiau nepiktybiškas, ir kai verčiu į prancūzų, man labai praverčia paklausyti knygų prancūziškai :) Iš trijų Levy knygų (kitos -- šešėlių vagis ir Stipresnis už baimę jausmas),ši yra  per viduriuką tarp tikrai man patikusios nepretenzingos ir jaukios 'Šešėlių vagis" ir visiškai prastos mano akimis "Baimės'...

Šiaip dar esu perklausiusi visą S.Kingo "Tamsiojo bokšto" seriją (dvi paskutines angliškai, nes kitaip nebuvo). Bet nelabai žinau ką pasakyti - įtraukė, nes užbaigiau visą seriją, patiko tas žiūrėjimas "pirmyn per atgal" ar tai atvirkščiai. Šiaip sąmoningai vengiau postapokaliptinių istorijų, o ši man kaip tik tokia  ir pasirodė, bet pritiko :) Žodžiu laiko negaila, gėriuosi fantazija, bet razinkų ir kremo galėjo ir daugiau būti  :D 

Atsakyti
Nu ka, as skaitau busimos kvadrologijos "Milllenium rule" 3 dali tos pacios Trudi Kanavan....nu blynai ir spurgos, gerai ir be galo idomiai raso, tik nervina, kad ketvirtos knygos dar teks laukti kokius metus maziausiai, kol sulauki, tai pamirsti kas buvo...bet tikiuosi, kad kai jau bus pilna serija, lietuviskai irgi isvers, nes nu laaaaabai idomu..aisku paaugliu literatura, vis prie rimtesnes nepereinu, na isskyrus Sekspyra, Renesanso literatura Lietuvoje, kas reikalinga mokslams biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam bus įdomu : paskutiniame "Moters" numeryje yra daug straipsnių, susijusių su knygomis, skaitymo malonumu. Yra interviu su Ulickaja, Umbrasaite, išleidusia naują knygą apie Prancūziją, interviu su knygų dizaineem, iliustratorem, straipsnis apie Vrublevskiu biblioteką ir įkūrėjus, apie su rašytojais susijusias vietas Paryžiuje ir daaauuug drabužių ir kosmetikos reklamos... smile.gif Bet gi kiekviena lazda turi du galus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2017 11 07, 13:33)
Gal kam bus įdomu : paskutiniame "Moters" numeryje yra daug straipsnių, susijusių su knygomis, skaitymo malonumu.

Kokios netikėtos temos glamūriniame žurnale. Būtinai nusipirksiu pasmalsauti, kaip pavyko suderinti rimtą temą su komercine žurnalo paskirtimi. Ačiū už žinutę.
Atsakyti

O man skaitymo džiaugsmą sugražino Zafon "Vėjo šešėlis". Žinau, kad visi jau skaitė daug metų atgal, aš ją netgi turiu jau kokius 7 metus. Bet kažkaip vis rankos neprieidavo.  Ne to tikėjausi, labai patinka. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 11 lapkričio 2017 - 20:44
QUOTE(Forget @ 2017 11 11, 21:43)
<p>O man skaitymo džiaugsmą sugražino Zafon "Vėjo šešėlis". Žinau, kad visi jau skaitė daug metų atgal, aš ją netgi turiu jau kokius 7 metus. Bet kažkaip vis rankos neprieidavo.  

žinai, ir pas mane tikriausiai panašiai tiek metų lentynoj laukia. Reik pasekt tavo pavyzdžiu smile.gif

O aš irgi spragas lopau - išklausiau 'Gėles Aldžernonui' wub.gif ką čia bekomentuosi.. rekomenduoju iš visos širdies, jei dar netyčia liko neskaičiusių 4u.gif

Ir dar detektyvų eilę suvartojau smile.gif
Naujasis Adler-Olsen 'Palaidotas' labai sparčiai susiskaitė ir patiko, kaip ir kitos Q skyriaus bylos. Gal pabaiga kiek holivudišku happyendu užkvipo, bet pagalvojus - tiko prie tos kompanijos smile.gif
Labai užkabino prancūziškasis Bussi detektyvas 'Kol tu miegi'. Klausau rusų kalba, pavadinimą irgi verčiu pažodžiui iš rusų. Jau net gailiuosi, kad audio turiu, nes labai knieti klausytis toliau, o namuose su ausinėm sėdėt nei šis, nei tas smile.gif Tikiuosi, pabaiga irgi nenuvils smile.gif
Taipogi suvartojau 'Medžioklinius šunis', 'Tiesa ir kitas melas', 'Tamsioje tamsioje girioje' - nieko gero.

A, beje, kam Kepleris patinka - pas rusus šešta knyga apie Joną Liną atsirado smile.gif
Atsakyti
Alexia, ką gero skaitai? bigsmile.gif
Atsakyti

Va-jė-zau  :blink:   susidariau tookį knygų sąrašą skaityti-klausyti, nebežinau už kurios daba timptelti  :D  Vakar kaip tik baigiau Nesbo kažkurią apie Hūlę - tsakant, antrą šansą daviau, ir ką, reabilitavosi, vartosiu :) .

Ir dar Larsonas atsirado, ir Zafoną susisiunčiau  :oh:  :D ir Bjorkas užkabino, noriu antrą knygą paklausyt...

Saintlina, man labai gerai dera knygų klausymas su ruoša ir rankdarbiais. Kaip tik prisižadėjau vienai gyvūnų prieglaudai Kalėdinei mugei ko nors priraizgyti, tai ir raizgau su "bananais ausyse" kai vyras sako  :D 

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2017 11 13, 10:24)
Ir dar Larsonas atsirado  biggrin.gif
ir Bjorkas užkabino, noriu antrą knygą paklausyt...
Saintlina, man labai gerai dera knygų klausymas su ruoša ir rankdarbiais.

atradau vakar, kad žmona a.a. Larsono 'Millenium' tęsinius rašo. Buvau skaičiusi, kad atrasta įpusėta ketvirtoji knyga, bet nemaniau, kad atsiras, kas ją pabaigia. Bandysiu skaityt tą ketvirtąją, rašytą abiejų, ir penktą, jau tik sutuoktinės kūrinį. Kai eilė ateis smile.gif

Kas per Bjorkas?

Aha, su ruoša tikrai gerai dera smile.gif Su rankdarbiais aš pati nesiderinu biggrin.gif
Atsakyti

Saintlina, Samuel Bjørk. Neiškrenta iš skandinaviško konteksto  :)  Nors, gal tarakonų galvoj pas visus ten kiek daugiau  :hmm:  Klausiau rusiškai.

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2017 11 13, 12:09)
 Samuel Bjørk. Neiškrenta iš skandinaviško konteksto  smile.gif  

pagooglinau. Nea, šito nenoriu, tema man per žiauri.
Atsakyti