Atsiverčiu paskutinį puslapį ir galvoju, kodel čia man siūlo Montefiore knygas Tikrai suglumau. O pasirodo, čia ne aš. Senai, jau ataskaitas rašiau.
Kol buvau LT su malonumu perskaičiau Rutos Šepetys "Tarp pilkų debesų". Per 2 prisėdimus. Jo tokia literatūriška pasaka. Jei nors kiek plačiau žinote apie trėmimus, atrodys naivoka ir nelabai informatyvi. Kaip romanas jauniems žmonems- puiki. Mokykloje būčiau džiaugusis, jei tokia knyga būtų egzistavusi. Užskaitau. Noriu jos kitų knygų. Kažkaip klaidingai maniau, kad jos buvo parašytos lietuvių kalba. Bet pasirodo, anglų, tad verstos i LT. Tai skaitysiu originalo kalba. Nes lietuviškai stengiuosi skaityti, tik tai kas buvo parašyta ne anglų kalba.
Kitą gavau iš draugės dovanų, taip pat lietuviškai. Allende "Meilužis japonas". Nesitikėjau, bet labai patiko. Dvieju skirtingu kartu moterų istorija. Visko daug ir tiršta, bet parašyta su lengvumu, be tuščiažodžiavimo. Seneliu namuose slaugytojai Irinai, Alma Belasko pasakoja savo gyvenimo istoriją. Ji Varšuvos žydė, būdama megaitė išsiunčiama į San Franciską, dėdės šeimą. Čia persipina jos, dėdės šeimos, pas juos dirbančių japonų Fukudų, likimai. Tikrai puiki knyga, patiks kas mėgsta šeimos istorijas. Labai patiko galas ir Almos personažas. Noriu taip pasenti ir naiviai tokiuosi, kad pavyks.
Dar norėjau prisiminti savo jaunystės knygą, pakartotinai perskaičiau F. Sagan "Sveikas, Liūdesy". Galvojau, bus labai naivu ir blogai, nes jau išaugau. Bet visai patiko, jai buvo tik 19 kai išleido savo šitą pirmą novelę. Dar prie to ir filmą pažiūrėjau. Tiesiog klasika.
Neatsimenu kada tiek iš eilės knygų lietuvių kalba skaičiau 😀 Bet gal skaitymo džiaugsmas sugrįš. Nes buvo kažkur pabėgęs