Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(nihilistė @ 2017 08 17, 21:00)
David Kirkpatrick "Facebook efektas"[/url]. Lyg ir įdomi, bet tikrai ne wow. Maniškis tai sakė, nieko naujo nesužinojo, bet man, kaip tos istorijos visai nežinančiai, tai visai nieko. Tiesa, kažkodėl įtariu, kad yra ir geresnių knygų apie Facebook istoriją ax.gif
O Dave Eggers "Ratą" skaitei? Ne apie FB, bet... pasinorėjo išsiregistruot iš visų SM, FB ir net "gmailo". doh.gif Seniai panašių minčių kyla, o knygoje taip įtaigiai parašyta... wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 08 17, 22:32)
O Dave Eggers "Ratą" skaitei? Ne apie FB, bet... pasinorėjo išsiregistruot iš visų SM, FB ir net "gmailo". doh.gif Seniai panašių minčių kyla, o knygoje taip įtaigiai parašyta... wacko.gif

Ne, neskaičiau dar, bet norisi paskaityti. Gerai, kad apie ją priminei - reiks gal imt ir paskaityti biggrin.gif O FB tai aš jau kurį laiką esu labai neaktyvus vartotojas - prisijungiu gal kartą per kelis mėnesius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2017 08 11, 18:30)
Brūkšniuk, šitas? Tiks?

turit gal ką nors?

Dolitle, Tu - auksas!

QUOTE(Helianta @ 2017 08 11, 19:39)

matau, jau Dolitlė daug naudingų nuorodų rusų kalba įmetė ax.gif

Jooo. Kaip mane knisa prancūzų kalbos nemokėjimas unsure.gif ir pavydas visoms mokančioms. Bet kad nesusiprotėjau rusiškai paieškoti mane dar labiau stebina biggrin.gif

QUOTE(Helianta @ 2017 08 15, 22:04)

Gina Viliūnė "Imperatoriaus meilužė".

Būtinai! Galėtų mūsų rašytojai daugiau ir plačiau "išnaudoti" praeitį - pvz. kur mūsų trys muškietininkai, iš pvz. sukilimo? biggrin.gif
Atsakyti
Paskutinis mano skaitinys – Akvilinos Cicėnaitės „Tylos istorija“ – gautų nominaciją „knyga, kurios galėjau ir neskaityti“. Pasimoviau ant anotacijos: „Tai dramatiška keturių kartų moterų gyvenimo, meilės, laukimo ir skausmo kronika.“ Tikėjausi šeimos sagos, bet iki galo skaičiau tik norėdama įsitikinti, ar visa knyga tokia prasta. Labiausiai erzino kažkoks beveidis, beskonis stilius. Toks jausmas, kad pasakojimas kaip iš kokio moterų žurnalo. Vietomis ir geros žirklės nepakenktų, nes jau tokių klišių, nuvalkiotų banalybių esama. Pavyzdžiui:
Elžbieta tykiai verkė į tamsos paklodę.
Kai myli, visos spalvos tampa tokios ryškios. Kai myli, ir liūdesys būna toks gilus, bedugnis. Kai pasijusdavo krintanti į liūdesio bedugnę, Elžbieta bėgdavo prie savo upelio, atsisėsdavo apsikabindama rankomis kelius. <...> buvo tik spalvotas vasaros sapnas, ryte išnykstantis kaip ant dobilų iškritusi rasa. Neramus tiksėjimas priminė, kad nors laikas atrodo sustojęs, taip nėra. Laikas skuba į priekį. Jis vis tiek grįš.

Skaičiau po U. Radzevičiūtės ir R. Aškinytės, tai net veikėjai, išskyrus gal tik Elžbietą, tokie išskydę pasirodė. Skonio reikalas, bet, mano nuomone, labai vidutiniška knyga, nuslysta paviršiumi.

Ir kas dabar man tiktų reabilituotis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 18 rugpjūčio 2017 - 17:10

Atsiverčiu paskutinį puslapį ir galvoju, kodel čia man siūlo Montefiore knygas  :unsure:  Tikrai suglumau. O pasirodo, čia ne aš. Senai, jau ataskaitas rašiau.

Kol buvau LT su malonumu perskaičiau  Rutos Šepetys "Tarp pilkų debesų". Per 2 prisėdimus. Jo tokia literatūriška pasaka. Jei nors kiek plačiau žinote apie trėmimus, atrodys naivoka ir nelabai informatyvi. Kaip romanas jauniems žmonems- puiki. Mokykloje būčiau džiaugusis, jei tokia knyga būtų egzistavusi. Užskaitau. Noriu jos kitų knygų. Kažkaip klaidingai maniau, kad jos buvo parašytos lietuvių kalba. Bet pasirodo, anglų, tad verstos i LT. Tai skaitysiu originalo kalba. Nes lietuviškai stengiuosi skaityti, tik tai kas buvo parašyta ne anglų kalba.

Kitą gavau iš draugės dovanų, taip pat lietuviškai. Allende "Meilužis japonas". Nesitikėjau, bet labai patiko. Dvieju skirtingu kartu moterų istorija. Visko daug ir tiršta, bet parašyta su lengvumu, be tuščiažodžiavimo. Seneliu namuose slaugytojai Irinai, Alma Belasko pasakoja savo gyvenimo istoriją. Ji Varšuvos žydė, būdama megaitė išsiunčiama į San Franciską, dėdės šeimą. Čia persipina jos, dėdės šeimos, pas juos dirbančių japonų Fukudų, likimai. Tikrai puiki knyga, patiks kas mėgsta šeimos istorijas. Labai patiko galas ir Almos personažas. Noriu taip pasenti ir naiviai tokiuosi, kad pavyks. 

Dar norėjau prisiminti savo jaunystės knygą, pakartotinai perskaičiau F. Sagan "Sveikas, Liūdesy". Galvojau, bus labai naivu ir blogai, nes jau išaugau. Bet visai patiko, jai buvo tik 19 kai išleido savo šitą pirmą novelę. Dar prie to ir  filmą pažiūrėjau. Tiesiog klasika.

Neatsimenu kada tiek iš eilės knygų lietuvių kalba skaičiau 😀 Bet gal skaitymo džiaugsmas sugrįš. Nes buvo kažkur pabėgęs

Atsakyti

O aš ją skaityti norėjau, ačiū  :D 

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 08 17, 23:32)

Stebuklingai greitai suveikė tavo recenzija, Klopedija biggrin.gif . Vakar gavau knygą ir jau perskaičiau. Supratau, kodėl norėjosi iš visur išsiregistruoti, vietomis man ten buvo visiškas nupušimas. Pasveikinau pati save, kad nesu labai aktyvi socialiniuose tinkluose, išsiregistruoti kaip ir nėra iš kur, bet būti atsargiai nepakenks. biggrin.gif Skaičiau kaip trilerį, net kvapą gniaužė, logiška ir pabaiga.
Atsakyti
Pažiūrėjau ir filmą http://www.imdb.com/title/tt4287320/ Deja, deja... Net Tom Hanks su visa savo charizma nė dešimtadaliu "nedatempė" iki knygos. O Emma Watson - išvis egzaltuota marionetė, jokios "mėsos", jokio veržlumo ir pamišimo... unsure.gif Siužetas "adaptuotas", pabaiga... kaip čia pasakius... Tik daugtaškiais galiu išreikšti nusivylimą filmu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 19 rugpjūčio 2017 - 19:53
Nu tai man dabar reikia, ale ryt biblioteka neveikia unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 08 19, 21:02)
Nu tai man dabar reikia
"Rato"? Turiu pdf.
Atsakyti
bigsmile.gif aha, noriu, noriu 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 08 19, 22:08)
bigsmile.gif aha, noriu, noriu 4u.gif  wub.gif