Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Oi, kazkas kitas krito is dangaus sianakt biggrin.gif jau taip griaudejo virs galvu ir blyksejo, kad atrode jog fronto linija kazkur cia pat unsure.gif
Atsakyti
Aha, žadėjo perseidus, nė vieno nesulaukiau. biggrin.gif Bet pafilmavau: https://youtu.be/luOl3lEUtKk
Tas švytintis bokštelis - Kauno Kristaus Prisikėlimo Bazilika.
Iki trečios val. nakties ant palangės rymojau. Tik telefoną turėjau, vaizdo kokybė apgailėtina. Bet natūroj įspūdis!!!... thumbup.gif
Atsakyti
Bet Lenkijoje kaip baisu, visa sengire isgulde, ka jau kalbeti apie zuvusius zmones unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2017 08 11, 18:46)
Aš, aš norėsiu "Glesum". biggrin.gif Vis akis užkliūdavo už šitos knygos. Kai sugalvojau nusipirkti, tai, aišku, suveikė kiaulystės dėsnis - baigėsi tiražas ir niekur jos nebeužtinku.  unsure.gif

Sutarta, rezervuoju 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2017 08 12, 13:54)
Sianakt vaziuosim ziureti "krintanciu" zvaigzdziu wub.gif

aš porą meteorų atsitiktinai pamačiau tik naktį iš 14d į 15d - pagaliau buvo giedra, bet tik gerokai po vidurnakčio.
O rugpjūčio 12d buvau Birštone - nors škvalas davėsi vos keliolika minučių, po jo buvo daaaaug išvartytų medžių. Tai vietoj krintančių žvaigždžių skaičiavome kritusius medžius - išverstas pušis, beržus ir kt. unsure.gif
Atsakyti
Ilgąjį savaitgalį skaitinėjau lengvą vasarišką literatūrą:

Gina Viliūnė "Imperatoriaus meilužė". Pats tas vasaros savaitgaliui. Meilės linijos aprašymas gal kiek "skystokas", bet turinys, įdomios istorinės asmenybės ir visi XIXa. pradžios Lietuvos ir ne tik aristokratų gyvenimo aplinkos aprašymai yra tai, dėl ko šią knygą drąsiai rekomenduoju dar neskaičiusioms. Rašytoja "namų darbus" padarė puikiai, išstudijavo daugybę istorinių šaltinių. Tekstas lengvas, malonu skaityti, įtraukiantis stilius.
Sofija Tyzenhauzaitė - išskirtinė grafaitė. Pirmoji lietuvė rašytoja, rašiusi lengvus moteriškus romanus ir publikavusi juos Prancūzijoje!
Šią knygą rekomenduoju mūsų temos "muzikėms", ypač Brūkšniukui - kunigaikštis Oginskis romane vaidina epizodinį, bet gan reikšmingą vaidmenį. Ir jo muzikos knygoje yra mirksiukas.gif
SOFIJA5, šios knygos viršelis man labai priminė tavo pasirinktą forumo nuotrauką. O ir pagrindinės herojės vardas Sofija ax.gif

Alessandro Baricco "Jaunoji Nuotaka". Gerai pažįstamas autoriaus stilius, šįkart - ne tik Baricco būdingos keistenybės (su gal kiek per daug erotikos), bet ir "metatekstas".
Kas nėra ypatingos Baricco gerbėjos, tam vietoj šios rekomenduoju rinktis kitas jo knygas, nes yra daug žymiai geresnių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 15 rugpjūčio 2017 - 21:13

Sveikos  :) Senokai ruošiausi ilgai knyginei išpažinčiai, bet po tiek laiko atėjus į forumą vos nenusisukau galvos. Matyt, esu stagnacijos žmogus, nes tos tulpelės kiaurus metus buvo senamadiškos, bet kažkodėl jaukesnės... Tiesa, įkvėpė ir nihilistės ataskaita. Taigi, kadangi seniai berašiau, pabandysiu perskaitytas knygas kaip avis suvaryti į atskirus būrelius.

S. Aleksijevič ,,Karo veidas nemoteriškas", ,,Laikas iš antrų rankų" - maniau, kad Nobelio premija buvo politinis sprendimas, jei atvirai, ir toliau taip manau. Nelabai daug bendro su literatūros sąvoka, o ir ypatingos polifonijos negirdėjau, greičiau unisoną. Bet... Knygos, ypač antroji, sukrėtė, supurtė, gerokai aplamdė ideologines nuostatas. Atrodo, ko dar nežinome apie stalinizmą, pertvarką ir ant savo kailio pajutom, bet skaičiau ir šiurpau, šiurpau ir vis tiek nepaleidau knygos iš nagų. Man iš naujo atsivėrė didelės tautos tragedija, kuri negali praeiti be pasekmių. Nenoriu politikuoti, stengiuosi rašyti abstrakčiai, bet Laikas.... paliko antspaudą atmintyje. Į temą tiktų ir G. Jachina ,,Zuleicha atmerkia akis", kuri neapvertė pasaulio, bet po kurios pasakiau, užteks.

D. Mišani ,,Dingęs be žinios" ir A. B. Yehoshua ,,Moteris Jeruzalėje" - abu autoriai žydai. Abu taip panašiai rašo, kad kartą, ignoruodama sveiką protą, net sutikrinau, ar tai ne tas pats asmuo. Nors pirma knyga detektyvas, veiksmas vyksta taip lėtai, tyrėjas kaip iš medžio iškritęs.... Ne ką geresnis ir antros knygos žmogiškųjų išteklių vadovas. Ir vėl bet. Kažkodėl nenumečiau tų knygų, savotiškai vežė ir tas veikėjų naivumas, ir amžinas jų pasimetimas eilinėje situacijoje, ir lėtas pasakojimas. Ko gero, ten  yra ir gilesnių minčių, ir filosofinių įžvalgų, bet nei turėjau noro kapstytis, nei ką. Tik pastebėjau, kad ,,Moteris Jeruzalėje" ant bangos tarp politikų, (o turbūt nuo jų nusižiūrėjo ir kai kurios žvaigždės), paklaustos, ką skaito, kaip susitarę mini tą knygą. Jėzau, galvoju, tik nemeluokit, kad neužmigot skaitydami ir tikrai perskaitėte...

E Ferrante ,,Naujoji pavardė" patiko mažiau nei pirmoji knyga, bet reikia pripažinti, nors vietom buvo nuobodu, autorė tikrai atskleidžia išsamią moters brandos istoriją (fu, kaip nuvalkiotai parašiau  :huh2: ). L. Groff ,,Moiros ir furijos" labai skaniai suskaičiau. Patiko, nors pirmoji dalis priminė Irvingą, o antroji ,,Dingusią". Abi knygos skirtos normaliems knugiams: yra paprastos, bet neprastos.

J. Barnes ,,Pabaigos jausmas" ir ,,Laiko triukšmas" - geros rimtos knygos, šito niekaip nepaneigsi. Pavydžiu tiems, kurie skaitydami pajautė ir emocinį ryšį, tada tai sprogimas. Man, deja, tai tik gera literatūra, kurią dar ir malonu skaityti.

E. Vykd ,,Visi paukščiai gieda" -  tamsi, gotikinė knyga, labai patiko. Baigiant galvoje skambėjo filmo ,,Mančesteris prie jūros" muzika, visur buvo prietema, bet tikrai žinojai, kad išauš rytas (atsiprašau, už tokią vaikišką interpretaciją  :) )

H. Kent ,,Paskutinės apeigos" - viena ryškiausių šių metų knygų. Nepaprastai patiko. Peskaičiau gal prieš savaitę, bet dar tebesu jos apsėsta. Nors autorė australė, kažkaip jai pavyko pajausti tą islandišką dvasią. Noriu vėl į Islandiją, esu įsitikinusi, šįkart pamatyčiau giliau... Drąsiai rekomenduoju.

Apie detektyvus nerašysiu. Jau ir taip prirašiau daug  :angel_not:

Beje, skaitau seną pasaulinį bestselerį Atkinson ,,Gyvenimas po gyvenimo" ir galvoju, ar man nepakeliui su pasauliu, ar ten dar bus kas nors, kas pakeistų nuomonę... :hmm:

Atsakyti

Sveiki,

ruošiu mamai dovaną. Patarkit kokių gerų romanų, kurie nebūtų labai saldūs, bet kartu ir nesunkiai skaitytųsi. Iš paskutinių mamai patikusių - Raudonoji karalienė,  Aš prieš tave, Karalienės sesuo ir visos kitos knygos., Piqoult viska suskaicius.

Atsakyti
Jei neskaite " Vandenu dama" arba " Baltoji karaliene" tai visai idomuai skaitesi, dar gera yra " Vaistininko dukra", buvo idomu skaityt. O nenori siulyt Silva rerum?
Atsakyti

Jei neskaite " Vandenu dama" arba " Baltoji karaliene" tai visai idomuai skaitesi, dar gera yra " Vaistininko dukra", buvo idomu skaityt. O nenori siulyt Silva rerum?

Ačiū! Silvos suskaitytos, o iš pasiūlytų tikrai kažkas tiks. 

Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2017 08 16, 19:33)
Sveikos  smile.gif Senokai ruošiausi ilgai knyginei išpažinčiai, bet po tiek laiko atėjus į forumą vos nenusisukau galvos. Matyt, esu stagnacijos žmogus, nes tos tulpelės kiaurus metus buvo senamadiškos, bet kažkodėl jaukesnės... Tiesa, įkvėpė ir nihilistės ataskaita. Taigi, kadangi seniai berašiau, pabandysiu perskaitytas knygas kaip avis suvaryti į atskirus būrelius.

Ir tau medalis priklauso first.gif (medalių nebuvo, bet ir taurė visai gražu biggrin.gif )

O man kažkodėl nieko nesinori unsure.gif Iškankinau Gluchovskį, jau įpusėjau David Kirkpatrick "Facebook efektas". Lyg ir įdomi, bet tikrai ne wow. Maniškis tai sakė, nieko naujo nesužinojo, bet man, kaip tos istorijos visai nežinančiai, tai visai nieko. Tiesa, kažkodėl įtariu, kad yra ir geresnių knygų apie Facebook istoriją ax.gif

Forgete, gal kokia Santa Montefiore tiktų? Mano anyta tokias panašias knygas mėgsta, tai ir ši jai patinka. Dar gal "Svetimšalė" Dianos Gabaldon? hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2017 08 17, 20:00)

Forgete, gal kokia Santa Montefiore tiktų? Mano anyta tokias panašias knygas mėgsta, tai ir ši jai patinka. Dar gal "Svetimšalė" Dianos Gabaldon? hmm.gif

Nu jei mamai sexo scenos patinka unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 08 17, 21:29)
Nu jei mamai sexo scenos patinka unsure.gif  biggrin.gif

biggrin.gif

O kas gero iš detektyvų naujesnių būna ?
Atsakyti