Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Helianta @ 2017 08 03, 00:18)

Perskaičiau Yasmina Reza "Heureux les heureux" (stengiuosi kasmet nors po vieną knygą prancūziškai perskaityti, kad kalbos nepamirščiau).

Gal kada prie progos galėtum paskolinti paskaityti?.. ax.gif

Mainais galiu pasiūlyti Amelie Nothomb "Ni d'Eve ni d'Adam", pgl. kurią sukurtas filmas "Tokyo fiance". Ne kažkas super, bet įdomu susipažinti su šiuolaikiniais rašytojais. Ji labai populiari Belgijoje, gavusi daug apdovanojimų.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2017 08 03, 11:26)
Amelie Nothomb (...) Ne kažkas super, bet įdomu susipažinti su šiuolaikiniais rašytojais.
Man ji labai įdomi. Neseniai skaičiau "Alkio biografiją". Maniau, bus kažkas apie anoreksiją. Šiek tiek paliesta valgymo sutrikimų tema, bet knygos esmė - mergaitės vidinis pasaulis, aplinkos reiškinių suvokimas ir vertinimas. Patinka Amelie Nothomb subtilus humoras. good.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 08 02, 17:52)
Pasimeditavau ir, padedant Heliantai, skelbiu: šeštadienį, rugpjūčio 5 d., 14 val. knygių susitikimas vyks "Žaliam rate". Jei kam vieta neįtiks, persimesim į "Knygų ministeriją".
Prieštaravimus priimam.  lotuliukas.gif
Jungiasi, kas nuobodžiauja ar šiaip pageidauja.   4u.gif

thumbup.gif

QUOTE(Alchemie @ 2017 08 02, 19:33)
Nezinau, as daug Kaune lankiausi budama 5 metu, Donelaicio gatveje, kai ten gyveno prosenele, paskui labai epizodiskai ir su masina, taigi plius minus kazka isivaizduoju, su zemelapiu rasiu biggrin.gif jei tik eit pesciom, nes trulikais nesigaudau biggrin.gif
Patykokit manes, patykokit 4u.gif

Tai ir siūliau nuo stoties paimt ir iki Laisvės pristatyt mirksiukas.gif Na, nebent nori pasivaikščiot, tada gerai mirksiukas.gif

QUOTE(Helianta @ 2017 08 02, 22:18)
nihiliste, už ataskaitą medalį tau jau davė, tai aš nuo savęs pridėsiu vaikiškų pleistriukų pradurtam šonui užsiklijuoti:
vartotojo įkelta nuotrauka

Nervino kunigaikštis Myškinas ir kiti "Idioto" veikėjai? biggrin.gif Aš tą Dostojevskio knygą prieš kelerius metus skaičiau, specialiai prieš Nekrošiaus spektaklį (atsimenu, kad paskutinius puslapius perskaičiau jau važiuodama iš namų į "Girstutį" rolleyes.gif ). Siužeto nebeprisimenu.
Įdomu, kaip Cholina pagal "Idiotą" pastatys šokio spektaklį - rugsėjį premjera bus.

Aš ją prancūziškai kažkada labai seniai iš Paryžiaus bukinistų pirkau, bet taip ir stovi kažkur giliai lentynoje kol kas ax.gif

Ačiū soske.gif biggrin.gif

Taip, nervino ir Myškinas, ir kiti. Bet ir pats Dostojevskio pasakojimo stilius šioje knygoje nervino. Pasijutau lyg jo galvoj būčiau pabuvojusi. Patyrimas gal ir įdomus, bet nenorėčiau kartoti unsure.gif

Tai ir pas mane ji ilgokai stovėjo, tai nusprendžiau, kad gana stovėt jai ten, reik atidirbinėt pinigus biggrin.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 08 03, 06:23)
Ir manęs patykokit  4u.gif
Aš būsiu Alchemie šešėlis  biggrin.gif

Galėčiau jus abi paimt, jei kartu važiuosit, bet čia jau kaip jūs nuspręsit mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2017 08 03, 10:43)
Man ji labai įdomi. Neseniai skaičiau "Alkio biografiją". Maniau, bus kažkas apie anoreksiją. Šiek tiek paliesta valgymo sutrikimų tema, bet knygos esmė - mergaitės vidinis pasaulis, aplinkos reiškinių suvokimas ir vertinimas. Patinka Amelie Nothomb subtilus humoras.  good.gif

Man ji tokia labai įdomi - ne visada jos knygas iki galo suprantu, bet visada įdomu ką ji padarys iš to siužeto, kuris anotacijoje būna aprašytas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 03 rugpjūčio 2017 - 11:34
QUOTE(nihilistė @ 2017 08 03, 12:31)
Man ji tokia labai įdomi - ne visada jos knygas iki galo suprantu, bet visada įdomu ką ji padarys iš to siužeto, kuris anotacijoje būna aprašytas smile.gif
Čia ir yra "cinkelis".
Jos knygos nedidelės apimties, intriguojančios, lengvai skaitomos, tačiau ne lėkštos. Siužetai turi potekstę, kurią galima įvairiai interpretuoti pagal savo "sugedimo laipsnį". biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 03 rugpjūčio 2017 - 12:07

Gal kada prie progos galėtum paskolinti paskaityti?.. ax.gif

Mainais galiu pasiūlyti Amelie Nothomb "Ni d'Eve ni d'Adam", pgl. kurią sukurtas filmas "Tokyo fiance". Ne kažkas super, bet įdomu susipažinti su šiuolaikiniais rašytojais. Ji labai populiari Belgijoje, gavusi daug apdovanojimų.

Ši klausiau prancūziškai, man patiko  :rolleyes: 

Šmaikštus stilius ir netikėtas atvirumas. 

Dabar ausyse jos "Antéchrista", išklausius pasipasakosiu.

Man nepatiko jos "Priešo kosmetika" ir "Mėlynbarzdis" - toks jausmas, kad stipriai stengtasi padaryti įspūdį ir i "šlaužti" kažką labai originalaus, o "Baimė ir drebėjimas", "Ne Ieva su Adomu" ir "Alkio biografija" kiekviena savaip paliko pėdsaką. Ypač alkis - daug trapių, netikėtų akimirkų. Labai rekomenduočiau jei norisi trumpo, melancholiško ir keisto vėjo gūsio.

Atsakyti
Nihiliste, nu jei tilpsim, tai manau, kad mes su Sofija mielai uzpildysim masina intelektualiais pokalbiais apie paaugliu literatura biggrin.gif
Sakyk kur ir kada, ir mes lauksim lady.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2017 08 01, 19:03)
Bet pastebėjau, kad knygos apie dėstytojus man dažniausiai pasirodo gan vidutiniškos. Nežinau dėl ko, ar jos man atrodo gan panašios, ar ta akademinė aplinka nežavi, nors lyg ir įdomu atrodo turėtų būti.

Gal pamėgink D. Lodge'o „Mintijimus“? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 08 03, 17:25)
Nihiliste, nu jei tilpsim, tai manau, kad mes su Sofija mielai uzpildysim masina intelektualiais pokalbiais apie paaugliu literatura biggrin.gif
Sakyk kur ir kada, ir mes lauksim lady.gif

Tai žiūrint kelintą jūsų transporto priemonė iki Kauno atvažiuos biggrin.gif Tai jūs parašykit kelintą atvažiuosit, susitarsim mirksiukas.gif

QUOTE(Vitalija @ 2017 08 03, 17:48)
Gal pamėgink D. Lodge'o „Mintijimus“? mirksiukas.gif

Skaičiau ją prieš porą metų. Parašiau 4, bet nelabai ką tepamenu hmm.gif
Atsakyti
Nu iskilmingai pranesu, kad mes su Sofja atvykstam biggrin.gif 13.30 busim traukiniu stotyje yahooooo bis.gif
Atsakyti
Štai aš ir namie. Labai smagu buvo susitikti, ir su kaunietėm, ir su vilnietėm. SOFIJĄ5 jau pažinojau, dabar susipažinau ir su Alchemie. thumbup.gif Įdomių dalykų sužinojau, įspūdžių prisiklausiau. Labai laiku man šitas susitikimas buvo, ačiū Klopedijai. 4u.gif
SOFIJA5, primenu «Хроники странного королевства» — цикл книг Оксаны Панкеевой. Smulkiau čia . Paklausyti galima čia.
Atsakyti
Knygių meet`ai - kažkas tokio! biggrin.gif Ačiū dalyvavusioms. 4u.gif
Nei Jack Daniel's, nei meditacija Bažnyčioj galvosopio nenumalšino... tik vaizdas per namų langą ir šuo. biggrin.gif
Atsakyti
Nu kelione buvo nuostabi wub.gif pradedant traukiniu, baigiant pasitikimu, pasisedejimu ir keliavomu vel traukiniu wub.gif 4u.gif labai aciu uz kvietima, globa, kad nepasiklydome Kaune 4u.gif
Sofija, va is tu enciklopediju tipo tokios
https://www.knygos.l...ja-kas-tai-yra/
Gal tiktu tokia
https://www.knygos.l...siai-ir-kariai/
https://www.knygos.l...torija-vaikams/
Atsakyti