Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Alchemie @ 2017 08 01, 18:21)
Nu Dienos sargyba geresne, o jau ja kalbet apie Sutemu sargyba 4u.gif
Jo, Antroji lytis buvo privaloma studiju laiku, pamenu irgi sunkai ejosi. Gal dar vertimas irgi prideda

Kol kas Sargybų toliau skaityti noro nėra. Bet turėsiu omeny, kad toliau turėtų būti geriau 4u.gif
Aš "Antrąją lytį" dar mokykloj bandžiau skaityti, bet netoli pasistūmėjau. Pagalvojau, kad dabar gal jau protingesnė biggrin.gif Na, perskaičiau daugiau nei mokykloj, tai jau neblogai biggrin.gif

QUOTE(klopedija @ 2017 08 01, 18:37)
Beveik "sinchroniškai" ketinu skaityti lietuviškai, nes "Triušiai po mėnuliu" labai patiko.  biggrin.gif
Lėtai "iriuosi" per šią knygą ir mąstau, kas yra gyvenimo esmė, prasmė ir beprasmybė...
Lygiagrečiai skaitau "Turino komediją", knygos kažkuo susišaukia. Tskant, egzistencializmo proveržis manyje. hihihi.gif
first.gif

O, kažkaip nepažiūrėjau, kad jis ir į lietuvių kalbą išverstas. Reikės pažiūrėt bibliotekoj, ačiū 4u.gif

"Turino komediją" prieš 5 metus skaičiau, tada 3 įvertinau ax.gif

bis.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2017 08 01, 21:58)
"Turino komediją" prieš 5 metus skaičiau, tada 3 įvertinau ax.gif
Jau baiginėju ir neapsisprendžiu, ar vertimas kaltas dėl sunkokai suvokiamos minčių tėkmės, ar stilius pernelyg įmantrus. ax.gif Siužetas nelabai rūpi, detektyvai ne man, bet komplikuoti personažų charakteriai vis dar intriguoja.
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2017 08 01, 10:25)
Kaunietės, siūlom variantus!
mirksiukas.gif
Vis dar laukiam vietos pasiūlymų šeštadienio susitikimui. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nes kitaip meetas bus traukinyje i Vilniu biggrin.gif
Atsakyti
Pasimeditavau ir, padedant Heliantai, skelbiu: šeštadienį, rugpjūčio 5 d., 14 val. knygių susitikimas vyks "Žaliam rate". Jei kam vieta neįtiks, persimesim į "Knygų ministeriją".
Prieštaravimus priimam. lotuliukas.gif
Jungiasi, kas nuobodžiauja ar šiaip pageidauja. 4u.gif
Atsakyti
A sita ana, nuo autobusu stoties pesciom imanoma nueiti?
Donelaicio gatveje mano proseneles namas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 08 02, 19:29)
A sita ana, nuo autobusu stoties pesciom imanoma nueiti?
Laisvai: nuo stoties iki Laisvės al. mirksiukas.gif Galėtume "patykot" Tavęs prie Soboro. Nuo jo - keli žingsniai.
Papildyta:
P.s. Gal žinai, kur buvo "Žinijos" Kauno skyrius? Tas pats kiemas.
Atsakyti
Nezinau, as daug Kaune lankiausi budama 5 metu, Donelaicio gatveje, kai ten gyveno prosenele, paskui labai epizodiskai ir su masina, taigi plius minus kazka isivaizduoju, su zemelapiu rasiu biggrin.gif jei tik eit pesciom, nes trulikais nesigaudau biggrin.gif
Patykokit manes, patykokit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 02 rugpjūčio 2017 - 19:33
nihiliste, už ataskaitą medalį tau jau davė, tai aš nuo savęs pridėsiu vaikiškų pleistriukų pradurtam šonui užsiklijuoti:
vartotojo įkelta nuotrauka

QUOTE(nihilistė @ 2017 08 01, 18:03)
1. Фёдор Достоевский "Идиот" (Fiodoras Dostojevskis "Idiotas"). Prieš kurį laiką skaičiau Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė" (visai patiko), tad nutariau, kad atėjo laikas vėl paimti į rankas šio autoriaus knygą. Deja, "Idiotas" man taip labai nepatiko. Nervino veikėjai, visi atrodė idiotai. Labai pasijuto, kad autorius turėjo psichikos problemų (susijusių su epilepsija, kuria sirgo). Visa knyga man pasirodė toks epileptiko kliedesys (ne ta prasme, kad tai nesąmonė, bet tiesiog kažkaip prastai jaučiausi ją skaitydama). Sukėlė gana neigiamus jausmus, net dabar, prisiminus. 3/5
2. John Williams "Stouneris". Ne mano knyga. Nepatiko pagrindinio veikėjo pasidavimas likimui, pats jis man pasirodė gana bespalvis, toks be charakterio. Autorius nelabai gilinosi į Stounerio gyvenimo lūžį, jam atradus Šekspyrą - na nusprendė, kad nebus ūkininku, o taps dėstytoju. Kaip ir viskas. Pritrūko man to gilinimosi, gilumo. O gal tik aš jo nepastebėjau, praplaukusi paviršiumi. Šiaip knyga gera. Bet pastebėjau, kad knygos apie dėstytojus man dažniausiai pasirodo gan vidutiniškos. Nežinau dėl ko, ar jos man atrodo gan panašios, ar ta akademinė aplinka nežavi, nors lyg ir įdomu atrodo turėtų būti. 3,5/5
3. Dabar skaitau Simone de Beauvoir "Antroji lytis". Nežinau, ar kaltas smegenų nuseklėjimas, ar tiesiog knygos tema man nėra labai įdomi, bet skaitau aš ją sunkiai. Net nežinau dar ar pabaigsiu, nors jau 300 psl. perskaičiau...

1. Nervino kunigaikštis Myškinas ir kiti "Idioto" veikėjai? biggrin.gif Aš tą Dostojevskio knygą prieš kelerius metus skaičiau, specialiai prieš Nekrošiaus spektaklį (atsimenu, kad paskutinius puslapius perskaičiau jau važiuodama iš namų į "Girstutį" rolleyes.gif ). Siužeto nebeprisimenu.
Įdomu, kaip Cholina pagal "Idiotą" pastatys šokio spektaklį - rugsėjį premjera bus.
2. O, sudomino akademinė siužeto linija, gal kada reiks ir man paskaityti.
3. Aš ją prancūziškai kažkada labai seniai iš Paryžiaus bukinistų pirkau, bet taip ir stovi kažkur giliai lentynoje kol kas ax.gif

Perskaičiau Yasmina Reza "Heureux les heureux" (stengiuosi kasmet nors po vieną knygą prancūziškai perskaityti, kad kalbos nepamirščiau).
Teatro gerbėjoms ši pavardė turėtų būti pažįstama. Esu mačiusi tris spektaklius pagal Yasmina Reza pjeses, ir visi man patiko - "Atsitiktinis žmogus", "Menas" ir "Skerdynių dievas" (klopedija, atsimeni? mirksiukas.gif ).
Būtent dėl to šią knygą ir pasirinkau.
Tai laaaabai prancūziška (gal net "paryžietiška" knyga). Trumpi skirtingų žmonių monologai - lyg novelių rinkinys. Tie žmonės visaip susiję tarpusavy - ar giminystės, ar darbo, ar meilės ryšiais. Skirtingos asmenybės, nemažai neurotiškų miesčionių, kamuojamų egzistencinių klausimų, ieškančių ir nerandančių gyvenime meilės ir laimės. Ir, žinoma, daug meilužių - gi prancūzai. Epizodai kartais kurioziški - pora susipyksta supermarkete, kai žmona ne tokį sūrį nuperka ("Goodreads" komentaruose viena skaitytoja piktinasi, kad taip nebūna, koks gi skirtumas, koks sūris. Oooo, vaikeli, pagalvojau, nesupranti tu prancūzų - taigi sūrio rūšis yra LABAI svarbus dalykas, esminis kone biggrin.gif ), kitos poros paauglys sūnus susigalvoja, kad jis yra... Celine Dion, pradeda kalbėti kanadietišku akcentu, dainuoti jos dainas, kaklą vyniotis šaliku saugodamas balso stygas ir t.t. Arba bridžo žaidėjas, kuris įpykęs suvalgo nesėkmingai likusią kortą.
Greitai perskaičiau, Reza stilius geras. Bet spektakliai pagal jos pjeses man labiau patiko.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 08 02, 21:27)
Laisvai: nuo stoties iki Laisvės al.  mirksiukas.gif  Galėtume "patykot" Tavęs prie Soboro. Nuo jo - keli žingsniai.
Papildyta:
P.s. Gal žinai, kur buvo "Žinijos" Kauno skyrius? Tas pats kiemas.

Ir manęs patykokit 4u.gif
Aš būsiu Alchemie šešėlis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2017 08 02, 23:18)
"Skerdynių dievas" (klopedija, atsimeni? mirksiukas.gif ).
Taaaip. good.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 08 03, 07:23)
Ir manęs patykokit  4u.gif
Aš būsiu Alchemie šešėlis  biggrin.gif
Smagu.
Tai gal kas nors eina į "Žalią ratą" ir užima vietas, o aš tykau prie Soboro? mirksiukas.gif
Atsakyti
beatostogaudama šiaip ne taip įveikiau du detektyvus - 'Eni Beni' ir 'Vagies rašytojo gidas po Amsterdamą'. Nerekomenduoju, neskaitykit ir negaiškit laiko.

Turiu dar G. Grass 'Skardinį būgnelį' ir J. Harris 'Kitokia klasė', tikiuosi atsigauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 08 03, 06:23)
Ir manęs patykokit  4u.gif
Aš būsiu Alchemie šešėlis  biggrin.gif

bigsmile.gif Yes, reiks susitikti kelionei kartu 4u.gif
Atsakyti