Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Ui, kaip Voneguto užsimaniau.. grįšiu po atostogų, būtinai susirasiu. Ačiū,Alexia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2017 07 30, 00:42)
Gal kai susigulės, kitaip atrodys, bet kol šviežia – norėčiau reabilituoti U. Radzevičiūtės „Kraują mėlyną“. Matyt, skonio reikalas – man visai patiko, viena originaliausių skaitytų knygų.
Rekomenduoju. Ypač istorinio žanro mėgėjams.

Aš nesakiau, kad man nepatiko mirksiukas.gif Tiesiog bandžiau įvardinti savo dviprasmiškus šviežius įspūdžius. Istorijos mėgėjams tikrai rekomenduotina. Beje, apie Latvijos istoriją tai ,turbūt, pirmoji knyga, kurią skaičiau.

QUOTE(Akmenskeltė @ 2017 07 30, 23:35)
Dabar skaitau "Metai Provanse" apie anglų porą, sumąsčiusią nebe atostogauti mylimam Provanse, o apsigyventi. Asmeniškai man per daug maisto kulto, smulkių produktų ir maisto aprašymų, tačiau  šiek tiek vienu kampu pažinsiu Provancą ir prancūzus  smile.gif  O šiaip knyga parašyta su lengvu humoru, atosotogoms ir vasarai kaip tik.

Skaičiau dukart rolleyes.gif Man po šios knygos visada užeina noras gaminti (ir valgyti) maistą... ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 31 liepos 2017 - 08:55
Aš lygiagrečiai skaitinėju kokias 5-6 negrožinės literatūros knygas - dauguma iš trumpų tekstų, nesinori skaityti daugiau nei poros vienu prisėdimu. Pvz., Umberto Eco "Pape Satan aleppe. Takios visuomenės kronikos" ar eilinė Čekuolio knyga.
Iš grožinių kaip saldainiuką savaitgalį prarijau ketvirtąją Janet Evanovich serijos apie Stephanie Plum knygą ("Four to Score") - lengvas detektyvas, smagus humoristinis stilius, pats tas smegenims "pravėdinti".

QUOTE(Alchemie @ 2017 07 20, 19:43)
O va, ka tik perskaiciau, kad bus isleistos dar dvi HP knygos rudeni

Dėkui už informaciją, reiks rudenį susirasti ir skaityti šiuos HP "papildinius".

QUOTE(nihilistė @ 2017 07 26, 21:32)
biggrin.gif Man sąžinė vis baksnoja į šoną karts nuo karto, kad reiktų apie perskaitytas knygas bent ką nors parašyti... ax.gif Tai gal prisibaksnos vieną dieną biggrin.gif

galiu padėti tavo sąžinei baksnojimais:
Bakst... Bakst... Bakst... BAKST... BAKST!!! Bakst... Bakst...
Atsakyti
Nu ka, sedziu Liono oro uoste, ryt ryte is Varsu os 10 val.mautikj namo, bus skaitymui laiko biggrin.gif
Atostogos mano 5 dienu nerealiosa buvo:wub:
Galiu pasigirti, kad Grenoblyje maciau Stendalio nama kr jo vynuoge, kuri tebeauga. Jis pasirodo buvo Grenoblio burmistras, ne tik rasytojas

Klausykit, kur geriau atvaziuot i Kauna i autiku naujaja ir ouikia stoti, ar i traukiniu stoti? T.y. as Kaune nelabai gaudausi, tai meeto vieta geriausia autiku stoties kavineje tongue.gif biggrin.gif
Nors autikai man nusi ode jau bus, bet i meeta noriu atkelkaut, nes nu net nemandagu, tiek metu bendrauti ir gyvai tik viena kauniete pazinoti blink.gif
Zodziu laukiu instrukciju ir pakeleiviu is Vilniaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2017 07 31, 19:59)
galiu padėti tavo sąžinei baksnojimais:
Bakst... Bakst... Bakst... BAKST... BAKST!!! Bakst... Bakst...

lotuliukas.gif Pradūrei šoną, tai dabar teks ligoninėj pagulėt, kol sugis - negalėsiu rašyt tongue.gif O šiaip tai peržiūrėjau savo perskaitytų knygų sąrašą, tai beveik nebuvo tokių, kad tikrai patiko, paliko didelį įspūdį ar pan. Na bet gerai, susikaupsiu ir parašysiu kažką. Bet sąrašas bus trumpas smile.gif

QUOTE(Alchemie @ 2017 07 31, 20:14)
Klausykit, kur geriau atvaziuot i Kauna i autiku naujaja ir ouikia stoti, ar i traukiniu stoti? T.y. as Kaune nelabai gaudausi, tai meeto vieta geriausia autiku stoties kavineje tongue.gif  biggrin.gif
Nors autikai man nusi ode jau bus, bet i meeta noriu atkelkaut, nes nu net nemandagu, tiek metu bendrauti ir gyvai tik viena kauniete pazinoti blink.gif

Autobusų stotis nuo geležinkelio ten nelabai ir toli mirksiukas.gif Na, kadangi, jei niekas nesikeis, mane į Kauną atveš, tai jei nerasi pakeleivių ir reikės palydos, galėsiu saviškį prikalbint prigriebt tave nuo kurios nors stoties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 07 31, 22:14)

Galiu pasigirti, kad Grenoblyje maciau Stendalio nama kr jo vynuoge, kuri tebeauga. Jis pasirodo buvo Grenoblio burmistras, ne tik rasytojas

Prašom iliustruoti nuotraukomis, o tai nepatikėsim mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 07 31, 21:14)
Klausykit, kur geriau atvaziuot i Kauna i autiku naujaja ir ouikia stoti, ar i traukiniu stoti? T.y. as Kaune nelabai gaudausi, tai meeto vieta geriausia autiku stoties kavineje tongue.gif  biggrin.gif
Važiuok autobusu, įvertinsi stotį. mirksiukas.gif
Kokia bebūtų puiki stotis, susitikimui nelabai tinkama vieta. Ir aplink nelabai žinau tinkamų.
Kaunietės, siūlom variantus!
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 07 31, 20:14)
Nu ka, sedziu Liono oro uoste, ryt ryte is Varsu os 10 val.mautikj namo, bus skaitymui laiko biggrin.gif
Atostogos mano 5 dienu nerealiosa buvo:wub:

buvau Grenoblyje kažkada seniai, bet Stendalio namą praleidau.
Važiuok dviaukščiu traukiniu, jei nesi važiavusi smile.gif Tik išsirink ekspresą - bus maždaug 20min trumpesnė kelionė nei autobusu. O jei autobusu, tai rinkis Kautra+, ten ir wi-fi yra, ir sėdynės patogios, erdvu.
Atsakyti
Deja, nuotrauku neturiu, nes dukra istaise vienintele isterika per kelione. Jai Stendalis nepatiko biggrin.gif
Klopedija, maciau as ta stoti, ir dabar va sedziu autike 10 val. Is Varsuvos i Vilniu, bet stosime ur Kaune biggrin.gif
Nihiliste, tai jei ka as galiu prilekt kur patogu, bet pati masina i Kauna nenoriu mint unsure.gif
Atsakyti
Nors ir su pradurtu šonu, bet nusprendžiau parašyti ataskaitą, kad ir kito šono man kas nors nepradurtų biggrin.gif Tiesa, parašysiu tik apie tas knygas, apie kurias bent šis tas smegenyse dar išliko.

Яна Вагнер "Вонгозеро" (Jana Vagner "Vongo ežeras"). Gavau ją metiniam flešmobe, livelib'e. Tiesa, ir pati kurį laiką norėjau ją perskaityt. Bet knyga man nepatiko. Visiškai. Nemėgstu tokių grynai moteriškų knygų, kur daug buitiškumo, kapstymosi savo tarakonuose ir skundimosi viskuo ir visais. Juk apokalipsė aplinkui, bet to beveik ir nesijaučia. Man buvo per daug pagrindinės veikėjos pasinerimo į save, juo labiau, kad ta patirtis nebuvo maloni. Tai buvo turbūt vienas iš didesnių nusivylimų šiemet.1,5/5
Мариша Пессл "Ночное кино" (Marisha Pessl "Night Film: A Novel"). Labai nuskambėjusi rusiškame booktube knyga. Nežinau, gal daug tikėjausi, o gal reikėjo ją skaityti popieriniame formate, o ne elektroniniame, bet knyga man įspūdžio nepaliko. Nesudomino istorija, praėjo pro šalį. Siužetas skystokas, veikėjai nelabai įdomūs, o ir intriga silpnoka. 2/5
Роальд Даль "Перехожу на прием" (Roald Dahl "Over to You: 10 Stories of Flyers and Flying"). Tai apsakymų (ar apysakų - nepasakysiu tiksliai - nelabai skiriu juos) rinkinys. Visas istorijas sieja viena tema - karas. Ir nors tema emociškai sunki, bet knyga man patiko, paliko gerą jausmą širdy. Esu skaičiusi ir kitą šio autoriaus istorijų rinkinį, kuris taip pat patiko. Tad, manau, dar skaitysiu ir kitas jo knygas. 4/5
Марио Бенедетти "Весна с отколотым углом" (Mario Benedetti "Primavera con una esquina rot"). Gavau šią knygą vadinamajame lempiniame metiniame flešmobe livelib'e.Tai nedidelis romanas, pasakojantis apie politinį kalinį Santjagą, jo žmoną ir bendražygį, likusius laisvėje. Apie juos siejančius jausmus, apie jų gyvenimus - vieno kalėjime, kitų dviejų laisvėje, bet tuo pačiu jų minčių, jausmų nelaisvėje. Gyvenimiška drama. Nors nesu tokių dramų gerbėja, bet ši knyga sukėlė įvairių minčių, patiko autoriaus stilius. 4/5
Фёдор Достоевский "Идиот" (Fiodoras Dostojevskis "Idiotas"). Prieš kurį laiką skaičiau Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė" (visai patiko), tad nutariau, kad atėjo laikas vėl paimti į rankas šio autoriaus knygą. Deja, "Idiotas" man taip labai nepatiko. Nervino veikėjai, visi atrodė idiotai. Labai pasijuto, kad autorius turėjo psichikos problemų (susijusių su epilepsija, kuria sirgo). Visa knyga man pasirodė toks epileptiko kliedesys (ne ta prasme, kad tai nesąmonė, bet tiesiog kažkaip prastai jaučiausi ją skaitydama). Sukėlė gana neigiamus jausmus, net dabar, prisiminus. 3/5
Дино Буццати "Татарская пустыня" (Dino Buzzati Traverso "Il deserto dei Tartari"). Ją man pasiūlė tame pačiame lempiniame flešmobe. Romanas nedidelis, bet talpina savyje visą dykumą. Tiek realią, tiek plytinčią pagrindinio veikėjo viduje. Jaunas karininkas Džovanis pasiunčiamas į užkampyje (tiksliau dykumos pakraštyje) esančią tvirtovę, kuri saugo miestą nuo iš dykumos galinčių pasirodyti priešų. Jis turėjo būti ten neilgai, bet liko visam gyvenimui. Ir kartu su Džiovaniu, aš stebėjau, kaip nenumaldomai bėgo laikas, tuo pačiu atsinešdamas visiškai vienodas, viena į kitą panašias dienas. Labai filosofinė knyga. Patiko dykuma, parodyta autoriaus. Ta lėta, bet nenumaldoma laiko tėkmė. Knyga sukėlė įvairių minčių. Labai džaiugiuosi, kad man ją rekomendavo. Perskaičiusi parašiau 4/5, bet dabar apie ją galvodama pakelčiau iki 4,5/5
Елена Мотова "Мой лучший друг — желудок: еда для умных людей". Knyga apie virškinamąjį traktą - kaip kas veikia, apie medžiagų apykaitą, virškinimą, apie tai, kaip smegenys ir hormonai reguliuoja svorį ir daug kitų dalykų. Skaityti buvo įdomu 4,5/5
David Mitchell "Sleido namas". Nelabai gerai klostosi mano santykiai su šiuo autoriumi. Keista knyga pasirodė. Vidutiniška. Tik kad lengvai susiskaitė. 2,5/5
John Williams "Stouneris". Ne mano knyga. Nepatiko pagrindinio veikėjo pasidavimas likimui, pats jis man pasirodė gana bespalvis, toks be charakterio. Autorius nelabai gilinosi į Stounerio gyvenimo lūžį, jam atradus Šekspyrą - na nusprendė, kad nebus ūkininku, o taps dėstytoju. Kaip ir viskas. Pritrūko man to gilinimosi, gilumo. O gal tik aš jo nepastebėjau, praplaukusi paviršiumi. Šiaip knyga gera. Bet pastebėjau, kad knygos apie dėstytojus man dažniausiai pasirodo gan vidutiniškos. Nežinau dėl ko, ar jos man atrodo gan panašios, ar ta akademinė aplinka nežavi, nors lyg ir įdomu atrodo turėtų būti. 3,5/5
Сергей Лукьяненко "Ночной Дозор" (Sergėj Lukjanenko "Nakties sargyba"). Prieš 10 metų mačiau filmą, tada užsimaniau perskaityti ir knygą. Ir gal jei ją būčiau skaičiusi tada, ji man būtų labiau patikusi. Tai fantastinė istorija apie tarp mūsų egzistuojančias gėrio ir blogio jėgas, kurios stengiasi palaikyti pusiausvyrą mūsų pasaulyje. Gėrio jėgos (Nakties sargyba) patruliuoja naktį ir prižiūri, kad blogio jėgos nedarytų kažko neleistino, pvz., nepaveikinėtų žmonių magijos pagalba. Tą patį daro ir blogio jėgos (Dienos sargyba), tik dieną. Pati mintis, pasaulis pasirodė visai įdomūs, bet dėstymas nepatiko visiškai. Tokia grynai rusiška maniera - pvz., antroj, berods, daly kokį trečdalį viso teksto sudarė pagėrimas, "pafilosofavimai" apie gyvenimo ir gėrio bei blogio prasmę ir esmę. O esmė ta, kad gėris nuo blogio šioj knygoj iš esmės nesiskiria. Be to, autorius vis aiškina tą patį per tą patį. Nepatiko. 2/5
Stephen King "Daktaras Miegas". Taip, aš stengiausi daug iš jos nesitikėti. Bet nemaniau, kad bus taip... na, ne tai, kad blogai, bet ir nieko labai gero. Manau, jeigu ši knyga nebūtų pozicionuojama kaip "Švytėjimo" tęsinys, būtų buvę geriau. Nes kaip tęsinys ji man nepatiko. Tad stengiausi žiūrėti į ją kaip į atskirą istoriją. Bet ir kaip tokia ji man nepasirodė stipri. 3/5
David Eagleman "Smegenys. Pasakojimas apie tave". Dar viena knyga apie smegenis smile.gif Patiko, nors, aišku, buvo jau žinomų dalykų. Yra iliustracijų, smegenų paveiksliukų su pažymėtomis tam tikromis sritimis, kurios iliustruoja tekstą. Kažkaip įdomiai aš čia parašiau, bet, manau, knyga nebloga. Tiek jau sakičiusioms apie smegenis, tiek ir dar neskaičiusioms, bet besidominčioms smile.gif 4/5
Paskutinė perskaityta Станислав Лем "Непобедимый" (Stanislav Lem "Nenugalimasis"). Nebloga mokslinė fantastika apie kelionę į kitą planetą, į kurią leidosi kosminis laivas "Nenugalimasis" ir jo ekipažas. Jie turi misiją išsiaiškinti, kas nutiko kitam kosminiam laivui, kuris buvo pasiųstas į tą planetą prieš keletą metų ir dingo. Toje planetoje jie randa tai, ko nesitikėjo. Nors mintis nebloga ir knyga iš principo man patiko, bet kartais skaityti būdavo nuobodoka, be to, pabaiga pasirodė kiek keistoka. 3,5/5
Dabar skaitau Simone de Beauvoir "Antroji lytis". Nežinau, ar kaltas smegenų nuseklėjimas, ar tiesiog knygos tema man nėra labai įdomi, bet skaitau aš ją sunkiai. Net nežinau dar ar pabaigsiu, nors jau 300 psl. perskaičiau...

Uf karsta.gif Pusmečio žygdarbis atliktas. Kur mano medalis? biggrin.gif
Atsakyti
Nu Dienos sargyba geresne, o jau ja kalbet apie Sutemu sargyba 4u.gif
Jo, Antroji lytis buvo privaloma studiju laiku, pamenu irgi sunkai ejosi. Gal dar vertimas irgi prideda
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2017 08 01, 19:03)
Дино Буццати "Татарская пустыня" (Dino Buzzati Traverso "Il deserto dei Tartari").
John Williams "Stouneris".
Uf karsta.gif Pusmečio žygdarbis atliktas. Kur mano medalis? biggrin.gif
Beveik "sinchroniškai" ketinu skaityti lietuviškai, nes "Triušiai po mėnuliu" labai patiko. biggrin.gif
Lėtai "iriuosi" per šią knygą ir mąstau, kas yra gyvenimo esmė, prasmė ir beprasmybė...
Lygiagrečiai skaitau "Turino komediją", knygos kažkuo susišaukia. Tskant, egzistencializmo proveržis manyje. hihihi.gif
first.gif
Atsakyti