Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

I Varsuvos oro uosta biggrin.gif
Atsakyti
Nu ka...pasiemiau Kerstin Gier Sidabrine trlogija, nu ir nesikeikiant, negalima taip idomiai rasyti, per viena diena perskaiciau viena knyga, dabar baigineju antra, tai ka skaitysiu autike?
Vertimas is vokieciu i anglu geras, lengvas, su islaikytu humoru budingu Gier, istorija irgi labai gerai suvyniota, gal kiek primena Meile keliauja laiku, nes irgi paaugliu meiles reikalai, bet kaip idooooooooomu rolleyes.gif
bet pagalvojau, kad Vaitkute palyginus, vis tiek geresne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 07 02, 19:42)
Atsiprašau, ne į temą... blush2.gif
Norėčiau komentarų apie knygų skaitykles. Nusižiūrėjau tokią: https://pigu.lt/lt/e...mp;mid=13598343
Labai imponuoja "Operacinė sistema: Linux OS"

Jei vis dar aktuali el. skaityklės tema.

Pas mane Kindle Paperwhite. Tiesa iš senesniųjų, pirkta prieš "n" metų. Aktualiausiais kriterijais buvo atmintis ir ekrano raiška bei tipas. Paperwhite rinkausi tam, kad nevargint akių skaitant (kiek tai įmanoma) ir maksimaliai priartinti tekstą prie įprasto knyginio lapo bei šrifto. Dar vienas kriterijus - neblizgus ekranas: esant ryškiam apšvietimui ar saulei - nemeta blizgaus šešėlio. Wi-fi funkciją naudoju parsisiunčiant knygas, dokumentų paketus pagal poreikį ir pan.

Minusas: maniškė nuskaito ribotus tekstinius formatus. Tenka pasitelkti kas kart į pagalbą teksto konvertorius.
Atsakyti
Perskaičiau I. McEwano 'Kevalą'. Man visai patiko, nors turiu pripažinti, kad tikrai ne pati geriausia mano mėgstamo rašytojo knyga.
Apei tai, kaip nėščia moteris užmezga romaną su kūdikio tėvo broliu ir abu nutaria nereikalingu (bet turinčiu brangios nuosavybės) vyru atsikratyti. Istoriją pasakoja negimęs kūdikis. Ta detektyvinė linija tokia ot tiap man pasirodė, ir nusikaltėliai tokie nevykę. O va kūdikio pojūčiai, filosofavimas ir požiūris į pasaulį buvo visai įdomūs. Nors negimusio vaiko požiūris į globalines problemas vietom keistokai atrodė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2017 07 20, 08:52)
Jei vis dar aktuali el. skaityklės tema.
Ačiū.
Jau turiu tokią: https://pigu.lt/lt/e...mp;mid=13226418
Labai gerą akciją pagavau, dar truputį pigiau buvo + 8 Gb micro sd dovana.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 20 liepos 2017 - 11:05
QUOTE(klopedija @ 2017 07 20, 12:04)
Ačiū.
Jau turiu tokią: https://pigu.lt/lt/e...mp;mid=13226418 
Labai gerą akciją pagavau, dar truputį pigiau buvo + 8 Gb micro sd dovana.

Super 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Nai-nai-nai, koks grožis 4u.gif Smagaus skaitymo 4u.gif
Taip ir maga pasikeisti savo senutę biggrin.gif

Išlaikant temos kontekstą ir pasinaudojant svečio statusu, norėčiau pasidalinti Almos Čepienės "Taip, madam..... Ne, madam" romano įspūdžiais. Tiesa dar tik įpusėjau. Bet tikra atgaiva ir atostogos smegenims po akademinės literatūros maratono. Kartais atrodo lyg žiūrėčiau Nikitos Michalkovo filmą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 20 liepos 2017 - 14:38
QUOTE(janna @ 2017 07 20, 15:04)
Super  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Ačiū!
Ne visas funkcijas ištyrinėjau, bet sėkmingai skaitau Andrew Davidson, Chimera. Knyga ne veltui liaupsinta, kaip tik mano iškrypusiam skoniui. Su "Rožės vardu" sąsajų nerandu, tačiau į vieną lentyną statyčiau. biggrin.gif
Beje, viršelis netikęs, knygyne pro tokį akis praslystų. Užkabintų toks: https://images-na.ss...61uEo2UFzpL.jpg

Kad neužmirščiau tikrojo knygos kvapo ir svorio, pakaitom skaitau realią John Williams, Stouneris. Daug dėmesio ir pamąstymų reikalaujantis turinys, šalia William Faulkner irgi statyčiau. good.gif

Diskusija FB sudomino šia knyga: http://www.almalitte...pavadinimo.html Reikės paskaityti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 20 liepos 2017 - 16:56

Oj graži skaityklė, Klopedijos :wub: 

Aš jau beveik pamiršau popierinių knygų kvapą. Į biblioteka nėr kaip nueit, o savos beveik visos skaitytos. Kažkaip ir nesijaudinu labai. Pripratau ir taip patogu skaityt elektronines. Rankos nepavargsta, nereik jokio skirtuko, nepamesiu vietos kur skaičiau, galima padidint ar pamažint šriftą. Nebepasigendu kažkaip popierinių, nebent iš naujai išleistų kažką noriu paskaityt, o el. varianto dar nėra.

O pastarosiom dienom ko tai visiškai nieko negaliu skaityt, ir daryt. Noras yra didelis, bet... porą puslapių perskaičius pamatau, kad vistiek nieko nepamenu ką perskaičiau. Nei rimta literatūra nelimpa, nei romanai, nei fantastika, net vaikiškos knygutės ir pasakos neidomios atrodo. Kas man? Ir niekuo kitu užsiimt nenoriu. Slankioju iš kampo į kampą, kaip be vietos, o taip norėtūs pasinert į kitą pasaulį. :hmm: lietus smegenis gal išplovė. Ar čia simptomas toks :nestuke  :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2017 07 20, 19:17)
<p>Oj graži skaityklė, Klopedijos wub.gif </p><p>Aš jau beveik pamiršau popierinių knygų kvapą. Į biblioteka nėr kaip nueit, o savos beveik visos skaitytos. Kažkaip ir nesijaudinu labai. Pripratau ir taip patogu skaityt elektronines. Rankos nepavargsta, nereik jokio skirtuko, nepamesiu vietos kur skaičiau, galima padidint ar pamažint šriftą. Nebepasigendu kažkaip popierinių, nebent iš naujai išleistų kažką noriu paskaityt, o el. varianto dar nėra.</p><p>O pastarosiom dienom ko tai visiškai nieko negaliu skaityt, ir daryt. Noras yra didelis, bet... porą puslapių perskaičius pamatau, kad vistiek nieko nepamenu ką perskaičiau. Nei rimta literatūra nelimpa, nei romanai, nei fantastika, net vaikiškos knygutės ir pasakos neidomios atrodo. Kas man? Ir niekuo kitu užsiimt nenoriu. Slankioju iš kampo į kampą, kaip be vietos, o taip norėtūs pasinert į kitą pasaulį. hmm.gif lietus smegenis gal išplovė. Ar čia simptomas toks nestuke.gif  hmm.gif​ </p>

Taip, simptomas biggrin.gif 4u.gif wub.gif bandyk klausyt, muzika, arba knyga, pabandyk issiaiskinti, ko nori ten siela viduje, nes greiciausiai ji turi ktoki skoni ir nori kazko kito 4u.gif
Papildyta:
O va, ka tik perskaiciau, kad bus isleistos dar dvi HP knygos rudeni
https://www.15min.lt...ygos-286-828220
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2017 07 20, 20:17)
lietus smegenis gal išplovė. Ar čia simptomas toks nestuke.gif  hmm.gif​ 
Pasikartosiu: http://old.lma.lt/files/Seklumos.pdf
Čia apie interneto poveikį, bet galima pritaikyti IT apskritai. biggrin.gif Todėl kai kurias knygas (pačias storiausias) įsakiau sau skaityti "gyvai". biggrin.gif To pavyzdys galėtų būti Thomas Mann, Budenbrokai (perskaičiau), Orhan Pamuk knygos ir panašiai. Dar vienas atostogų ketinimas - Maldororo giesmės.
Atsakyti
Kaunietės, kilo mintis susitikti ryoj, pirmadienį, 17 val. prie Žilinsko galerijos, Donelaičio g. Junkitės, kas galit ir norit išgerti kavos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dalyvavome tik penkios. Kaip visuomet buvo smagu, bet norėtųsi suburti daugiau seniai regėtų temos narių. mirksiukas.gif Nutarėme nedelsti ir skelbti meet`ą kitą šeštadienį, rugpjūčio 5 d., kokią 13-14 val. Nihiliste, Giluže, Gintarelia, Vitalija ir kitos... ką manote? Gal ir vilnietės kažką sumanytų? mirksiukas.gif Laiką ir vietą bendram labui paderintume. mirksiukas.gif
Atsakyti