Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Saintlina, ačiū  :mirksiukas: 

Dėl skaityklės - turiu paprasčiausią kindlą (gal 5? su wifi, kurio nenaudoju), dukra turi liečiamu ekranu. Maniškis plonesnis, lengvesnis, ilgiau laiko baterija. Ir pigesnis :hihihi: , man jo gudrumo užtenka.

Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2017 06 30, 16:07)

nesk
aitei prieš kelerius metus (ok, prieš daug metų smile.gif ), kai visos kartu skaitėme ir diskutavome?

Ne, neskaičiau nei jaunystėj, nei prieš kelerius metus ax.gif

Gavau ir perskaičiau Radzevičiūtės "Kraujas mėlynas". Na, ką čia pasakius... hmm.gif
Manau, kad Sabaliauskaitė su savo "Silva rerum" užkėlė kartelę istoriniams romanams arba, tiesiog, įspaudė neišdildomą įdagą smegenyse. Kažkodėl norisi lyginti, nors gal ir visai nereikėtų. Kažkaip trūksta man įdomios istoijos, efektingo stiliaus. Stilius kažkoks savotiškas tikrai yra. Bet istorija, mano akimis, kiek nykoka. Bet kaip sako pati Radzevičiūtė: "Na ir ką su tokiais protėviais daryti?.. ". Manau ji bandė išsakyti smegenis spaudžiančią (arba tetulių spaudžiama) giminės istorijos epizodą (ne visų gi genialoginiame medyje galima rasti Livonijos ordino magistrą ar popiežių Aleksandrą VI). O kad jų kaip žmonių istorija pakankamai nyki, kaip tas Livonijos dangus ištisus metus, tai nieko čia nepadarysi. Yra užuominos, yra erdvė fantazijai, bet, iš esmės, trubūt pavyktų tą istoriją sutalpinti į keletą puslapių.
Žodžiu, suskaičiau greitai, galbūt genama noro pagaliau aptikti tą moterį, iš kurios gimė bent jau rašytojos šeimos atšaka, bet moteris taip ir nepasirodė biggrin.gif O viena (na gerai, viena iš dviejų mot.lyties herojų), šmėkštelėjusių, knygos vidury... Oi, vos neišpasakojau vienintelio intriguojančio siužeto vingio smile.gif
Atsakyti
Sveikos
Nors dar tik įpusėjau Silvos rerum III dalim, lėtai skaitosi,bet man patinka.Kol buvau išvykus perskaičiau dar tris knygeles nestoras ir neblogas.
M.Kundera "Nereikšmingumo šventė", kažkaip nelabai man . Perskaičau ir pamiršau, bet kol skaičiau atrodo kaip ir nieko.Dabar jau viskas išgaravo kaip dūmas.
Kita graikų Europos Sąjungos literatūros premija apdovanotas romanas,
tai Myrto Azina Chronidi "Išbandymas". LL. Literatūros gurmanms.
trečia , tai atgaiva ir penas sielai, protui, kurią skaičiau su dideliu pasimėgavimu dideliais "kąsniais", tai
M. Kvietkausko "Uosto fuga". Labai patiko, tiesiog norėjosi dar ir dar godžiai gerti kaip gaivų šaltinio vandenį.Rekomenduoju literatūros gurmanams.Vertinu LLL.Gražus tekstas, daug dalykėlių įdomių sužinosit ir eidamos pro senuosius Vilniaus mūrus , bažnyčias, namus,gatves kitaip į jas žvelgsit ar bent jau šmėstelės mintis,kad ta gatvė kadaise vadinosi taip ir Čiurlionis Sofiją palydėjo po pirmo pasimatymo būtent čia Vilniuje, kažkur čia Pamėnkalnio gatvėje.Ai visko nenoriu atskleisti, kas kaip, bet tai tikrai puikus esė rinkinys su nelauktais atradimais, pokalbiais po istorinius labirintus ir kryžkeles.
Atsakyti
As kazkur tarp skaitymo ir neskaitymo unsure.gif nu pabaigsiu kazkaip T. Canavan trilogija, ne delto, kad neidomu, o tiesiog eme darytis sunku skaityi angliskai unsure.gif salia skaitau ispaniskai pasakas biggrin.gif dar Lindgren ir dukra man skaito Rudnosiuka. Nenoriu pradet Silja rerum, nes i ke lione knygos netempsiu, o kankintis is smalsumo irgi nenoriu biggrin.gif tiesa radau, kad hau mano laukiama Canavan trecia dalis tr ilogijos Millenium rule isleis rugseji....uch biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, nežinau ar čia kreipiuosi, bet gal ką nors patarsit. Gal žinote knygą kuri padėtų išgyventi gimusio vaiko netektį?

Atsakyti
QUOTE(peneneu @ 2017 07 12, 11:38)
Sveiki, nežinau ar čia kreipiuosi, bet gal ką nors patarsit. Gal žinote knygą kuri padėtų išgyventi gimusio vaiko netektį?
Pirmiausia, tai užuojauta... console.gif
Manau, nėra universalios knygos, kuri visiems padėtų kažką įveikti. Jausmai individualūs, reakcijos skirtingos... Žmogus pats turėtų pasirinkti tinkamą knygą. https://www.knygos.l...s-apie-netekti/
http://www.patogupir...o-gyvenima.html
http://www.goodreads...830837-netektys
Neskaičiau šitų knygų.

Man padėtų ne knygos, o bendravimas su artimais žmonėmis, dvasinis palaikymas: http://www.gedintiem...lba_skaityti_96
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 12 liepos 2017 - 10:56
QUOTE(peneneu @ 2017 07 12, 10:38)

Uzjauciu
Man padejo knyga A. Zarskaus "As iki gimimo"...dar padejo sunaus fraze: mama, seses nebera, bet ji salia, ja reikia tik pasikviesti

http://www.patogupir...s-leidimas.html
Atsakyti
O! Aleksandro Žarskaus knygos tikrai kažkas tokio, padedančio suvokti ir įvertinti savo dvasinę būklę. good.gif
Atsakyti
Pabaigiau šiaip ne taip tą J. Cronino 'Veidrodžių miestą'. Labai šiaip sau man trilogijos paskutinė dalis. Patiko tik ta atkarpa, kur be jokios fantastikos žmogišką Feningo gyvenimą aprašė. O šiaip...

Dar F. Mayes 'Po Toskanos saule' perskaičiau. Kaip nebiedni amerikiečiai nusipirko seną namą Italijoje, jų vargai jį remontuojant ir neišpasakyta laimė gyvenant Toskanoje. Daug statybos darbų, saulės ir maisto. Nepasakyčiau, kad labai užkabinus būtų, ale pastebėjau, kad pradėjau pirkti gerokai daugiau įvairių sūrių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 liepos 2017 - 08:54
Šiandien pradėsiu skaityti jau ketvirtą Silva Rerum! ax.gif

QUOTE(Mamce @ 2017 07 04, 14:03)
Manau, kad Sabaliauskaitė su savo "Silva rerum" užkėlė kartelę istoriniams romanams arba, tiesiog, įspaudė neišdildomą įdagą smegenyse. Kažkodėl norisi lyginti, nors gal ir visai nereikėtų. Kažkaip  trūksta man įdomios istoijos, efektingo stiliaus. Stilius kažkoks savotiškas tikrai yra. Bet istorija, mano akimis, kiek nykoka. Bet kaip sako pati Radzevičiūtė: "Na ir ką su tokiais protėviais daryti?.. ". Manau ji bandė išsakyti smegenis spaudžiančią (arba tetulių spaudžiama) giminės istorijos epizodą (ne visų gi genialoginiame medyje galima rasti Livonijos ordino magistrą ar popiežių Aleksandrą VI). O kad jų kaip žmonių istorija pakankamai nyki, kaip tas Livonijos dangus ištisus metus, tai nieko čia nepadarysi. Yra užuominos, yra erdvė fantazijai, bet, iš esmės, trubūt pavyktų tą istoriją sutalpinti į keletą puslapių.
Žodžiu, suskaičiau greitai, galbūt genama noro pagaliau aptikti tą moterį, iš kurios gimė bent jau rašytojos šeimos atšaka, bet moteris taip ir nepasirodė  biggrin.gif  O viena (na gerai, viena iš dviejų mot.lyties herojų), šmėkštelėjusių, knygos vidury... Oi, vos neišpasakojau vienintelio intriguojančio siužeto vingio smile.gif

Mamce, labai įdomus tavo komentaras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milvaja: 13 liepos 2017 - 14:32
As baigiau T. CANAVAN TRILOGIJA tahoooo biggrin.gif dabar kazka imsiu, ka nezinau unsure.gif reik elektroniskai, kad paskui autike faleciau skaityt
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 07 13, 15:02)
reik elektroniskai, kad paskui autike faleciau skaityt

kur važiuosi? bigsmile.gif
Atsakyti