Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Mūsų mini meet`o akimirkos: http://s774.photobuc...17-06-19?sort=3
Atsakyti
perskaičiau O. Slavnikovos '2017'. Visai neblogai susiskaitė smile.gif Kad knyga su fantastiniais elementais supratau tik kai radau paminėtą 600 dolerių kupiūrą biggrin.gif
Taip suprantu - laukti tęsinio?

Pradėjau klaustyti Ulickajos 'Jakovo laiptai". Kaip tai sunkiai kol kas ji man klausosi.. viename netrumpame skyriuje kalba ėjo apie muziką ir muzikinius terminus, ten išvis mintį pamečiau, abo nieko nesuprantu ir mintys kažkur į šoną nuplaukia unsure.gif Tikiuosi įsivažiuoti, nes šiaip Ulickaja dar nebuvo nuvylusi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 06 21, 12:47)
Pradėjau klaustyti Ulickajos 'Jakovo laiptai". Kaip tai sunkiai kol kas ji man klausosi.. viename netrumpame skyriuje kalba ėjo apie muziką ir muzikinius terminus, ten išvis mintį pamečiau, abo nieko nesuprantu ir mintys kažkur į šoną nuplaukia  unsure.gif  Tikiuosi įsivažiuoti, nes šiaip Ulickaja dar nebuvo nuvylusi.

Skaityti turbūt būtų paprasčiau - mintys ne taip klaidžiotų ir prie terminų būtų galima stabtelėti.
Aš klausytis neišmokstu - vis nutrūkstu arba užmiegu ir tada nebežinau, kur baigiau klausyti.
Atsakyti
Vykdau "tūkstantmečio" pažadą!.. nes gresia giminės susitikimas. lotuliukas.gif (Senbuvės gal susipras, apie ką čia...) Ojojojoi! Džiūgauju, atradus naują žanrą: buitinė makulatūra. Atsiprašau, literatūra. biggrin.gif
Papildyta:
P.s.
Bet gal reikėtų pamiršti pažadus, kai vilioja kitokios knygos, pvz., John Williams, Stouneris. good.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2017 06 21, 16:33)
Skaityti turbūt būtų paprasčiau - mintys ne taip klaidžiotų ir prie terminų būtų galima stabtelėti.

aš irgi taip pagalvojau smile.gif
Atsakyti
As klausydama Rubinos Ruskaja kanareika tai stabdziau ir klausydavau paminetus kurinius tekste. Buvo labai geros muzikines iliustracijos, aisku, su muzikiniais terminais, kita kalba, bet daznai jie gerokai paivairina kaip slaptas kodas teksta.
Atsakyti

Aš pabaigiau Pirmykštės moters penktą dalį dabar čiupsiu paskutiniąją. 

Ką galiu pasakyt apie penktą? Tikrai idomesnė nei prieš tai buvusi dalis, nėra ištemptumo jausmo, veiksmas rutuliojasi naturaliai ir kartais kiek netikėtai. Aišku sekso scenas praleidinėjau neskaičius, nes gaila sugaišto laiko joms. Labai jau sakyčiau nevykę. Gal ir norėta suteikt erotikos knygom, bet man tik nuobodulį jos varė.

Atsakyti
Sveikos
Kol čia nebuvau užsukus perskaičiau N.Narmontaitės III d. "Aktoriai režisieriai ir gerbėjai" .patiko linksma, lengva,tarpais juokinga.Lengvam atsipalaidavimui pats tas.

Kita Jacques Chessex "Tironas" Gonkūrų premija.Sunki.Visai nieko,patiko, bet ne labiausiai.

Su pasimėgavimu perskaičiau
K.Sabaliauskaitės "Silva rerum "II d..Labai patiko.

Dabar skaitau Silva rerum III d. vėl įtraukė, ir dabar "tresnioju", kad atostogos beigėsi laiko skaitymui bus mažiau ,nes netikėtai gavau užsakyta "Silva rerum" IV d. ,kadangi bumas dėl silva rerum,tai davė tik dviem savaitėm.
Dabar "misliju", kaip suspėsiu perskaityti, per dvi savaites, nes tokias knygas mėgstu skaityti lėtai, neskubant su pasimėgavimu.Detektyvas tai būtų trakšt, bakšt ir sukramtytas,o čia vis tik Silva rerum.
Beje Silva rerum I d.kažkaip manęs per daug nesužavėjo,nesvaigau. Silva rerum II labai įtraukė, ir III dar tik pradžia, bet jau atrodo daug žadanti.
Gal kuri jau esat perskaičiusi visas dalis Silvos ? Kuri dalis labiausiai patiko?

Kadangi esu Romain Gary gerbėja, perskaičiau R .Gary "Mirusiųjų vyną" patiko, nors šlykštybių nors vežimu vežk, bet ko norėt, taigi mirusiųjų karalystėje, kapinėse, požeminiame labirinte girtas veikėjas patenka ir bendrauja su skeletais,blaškosi, niekaip negali ištrūkti.Savotiška satyra,atspindys gyvūjų požeminiame pasaulyje. Perfrazuosiu"Kaip virš žemės, taip ir po žeme". Stilius primena jo knygą "Gyvenimas dar prieš akis". Beje tai rankraštis,rastas jau po Gary mirties, kuris buvo parašytas tikru vardu ir pavarde,tai Romain Kacevo vardu,būdamas 19m.Nicoje. Rankraštis leidėjų buvo atmestas,tačiau jis tarnavo jam kaip intarpai,siužetai jo vėlesnei kūrybai.
Knyga sudaryta iš trumpų pasakojimų.kurie apjungia visą siužetą.
Labai įdomi knygos pradžioje pateikta istorija apie rankraščio atsiradimą, jo istorija. po autoriaus mirties. Kolpedija čia tau gardus kasnelis būtų 4u.gif mirksiukas.gif
P.S.Griežtai rekomenduoju prieš miegą geriau neskaityti. biggrin.gif

Atsakyti
Oi kaip aciu uz Gary knygos prezentacija. As uzsidegusi perskaityt jo knygas lietuviskai, dabar laukia Dangaus saknys, bet kol kas nepabaigiau sar Canavan trilogijos, liko 200 psl. Na ir zinoma nuotaikos reik
Silva rerum as tris perskaiciusi, ketvirta malonejimuisi laukia. Man trecia labiausiai patiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 26 birželio 2017 - 07:40
QUOTE(Pajauta @ 2017 06 25, 22:02)
Gal kuri jau esat perskaičiusi visas dalis Silvos ? Kuri dalis labiausiai patiko?

Man IV labiausiai patiko.
III kažkaip mažiausiai. Nors čia toks daugiau santykinis vertinimas, nes visa tetralogija puiki thumbup.gif
Atsakyti
Aš įsimylėjau II dalies pirmą puslapį ir mano balsas II knygai.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 06 26, 09:39)
Oi kaip aciu uz Gary knygos prezentacija. As uzsidegusi perskaityt jo knygas lietuviskai, dabar laukia Dangaus saknys, bet kol kas nepabaigiau sar Canavan trilogijos, liko 200 psl. Na ir zinoma nuotaikos reik
Silva rerum as tris perskaiciusi, ketvirta malonejimuisi laukia. Man trecia labiausiai patiko wub.gif

Labukas.Gary Dangaus šaknys turiu, bet kažkaip ji manęs vis dar laukia,. Turiu Gary pačią naujausią Meilutis. Smauglio vienatvė Paryžiuje,šita tai masina mane nes anotacijoje rašoma, kad tai humoristinis ir sykiu filosofinis pasakojimas,pirmas parašytas R.Gary romanas Emilio Ažaro slapyvardžiu.Po Silvos šią skaitysiu ir tada galėsiu paskolinti jei norėsi.
dar turiu iš Gary "Moters šviesa", Karaliauus Saliamono baimės, Moters šviesa, Aitvarai, Toliau jūsų bilietas negalioja, rusų kalba" Ledi L" ir "Čarodeji".
Atsakyti