Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Labos 4u.gif
As tai suskaičiau G.G. Martin "Septynių karalysčių riteris". Ir nelauktai visai patiko ir įdomu būtų tesinį skaityti biggrin.gif Bet kaip suprantu čia tik stand alone tipo knyga unsure.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 04 09, 17:38)
Ir aš truputį apie knygas:
Marissa Meyer "Mėnulio kronikos. Sindė." ir Holly Black ir Cassandros Clare „Magisteriumas. Geležinis išbandymas“. - jos vis dėlto skrido su manimi į Londoną  ax.gif Abi labai patiko, net nežinau, kuri labiau. Nekantriai laukiu tęsinių  4u.gif Zis, ačiū!

Smagu, kad patiko mirksiukas.gif Kitą kartą jau galėsiu tau Kingą atnešti, jei dar nebūsi iš kitur gavusi 4u.gif Beja, man sindė originalesnė pasirodė, todėl šiek tiek labiau patiko smile.gif

QUOTE(Alchemie @ 2017 04 09, 18:07)
As kitam kartui Magisteriuma uzsisakysiu mirksiukas.gif musu CILI Jeruzaleje isarde unsure.gif

Sindę irgi paskaityk, labai smagi pasaka 4u.gif Ojei, teks kažkur kitur vietos ieškotis...

Aš dabar pradėjau N. Gailman "Niekur niekada". Patinka biggrin.gif
Atsakyti

Labos, 

aš vis dar ne itin skaiti.

Nors... tikrai patiko netyčia nugriebtas Marc Levy "Šešėlių vagis" (Le voleur des ombres). Graži žmogiška istorija, nepretenzinga, šilta, su mažiukais stebukliukais, tokiais kasdieniškai puikiais. Ypač pirmoji dalis su vaiko pasauliu ir jo matymu.

Dar visai tiko Lars Kepler "Hipnotizuotojas" - viskas kaip reikia, kai norisi detektyvo.

Po prieš kokius 12 metų buvusio nesėkmingo bandymo susidraugauti su Murakamiu (avimi), visai džiugiai susiskaitė "Mylimoji Sputnik". Gal susidraugausim  :)  

Oi, dar tikrai patiko Doerr "Neregimoj šviesa". Nepaisant truputuką popsiškos siužeto struktūros,viskas labai dailu, gražūs charakteriai, gražūs aprašymai (visko - savijautų, norų, įspūdžių, žmonių, daiktų) ir prasibrauna giliai, pabaigoje net paverkiau  :rolleyes:

Simboliškai kažkaip vakar baigiau klausyti Saramago "Evangeliją pagal Jėzų Kristų". Nežinau, ką pasakyti. Kaip interpretacija - smalsu. Kaip kūrinys - parašyta sąžiningai, neskubant, su gražia ironija, bet kažkokių gilių stygų neužkliudė. Lyg ir patiko. Bet manęs netenkina "lyg ir"  :ax:  užskaitau kaip"likbiezą".

Dabar žiautaroju Yalom " Gydymą Šopenhaeuriu" - užbaigsiu, bet ne dėl siužeto, kuris joks ne ypatingas . Nors, įžvalgų kažkokių šviežių irgi dar neradau.

Todėl irgi noriu kažko stebuklingo  :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 11 balandžio 2017 - 09:40
As pasiemiau Trudi Canavan Traitor Spy trilogija, kuri yra Juodojo mago tesinys, t.y. kol kas zinomi veikejai ten dalyvauja. Idomuuuuuuuuuu biggrin.gif jau vakar per velai nuejau miegot doh.gif tikiuosi, kad isvers ir lietuviskai, nes atrodo, kad Juodasis Magas buvo tikrai populiarus, tai sita irgi turetu isversti unsure.gif
Atsakyti
o aš skaitau - pati tuo netikiu biggrin.gif - P. Vincenzi 'Ne angelas' smile.gif Rezervavausi paskaičius anotaciją, kad šeimos saga, o tokias aš labai mėgstu. Paėmus į rankas pamačiau užrašą 'Svajonių knygos' ir vos atgal neatidaviau. Bet neatidaviau ir esu visai tuo patenkinta. Visai gerai skaitosi, jokio seilėjimosi nėra, tekstas ne primityvus. Iki Forsaitų sagos, žinoma, toli, bet skaitoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 11 balandžio 2017 - 12:43
QUOTE(saintlina @ 2017 04 11, 12:42)
o aš skaitau - pati tuo netikiu biggrin.gif - P. Vincenzi 'Ne angelas' smile.gif Rezervavausi paskaičius anotaciją, kad šeimos saga, o tokias aš labai mėgstu. Paėmus į rankas pamačiau užrašą 'Svajonių knygos' ir vos atgal neatidaviau. Bet neatidaviau ir esu visai tuo patenkinta. Visai gerai skaitosi, jokio seilėjimosi nėra, tekstas ne primityvus. Iki Forsaitų sagos, žinoma, toli, bet skaitoma.

Vincezi skaiciau kazkada viena knyga, nepamenu pavadinimo, ir visai patiko, nors truputi "svajoniu". "Ne angela" irgi itraukiau i sarasa del apibudinimo "seimos saga". Labai neieskosiu, bet gal kada paklius i rankas

Perskaiciau Robert Wernick The Writers: rinkinukas apybraizu apie rasytojus. Butu nieko ypatingo, jei ne straipsniai apie Kiplinga ir ypac George Sand. Kazkaip nieko apie ja nezinojau. Tai bent moteriske buvo: budama 26-eriu paliko vyra su vaikais, isvaziavo i Paryziu rasyt, keite meiluzius kaip kojines, ruke cigarus, devejo kelnes, propagavo minti, kad moteriske turi teise i gyvenima net po santuokos (19 amziaus vidurys). Rase be galo intensyviai. Pamineta, kad vienas is jos meiluziu, Prosperas Merime, pasipiktino pamates kaip po aistringos nakties ji atsikeke ir sedo rasyt toliau. Zodziu, susizavejau, noriu dar ka nors apie ja paskaityt
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2017 04 12, 09:00)
ypac George Sand. Kazkaip nieko apie ja nezinojau. Tai bent moteriske buvo: budama 26-eriu paliko vyra su vaikais, isvaziavo i Paryziu rasyt, keite meiluzius kaip kojines, ruke cigarus, devejo kelnes, propagavo minti, kad moteriske turi teise i gyvenima net po santuokos (19 amziaus vidurys). Rase be galo intensyviai. Pamineta, kad vienas is jos meiluziu, Prosperas Merime, pasipiktino pamates kaip po aistringos nakties ji atsikeke ir sedo rasyt toliau. Zodziu, susizavejau, noriu dar ka nors apie ja paskaityt

kaip įdomu bigsmile.gif Jos kūryba tai man kadaise labai patiko, o apie pačią autorę išties nieko nežinau. Ačiū, kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 04 12, 10:10)
kaip įdomu  bigsmile.gif  Jos kūryba tai man kadaise labai patiko, o apie pačią autorę išties nieko nežinau. Ačiū, kad pasidalinai  4u.gif

Mane dar pralinksmino, kad isvykus i Venecija su vienu meiluziu ir susirgus dizinterija ji sugebejo suvilioti gydytoja ir i Prancuzjja grizo jau su juo. Va cia tai charizma: apsis... iki ausu (meiluzis neistveres kvapu kasdien gastroliavo kitur) suzaveti gydytoja bigsmile.gif
Atsakyti
Bet is kitos puses, jei ne ji Sopenas nebutu parases savo kuriniu, jos deka jis buvo gyvas, sirgdamas tuberkulioze, daug ilgiau, ei butu buves vienas. man tai kazkaip keista, kad jos kuriniai sakysim maziau feministiniai, nei jos poelgiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 04 13, 08:15)
Bet is kitos puses, jei ne ji Sopenas nebutu parases savo kuriniu

na va, visapusiškai puiki moteris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 04 13, 08:15)
Bet is kitos puses, jei ne ji Sopenas nebutu parases savo kuriniu, jos deka jis buvo gyvas, sirgdamas tuberkulioze, daug ilgiau, ei butu buves vienas. man tai kazkaip keista, kad jos kuriniai sakysim maziau feministiniai, nei jos poelgiai biggrin.gif

Kazkodel budama tvirta moteris ji rinkosi dziovininkus meiluzius. Ne tik Sopena slauge, pries tai dar kazkoks dailininkas buvo. Ir visa ta laika rase kaip paselusi :72 romanai, dar apie 20 sudegintu, laiskai, straipsniai. Zodziu, moteris-ugnis
Atsakyti
Ivaškevičiaus "Mistro" pastatymas rodomas Mažajam teatre, gal matėt ? Žorž Sand ten mano mėgstamiausias personažas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2017 04 13, 16:37)
Kazkodel budama tvirta moteris ji rinkosi dziovininkus meiluzius. Ne tik Sopena slauge, pries tai dar kazkoks dailininkas buvo. Ir visa ta laika rase kaip paselusi :72 romanai, dar apie 20 sudegintu, laiskai, straipsniai. Zodziu, moteris-ugnis

Man atrodo tais laikais, tiesiog kurejai, inteligentai daznai badaudavo ir sirgdavo ta liga, delto pasirinkimas serganciu matyt buvo su galimybe 9 is 10 unsure.gif Julija Janulaityte Biliuniene irgi savo darbu ir rupesciu prailgino J. Biliuno gyvenima, ir buvo parasyti dabar jau klasikiniai ir chrestomatiniai kuriniai. Kiek jos darbu nuveika buvo bendrai per gyvenima, tai uiii, ka jau kalbeti, kad per kara pasiilgusi giminiu Kaune slapta eidavo per demarkacine linija su dukra, o paskui reikdavo dokumentu, kad vel leistu parvaziuoti i okupuota Vilniu, o kur veikla odontologu draugijoje ir svietimo srityse, kai lenkai draude lietuviskai mokytis, leisti laikrascius ir t.t.
Atsakyti