Baigiau skaityti "Prijektas Roze" labai smagiai,lengvai ir net idomiai. Dabar toliau sunkiai skaitau "Miniatiurista" nedaug liko, atomazgos nenujauciu, keista knyga.
Grisu kronikos kol kas laukia irgi uzbaigimo, bet ilsiuosi skaitydama lietuviskai.
Atrodo, kad Donos Tart "Slapta istorija" siais metais man liks neperskaityta iki galo...ne delto, kad bloga, o delto, kad mano sukirpimas, gal metai ir mintys kazkaip ne taip deliojasi, ne to noriu
QUOTE(giluze @ 2017 04 04, 10:57)
Net susigraudinau...
Giluže, ačiū Užkabino net mane, nemėgstančią eilių..
Perskaičiau E. Malūko 'Vytauto žemę'. Labai patiko. Jei būtų ne tiek daug nematytų negirdėtų žodžių (daugelis kurių, man kilo įtarimas, ne iš senosios kalbos, o paties autoriaus sugalvoti), galėtų būti moksleiviams istorijai mokytis naudojama Labai gyvai prieš akis stojo vadovėlinė istorija. Ir toks pasididžiavimo jausmas, kokie mes kadaise buvom
Dabar skaitau A. Yehoshua Moteris Jeruzalėje. Keistai skaitosi, jokių vardų nėra, jokių asmeniškumų. Įpusėjau ir vis dar nesuprantu, patinka ji man ar ne.
Perskaičiau E. Malūko 'Vytauto žemę'. Labai patiko. Jei būtų ne tiek daug nematytų negirdėtų žodžių (daugelis kurių, man kilo įtarimas, ne iš senosios kalbos, o paties autoriaus sugalvoti), galėtų būti moksleiviams istorijai mokytis naudojama Labai gyvai prieš akis stojo vadovėlinė istorija. Ir toks pasididžiavimo jausmas, kokie mes kadaise buvom
Dabar skaitau A. Yehoshua Moteris Jeruzalėje. Keistai skaitosi, jokių vardų nėra, jokių asmeniškumų. Įpusėjau ir vis dar nesuprantu, patinka ji man ar ne.
Baigiau "Miniatiurista". Keista knyga. Kazkaip nelabai likau supratusi....kaip bestseleriui man liko per daug klaustuku, nors psichologinis personazo virsmas gal ir neblogas, bet kazkaip per daug neatskleista mistikos detaliu, tu miniatiuriu kaip ir beveik nereikejo...kaip meiles romanui, klaustuku per mazai, kaip istoriniam, nors ir idomiu detaliu yra apie to meto Olandijos draudimus, tikejimo keliu issiskyrima ir zinant dabartini Olandijos laisvum, idomiai atrodo kontrastas, bet iki istorinio romano tikrai netempia mazas trumpas lkotarpio epizodas..zodziu kazkaip knyga, kuri liko neutrali, nei patiko, nei ne.
QUOTE(giluze @ 2017 04 04, 10:57)
Koks geras eilėraštis
suskaičiau A. B. Yehoshua ,Moteris Jeruzalėje'. Toks keistas pasakojimas be vardų ir be pavadinimų apie tai, kad Jeruzalės turgavietėje per teroristinį sprogimą žuvo moteris, kurios nieks neatpažino. Kuri, pasirodo, buvo imigrantė, vienos didelės įmonės darbuotoja, kuri trumpai dirbo valytoja, bet duotuoju momentu kaip ir nebedirbo. Ir po žurnalisto parašyto straipsnio apie 'sukrečiantį įmonės abejingumą' įmonės valdžia staiga pasijunta tokie baisingai kalti, kad nežinojo, jog vienas jų ex sraigtelis iš šimtų darbuotojų žuvo, o jie nieko nežinojo, kad puola vežti balzamuotus palaikus į neįvardintą mirusios šalį (iš konteksto - į Rusiją), išlaidos nebesvarbios, jų prisakyta net nebeskaičiuoti, gabena tą karstą tai ten, tai ten pagal kiekvieną mirusiosios artimųjų pirstelėjimą. Antroje dalyje jau buvo visai pradėję patikti, ale pabaiga 'damušė'. Nea, ne mano supratimui čia buvo..
Perskaiciau Grisu trilogija..nu pabaiga gal visai nieko, nelabai pritempta, nors siaip pagal idomuma sakyciau trilogija banguojanti, ir labai labai nervinanti nesuderintom giminem rusu kalba.
Dabar nezinau ka imti skaityti blaskausi tarp 3 knygu
Dabar nezinau ka imti skaityti blaskausi tarp 3 knygu
QUOTE(saintlina @ 2017 04 08, 13:53)
suskaičiau A. B. Yehoshua ,Moteris Jeruzalėje'. Toks keistas pasakojimas
Turiu ketinimų skaityti, kai skaitymo motoriukas užsives "kaip reikiant". O dabar perskaičiau "Glesum". Archaiško stiliaus pasaka/saga, dvelkianti Skandinavija. Asocijavosi su "Sakme apie Somą".
Prieš miegą paėmiau pavartyt, tai varčiau iki 3val. nakties, kol pabaigiau.
Pagyros knygai ir autorei. LLL pagal D.P. už stilių ir turinį.
QUOTE(giluze @ 2017 04 04, 12:57)
Ačiū, Giluže!
Ir aš truputį apie knygas:
Marissa Meyer "Mėnulio kronikos. Sindė." ir Holly Black ir Cassandros Clare Magisteriumas. Geležinis išbandymas. - jos vis dėlto skrido su manimi į Londoną Abi labai patiko, net nežinau, kuri labiau. Nekantriai laukiu tęsinių Zis, ačiū!
As kitam kartui Magisteriuma uzsisakysiu musu CILI Jeruzaleje isarde
Turbūt reikia pasidalinti skaitymo įspūdžiais. Pasiėmiau skaityti labai išgirtą Робин Хобб " Трилогия о королевском убийце". Kai pasižiūrėjau, kad puslapių net 2158 ( skaityklėj ), net susimasčiau, kiek būsiu išėjus į kitą realybę, ir kiek laiko paskui prireiks sugrįžti į savąją. Jau perskaičiau " Ученик убийцы" ir ėmiausi " Королевский убийца", 600 psl jau perskaityta. Deja, kažkaip lygiai, be emocijų skaitosi ir jau svarstau, ar skaityti kitas dvi dalis. Pati savaime knyga nebloga, bet kad būtų kažkas OHO, tai ne. Tiesiog nieko naujo, stebuklingo. O to kaip tik ir norisi.
As norejau pradet Fraju skaityt ir paaiskejo, kad neturiu pirmu daliu serijos tai emiausi tada Canavan kitos trilogijos