Ką tik pabaigiau skaityti C. Кларк knygą «Джонатан Стрендж и мистер Норрелл». Skaityklėj tai buvo 1178 psl ir skaičiau apie savaitę, gal ir daugiau. Dabar man reikia laiko grįžti į realybę, jaučiuosi šiek tiek pritvota. Iš pradžių tai buvo nebaisiai fantastastiška, greičiau tipiškas angliškas romanas. Bet paskui įtraukė. O dar sužinojau, kad yra serialas, pagal šitą knygą. Reiks užmest akį kada nors. Apie knygą dar negaliu pasakyti nieko protingo, galvoj viskas verda.
QUOTE(Alchemie @ 2017 03 25, 09:51)
Jo as irgi kazkaip negalejau patiketi, kad man eme patikti istoriniai romanai. Skotijos ir Airijos istorija....
Vakar su Sofija matem knyga apie Isabele aragoniete, Ispanijos karaliene, kuri nors ir sukure didziule karalyste, bet inkvizicijos isileidimas leme tai, kad Ispanija nenuejo kartu su pazanga Europoje reformacijos metu ir salis liko nors ir didele liko antraeile pagal pragyvenima ir kt. Kriterijus.
O kaip tas romanas apie airius vadinasi
Vakar su Sofija matem knyga apie Isabele aragoniete, Ispanijos karaliene, kuri nors ir sukure didziule karalyste, bet inkvizicijos isileidimas leme tai, kad Ispanija nenuejo kartu su pazanga Europoje reformacijos metu ir salis liko nors ir didele liko antraeile pagal pragyvenima ir kt. Kriterijus.
O kaip tas romanas apie airius vadinasi
Apie Izabele man labai patiko Susan Hastings "As karaliene"
Apie airius skaitau angliskai: Gretta Curran Browne "Tread softly on my dreams". Cia vel trilogija, Liberty trilogy. Kitu daliu neturiu, o sita, jei nori, galiu pasidalint epub
Papildyta:
QUOTE(giluze @ 2017 03 26, 15:53)
Ką tik pabaigiau skaityti C. Кларк knygą «Джонатан Стрендж и мистер Норрелл». Skaityklėj tai buvo 1178 psl ir skaičiau apie savaitę, gal ir daugiau. Dabar man reikia laiko grįžti į realybę, jaučiuosi šiek tiek pritvota. Iš pradžių tai buvo nebaisiai fantastastiška, greičiau tipiškas angliškas romanas. Bet paskui įtraukė. O dar sužinojau, kad yra serialas, pagal šitą knygą. Reiks užmest akį kada nors. Apie knygą dar negaliu pasakyti nieko protingo, galvoj viskas verda.
Dabar ir sitos noriu
Laba diena
Be proto ieškau vienos knygos Ir iš tikro, esu praradusi viltį, kad kas nors iš vis ją gali turėti
Taigi, gal kas nors iš Jūsų, turi perskaitytą knygą (naujos nesitikiu jau ir rast ) ir norėtų man ją parduoti?
Bernhard Schlink "Skaitovas"
Arba gal bent turite minčių, kur galėčiau ieškoti perskaitytų knygų internete? Kartais būnu Vilniuje, tad čia žinau tik vieną perskaitytų knygų knygyną, prie Kalvarijų turgaus. Baigiu prarast viltį
Be proto ieškau vienos knygos Ir iš tikro, esu praradusi viltį, kad kas nors iš vis ją gali turėti
Taigi, gal kas nors iš Jūsų, turi perskaitytą knygą (naujos nesitikiu jau ir rast ) ir norėtų man ją parduoti?
Arba gal bent turite minčių, kur galėčiau ieškoti perskaitytų knygų internete? Kartais būnu Vilniuje, tad čia žinau tik vieną perskaitytų knygų knygyną, prie Kalvarijų turgaus. Baigiu prarast viltį
QUOTE(langana @ 2017 03 28, 08:41)
Apie Izabele man labai patiko Susan Hastings "As karaliene"
Apie airius skaitau angliskai: Gretta Curran Browne "Tread softly on my dreams". Cia vel trilogija, Liberty trilogy. Kitu daliu neturiu, o sita, jei nori, galiu pasidalint epub
Labai noriu su el. knygom gerai, kad ju kruva besikaupianti neuzgrius ant galvos
Labos
Įpuoliau į Nihonijos imperatorių, ačiū Sofijai Ech, tikras gėris ir malonumas
Ar bandėt paieškoti per sena.lt? Ten daug knygų parduodama
Įpuoliau į Nihonijos imperatorių, ačiū Sofijai Ech, tikras gėris ir malonumas
QUOTE(kristinkaa @ 2017 03 28, 12:30)
Laba diena
Ar bandėt paieškoti per sena.lt? Ten daug knygų parduodama
QUOTE(Alchemie @ 2017 03 28, 13:15)
Labai noriu su el. knygom gerai, kad ju kruva besikaupianti neuzgrius ant galvos
Parasyk el.paata i asmenine zinute. Atsiusiu
Pamąstymai apie tai, kad visata viską girdi prieš kelis mėnesius smarkiai užsinorėjau atstatyti lenkų kalbą ir tam reikalui paskaityti ką nors lenkiškai. Ką nors lengvo, bet įdomaus - klaikinį detektyvą arba Žiniuonį - šitas būtų geriausias variantas. Ir ką? ne tik skaičiau, bet ir išsinagrinėjau - Albert Sowinski knygą „Słownik muzykòw polskich“, Paryžius, 1874. Knyga, beje, iš Vaitkuškio dvaro bibliotekos.
Ten ir apie Lietuvą yra, ir lietuvių muzikų. Kam įdomu - penktadienį apie tai pakalbėsiu http://www.kaunomuzi...o-issaugojimas/
kaip smagiai man susiskaitė N. Narmontaitės 'Aktoriai, režisieriai ir kasininkės' Ir istorijos linksmos, ir mėgstamų aktorių nematyta pusė atsiskleidžia, ir šiaip įdomu apie regėtų spektaklių užkulisius paskaityt Žvingavau ir vis vyrui garsiai skaičiau, tada žvingavom abu Tikrai skaitysiu ir kitas dvi jos knygas
M. Houellebecq 'Lansarotė'. Nors šio rašytojo paskutinės knygos man labai patiko, bet šita tai nea. Seksas, seksas ir dar šiek tiek apie iškrypusį seksą. Brrrr.
M. Edwards 'Šarkos'. Apie ypatingai bjaurius kaimynus, kurie nesibodi jokiom priemonėm, norėdami pakenkti naujai atsikrausčiusiai porai. Skaitėsi įdomiai, tik pabaigoj man vis gi motyvo, kai kurių detalių ir pabaigos pritrūko. Nors autorius lyg žadėjo kai ką atskleisti kitoje knygoje.
M. Houellebecq 'Lansarotė'. Nors šio rašytojo paskutinės knygos man labai patiko, bet šita tai nea. Seksas, seksas ir dar šiek tiek apie iškrypusį seksą. Brrrr.
M. Edwards 'Šarkos'. Apie ypatingai bjaurius kaimynus, kurie nesibodi jokiom priemonėm, norėdami pakenkti naujai atsikrausčiusiai porai. Skaitėsi įdomiai, tik pabaigoj man vis gi motyvo, kai kurių detalių ir pabaigos pritrūko. Nors autorius lyg žadėjo kai ką atskleisti kitoje knygoje.
QUOTE(saintlina @ 2017 03 29, 11:37)
kaip smagiai man susiskaitė N. Narmontaitės 'Aktoriai, režisieriai ir kasininkės' Ir istorijos linksmos, ir mėgstamų aktorių nematyta pusė atsiskleidžia, ir šiaip įdomu apie regėtų spektaklių užkulisius paskaityt Žvingavau ir vis vyrui garsiai skaičiau, tada žvingavom abu Tikrai skaitysiu ir kitas dvi jos knygas
Skaičiau visas tris. Tai mano antidepresantas, antioksidantai ir vitaminas C buvo.
O dar ir tema aktuali. Lauksiu kitų trijų dalių...
QUOTE(Akmenskeltė @ 2017 03 29, 17:06)
Skaičiau visas tris. Tai mano antidepresantas, antioksidantai ir vitaminas C buvo.
tai čia jau ji matyt varys kaip kokia sandra braun, jei kepa viena po kitos ir dar tiek priesaky 😂
QUOTE(prieplauka @ 2017 03 29, 22:47)
tai čia jau ji matyt varys kaip kokia sandra braun, jei kepa viena po kitos ir dar tiek priesaky 😂
Tai čia juokauju dėl tų trijų kitų dalių...
Kokia ilga pauzė, reikia ją nutraukti.
Людей неинтересных в мире нет.
Их судьбы как истории планет.
У каждой все особое, свое,
и нет планет, похожих на нее.
А если кто-то незаметно жил
и с этой незаметностью дружил,
он интересен был среди людей
самой неинтересностью своей.
У каждого свой тайный личный мир.
Есть в мире этом самый лучший миг.
Есть в мире этом самый страшный час,
но это все неведомо для нас.
И если умирает человек,
с ним умирает первый его снег,
и первый поцелуй, и первый бой...
Все это забирает он с собой.
Да, остаются книги и мосты,
машины и художников холсты,
да, многому остаться суждено,
но что-то ведь уходит все равно!
Таков закон безжалостной игры.
Не люди умирают, а миры.
Людей мы помним, грешных и земных.
А что мы знали, в сущности, о них?
Что знаем мы про братьев, про друзей,
что знаем о единственной своей?
И про отца родного своего мы,
зная все, не знаем ничего.
Уходят люди... Их не возвратить.
Их тайные миры не возродить.
И каждый раз мне хочется опять
от этой невозвратности кричать.
Евгений Евтушенко
Reiktų daugiau jo eilėraščių paskaityt, geras poetas buvo.
Людей неинтересных в мире нет.
Их судьбы как истории планет.
У каждой все особое, свое,
и нет планет, похожих на нее.
А если кто-то незаметно жил
и с этой незаметностью дружил,
он интересен был среди людей
самой неинтересностью своей.
У каждого свой тайный личный мир.
Есть в мире этом самый лучший миг.
Есть в мире этом самый страшный час,
но это все неведомо для нас.
И если умирает человек,
с ним умирает первый его снег,
и первый поцелуй, и первый бой...
Все это забирает он с собой.
Да, остаются книги и мосты,
машины и художников холсты,
да, многому остаться суждено,
но что-то ведь уходит все равно!
Таков закон безжалостной игры.
Не люди умирают, а миры.
Людей мы помним, грешных и земных.
А что мы знали, в сущности, о них?
Что знаем мы про братьев, про друзей,
что знаем о единственной своей?
И про отца родного своего мы,
зная все, не знаем ничего.
Уходят люди... Их не возвратить.
Их тайные миры не возродить.
И каждый раз мне хочется опять
от этой невозвратности кричать.
Евгений Евтушенко
Reiktų daugiau jo eilėraščių paskaityt, geras poetas buvo.