Gal ir aš pasisakysiu.
Водолазкин Е. "Лавр" . Man patiko, pirmiausia gražia kalba. Ne visai supratau, ko čia visi užsipuola tą vargšą Laurą. Aš kada nors gal dar kartą visai norėsiu jį dar paskaityti. Mielas tas Lauras.
Paskui skaičiau
T. Severin "Sindbado kelionė". Severinas pastatė Sindbado laikų laivą, o tai buvo ne bet koks , o "susiūtas" laivas ir pakartojo jo kelionę. Labai įdomiai parašyta, malonumas skaityti. Nors ir smulkiai išdėstyta, bet tos techninės detalės irgi labai patraukliai pavaizduotos, o kur dar nuotykiai. Ne visiems taip sekasi aprašyti keliones. Skaitydama prisiminiau
J. Senkevičiaus knygas "
Su Ra per vandenyną" ir dar kitą, ir užsimaniau paskaityti jas dar kartą.
J. Irving "Viename asmenyje". Senokai jau skaičiau ką Irvingo, ir pataikiau savotišką temą. Homoseksualų, translyčių gyvenimas. Jei būtų kito autoriaus parašyta, vargiai būčiau skaičius, bet šitas kaip visada, sugebėjo įtraukti, vietomis pasijuokiau. Nebūtų Irvingas.
J. Robotham detektyvas "
Įtariamasis". Nenuvylė, skaitysiu ir kitus du serijos detektyvus.
Cormac McCarthy "Laukinių arklių pakerėti". Va čia tai buvo malonumas, bus metų atradimas. Anotacija neapgavo, "nuostabaus grožio ir subtilios poetinės kalbos romanas". Iš tikrųjų, labai gražu, ir pagrindinis herojus sužavėjo. Knygos atmosfera tokia kaip iš senų filmų apie indėnus, ar greičiau, kaubojus. Ieškosiu ir kitų jo knygų, gerai, kad yra išverstos.
J. Trollope "Marčios". Perskaičiau, po arklių buvo labai prėska, bet šiaip taip įsitraukiau. Ir vis tiek likau tokia abejojanti, nežinau ar duoti dar autorei šansą pasitaisyti, ar trinti jos knygas lauk iš skaityklės. Nežinau, ar čia anytos ir marčių tarpusavio bendravimo problemos iš tikrųjų jau tokios baisios ir tik man nesuprantamos, ar autorė perdeda.
Lentynoj prieš akis vis šmėžavo
J. Wals "Neprijaukinti arkliai". Pavarčiau, ir čia Teksasas, ir arkliai, prerijos, kaubojai. Pagalvojau, reikia neleist sau atvėst nuo tų įspūdžių ir paskaityt dar vieną apie arklius. Pradėjau ją, bet oi oi, kol kas toloka iki Makarčio. Tikiuosi dar įsijausti ir atrasti knygos žavesį.