Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 02 12, 18:13)
Sveikos  4u.gif

O man atvirkščiai.  biggrin.gif Kepler labiau patinka, o Jo Nesbo labiausiai.

Jo Nesbo "Sūnus" - pirmoji patikusi Jo Nesbo knyga be Hario Hūlės. Labai gerai susiskaitė. Rekomenduoju Jo Nesbo gerbėjoms.

labas smile.gif

man šitie du irgi geruliai. O Borlind išvis nepatiko. Dvi knygas perskaičiau,daugiau nė nežiūrėsiu.
Kaip tik 'Sūnų' skaitau. Tikrai įtraukė thumbup.gif Ir dar labai laukiu naujos knygos apie tiek laiko mano lovoje praleidusį Harį Hūlę biggrin.gif

Perskaičiau va šitą http://newslab.ru/article/615501.
Lietuviškai neišversta. Čia tik pirmoji knyga, yra trys. Bet visas rusai jau turi, laukt nereiks. Vėl skandinaviškas detektyvas, tik psichologinis. Tema ta, kurios aš paprastai iš tolo vengiu, pasirodo. Tik ar aš mažiau jauri pasidariau, ar pateikta kažkaip kitaip, bet perskaičiau. Ir užkabino, parsisiunčiau abu tęsinius.

O J.Cabre 'Prisipažįstu' - šiųmetinis perlas wub.gif Labai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, norėjau kažką pasakyti, bet jau neverta.... pasirašau po daugeliu postų.  Nesiskaito man šiomis dienomis.

Einam kada kavos?

Atsakyti
Mano metai prasidejo su daug lengvos literatūros. Perskaičiau visų seniai skaitytas ir išgirtas "Gyveno kartą Uvė" ir "Šimtametis, kuris išlipo pro langą...". Na, nei viena nei kita nepadarė neišdildomo įspūdžio: Uvė gal kiek labiau patiko, nes aplinkui daug tokių panašaus elgesio "modelių" matosi, nors per daug teigiamas ir dirbtinis pasirodė, plius dar ta persė - tobulybės įsikūnijimas... Nelabai man tokios dirbtinės knygos. O "Šimtametis" tai išvis: skaičiau garsiai vairuojančiam vyrui, tai nežinojom, ar juoktis, ar verkt nuo tų "netyčinių" žmogžudysčių biggrin.gif Vienintelis pliusas - kelionė nuo Italijos iki Lietuvos neprailgo. Juokingiausia buvo, kai herojus nuėjo ir tarybinias laikais parduotuvėje nusipirko... sumuštinį. Ėmem svarstyti, kokia gi tai galėjo būti parduotuvė?..

Tada pasiėmiau skaityti "Akmeninius klevus" - tekstas toks "tirštas', lyg maišytum šaukštu grietinę smile.gif Kovojau kovojau aš su juo prieš naktį ir būčiau toliau tebekovojus, bet pasiėmiau pavartyt belaukiančią savo eilės "Miniatiūristas'. Va čia tai atsigavo mano siela biggrin.gif Ir stilius, ir istorija, ir jausmo evoliucija. Žodžiu, kai perskaičiau, supratau, kad "Akmeniniams klevams" nebėr šansų... Gyvenimas per trumpas, kad skaitytume nepatinkančias knygas smile.gif

Tiesa, buvau užsukus į "Knygų ministeriją". Liudesys. Ten ne knygų pirkti, o kavos gerti reik eiti, nes prie knygų , paprasčiausiai, neprieisi. Visai smagi vieta būtų knyginius susitikimus rengti, bet knygų pirkti ar apžiūrinėti ten tikrai neisiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 13 vasario 2017 - 11:02
Gal norit poezijos?

Мне б закутаться в свои странности,
В непонятности, в несуразности,
Не искать и не ждать задумчиво,
Чтобы солнце согрело мир.
Мне бы выбросить яды прошлого:
всё, что мучило, нехорошее,
А не маяться от бессонницы,
Засоряя в ночи эфир.
В тишине разложить по полочкам
Нити радости, боль иголочкой,
И не путаться, не раздумывать -
Просто жить, не боясь взлетать.
Переплюнуть чужие сложности,
Оседлать свои невозможности,
И ошибок собрав коллекцию,
их повторно не совершать.
Из условного наклонения,
Из сомнений и заверения
Мифом Феникса возродиться бы
И Жар-птицею расцвести.
Чтоб виной себя не прижучивать,
Не придумывать, не накручивать,
Не разменивать жизнь на суетность,
И себя, наконец, спасти.

Мария Богомякова
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2017 02 13, 10:54)
Juokingiausia buvo, kai herojus nuėjo ir tarybinias laikais parduotuvėje nusipirko... sumuštinį. Ėmem svarstyti, kokia gi tai galėjo būti parduotuvė?..

aš jau nebepamenu, kurioje šalyje jis tą sumuštinį pirko. Bet kad Prahoje tais tarybiniais laikais (mūsuose tarybiniais, pas juos gal taip ir nereiktų vadinti) sumuštinių buvo, tai faktas kaip blynas smile.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2017 02 12, 20:13)
Sveikos  4u.gif
Nori Rato  4u.gif O tu "Raktą" baigei skaityti, kur atsiliepimas?
Aš tau apie ją pasakojau per susitikimą. Tikiu, kad patirsi tikrą malonumą. kažkuo į Žvalgo mokinį man panaši  ax.gif O kaip tau?
O tikrą malonumą patyriau su George R. R. Martin „Septynių Karalysčių riteris“. Man susidarė įspūdis, kad Martinas norėjo atsipalaiduoti nuo Ledo ir Ugnies giesmės rašymo ir to didelio, sunkaus, įspūdingo pasaulio ir jam tai pavyko. Atsipalaidavo  biggrin.gif Aš kartu su juo  biggrin.gif

Taip, Rakta jau seniai suskaiciau biggrin.gif Lyg ir rasiau apie ji atsiliepima, o gal tik kam nors pasakojau unsure.gif ax.gif Labai gerai pabaigta trilogija, logiskai ir sklandziai. Ir siaip puiki knyga smile.gif Cia vienas is tu retu atveju, kai rasytojai rasydami tolimesnes knygos dalis tik dar labiau tobuleja.
Jau suskaiciau ir kartografa. Tikrai patiko biggrin.gif Netgi paziurejau ar antros dalies dar nera. Bet ne...tikiuosi, kad isleis ir nenumarins sitos serijos.
Dar perskaiciau T. Rayburn "Sirena". Irgi skaiciau su malonumu. Deja, lietuviskai isleista tik pirma dalis. Netgi susigundziau antra dali perskaityti angliskai, bet niekur nerandu nei parsisiusti, nei nusipirkti. Alchemie, gal tu gali patarti kur paieskot galeciau? Noriu elektronines versijos, ne popierines.
Dabar skaitau vel keista ir neiprasta knyga (man siais metais vis sekasi ant tokiu uzsirauti) Pasi Ilmari Jääskeläinen "Sniege ir jos devynetas". Bet turbut nereikia stebetis knygos keistumu, nes skandinavu autoriu knygos visos tokios. O, bet, taciau..itrauke ir vis idomiau darosi o kas toliau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 02 12, 20:33)
ačiū  4u.gif  einu į Flibustą pažiūrėt smile.gif

Tik pradzia labai turtinga ivairiu senoviniu zodziu, kuriu skaitytojjas net nepaaiskino. Tai linkiu nesigasdinti, paskui bus geriau.

O geografo, kuris pragere gaubli as taip ir neiveikiau😯

Giluze, aciu uz poezija. Grazu
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2017 02 13, 15:19)
Tik pradzia labai turtinga ivairiu senoviniu zodziu, kuriu skaitytojjas net nepaaiskino. Tai linkiu nesigasdinti, paskui bus geriau.

O geografo, kuris pragere gaubli as taip ir neiveikiau😯

gerai, žinosiu smile.gif

a geografas man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 02 11, 14:09)
O as "atradau" Kukockio kazusa"

"Kukockio kazusas" labai patiko tik iki puses... Likusiai daliai suprasti pritruko kokios nors zoleles...

Bruksniukui ir visiems, ieskantiems lietuviu autoriu knygu vertimu i uzsienio kalbas, teks apsilankyti parodoje "Lietuviskos knygos pasaulyje" arba Martyno Mazvydo bibliotekoje. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2017 02 13, 15:18)
Labos 4u.gif

Taip, Rakta jau seniai suskaiciau biggrin.gif Lyg ir rasiau apie ji atsiliepima, o gal tik kam nors pasakojau unsure.gif  ax.gif Labai gerai pabaigta trilogija, logiskai ir sklandziai. Ir siaip puiki knyga smile.gif Cia vienas is tu retu atveju, kai rasytojai rasydami tolimesnes knygos dalis tik dar labiau tobuleja.
Jau suskaiciau ir kartografa. Tikrai patiko biggrin.gif Netgi paziurejau ar antros dalies dar nera. Bet ne...tikiuosi, kad isleis ir nenumarins sitos serijos.
Dar perskaiciau T. Rayburn "Sirena". Irgi skaiciau su malonumu. Deja, lietuviskai isleista tik pirma dalis. Netgi susigundziau antra dali perskaityti angliskai, bet niekur nerandu nei parsisiusti, nei nusipirkti. Alchemie, gal tu gali patarti kur paieskot galeciau? Noriu elektronines versijos, ne popierines.
Dabar skaitau vel keista ir neiprasta knyga (man siais metais vis sekasi ant tokiu uzsirauti) Pasi Ilmari Jääskeläinen "Sniege ir jos devynetas". Bet turbut nereikia stebetis knygos keistumu, nes skandinavu autoriu knygos visos tokios. O, bet, taciau..itrauke ir vis idomiau darosi o kas toliau rolleyes.gif

Kazkur kitam forume skaiciau, kad torrentai turi, bet velgi, kurie unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2017 02 13, 10:54)
Tiesa, buvau užsukus į "Knygų ministeriją". Liudesys. Ten ne knygų pirkti, o kavos gerti reik eiti, nes prie knygų , paprasčiausiai, neprieisi.
Galima tiesiog pirkti internetu ir atsiimti "ministerijoj" prie kavos puodelio. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 02 13, 17:13)
aš jau nebepamenu, kurioje šalyje jis tą sumuštinį pirko. Bet kad Prahoje tais tarybiniais laikais (mūsuose tarybiniais, pas juos gal taip ir nereiktų vadinti) sumuštinių buvo, tai faktas kaip blynas smile.gif

Ten buvo iš Rusijos istorijos dalies...
Dėl Prahos taip nesistebėčiau, niekada nebuvau Čekoslovakijoje smile.gif
Atsakyti