Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Teko susidurt ir man su nekokia skubia pagalba. Greitukė atvažiavus mamą apžiūrėjo ir patikrino labai normaliai, maloniai, spaudimą pamatavo, kardiogramą padarė išklausinėjo ir visą laik labai maloniai buvo. O kai nuvežė i skubios pagalbos skyrių, nes neaišku buvo kodėl dusina ir skausmai didžiuliai, tai ko tik iš gyditojų neišgirdau. Ir priekaištų kodėl naktį atvažiavom, ir kodėl negali pasisukt, pasikreipt, ir dėl didelio svorio dėl visko vien žo. Tikrai buvo baisiai nemalonu kai mačiau kad mama vos laikos neverkus iš skausmo. Vaistus ilgą laiką vartojo stiprius nuo skausmo, pas gyditojus važinėjom prieš tai kaip priklauso, bet nieks nematė, dėl ko tie skausmai, o tada naktį dar ir priekaištus teko girdėt. Po mėnesio nepilno mama paliko mus dėl uždelsto krūties vėžio metastazių į kaulų audinius. Aš labai pikta ant gyditojų Ukmergės rajono, Kupiškio poliklinikos, kad nepamatė, kas yra mum. O labiausiai pikta ant tą naktį priėmusios gyditojos, dėl visų priekaištų. 

Ir dabar žinau kad šitos knygos nebeskaitysiu, nors labai norėjau. Ačiū merginos kad pasidalinot savo mintim. Ir atsiprašau už išlietą pyktį.

Atsakyti
Tai gal nesitaškykim pykčiais, o grįžkim prie literatūros?

Suprantama, keičiamės, kinta ir aktualijos bet... Tema labai nutolo nuo pradinio "formato", pvz., http://www.supermama...?...44927&st=12, kai buvo skelbiamos "paklodės", diskutuojama dėl vienos ar kitos knygos.
Geriau jau sveikinimai gimtadienių proga nei kitokie asmeniškumai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 02 09, 17:00)
Tema labai nutolo nuo pradinio "formato", pvz., http://www.supermama...?...44927&st=12, kai buvo skelbiamos "paklodės", diskutuojama dėl vienos ar kitos knygos.

tai kad visi kažkodėl slėpt pradėjo, ką skaito. Visi perlai ir nuograužos išlenda tik per metines ataskaitas.
Atsakyti

Aš visada krypstu į asmeniškumus, tokia jau :sad: . Soriuks. 

O kaip su literatūra, tai vis dar žaidžiu su Olgos Slavnikovos ,,2017". Labai lėtai skaitosi, bet ir nebenoriu greičiau. Iki 150 puslapio labai vargau, niekaip nesupratau ir bais nuobodžiavau. Bet... nebučiau aš, jei neperkasčiau knygos. O kai supratau kas ir kaip, tai dabar mėgaujuos kaip saldainiu.

Siužetas tamsus, murzinas ir niūrus, šaltas. Šiaurės Uralas, pramoninis miestas. Viskas taip rusiška. Ir deimantų karštinė kamuoja nelegalus jų ieškotojus. Bet retkarčiais švysteli ir gražūs, šviesūs trupinėliai. Meilė (neplanuota ir nesuprantama), žydinčios ievos kalnuose (grožio nemėgstančio profesoriaus akiratyje), tie patys briliantai ir jų žybėjimo vertinimas. Visur įpinami tikėjimai nerealiom būtybėm, neįtikėtini įvykiai (Vario kalno Valdovė, didžiulis žaltys su žibančia karūna, šokanti šalta ugnis). Visas skurdus miestas gaubiamas brangakmenių karštinės grožio ir pinklių. 

Kaip dažniausiai ir būna, sunkiai pradėta ir sunkiai perkasta knyga, labiausiai įstringa. Todėl man ir patinka galynėtis su knygom :rolleyes:  :clap_1:  :super:​ 

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 02 09, 16:00)
Tai gal nesitaškykim pykčiais, o grįžkim prie literatūros?

Nu, nu - apie kokius pykcius eina kalba? Zmones suprato, kad nenores skaityti tam tikros knygos ir dalijasi savo isgyvenimais minima tematika. mirksiukas.gif Pvz., siuo metu pradejau viena J. Picoult knyga, kuri viens prie vieno apraso mano beveik 10 metu trukusi gyvenimo laikotarpi su atitinkamais herojes jausmais. Nu galeciau ir as pasidalinti savo pastebejimais, tai ar cia butu nukrypimai nuo literaturos? rolleyes.gif Ar neigiamos emocijos - tai jau asmeniskumai, o teigiamos (kad ir sveikinimai su gimtadieniais) 4u.gif - diskusijos i tema?

Sugriztant prie to gydytojo/filosofo/arkaiptenji, man labiausiai istrigo fraze "Jaunas gydytojas neslepia nepakantumo žmonėms, nesirūpinantiems savo sveikata - skubios pagalbos skyriuje jis nenorėtų gaišti laiko gydydamas alkoholikus, narkomanus, "kelių erelius", dėl gyvenimo būdo nutukusius žmones ir pan." Visi isvardinti zmones yra ligoniai ir viskas tuo pasakoma. Tad pradeti juos skirstyti pagal svarbuma, lyg sirgti galetu tik tobulos, save prisiziurejusios, sportuojancios ir sveika gyvenimo buda gyvenancios butybes yra kazkas nerealaus hipokrato priesaika davusiam individui. blink.gif

QUOTE(saintlina @ 2017 02 09, 16:42)
tai kad visi kažkodėl slėpt pradėjo, ką skaito. Visi perlai ir nuograužos išlenda tik per metines ataskaitas.

Metus pradejau perlu. tongue.gif R. Gary "Gyvenimas dar pries akis". wub.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2017 02 09, 20:23)
Nu, nu - apie kokius pykcius eina kalba? Zmones suprato, kad nenores skaityti tam tikros knygos ir dalijasi savo isgyvenimais minima tematika.  mirksiukas.gif Pvz., siuo metu pradejau viena J. Picoult knyga, kuri viens prie vieno apraso mano beveik 10 metu trukusi gyvenimo laikotarpi su atitinkamais herojes jausmais. Nu galeciau ir as pasidalinti savo pastebejimais, tai ar cia butu nukrypimai nuo literaturos? rolleyes.gif Ar neigiamos emocijos - tai jau asmeniskumai, o teigiamos (kad ir sveikinimai su gimtadieniais)  4u.gif - diskusijos i tema?

Sugriztant prie to gydytojo/filosofo/arkaiptenji, man labiausiai istrigo fraze "Jaunas gydytojas neslepia nepakantumo žmonėms, nesirūpinantiems savo sveikata - skubios pagalbos skyriuje jis nenorėtų gaišti laiko gydydamas alkoholikus, narkomanus, "kelių erelius", dėl gyvenimo būdo nutukusius žmones ir pan." Visi isvardinti zmones yra ligoniai ir viskas tuo pasakoma. Tad pradeti juos skirstyti pagal svarbuma, lyg sirgti galetu tik tobulos, save prisiziurejusios, sportuojancios ir sveika gyvenimo buda gyvenancios butybes yra kazkas nerealaus hipokrato priesaika davusiam individui.  blink.gif
Metus pradejau perlu.  tongue.gif  R. Gary "Gyvenimas dar pries akis".  wub.gif

Pritariu, tema be "asmeniškumų", perleidimų per savo patirties prizmę, pasaulėžiūrą - neįmanoma, arba tada lieka negyvas bendravimas, dalijimasis. Tam yra knygų anotacijos. Įdomu visa, kas gyvenimiška, nes knygos irgi gyvos tiek, kiek mumyse sužadina vaizduotę, kiek priverčia susimąstyti, plėsti ar pasitikrinti požiūrį, gauti žinių, rasti bendrumų ar skirtumų ir t.t. Viskas yra į temą - žarnyne ne gėlytės, o šūdai, ir tai nieko neteršia, nei temų, nei gyvenimo.

Grįžau iš kelionės. Buvo kitoks skaitymas - akimis, klausa, lytėjimu. Dabar bandau adaptuotis ir baigti skaityti "Nepakeliamą būties lengvybę".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 09 vasario 2017 - 20:05
O aciu Tutele, dar ir sita i sarasa isidesiu, nes noriu visas Gary knygas perskaityt. Kol kas daf Saliamono neskaiciau...as kaniinj Slapta istorija....busiu nepopjliari, bet tokio poziurio, gyvenimo zmones man kazkaip unsure.gif labai sunkiai skaitau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2017 02 09, 19:23)
Visi isvardinti zmones yra ligoniai ir viskas tuo pasakoma. Tad pradeti juos skirstyti pagal svarbuma, lyg sirgti galetu tik tobulos, save prisiziurejusios, sportuojancios ir sveika gyvenimo buda gyvenancios butybes yra kazkas nerealaus hipokrato priesaika davusiam individui.  blink.gif

Dedu parašą.
Aš taip ilgai neskaičiau daug, kad skaitinėju iš jūsų sąrašų atsirinkusi, kas man galėtų būti įdomu. Ir ... kaip čia buvo, kad labai daug rusų rašytojų pas mus atsirado. Nesakau, kad jie blogai rašo ir nesu rusofobė, o bet tačiau,paskutiniu metu vien sovietinis realizmas pas mane huh.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
O aš ką tik J.K.Rowling "Netikėta vakansija" baigiau skaityti verysad.gif O geriau net nebūčiau pradėjusi...nu negaliu skaityti tokių baisybių, širdį skauda. Grįžtu į vaikiškos literatūros skaitymą. Kaip tik bibliotekoje radau Kartografo kronikų pirmą dalį. Gal pagaliau pailsėsiu nuo "sunkių" ir slegiančių knygų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 09 vasario 2017 - 22:19
QUOTE(zis @ 2017 02 09, 22:18)
Labos 4u.gif
O aš ką tik J.K.Rowling "Netikėta vakansija" baigiau skaityti verysad.gif O geriau net nebūčiau pradėjusi...nu negaliu skaityti tokių baisybių, širdį skauda. Grįžtu į vaikiškos literatūros skaitymą. Kaip tik bibliotekoje radau Kartografo kronikų pirmą dalį. Gal pagaliau pailsėsiu nuo "sunkių" ir slegiančių knygų.

Verta verta ją skaityt, nepaisant pabaigos prastos. Labai geri tipažai, Rowling nereaeli psichologė. Aš atsimenu perskaičiau ir kažkaip laikiausi, bet po to pasakodama vyrui taip įsiraudojau ... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2017 02 09, 19:19)
vis dar žaidžiu su[u] <em>Olgos Slavnikovos <strong>,,2017"</strong></em>. [/]visur įpinami tikėjimai nerealiom būtybėm, neįtikėtini įvykiai (Vario kalno Valdovė, didžiulis žaltys su žibančia karūna, šokanti šalta ugnis).

Labai primena vaikystėj daug kartų su dideliu malonumu skaitytas Bažovo, berods, Uralo sakmes bigsmile.gif Alie Vario kalno valdovę ir t.t. Šiaip nebūčiau atkreipusi dėmesio į šitą knygą, bet dabar nostalgija pabudo smile.gif pagooglinsiu smile.gif
Atsakyti
Man Gary "Gyvenimas prieš gyvenimą" labiausiai patiko iš jo skaitytų gal 5 knygų. Pagaviausia, skaudžiausia, gyvenimiškiausia, savičiausia pagal rašymo stilių. Labiau už "Aušros pažadą" patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 10 vasario 2017 - 08:09