Suintrigavot, ypac del Barboros, nes tai mano vaikystes "pasaka", kuria mama pasakodavo pries nakti ir as net isleidau savo knyga B5 formato siuta melynais siulais
QUOTE(saintlina @ 2017 02 06, 17:46)
Malūko man pirmosios knygos jaunystėj patiko, paskui vėlesnės jau ne.
Na, tos pirmosios - visiškai ne mano knygos. Paskutiniosios pradeda dominti. Net pasigooglinau, ar čia ne du autoriai bendrapavardžiai.
Pirmosios Malūko knygos man tokia pigiena, kad nė nesumąsčiau, kad kas nors pasikeisti galėtų
Alhemie, o man ta Slaptoji istorija labai patiko, nors ir niūrokoka, bet tokia...na teisinga
Gamindama savaitgalio pietus suklausiau Amélie Nothomb "Tikrinių vardų žodyną" - kaip mėtinis šokoladas - turi jį mėgti, antraip... Žodžiu, aš jį, pasirodo, mėgstu. Patiko išdarkyta chronologija. Žinau žmonių, kuriuos tai rimtai siutina, bet čia man viskas buvo labai darnu. Jei kam prireiktų kelių valandų keistenybės - rekomenduoju
QUOTE(klopedija @ 2017 02 06, 18:55)
ne du?
Labos☺
Ne. Cia knyga suaugusiems☺
Bet va, "netiketa vakancija" pasirodo nera toks lengvas skaitalas kaip as tikejausi. Labai daug socialines neteisybes, slyksciu scenu😐 zodziu nepagrazinta realybe, kuri gali vykti ne tik kazkur Anglijoje, bet ir bile kuriame LT miestelyje...😦
QUOTE(saintlina @ 2017 02 04, 22:50)
Zis, o čia irgi paaugliška literatūra ar jau nelabai? Aš čia dėl savo vaikio klausiu
Ne. Cia knyga suaugusiems☺
Bet va, "netiketa vakancija" pasirodo nera toks lengvas skaitalas kaip as tikejausi. Labai daug socialines neteisybes, slyksciu scenu😐 zodziu nepagrazinta realybe, kuri gali vykti ne tik kazkur Anglijoje, bet ir bile kuriame LT miestelyje...😦
QUOTE(prieplauka @ 2017 02 05, 09:38)
Parasyk pora zodziu apie Pragaro ambulatorija. mes su mama susidomeje..ar verta skaityt/pirkt?
Prašau - atsiliepimas pagal užsakymą
Andrius Černauskas "Pragaro ambulatorija: Dienos ir naktys Skubios pagalbos skyriuje"
Pirmasis šimtas puslapių buvo maždaug tai, ko ir tikėjausi iš šios knygos - savotiškas lietuviškas knyginis "Ligoninės priimamojo" (ER, gal atsimenate tokį serialą, net ir George Clooney ten vaidino ) variantas.
Po to sekė maždaug šimto puslapių skyrius "Skubios būklės pagal organų sistemas ir mokslus". Pats autorius, cituojamas knygos nugarėlėje, pats sako, kad "Knygos tikslas - praplėsti jūsų elementaraus medicininio išprusimo ir suvokimo ribas". Tai va šitas skyrius toks ir buvo. Medikai nieko naujo nesužinos. Nemedikams (pvz., man) tai paprastai, koncentruotai ir su (dažnai juodoko) humoro "prieskoniais" pateikta šviečiamoji medžiaga.
Jaunas gydytojas neslepia nepakantumo žmonėms, nesirūpinantiems savo sveikata - skubios pagalbos skyriuje jis nenorėtų gaišti laiko gydydamas alkoholikus, narkomanus, "kelių erelius", dėl gyvenimo būdo nutukusius žmones ir pan. Juk tas laikas bei sveikatos sistemos lėšos turėtų būti skirti tiems, kam tikrai to reikia.
Knyga nemedikams naudinga - bus aiškiau, kam skirtas Skubios pagalbos skyrius, kada reikėtų į jį važiuoti (ar vežti kitus), ko ten tikėtis.
Helianta, 07 Vas 2017 - 23:41, parašė: Jaunas gydytojas neslepia nepakantumo žmonėms, nesirūpinantiems savo sveikataMediko 'ne savo rogėse' knyga? Reikėjo žmogui į pedagoginį eit su tokiu nusiteikimu. Auklėtų nuo mažų dienų ir nepatirtų streso, kad į ligonines atveža nepasirūpinusius sveikata Bet kitąvertus gal rašytojas bus.
QUOTE(Rasma @ 2017 02 08, 17:40)
Mediko 'ne savo rogėse' knyga? Reikėjo žmogui į pedagoginį eit su tokiu nusiteikimu.
Sakyčiau, dar ir kaip savo rogėse. Visose srityse reikalingi "sergantys" žmonės, gerai išmanantys ir drįstatys viešinti sistemos problemas. Blogai, kai neišmanantys pradeda kišti trigrašį ir interpretuoti faktus ir galimybes.
QUOTE(Rasma @ 2017 02 08, 17:40)
Mediko 'ne savo rogėse' knyga? Reikėjo žmogui į pedagoginį eit su tokiu nusiteikimu. Auklėtų nuo mažų dienų ir nepatirtų streso, kad į ligonines atveža nepasirūpinusius sveikata Bet kitąvertus gal rašytojas bus.
Oi ne, kaip tik savo rogėse. Šeimos gydytoju ar psichiatru nenorėtų dirbti, tą pats ir sako. Jo "arkliukas" - būtent skubioji pagalba.
O kadangi jis dirba Skubios pagalbos skyriuje, tai nori (visiškai suprantamai), kad to skyriaus riboti ištekliai (žmonės, laikas, aparatūra) būtų skirti būtent tam, kam ir reikia - žmonių gyvybėms gelbėti būtinais atvejais.
O ne tai, kad atvažiuoja pensininkas į Skubios pagalbos skyrių su greitąja pagalba 4 valandą ryto, nes jam spaudimas truputį šokinėja. Bet toks "rimtas" pacientas, kad tiesiog nori paplepėti su gydytoju. O atsisveikindamas dar pasako, kad tos pačios dienos 11 val. ryto turi "talonėlį" pas šeimos gydytoją.
Na tai natūralu, kad gydytojas pyksta, kai tokie "skubūs" pacientai gaišina laiką.
Arba vis dar egzistuojanti tam tikra vyresnių žmonių kategorija - kurie atvyksta į Skubios pagalbos skyrių ir primygtinai reikalauja juos guldyti į ligoninę. Na nes jie tiesiog mėgsta kokį kartą per metus "profilaktiškai" pagulėti ligoninėje, kad jiems lašelinių palašintų ir pan.
Jei tokie pacientai patys už tai susimokėtų, kaip už privatų gydymą, tai ok, tegu guli ligoninėje.
O skaitant apie tai, kaip jiems tenka dirbti su perdozavusiais narkomanais, alkoholikais ir pan., tikrai pikta darosi. Juolab tarp jų yra tokių žmonių, kurie niekada oficialiai nedirbo, nė cento nemokėjo sveikatos draudimo, o visas gydymo paslaugas nemokamai gauna, nes visi mes dirbantieji už jų gydymą sumokame.
Tai jau tikrai švietimas nuo mažų dienų ir profilaktika šimtą kartų geriau, jei nors kiek sumažintų tokių pacientų.
QUOTE(Helianta @ 2017 02 08, 22:03)
Oi ne, kaip tik savo rogėse. Šeimos gydytoju ar psichiatru nenorėtų dirbti, tą pats ir sako. Jo "arkliukas" - būtent skubioji pagalba.
O kadangi jis dirba Skubios pagalbos skyriuje, tai nori (visiškai suprantamai), kad to skyriaus riboti ištekliai (žmonės, laikas, aparatūra) būtų skirti būtent tam, kam ir reikia - žmonių gyvybėms gelbėti būtinais atvejais.
na, mes ir atvirkštinių priekaištų galėtume turėt.. kai ta skubi pagalba buvo būtina, bet negauta dėl atsainaus požiūrio. Vėl gi - va tuos visiškai girtus ar kitaip apsvaigusius skubios pagalbos skyriuje priima be eilės, kai tuo tarpu 'teisingieji' pacientai kantriai laukia savo skubios pagalbos po 3-4 val.
Na, čia galima ilgai apie tai kalbėt Bet iš principo aš sutinku su Rasma. Visi mes norėtume dirbti tik su idealiais žmonėmis, bet turim, ką turim.
offtopic,
Iš esmės sutinku su Rasma. Resursai yra viena, o gyvas žmogus - visai kas kita. Gydytojas nėra ponas dievas, turintis absoliučią teisę spręsti, kas gyvens o kas mirs. Jei nori būti filosofu, neik prie ligonio.
Pačiai teko matyt, kaip toks "skubios" pagalbos gydytojas-pamokslautojas bejausmiu balsu aiškina mano žmogui, kuris iš skausmo pajudėti negali, kad gulėtų tiesiai, nes jam, matai, nepatogu kraują tyrimams imt, kad jis negalės rentgeno padaryt ir pan. Kai apšaukiau gydytoją, tai pats iš kitos pusės priėjo ir viską puikiausiai galėjo paimti... o su seselių pagalba ir rentgeną padarė, ir visus kitus reikiamus tyrimus.
Greitukės ekipažui priekaištų neturiu, bet "greitosios" pagalbos skyriui klinikose norėčiau ne vieną "meilų" žodelį pasakyt už neatliktus reikiamus tyrimus, už pavėluotą pagalbą. Gaila, mirusiųjų tai neprikelia.
Vietoj pamokslų, kam gydymas priklauso, o kam nepriklauso, geriau tegu ima ir dirba savo darbą. Tada gal mažiau žmonių mirtų šiaip sau... Laisvu laiku filosofuok, kiek nori, bet darbe tu - visų pirma gydytojas.
Pripažinkim pagaliau, kad visur yra gerų savo srities žinovų, profesionalų, ir tų kitų, pas kuriuos nenorime papulti. Man teko nelaimė papulti pas filosofą.
Ir kodėl jums kliūva tik "nepatogūs" žmonės, kurie savaime užprogramuoti būti atstumtaisiais? Girtuokliai, narkomanai, bomžai. Parazitų yra visuose sluoksniuose. Kiek yra motinų, kurios susikėlė atlyginimus, kad gautų didžiules išmokas iš sodros? jos taip pat gyveno iš jūsų malonės. Kiek yra žmonių, kurie invalidumą nusipirko? jie taip pat gyvena iš jūsų kišenės ir iki gyvos galvos gyvens. Kiek yra užsienyje dirbančių, Anglijai, Vokietijai ir kt. mokesčius mokančių, kurie grįžta gydytis į Lietuvą. Taip pat iš jūsų kišenės... Kodėl juos pateisiname ir toleruojame? Visų šių parazitų dėka tie resursai ir susitraukia.
Gal grįžkim prie knygų? Šiandien nuo 16 val. hyper Rimi 40 proc. knygoms. "Pragaro ambulatorijos" tikrai nepirksiu
Iš esmės sutinku su Rasma. Resursai yra viena, o gyvas žmogus - visai kas kita. Gydytojas nėra ponas dievas, turintis absoliučią teisę spręsti, kas gyvens o kas mirs. Jei nori būti filosofu, neik prie ligonio.
Pačiai teko matyt, kaip toks "skubios" pagalbos gydytojas-pamokslautojas bejausmiu balsu aiškina mano žmogui, kuris iš skausmo pajudėti negali, kad gulėtų tiesiai, nes jam, matai, nepatogu kraują tyrimams imt, kad jis negalės rentgeno padaryt ir pan. Kai apšaukiau gydytoją, tai pats iš kitos pusės priėjo ir viską puikiausiai galėjo paimti... o su seselių pagalba ir rentgeną padarė, ir visus kitus reikiamus tyrimus.
Greitukės ekipažui priekaištų neturiu, bet "greitosios" pagalbos skyriui klinikose norėčiau ne vieną "meilų" žodelį pasakyt už neatliktus reikiamus tyrimus, už pavėluotą pagalbą. Gaila, mirusiųjų tai neprikelia.
Vietoj pamokslų, kam gydymas priklauso, o kam nepriklauso, geriau tegu ima ir dirba savo darbą. Tada gal mažiau žmonių mirtų šiaip sau... Laisvu laiku filosofuok, kiek nori, bet darbe tu - visų pirma gydytojas.
Pripažinkim pagaliau, kad visur yra gerų savo srities žinovų, profesionalų, ir tų kitų, pas kuriuos nenorime papulti. Man teko nelaimė papulti pas filosofą.
Ir kodėl jums kliūva tik "nepatogūs" žmonės, kurie savaime užprogramuoti būti atstumtaisiais? Girtuokliai, narkomanai, bomžai. Parazitų yra visuose sluoksniuose. Kiek yra motinų, kurios susikėlė atlyginimus, kad gautų didžiules išmokas iš sodros? jos taip pat gyveno iš jūsų malonės. Kiek yra žmonių, kurie invalidumą nusipirko? jie taip pat gyvena iš jūsų kišenės ir iki gyvos galvos gyvens. Kiek yra užsienyje dirbančių, Anglijai, Vokietijai ir kt. mokesčius mokančių, kurie grįžta gydytis į Lietuvą. Taip pat iš jūsų kišenės... Kodėl juos pateisiname ir toleruojame? Visų šių parazitų dėka tie resursai ir susitraukia.
Gal grįžkim prie knygų? Šiandien nuo 16 val. hyper Rimi 40 proc. knygoms. "Pragaro ambulatorijos" tikrai nepirksiu