QUOTE(saintlina @ 2016 12 05, 12:03)
aniaa?
o aš šitą autorę vis ignoruoju. Kažkaip man vis atrodo, kad per saldu ten bus. Bet jei tau patiko, tai gal ir man reiks pabanyt
Ką dar gero perskaitei?
Skaitau S. Rushdie "Du metai, aštuoni mėnesiai ir dvidešimt aštuonios naktys". Keistai man ji skaitosi, bet autoriaus talentas neginčijamai jaučiasi
Žiūriu, einam koja kojon
Moyes pabandyk, kai norėsis ko nors lengvesnio. Kai kurios jos knygos visai nieko. kad ir tA ,,Nuotakų laivas" arba ,,Aš prieš tave". Kaip ir dauguma šiuolaikinių populiariosios literatūros autorių, turi bėdą: neblogai pasakoja apie praeitį, bet vos veiksmas grįžta į mūsų dienas, prasideda klišės ir kitokie bla bla bla.
S. Rushdie "Du metai, aštuoni mėnesiai ir dvidešimt aštuonios naktys" prie lovos budi jau kelintas mėnuo. Kai nenoriu pradėti naujos knygos, o užmigti be jos nemoku, porą psl. magiškos istorijos kaip tik. Nors pačios istorijos turinį seniai pamečiau ir netikiu, kad sugebėsiu kada rasti.
,,Sleido namą" nusipirkau vos jis pasirodė. Iki ,,Debesų atlaso" kaip atbulom iki mėnulio. Pagaliau ir žanras ne tas, ir išvis tai visai kito kalibro visom prasmėm knyga.
Iš rimtesnių -
M. Bulgakovo ,,Meistras ir Margarita". Atidžiai iš naujo perskaičiau. Atsakingai. Ir supratau, kad pavėlavau. Skaitėsi gerai, kai kurie skyriai ypač įtaigūs, tekstas sąmojingas, bet... pavėlavau. Nors fantastinės literatūros kaip ir neskaitau, vien iš nuotrupų suprantu, kad ši knyga tarp šiandieninių atrodo kaip vintažinis rūbas, gražus, kokybiškas, bet atgyvenęs. Nežinau, kokia šiuolaikinė interpretacija ją atgaivintų. Žinias užkamšė, širdies nepalietė. Taip ir liko brangiausias garso takelis su nepakartojama muzika. Beje, fimą ,,Šuns širdis" žiūrėjau n kartų ir tebežiūriu, kai tik netyčia pataikau. Niekaip neatsižiūriu. Gal reikės atidžiai peržiūrėti ir ,,Meistro ir Margaritos" ekranizaciją.
Priskaičiau krūvą visokių detektyvų/trilerių. Bet kuo toliau, tuo sunkiau rasti geresnį.
Pusiausvyrai palaikyti parsinešiau Cabre ,,Prisipažįstu" ir Sabaliauskaitės ,,Silva rerum IV".