Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Prisėdau ir aš prie metinio knyginio "derliaus". 

Perskaitytos 52 - visai neblogai, nors beveik pusė vasarą, aki ilgi vakarai, kuriuos norisi praleisti sode. O ir gerų knygų nemažai pasitaikė. Nominacijų nesugalvojau, tad tiesiog paminėsiu tas, kurios įstrigo (pagal skaitymo eiliškumą):

Grožinė literatūra:

• J.Williams "Stouneris"
  • D.Rubina "Petruškos sindromas"
  • G.Saunders "Linkolnas Bardo"
  • A.Baricco "Jaunoji nuotaka"
  • G.Vojnovič "Jugoslavija, mano tėvynė"
  • E.Kurniawan "Grožis kaip žaizda"
  • G.Honeyman "Eleonorai olifant viskas gerai"
  • F.Arriaga "Laukinis"
  • G.Jachina "Vaikai mano"
  • W. Mysliwski "Paskutinis išdalijimas"

Negrožinė:

• M.Obama "Mano istorija"
  • N.Murad "Paskutinė mergina"
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2020 01 05, 21:38)
o kada jūs skaitot Sofija, dieną, vakarais ? Maži vaikai, buitis ne? Nes man tikrai neįsivaiduojama  unsure.gif

Skaitau ryte ir vakare, ir savaitgaliais. Skaitau važiuodama į darbą autobuse ir grįždama namo (pirmyn atgal beveik dvi valandos per dieną). Mažų vaikų nėra. Šuns, deja, irgi nėra verysad.gif Kita vertus, vedžiodama šunį klausydavausi audio knygų. Katinas skaityti netrukdo. Vyras taip pat. Ir tai nereiškia, kad negaminu, nesitvarkau ar nebendrauju su žmonėmis. bigsmile.gif

QUOTE(nihilistė @ 2020 01 05, 22:12)
Aš ne Sofija, bet galiu pasakyt kaip man pavyksta daug skaityti. Aš nežiūriu TV.

Tikrai taip, aš nežiūriu TV biggrin.gif Na, kartais pasižiūriu kokį filmą. Konkrečiai pasižiūriu filmą arba multiką ir einu skaityti. Ir internete būnu trumpai.

Ir aišku, vyras vis ketina mane atiduoti moksliniams tyrimams, bet gal nereikia lotuliukas.gif Aš tokia, kokia esu ax.gif Ne dėl rekordų skaitau, o dėl to, kad man tai patinka, nes tai mano aistra ir kiek save pamenu visada skaitydavau greičiau už kitus, o tai, ką darai daug ir dažnai, vystosi ir tobulėja mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 05 sausio 2020 - 21:19

Su tuo skaitymu, kai skaitai tai ir perskaitai. Ypač lengvesnių knygų. Aš metų pradžioje labai daug pavariau. Esu skaičiavus, jei per dieną perskaitai apie 50 psl, tai per metus 50 knygų susirinks. Aš tai daug daugiau perskaityčiau, jei telefoną padėčiau. Nes valanda ar pusvalandis gryjo skaitymo yra daug. O va fb ar instagrame, kaip minutės kelios.  audio klausau eidama, o vaikštau daug. Visur visada pėstute, tai man tikrai getai gausasi. Tiesa, aš jų neperku, imu iš UK bibiotekos. Visokius trilerius ir lengvesnias klausau. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 sausio 2020 - 21:32
QUOTE(Forget @ 2020 01 05, 23:31)
<p>Su tuo skaitymu, kai skaitai tai ir perskaitai. Ypač lengvesnių knygų. </p>

Tikrai taip bigsmile.gif Aš per valandą perskaitau apie šimtą puslapių lengvo teksto. Taip ir susidaro tie šimtai knygų mirksiukas.gif
Apie knygų klausymą vaikštant vis pagalvoju. Akys pailsėtų.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2020 01 05, 19:47)
Umbros kronikos mano. Galiu paskolinti  4u.gif
Knygynas nepadės  ax.gif Autorius pats išleido knygą, pagarba jam, ir pats platina.
Darom susitikimą ir tarkitės su Alchemie, kuri pirma skaitysite  smile.gif

Tikrai nepadėjo...kai paklausiau knygyne, tai tik akis išpūtė blink.gif Darom🙂 Alchemie, kada gali? Jei šią savaitę, tai man geriausiai tiktų ketvirtadienį. Kitą savaitę tik pirmadienį, nes truputį sparnus keliu 4u.gif
O dėl skaitymo tempų, tai jo...tik vėlyvi vakarai yra, nes vaikai visą laiką suryja, ale jiems irgi daug skaitau biggrin.gif tik tų knygų neskaičiuoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 06 sausio 2020 - 00:57
QUOTE(zis @ 2020 01 06, 02:55)
Tikrai nepadėjo...kai paklausiau knygyne, tai tik akis išpūtė blink.gif Darom🙂 Alchemie, kada gali? Jei šią savaitę, tai man geriausiai tiktų ketvirtadienį. Kitą savaitę tik pirmadienį, nes truputį sparnus keliu 4u.gif
O dėl skaitymo tempų, tai jo...tik vėlyvi vakarai yra, nes vaikai visą laiką suryja, ale jiems irgi daug skaitau biggrin.gif tik tų knygų neskaičiuoju biggrin.gif

Man ketvirtadienis tinka 4u.gif Kas dar jungiasi? Pajauta? Saintlina?
Atsakyti

Visai nebeapsireiškiu forume, bet pripažinsiu, kad šią temą periodiškai susirandu (ypač dėl metinių ataskaitų :) ).

Ir žinoma, kad parašysiu savąją, dėl statistikos :D :

Perskaičiau 51 knygą, visos lietuvių kalba (ir 14 iš jų - lietuvių autorių).

Iš visų perskaitytų geriausios, palikusios ryškiausią įspūdį ir įsimintinos:

Amelie Nothomb "Plak širdie" - kažkodėl šią istoriją labai suasmeninau skaitydama, nors iš tikrųjų, tai ji absoliučiai nieko bendra su mano patirtim, mano gyvenimu neturi.

Julian Barnes "Kalbant atvirai" - įdomi knygos tema, puikus rašymo stilius ir žiauriai įdomiai susiskaitė.Neapleido toks jausmas, kad pati dalyvauju knygoje ir gyvenu kartu su veikėjais.

Ilmar Taska "Pobeda1946" - knyga apie pokario Estiją. Skaudi istorija, kontrastinga, iliuzinė, kelianti daug klausimų. Patvirtinu, kad premija šiai knygai neveltui skirta.

Amos Towles "Aristokratas Maskvoje" - 10 balų už tai, kad amerikietis autorius taip taikliai knygoje perteikė tą Rusijos dvasią, absoliutus pasimėgavimas skaitant.

Tara Westover "Apšviestoji" - už tai, kad tikra ir neįtikėtina.

Kristina Sabaliauskaitė "Petro imperatorė" - aš nežinau ką pakomentuoti, tiek jau visko apie šią knygą pasakyta. patiko kaip ir visos kitos K. Sabaliauskaitės knygos.

Metų knyga tebūnie Fredrik Backman "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo" - keisčiausia, kad pradėjus skaityti iškart nusivyliau, nesužavėjo...bet gerai, kad nemečiau... tikrai negalvojau, kad taip įsimins ir taip patiks. Aukščiausi balai už kūrybingumą ir gebėjimą susieti nuo pradžios iki galo atrodo kelis skirtingus siužetus - pasakos (paralelinį) pasaulį su realybe.

Nesigaiiliu perskaičiusi ir taip pat rekomenduotinos knygos:

Kent Haruf "Mūsų sielos naktyje"

Nijolė Kliukaitė- Kepenienė "Rupaus malimo"

Sergej Nosov "Fransuaza, arba Kelias ledyno link"

Elif Shafak "Trys Ievos dukterys"

Metų nusivylimas:

Ali Smith "Ruduo"

Visos kitos skaitytos labai neįsimintinos, greit pamirštos, likę vien faktas kad skaičiau ir pavadinimai jau nieko nebesako.

Atsakyti
Nu Rasma tikrai jau 100 metu nematyta, gal i meeta? Pirmadieni, ka???? 4u.gif
Atsakyti

Susiruošiau ir aš ataskaitai  :rolleyes: 

Per 2019 perskaičiau-suklausiau 69 knygas, kurių 5 elektroninės, 3 popierinės, 6 prancūziškos.

Planų užsibrėžusi neturėjau, iš pažadų vienintelis - neskaityti, kas neužkabino, negaišti laiko, tai numestukų buvo gal desietkas.

Metų puikiausia - Mariam Petrosian "Namas, kuriame"- dėl daugialuoksniškumo, dėl to, kad vaikai dažnai gerokai sudėtingesni ir didesnis pasauliai už mus, aiškiau matantys ir lengviau priimantys sprendimus. Nors visas šias dorybes suaugusieji prisiima tik sau.

Metų skaudžiausia - Фредрик Бакман "Медвежий угол" - Labai skaudu, kad taip gerai suprantama, kodėl žmonės gali gali elgtis ne "pagal teisybę" (nes "neteisingai" ne visai tinka). Net nežinau, ar pasiryšiu klausyti 2 dalį...

Metų "likbiezas" - Harper Lee "Nežudyk strazdo giesmininko" - veltui neperskaičiau anksčiau  :rolleyes: 

Metų detektyvasJoël Dicker "Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą" - patiko ilga istorija, neskubėjimas, posūkiai. Apskritai, knyga pasirodė dekoratyvi. (beje, J-J. Annaud labai dekoratyviai ekranizavo).

Metų universalus chuliganas - Ben Elton - perklausia gal 5 įvairių žanrų knygas. Labiausia užstrigo, gal kad paskutinė metuose - "Aklas tikėjimas", nors distopijų nemėgstu

Metų "skaniausia" - Erikos Umbrasaitės "Prancūzija mon Amour" - nes, na labai "skaniai" ir džiugiai susiskaitė.

Metų švelnioji - Ruth Ozeki "Knyga laiko būčiai" - nors pati istorija toli gražu ne švelni, bet man paliko švelnumo įspūdį.

Metų trilogija - Dina Rubina "Наполеонов обоз". Ir dėl to, kad kitų trilogijų neskaičiau, ir dėl to, kad tai Rubina... Pirmosios dalies trečdalį broviausi iki galo nesugaudama siužeto, o paskui kaip pariedėjo taip rubiniškai...

Dar buvo smagu skaityti (atsitiktine tvarka): Jo Nesbo "Troškulys" ir "Peilis", Fredrik Backman "Čia buvo Brita Mari", E.Vodolazkimas "Brisbenas", Stefan Ahnhem "auka be veido" ir "Devintasis kapas", Joël Dicker "Baltimorės knyga", Kristina Sabaliauskaitė "Perto imperatorė", Amélie Nothomb "Acide sulfurique".

Atsakyti
Erendira, o Rubinos trilogija skaitei, ar klausei?
As mielai suklausyciau, pasiilgau jau jos knygu wub.gif
merginos parekomenduokit ka klauset per youtube, as randu koki pirma skyriu, o toliau nori mokescio ir lieku su musiu uzkanda tada unsure.gif
Atsakyti

Erendira, o Rubinos trilogija skaitei, ar klausei?
As mielai suklausyciau, pasiilgau jau jos knygu wub.gif
merginos parekomenduokit ka klauset per youtube, as randu koki pirma skyriu, o toliau nori mokescio ir lieku su musiu uzkanda tada unsure.gif

Klausiau, iš RT gavau visas dalis

Atsakyti

Aš su audio, tai negaliu nieko rekomenduot, nes jas skolinuosi iš UK bibliotekos, angliškai  per  programėlę libby. Labai nustebino jų įgarsinimai, itin kokybiški, dažniausiai ne vieno žmogaus skaitomi, įvairių aktorių.

Dabar kaip tik klausau Yates “Nerimo dienas” 

Atsakyti