Visai nebeapsireiškiu forume, bet pripažinsiu, kad šią temą periodiškai susirandu (ypač dėl metinių ataskaitų ).
Ir žinoma, kad parašysiu savąją, dėl statistikos :
Perskaičiau 51 knygą, visos lietuvių kalba (ir 14 iš jų - lietuvių autorių).
Iš visų perskaitytų geriausios, palikusios ryškiausią įspūdį ir įsimintinos:
Amelie Nothomb "Plak širdie" - kažkodėl šią istoriją labai suasmeninau skaitydama, nors iš tikrųjų, tai ji absoliučiai nieko bendra su mano patirtim, mano gyvenimu neturi.
Julian Barnes "Kalbant atvirai" - įdomi knygos tema, puikus rašymo stilius ir žiauriai įdomiai susiskaitė.Neapleido toks jausmas, kad pati dalyvauju knygoje ir gyvenu kartu su veikėjais.
Ilmar Taska "Pobeda1946" - knyga apie pokario Estiją. Skaudi istorija, kontrastinga, iliuzinė, kelianti daug klausimų. Patvirtinu, kad premija šiai knygai neveltui skirta.
Amos Towles "Aristokratas Maskvoje" - 10 balų už tai, kad amerikietis autorius taip taikliai knygoje perteikė tą Rusijos dvasią, absoliutus pasimėgavimas skaitant.
Tara Westover "Apšviestoji" - už tai, kad tikra ir neįtikėtina.
Kristina Sabaliauskaitė "Petro imperatorė" - aš nežinau ką pakomentuoti, tiek jau visko apie šią knygą pasakyta. patiko kaip ir visos kitos K. Sabaliauskaitės knygos.
Metų knyga tebūnie Fredrik Backman "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo" - keisčiausia, kad pradėjus skaityti iškart nusivyliau, nesužavėjo...bet gerai, kad nemečiau... tikrai negalvojau, kad taip įsimins ir taip patiks. Aukščiausi balai už kūrybingumą ir gebėjimą susieti nuo pradžios iki galo atrodo kelis skirtingus siužetus - pasakos (paralelinį) pasaulį su realybe.
Nesigaiiliu perskaičiusi ir taip pat rekomenduotinos knygos:
Kent Haruf "Mūsų sielos naktyje"
Nijolė Kliukaitė- Kepenienė "Rupaus malimo"
Sergej Nosov "Fransuaza, arba Kelias ledyno link"
Elif Shafak "Trys Ievos dukterys"
Metų nusivylimas:
Ali Smith "Ruduo"
Visos kitos skaitytos labai neįsimintinos, greit pamirštos, likę vien faktas kad skaičiau ir pavadinimai jau nieko nebesako.