Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(nihilistė @ 2020 01 03, 12:23)
Ten lyg mačiau trys erdvės yra: svetainė, traktierius ir restoranas, tai kažkurioje konkrečiai? 4u.gif

Sugalvojau pažadą kitiems metams - neberašyti ataskaitoj perskaitytų knygų skaičių biggrin.gif

Neeee, butinai rasyk, kad butu aisku i ka lygiuotis, kokios kategorijos yra dar 4u.gif

Zis, o "Raganos sunus" mano, ar ne mano, nes irgi jau nieko nepamenu unsure.gif
O knyga geriau tokia sudeginti, bent jau siluma butu teisinga is neteisingai sugadinto popieriaus biggrin.gif
Atsakyti

Atėjo laikas ir mano metų santraukai. Metai buvo labai knygingi!

Viso 85 knygos (pernai 39)

25.334 puslapiai

Iš jų 30 audio, 84 angliškai ir tik 1 lietuvių kalba

📚Geriausios iš geriausių: 

-Adam Johnson “Našlaičių prižiūrėtojo sūnus”

-Olga Tokarczuk Drive your plow over the bones of the dead ( tuoj pasirodys lietuviškai)

📚Kitos labai vertos dėmesio, atsitiktine tvarka:

-Eka Kurniawian “Grožis lyg žaizda”

-J. Safran Foer Extremely loud and increadibly close

-Sayaka Murata “Convenience store woman” (Kombinio moteris, irgi tuoj išeis lietuvių kalba

-Ottesa Moshfegh “My year of rest and relaxation”(“Mano miego ir poilsio metai”, berods Vaga jau greitai paleis)

-Han Kang “Vegetarė”

📚Geriausia knyga kuri turi kino pastatymą  🍿 

-Bernhard Schlink “Skaitovas”

📚Mylimiausi personažai :

-Daisy iš  T.J Reid “Daisy Jones& The Six”

-Eleonora  iš  Gail Honeymoon “Eleonorai Oliphant viskas gerai”

📚Metų atradimas:

-Patti Smith. Skaičiau “M Train” ir “Tik vaikai”

📚Metų trileris:

- Herman Kosch “Vakarienė”

📚 Metų nusivylimai:

- Murakamio “Norvegų giria”- sentimentali paaugliška drama

-Robert Seethaler “Visas gyvenimas”- tikėjausi gylio, o ten taip paviršiumi praplaukė

-Madeline Miller Kirkė- turbūt vienintelė kuriai knyga nepatiko, nebaigiau. Graukiškus mitus žinau, tai man nelabai įdomu, pati idėja gera, bet knygos forma visai ne man 

📚 Geriausia ne grožinė, mažai tokių skaitau, tik kelios per metus:

- J.D. Vance “Hillbilly Elegy”

📚Geriausia muzika  🎵 

-Rachel Joyce “Muzika Ilzei Bauchman” 

Įdedu grojaraštį knygoje skambėjusių kūrinių

https://www.youtube....Tqdk5k9eXorGB0a

📚Geriausia meilės istorija:

-Deborah Levy “The man who saw everything”

Labai sutrigerino kaip sovietų vaiką visa Rytų Berlyno vieta ir laikmetis

📚2019 WTF:

Margaret Atwood “The heart goes last” didesnės nesamonės nesu skaičius. Distopia kur idealioje visuomenėjeMarilyn Monroe and Elvis Priestley dulkinasi karste. Tokia scena tikrai buvo. Pradžia buvo daug žadanti, bet taip nusivažiavo

📚Metų pažadas:

Mažiau šlamšto. Nors jo nebuvo itin daug, bet vis susigundydavau kokiu trileriu populiariu

Didžiausias atradimas yra audio knygos ir UK bibliotekos. Kurios turi viską, visokiais formatais ir gali skolintis kiek nori, kur nori. Lobis! 

Gerų ateinančių metų!

Atsakyti
Mano ataskaita.
Perskaičiau 84 knygas, iš jų 1 audio, 12 el. formatu, 13 rusų kalba ir 11 lietuvių autorių.
74 knygos grožinės ir 10 šakinių. Daugiausiai istorijos-7.
Labiausiai turbūt įsiminė R. Petrausko trys knygos apie antrąjį pasaulinį karą. Kiekviena knyga svėrė po 1,5 kg (specialiai svėriau, nulaikyt neišėjo). Buvo beprotiškai įdomu ir net sugraudino kai kurios vietos.
Ne nuvylė, bet paliko nuosėdų A. Diumos „Trys muškietininkai“. Viskas buvo gerai, bet pabaiga labai nepatiko. Tiksliau, Liudviko pasikeitimas man buvo neįtikinamas. Skaičiau metų pradžioje, bet iki šiol pykstu. Nepatiko A. Perz-Reverte "Diumos klubas", J. Nesbo "Makbetas". Iš "Patriko Melrouzo" daugiau tikėjausi. unsure.gif
Patiko:
J. Nesbo „Peilis“, M. Millar „Achilo giesmė“, G. Jachina „Mano vaikai“, A. Oz „Judas“, B. Sanderson knygos, Д. Аберкромби “Кровь и железо“ (toliau skaitysiu šitą trilogiją).
Dar kartą su malonumu perskaičiau Nesbo „Pentagramą“ ir „Raudongurklę“. Kiekvienais metais būtinai nors kartą turiu pakartoti J. Dereske „Panelė Žukas ir žmogžudystė bibliotekoje“. rolleyes.gif
Metus pabaigiau su pirmąja I. Kotovos knyga „Королевская кровь. Сорванный венец“ ir naujus pradėjau su antrąja serijos knyga „Скрытое пламя“. Tuo pati save nustebinau, nes kažkada bandžiau skaityti šitą seriją, nebaigiau pirmos knygos (man ten buvo per daug erotikos ir romantikos), ištryniau visą seriją iš skaityklės ir pamiršau. O paskutiniu metu tiek pagyrų buvo šitai serijai, kad aš susimąsčiau. Pabandžiau dar kartą. Dabar matyt, visos žvaigždės sėdėjo savo vietose ir tiesiog puikiai suėjo. Pabaigus pirmą tiesiog iš karto pradėjau kitą. Sunku atsiplėšt, nors kai kurias vietas gerokai sutrumpinčiau. biggrin.gif Nesitikėjau, kad man taip patiks romfantas. lady.gif
Nihiliste, būtinai skaičiuok, taip įdomiau. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Gausiu avietę, nes perskaičiau tik 34 ir tik popierines ax.gif
Top 10, prioriteto tvarka:
Nr. 1. Dona Tartt. Malenkij drug (rusų kalba)
Nr. 2. Banjano šešėly. Vaddey Ratner
Nr. 3. Grožis lyg žaizda. Eka Kurniawan
Nr. 4. „Vienuolės paslaptis“.Abraham Verghese
Nr. 5. Kraujas mėlynas. Undinė Radzevičiūtė
Nr 6. Gerieji žmonės. Hannah Kent
Nr. 7. Aristokratas Maskvoje. Amor Towle
Nr. 8. Naktis virš Tanžero. Christine Mangans.
Nr. 9. Lopšinė. Leila Salimani
Nr. 10. Oneiron“. Laura Lindstedt

Dar metų detektyvas. Jovarų takas. John Grisham
Vertos paminėti „Verksnių klubas“. Ilona Ežerinytė.Vakarienė. Herman Koch. Hemingvėjaus žmonos. Naomi Wood.
Metų rašytoja. Elena Ferante ir jos Neapolietiška saga.
Metų nesupratau biggrin.gif ... Ratas. Dave Eggers, „Leidau tau išeiti“ Claire Mackintosh unsure.gif

Atsakyti

Alexia, eina sau kiek daug iš tavo sąrašo skaičius! Ir Kosch patiko ir Slimani. Ir “Grožis lyg žaizda” abi paminėjom😀 Claire Mackintosh irgi nepatiko. 
“Aristokratą Maskvoje” dabar skaitau!

”Vienuolės paslaptis”, esu labai seniai skaičius ir itin patiko. Man ją anyta padovanojo ir galvojau, kad tokiu durnu pavadinimu bus prasta knyga. Keistas vertimas, bet knyga tai gėris!

Donos Tart šiemet “Slaptoji istorija” skaičiau.

Elema Ferrante “Neapolietiškos sagos” neskaičiau, bet jos “Apleisties dienos” labai patiko. 

Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2020 01 03, 18:47)
<p>Alexia, eina sau kiek daug iš tavo sąrašo skaičius! Ir Kosch patiko ir Slimani. Ir “Grožis lyg žaizda” abi paminėjom😀 Claire Mackintosh irgi nepatiko. 
“Aristokratą Maskvoje” dabar skaitau!
</p><p>”Vienuolės paslaptis”, esu labai seniai skaičius ir itin patiko. Man ją anyta padovanojo ir galvojau, kad tokiu durnu pavadinimu bus prasta knyga. Keistas vertimas, bet knyga tai gėris!</p><p>Donos Tart šiemet “Slaptoji istorija” skaičiau.</p><p>Elema Ferrante “Neapolietiškos sagos” neskaičiau, bet jos “Apleisties dienos” labai patiko. </p>

tai iš kur galvojat tie mano must read sąrašai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2020 01 03, 12:00)
Neeee, butinai rasyk, kad butu aisku i ka lygiuotis, kokios kategorijos yra dar 4u.gif

4u.gif

QUOTE(giluze @ 2020 01 03, 16:05)
Labiausiai turbūt įsiminė R. Petrausko trys knygos apie antrąjį pasaulinį karą. Kiekviena knyga svėrė po 1,5 kg (specialiai svėriau, nulaikyt neišėjo). Buvo beprotiškai įdomu ir net sugraudino kai kurios vietos.

Metus pabaigiau su pirmąja I. Kotovos knyga „Королевская кровь. Сорванный венец“ ir naujus pradėjau su antrąja serijos knyga „Скрытое пламя“.

Nihiliste, būtinai skaičiuok, taip įdomiau.  4u.gif

Geras! Petrausko aš dvi pirmas knygas 2019 metais per akcijas nusipirkau, sakiau kaip tik šiemet skaitysiu bigsmile.gif Ir ačiū, kad parašei kiek sveria - aš vis neprisiruošiau jų pasvert lotuliukas.gif Dabar jau dar labiau noriu skaityt ax.gif

Jo, apie Kotovą ir aš prisiklausiau pagyrų, galvoju, gal imt skaityt, bet kad serija nebaigta dar, tai baisoka pradėt biggrin.gif

Tai aš visada skaičiuoju - pačiai įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti

Tos Petrausko knygos turbūt mano vienas didžiausių norų savo bibliotekai

Atsakyti
Gera investicija - trys knygos ir jau pusė lentynos užimta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2020 01 03, 20:01)
Gera investicija - trys knygos ir jau pusė lentynos  užimta biggrin.gif

Bet atsargiai, kad lentyna neįlūžtų. biggrin.gif
Kaip ilgai dabar reiks laukti ketvirtos Petrausko knygos, įsivaizduojat ?
Atsakyti
J.Baltušio dienoraščių pirmas tomas sveria 1,8 kg, jei ką....skaitau, nepakeliu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2020 01 03, 19:14)
Bet atsargiai, kad lentyna neįlūžtų.  biggrin.gif
Kaip ilgai dabar reiks laukti ketvirtos Petrausko knygos, įsivaizduojat ?

Tai va, po ketvirtos jau tikrai gali įlūžti biggrin.gif O man ne taip ilgai reiks laukt, nes dar trys prieš akis. Kai perskaitysiu, tada verksiu, kad reik laukt biggrin.gif

QUOTE(prieplauka @ 2020 01 03, 19:34)
J.Baltušio dienoraščių pirmas tomas sveria 1,8 kg, jei ką....skaitau, nepakeliu... blink.gif

Va va, sukus darbas tas skaitymas - raumenis gali užsiauginti beskaitydama biggrin.gif
Atsakyti