Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Labai faina nominacija "FUI" biggrin.gif
O kaip tu po Cveigo "Sirdies nerimo" ?As pamenu skaiciau ja gal kokioj 12 klaseje, paskui vaiksciojau bandydama suvirskinti, suprasti, kazkaip paveike, niekaip negalejau suprasti, kas kodel, kaip, bet labai ilgai galvojau apie ta knyga. Gal cia amzius buvo kaltas?
Atsakyti

A. Pristavkinas „Snaudė naktį aukso debesėlis“ (bais graudi ir apmaudinga)

Viena baisiausių ir sukrečiančių mano skaitytų...

Labai solidarizuojuosi dėl D.Tartt  istorijos slaptosios - tikrai gerulė  :rolleyes:​ 

Atsakyti
Alchemie - lygiai taip pat ir man buvo, vaikščiojau, galvojau, galvojau, mažai ką supratau. Ją buvau skaičiusi gal netgi kokioj 9-10 klasėj, kai dar nebuvau draugavusi su berniuku, tik drugeliai rūpėjo ir dar visiškai neaiškus berniukų mąstymas buvo biggrin.gif
Taigi dabar viskas tapo aišku. Nieko iš to laiko galvoje nebuvo likę, lyg neskaitytą skaityčiau.
Lygiai taip planuoju imtis K. Makalers "Širdis - tai vienišas medžiotojas", vėlgi po 20 metų, smagu kitomis akimis pažiūrėti
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2017 01 11, 15:43)
Laba diena, šauniosios knygės. Taipogi pakampiais atslenku ir noriu įbrukti savo praėjusių metų sąrašą. Jūsų klubo ataskaitos man vienas iš smagiausių naujų metų smagumų, o ir po savo metinį derlių baisę smagę pasiraust  smile.gif
Fui:
Kažkaip nepamenu ankstesnio Tavo dalyvavimo. Prašom nepamiršt temos, rašyt, gal šįmet tapsi "Knygų skaitytojų klubo" naujoke?.. mirksiukas.gif
Ir man patiko šita nominacija. biggrin.gif
Dar patiko samogitiškos raiškos "trupinėliai". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 11 sausio 2017 - 17:39
QUOTE(klopedija @ 2017 01 11, 17:37)
Kažkaip nepamenu  ankstesnio Tavo dalyvavimo. Prašom nepamiršt temos, rašyt, gal kitąmet tapsi "Knygų skaitytojų klubo" naujoke?..  mirksiukas.gif
Ir man patiko šita nominacija.  biggrin.gif
Dar patiko samogitiškos raiškos "trupinėliai". smile.gif

Ai, aš seniai seniai buvau kyštelėjusi vieną kitą liežuvį smile.gif
Ačiū, Klopedija, už palaikymą, gal įsidrąsinsiu labiau išlįst ax.gif
kitose erdėse aš visai susisamogitinau, tai dabar visor nuori nenuori išlend smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2017 01 11, 17:25)
Alchemie - lygiai taip pat ir man buvo, vaikščiojau, galvojau, galvojau, mažai ką supratau. Ją buvau skaičiusi gal netgi kokioj 9-10 klasėj, kai dar nebuvau draugavusi su berniuku, tik drugeliai rūpėjo ir dar visiškai neaiškus berniukų mąstymas buvo biggrin.gif
Taigi dabar viskas tapo aišku. Nieko iš to laiko galvoje nebuvo likę, lyg neskaitytą skaityčiau.
Lygiai taip planuoju imtis K. Makalers "Širdis - tai vienišas medžiotojas", vėlgi po 20 metų, smagu kitomis akimis pažiūrėti

ne, su bernuku as jau draugavau pora metu, kai skaiciau ta knyga, vis tiek ji man laaaaaaabai keista pasirode, tiksliau, gal visdelto suaugusiu pasaulis ir siandien man keistas, nes su vaikais lengviau randu kalba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2017 01 11, 17:17)
A. Pristavkinas „Snaudė naktį aukso debesėlis“ (bais graudi ir apmaudinga)

Viena baisiausių ir sukrečiančių mano skaitytų...

Tikrai neskaičiau, bet kažko labai neigiamos asociacijos man su ja g.gif ten su vaikais nesusiję? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 01 11, 17:43)
Labai faina nominacija "FUI" biggrin.gif
O kaip tu po Cveigo "Sirdies nerimo" ?As pamenu skaiciau ja gal kokioj 12 klaseje, paskui vaiksciojau bandydama suvirskinti, suprasti, kazkaip paveike, niekaip negalejau suprasti, kas kodel, kaip, bet labai ilgai galvojau apie ta knyga. Gal cia amzius buvo kaltas?

Aš pirmosios dukros laukdamasi skaičiau ir labai ji mane sunervino pamenu.
Atsakyti
Na, ir aš dar prie tų finalininkių, savo ataskaitą atnešu. Žiūriu, kad kuo vaikai didyn, tuo knygų sąrašas ilgyn... biggrin.gif
Šiemet bus kokios 35. Nes, aišku, nenuosekliai surašinėjau, kažką praleidau, kažką dar prisiminiau, kažką būsiu pamiršusi.

Metų knygos titulo nepaskyriau, nes buvo tikrai daug gerų knygų.

Šiemet perskaičiau 10 lietuviškų knygų. Ir, mano džiaugsmui, dauguma jų buvo tikrai geros ir nepamirštamos, pvz.: Vanagaitės "Ne bobų vasara" . Bet kitoms net sugalvojau nominacijas pvz.:

Mano prancūziškos meilės:
Papievio "Odilė arba oro uostų vienatvė" ir "Eiti";
Umbrasaitės "Vienos krūties istorija/Moteris katė ir jaunas mėnulis"

Meilės miestui išraiška:
Linos Ever "Ruduo Berlyne", "Objektyve meilė"

Lietuvos istoriniai romanai:
G.Viliūnės "Karūna be karaliaus", "Vilniaus madona", "Magdalė, smuklės merga"

Metų mokslo populiarinimo knygos, kurias duguma jau skaitėt:
N.Carr "Seklumos..." ir N.Doidge "Save keičiančios smegenys"

Metų muzikalioji :
Papievio "Eiti"

Metų autorius : Valdas Papievis -vienareikšmiškai. Tai autorius, kurio kai kurias knygas noriu iškart skaityti antrąsyk.

Metų grožis:
A.Doer "Neregoji šviesa" . Ačiū už visas rekomendacijas! Ji tikrai jų verta.

Metų graužtukas : nors padėjau skaudančia širdim ir sąžine, bet nesikankinau:
K.Navakas "Vyno kopija"

Atsakyti
naršau jus . Merginos kas tai, cituoju: "Zuleika puiki. Ir pati Zuleika, ir knyga" ?
Atsakyti
Яхина Гузель "Зулейха открывает глаза"
Atsakyti
Kokios šaunuolės visos, kiek ataskaitų pasipylė thumbup.gif
Labai džiugina visi tie "išlendu iš pakampių" biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Alexia @ 2017 01 09, 23:28)
Mano pirmoji šiais metais Evangelija pagal Jėzų Kristų. J. Saramago. Žinau, jau visų skaityta. Mėgaujuosi.

Oi tikrai ne visų. Gal ir man reiks šiemet jos imtis, kiek ta knyga gali savo eilės lentynoje laukti... ax.gif
Atsakyti