Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Mamce @ 2019 07 31, 10:05)
ką tik pabaigiau "Eleonorai Olifant viskas gerai". Lengvai skaitoma, bet ne prasta knygelė. Nors tas labai sėkmingos psichoterapijos happy end'as manes kažkaip neįtikino ir gal kiek suerzino. Kažkaip pagavau save galvojant, kad ji tarytum "Uvės", "Bridžitos Džons" ir "Elingo" mišinys  biggrin.gif

mano akiai, kompanija "Eleonorai Olifant viskas gerai" kiek per gera tongue.gif
Perskaičiau ,,Kirkę" ir patyriau tokį skaitymo malonumą, kad nežinau, ko beimtis. Tokio gražumo tekstas, tiek daug amžinų temų... wub.gif Isimylėjau tą knygą, pasidėjau po ranka ir vos pabaigus pradėjau skaitinėti iš naujo. Drąsiai rekomenduoju. Beje, gal skaitėte kuri? Ar čia man vienai tokia euforija mirksiukas.gif
O šiaip, pažiūrėjau savo skaitymus ir nekažką. Dar galėčiau rekomenduoti ,,Motinos pieną", ,,Paskutines apeigas', ,,Nuostabą", jei patiko ,,Vieningieji". Tiesa, netikėtai sau pačiai visai smagiai perskaičiau M. Kneale ,,Anglai keleiviai", bet ta gali ir nepatikti, jei ateis netinkamu laiku mirksiukas.gif

Papildyta:
Beje, kas tas Goodreads ir kaip į jį patekti 4u.gif Paaiškinkit senai profincialei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2019 08 01, 12:20)
Beje, kas tas Goodreads ir kaip į jį patekti  4u.gif Paaiškinkit senai profincialei  4u.gif

socialinis tinklas skaitytojams, maždaug kaip Facebook, tik apie knygas smile.gif
Goodreads
Galima žymėtis perskaitytas/skaitomas/norimas skaityti knygas, rašyti atsiliepimus, skaityti ir komentuoti kitų narių atsiliepimus.
Goodreads pilna savanorių "bibliotekininkų", kurie į duomenų bazę įkelia informaciją apie knygas, labai daug lietuviškų ten suregistruota (nebent būtų specializuotos ar seniai išleistos).
Nežinau, kokiom kalbom yra Goodreads aplinkų - aš naudoju anglų. Bet ten paprasta susiorientuoti ir per daug nemokant kalbos.
Lietuvių bendruomenė Goodreads visai nemaža, daug atsiliepimų lietuviškai rašoma.
Kaip ir Facebooke, narius, kurių knyginis skonis domina, galima "sekti" arba "susidraugauti".
Yra ir forumų, bet juose nedalyvauju. Yra ir visokių "knygų iššūkių", kuriuose galima dalyvauti.
Žodžiu, tokia internetinė pasaulinė skaitytojų bendruomenė.
Atsakyti
Labai liūdnos naujienos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2019 08 01, 12:20)
Perskaičiau ,,Kirkę" ir patyriau tokį skaitymo malonumą, kad nežinau, ko beimtis. Tokio gražumo tekstas, tiek daug amžinų temų...  wub.gif Isimylėjau tą knygą, pasidėjau po ranka ir vos pabaigus pradėjau skaitinėti iš naujo. Drąsiai rekomenduoju. Beje, gal skaitėte kuri? Ar čia man vienai tokia euforija  mirksiukas.gif

Laukiu "Kirkės", nes skaičiau šitos autorės (Madeline Miller ) knygą "Achilo giesmė", kuri labai patiko. Apie "Kirkę" jau tiek gero girdėjau, kad tiesiog nekantrauju, kada ji man paklius. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2019 07 31, 07:25)
1. <p>Ačiū, mieloji  blush-anim-cl.gif</p>
<p>Tik man kaip tik iš prancūzų vieną viečikę išversti reikia kitai knygai, tai geriau naudoti jau esamus vertimus smile.gif</p>

2. <p><strong>Aušros pažadą</strong> skaičiau,  tuomet kažkokio ypatingo įspūdžio nebuvo, gal kad buvau sau pasižadėjusi j perskaityti. Todėl pažiūrėsiu filmą, gal perskaitysiu iš naujo smile.gif

1. FB turetum gauti pakvietimus is ten, kur ji yra lietuviskai.

2. Filmas - tikrai nevertas ziurejimo. Nors as maciau laaabai sena versija. Prancuzai nemoka ekranizuoti knygu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 01 rugpjūčio 2019 - 16:34

1. FB turetum gauti pakvietimus is ten, kur ji yra lietuviskai.

2. Filmas - tikrai nevertas ziurejimo. Nors as maciau laaabai sena versija. Prancuzai nemoka ekranizuoti knygu.

Ačiū :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2019 08 01, 17:34)
Bet čia naujas: https://www.imdb.com/title/tt5061360/ mirksiukas.gif
Seną žiūrėjau, kažkoks slogus buvo. Naujo dar ne, bet tikrai žiūrėsiu.
Atsakyti

Aš “Kirkę” skaičiau, bet net nebaigiau. Visai ne mano forma. Aš suprantu ką norėta ta knyga pasakyti, bet graikų mitus esu skaičius, tai man visai ne ne ne. 

Jaučiu esu vienintelė kuriai ta knyga nepatiko, nes visi ją labai liaupsina

Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2019 08 01, 22:00)
Jaučiu esu vienintelė kuriai ta knyga nepatiko, nes visi ją labai liaupsina</p>

Ačiū už nuomonę smile.gif
Kirkės ir aš nesiruošiau perskaityti, mitus esu skaičius, to pompastiško mitų tono nemėgstu. Bet mane užvedė. Kaip jau rašiau, pirmiausiai pats tekstas, kuriame lyg ir išlaikyta mitų leksika, intonacija, bet kartu jis tarsi įžemintas. Tekstas man buvo tiesiog gražus mirksiukas.gif Labai žemiška pasirodė ir tematika. Mituose atrodo viskas išpūsta, išgalvota, o Kirkę skaitydama matai šiuolaikinę moterį, jos problemas, asmenybės paieškas.
Gerai, kad yra įvairių nuomonių smile.gif
Atsakyti
Kažkaip susidubliavo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 03 rugpjūčio 2019 - 09:33
QUOTE(Erendira @ 2019 07 29, 11:31)
<p>Dar buvo <strong>Фредрик Бакман Медвежий угол </strong>- Kaip visad su šiuo rašytoju - moka surasti jautrių gyslelių ir patampyti smile.gif Ir šį kart pastatė prieš rimtą principų ir etikos klausimą - duotoje situacijoje visiškai priešingi vienas kitam sprendimai ar poelgiai visiškai suprantami ir savaip pateisinami ir visi vienodai nepatogūs ir keliantys abejonių... </p>

Kaip tik neseniai klausiausi šitą. Bendradarbiai jau buvo pradėję klausinėti, kas man negerai, nes kelias dienas atvažiuodavau į darbą ašarotom akim. Yra ir tęsinys, nors man jo kaip ir nereikėtų, bet skaitysiu

Vis dar klausausi Sanderson Mistborn. Visai nebloga fantastikos serija. Pirmos 3 dalys tokia postapokalipsė, paskui jau beveik detektyvas. Žodžiu, visai smagus pabėgimas nuo tikrovės
Atsakyti
Nu ka, baigiau tirs fejunu papildomas knygas, a iu Sofijai, kad dave, dabar ikritau i Uzburto dvaro pirma dali bigsmile.gif kaip idooomuuu...zodziu turiu popierine lietuvidkai pirma dali, perskaitau ir kelioneje likusias skaitysiu jau el. Angliskai, va tuo man patinka el. Formatas, kad nereikia temptis kokiu triju tomu po 400 psl. biggrin.gif o kelioneje mirti is smalsumo, nes knyga palikta namie biggrin.gif
Perskaiciau prancuzu psichilogo knygele " Mano vaikas mane veda is proto" 6-12 metu psichologine raida, taip palengvejo, kad viskas kas vyko su dukra, jos tikai, jautrumai drabuziams is tikro budinga amziui, tik vieniems del psichologines itampos pasireiskia, kitiems ne...zodziu tiesiog reikia rasti buda, kaip padet vaikui ir is dalies duodami patarimai, kaip tai padaryti.
Zis, jei noresi, duosiu paskaityt, gal ir tau su saviskiu pades 4u.gif
Atsakyti