Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(giluze @ 2017 01 09, 22:41)
Aš irgi noriu tai pamatyti/išgirsti. Prieplauka ir Nihiliste, būkit geros, užrodykit nors ką nors.  mirksiukas.gif

Apie Liudmilą tikrai kalbėjom. Ką dar Dolitlė rado, tiksliai nežinau smile.gif
Atsakyti
Pabaigiau J. Cabre ,,Prisipažįstu"., kuri, galimas dalykas, taps metų knyga, laikas parodys. Noriu kažką parašyti apie ją ir nežinau ką. Recenzijų, neabejoju, yra tiek ir tiek, o dar kiek bus, o aš nesu jau tokia intelektualė, kad kažką išprotaučiau nauja. Galiu parašyti tik subjektyvią nuomonę. Nemėgstu intelektualių iššūkių, filosofinių klaidžiojimų, per laiką, erdvę ir charakterius šokinėjančio teksto. Viso to per akis romane. Bet jis man žiauriai patiko. Labiausiai nerimo kėlė pasakojimas, kai be jokio įspėjimo tame pačiame sakinyje nušoki į kitą epochą ir virsta jis, o ir tas jis nebūtinai buvęs . Bet po kelių puslapių tai nekėlė jokių sunkumų, net pagalvojau, iš tiesų, toks pasakojimas tampa gilesnis, labiau apibendrinantis. Įdomios paralelės - ir inkvizicija, ir koncentracijos stovyklos, ir Rytų papročiai, o kur dar viską apjungianti meilės istorija. Beje, toje kelionėje po epochas ir likimus yra ir vienas lietuvis, o su paminėtu vaiku išeitų ir du. Alchemie ir visos kitos, pametusios galvas dėl smuikų, smuikas romane užima centrinę vietą, graži jo istorija. Ilgai nesiryžau pradėti romano, atidėliojau, bet įsiskaičius pajutau tokį malonumą, kad skatinu visas drąsiai imti knygą į rankas ir mėgautis.
Papildyta:
QUOTE(zis @ 2017 01 10, 19:55)
Labos 4u.gif
O aš dar vis "Debesų atlasu" mėgaujuosi, gaila, kad tiek nedaug beliko...o kartu ir norisi greičiau perskaityti biggrin.gif ale greičiau nesigauna, nes grįžau į darbą, tai iškart pasijautė laiko trūkumas ax.gif

Aš prieš metus perskaičiau, o vis dar mėgaujuosi. Laikas nuo laiko pasiimu ir paskaitau kokį gabaliuką, dažniausiai iš 6 dalies wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2017 01 10, 19:55)
Noriu imperatoriaus 4u.gif  biggrin.gif

biggrin.gif reikia susitikimą organizuoti ir bus tau imperatorius.
Atsakyti
Aha gautum tada ir eaganas, jei nori, is Sofijos
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2017 01 10, 19:47)
Pabaigiau J. Cabre ,,Prisipažįstu"., kuri, galimas dalykas, taps metų knyga, laikas parodys. Bet jis man žiauriai patiko.

einu pas rusus paieškot. Kaip daba laukt to bibliotekinio egzemplioriaus, kai šitaip suintrigavai???
Atsakyti
Gal neskubėk. Kai kalbu apie knygas, kartais būnu labai spontaniška. Būna, kad po kurio laiko ir pačiai keista, ko čia alpėjau. Gal ir nepatiks. Bet kad knyga gera, faktas.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2017 01 10, 21:41)
Gal neskubėk.

tai paprastai gi sutampa tos mūsų nuomonės smile.gif be to, aš jos užsimaniau dar prieš tau apie ją užsimenant, tai irgi ženklas smile.gif
Ir radau jau smile.gif

Atsakyti
Labai jums abiems, Prieplauka ir Nihiliste, ačiū už nuorodas. Nuostabus dalykas, nesitikėjau. Koks kaifas klausytis apie knygas... rolleyes.gif
Atsakyti
As jau turiu pirma siu metu nuograuza P. Gregory "Ziniuone", nus skaiciau,s kaiciau, ale taip jau nuslysktinjo pagrindine veikeja, istoriniu momentu vos keletas, zodziu nei kalbos grozio, nei istorinio idmomu, nei personazas gerai sugalvotas, liko nedaug iki pabaigos bet nebegaliu, vemti vercia unsure.gif
Kad butu ramiau, jog tikrai imu gera knyga pasiemiau Tartt "Slapta istorija", tiek pagyru priskaiciusi, tikiuosi,kad tikrai nenusivilsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2017 01 11, 13:27)
Kad butu ramiau, jog tikrai imu gera knyga pasiemiau Tartt "Slapta istorija", tiek pagyru priskaiciusi, tikiuosi,kad tikrai nenusivilsiu rolleyes.gif

superinė šita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2017 01 10, 22:41)
Gal neskubėk. Kai kalbu apie knygas, kartais būnu labai spontaniška. Būna, kad po kurio laiko ir pačiai keista, ko čia alpėjau. Gal ir nepatiks. Bet kad knyga gera, faktas.

rusai ja giria smile.gif
Atsakyti
Laba diena, šauniosios knygės. Taipogi pakampiais atslenku ir noriu įbrukti savo praėjusių metų sąrašą. Jūsų klubo ataskaitos man vienas iš smagiausių naujų metų smagumų, o ir po savo metinį derlių baisę smagę pasiraust smile.gif

Perskaičiau 45 knygas, nors dar ankstesniais metais turėjau gerokai daugiau užgriebusi.
Labiausios: I. McEwan „Atpirkimas“ (o paskui sužiūrėtas ir filmas su Keira Knightley – toks pat geras kaip ir knyga, trenkė per galvą)
A. Pristavkinas „Snaudė naktį aukso debesėlis“ (bais graudi ir apmaudinga)
K. Furnivall „Sugulovė iš Rusijos“
Lietuviška: A. Čepulis „Likimo upė“, „Rėvos“
Klasika: A. Doilis „Baskervilių šuo“ ir antrąkart po 20 metų skaitytas S. Cveigo „Širdies nerimas“
Detektyvai: J.Ch. Grange „Gandrų skrydis“, „Sielų miškas“ (o va „Kaikenas“ išsikvėpęs kažkoks) ir H. Mankell „Žmogus iš Beidžingo“
Visai nieko tokios: Ch. Bukowski „Paštas“, L. Genova „Ta pati Alisa“, V. Jasukaitytė „Aš nužudžiau savo dukterį“, A. Johnson „Našlaičių prižiūrėtojo sūnus“
Fui: J. Moyes „Po tavęs“
Atsakyti