Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Forget @ 2019 04 24, 21:50)
<p>Hemingvėjus ko gero sakinio blaivas būdamas neparašė ar Lotrekas paveikslo nenutapė, jai nešnekant apie Dali ir jo apsvaigimus. Tai jei renkiesi žiūrėti tik neapsvaigisių žmonių kūrinius, sunku gali būti, nes dauguma apsvaigę kūrė</p>

drinks_cheers.gif
poezijos irgi daug "apsvaigusios" yra.

QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 04 24, 23:25)
Gal čia studijų tolimi aidai, bent mums gan griežtai aiškino, kad nėra ko "vemti" ant popieriaus, reikia su galva, blaiviu protu kurti. Ir aš tuo tikiu - nemanau, kad girtas, apsinešęs kas galėtų padaryti gerą instrumentuotę. O rašytojas irgi - anksčiau ar vėliau teks susitikti su redaktorium ir dar blaivam ir "apsiravėti"  biggrin.gif

kažkaip abejoju, ar "dailiokams" kas nors taip kada aiškino - kad prie drobių šiukštu tik blaivūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2019 04 26, 20:23)
drinks_cheers.gif
poezijos irgi daug "apsvaigusios" yra.
kažkaip abejoju, ar "dailiokams" kas nors taip kada aiškino - kad prie drobių šiukštu tik blaivūs  biggrin.gif

tada belieka svarstyti apie vertę ir išliekamumą. ir ar būsimoms kartoms norėsis tai žiūrėti/skaityti/girdėti biggrin.gif

Prieplauka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2019 04 26, 06:54)
Šitą skaičiau, tiesa, senokai, bet prisimenu, kad tikrai patiko. Paskui radau ir nusipirkau (nes skaičiau bibliotekos knygą), tai skaičiau dar kartą. Gal taip labai kaip pirmą kartą ir nepatiko, bet taip, knyga tikrai įdomi. Ir tikrai - reikia stipraus skrandžio biggrin.gif Aš kai pirmą kartą skaičiau, tai ir valgydama skaitydavau, bet vis pataikydavau ant tokių vietų, kad tekdavo rinktis arba valgymą, arba skaitymą, nors paprastai nesu tokia jautri skaitymui valgydama biggrin.gif

Aš tai vengiu gaminti klausydama, tai lieka tik vairavimas. Pirmadienį laukia ilga kelionė, turėčiau pabaigti
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 04 23, 22:24)
Ar mums svarbu kokioje sąmonėje kūrė kūrėjas? Man rodos svarbu - nenorėčiau skaityti / žiūrėti alkoholiu ar narkotikų permirkusios sąmonės kliedesių ir dažniausiai stengiuosi pasidomėti kieno sąmonės produktą vartosiu. Galima toliau diskutuoti, kad sveikiausios sąmonės kūrėjai vėliau pasirodė gerokai daugiau nušokę nei kas sugebėtų biggrin.gif

Nuuu, o kaip, pvz., su Froid'u, vartojusiu kokaina? Arba siaubo trileriu karaliumi King'u - tiek apsinesusiu viskuo, net neprisimindavusiu to, ka parase? Hasisoman'ai Dumas ir Baudelair'as priklause Opiumo vartotoju klubui (tame tarpe ir zymusis dailininkas Delacroix). Conan Doyle lietuviu taip megiamas Sherlock'o Holmes'o personazas aprasomas paskendes kokaino (o ne tabako!) dumuose kaip ir pats jo autorius... Arba alkoholiu permirkusiais Zola, Rimbaud, Verlain'u, Faulkner'iu, Bukowski'u, London'u, Hemingway... Pvz., Duras isgerdavo astuonis litrus vyno per diena!

Zymieji tosikoman'ai -
Sartre'as
Cocteau
Balzac'as
Rimbaud
Bulgakov'as
Keruack'as
Huxley
Poe
Stevenson'as
Beigbeder...

...tad ar tikrai verta testi svarstant "apie vertę ir išliekamumą. ir ar būsimoms kartoms norėsis tai žiūrėti/skaityti/girdėti "?
Atsakyti
Ar išvis kas nors kūrė blaivus? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 04 27, 12:02)
tada belieka svarstyti apie vertę ir išliekamumą. ir ar būsimoms kartoms norėsis tai žiūrėti/skaityti/girdėti biggrin.gif

QUOTE(langana @ 2019 04 28, 23:00)
Ar išvis kas nors kūrė blaivus?  blink.gif

Brūkšniuk, kam tai rūpi? juk gražu žiūrėt, gera skaityt ir klausyt...o Tau ką yra skirtumas? pradėsi Čaikovskio nekęst , jei sužinosi, kad apsinešęs kūrė? o Froido nuopelnai mokslui menkesni, jei šniaukė
kokainą? o Bulgakovo tiesos Meistre ir Margaritoj mažiau akualios , jei morfijų pylė į save? ...nemanau..bažnytinio meno kūrėjai irgi netikiu, kad šventi buvo. Mikelandželas ar kiti gal ir negėrė litrais, nes nuo pastolių būtu nugarmėję...
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2019 04 28, 22:00)

H. Radauskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2019 04 28, 21:00)

biggrin.gif

QUOTE(prieplauka @ 2019 04 29, 08:57)
Brūkšniuk, kam tai rūpi? juk gražu žiūrėt, gera skaityt ir klausyt...o Tau ką yra skirtumas? pradėsi Čaikovskio nekęst , jei sužinosi, kad apsinešęs kūrė? o Froido nuopelnai mokslui menkesni, jei šniaukė
kokainą? o Bulgakovo tiesos Meistre ir Margaritoj mažiau akualios , jei morfijų pylė į save? ...nemanau..bažnytinio meno kūrėjai irgi netikiu, kad šventi buvo. Mikelandželas ar kiti gal ir negėrė litrais, nes nuo pastolių būtu nugarmėję...

Na vat kažkiek rūpi ir gana biggrin.gif Beje, Šerlokas Holmsas aprašomas kaip vartojantis kokainą, bet Vatsonas (o iš tikro autorius) jaudinasi dėl šios jo priklausomybės. Man nesmagu, jeigu beskaitant ateina mintis "be 50 gramų nesuprasčiau", o tada sužinau, kad kuriant siužetą buvo ne tik 50 gr. bet ir daugiau. Ar tikrai gerai skaityti tai, ką sukūrė apgirtęs asmuo??? Beje, aš ne abstinentė ir mielai išgeriu ne vieną taurę vyno, bet tik kaip malonumą, poilsį, o ne kūrybos degalus. Ir man baisu, kai sutinku prasigėrusį "išminčių", noriai besidalinantį savo "išminties" "perlais".
Bet nieko tokio, jeigu čia mano vienos iškrypusios mintys.

Beje, visai smagu, kad Mikelandželas nuo pastolių nenukrito biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai perskaičiau dvi kardinaliai skirtingas knygas. Gabijos Grušaitės „Stasys Šaltoka“ patiko dėl kitoniškumo, stiliaus, buvo įdomi ir kaip kalbos eksperimentas.
Ir tikras skaitymo malonumas – Nancy Huston „Dolce agonia“. Drąsiai rekomenduoju, bet knyga, sakyčiau, subalansuota 40+ skaitytojams, nenuslysta paviršiumi. Įdomus struktūros sumanymas, turėjo būti nelengva ir techniškai viską suvaldyti.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2019 05 05, 17:53)

Ir tikras skaitymo malonumas – Nancy Huston „Dolce agonia“. Drąsiai rekomenduoju, bet knyga, sakyčiau, subalansuota 40+ skaitytojams, nenuslysta paviršiumi. Įdomus struktūros sumanymas, turėjo būti nelengva ir techniškai viską suvaldyti.

Dar viena knyga į skaitytinų sąrašą biggrin.gif

Vilnietės, o ką jeigu gegužės 17 dieną susitiktume 4u.gif
Atsakyti
Dar tiksliai nezinau, bet galima butu vakare 4u.gif
Atsakyti
17 vakare negaliu, einu i koncerta unsure.gif
Atsakyti