Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Tiek dar suprantu smile.gifIstorija, įvilkta I fantastinius rūbus vietomis. Per daug man ten Miamo karalysčių, veikėjų ir peripetijų.

Iš tiesų pabaigoj viskas gražiai išaiškėja, kam tos karalystės  :rolleyes: 

Man tai buvo labai šilta knyga, rezonuojanti emociškai ir tos fantastikos man paskutinėje vietoje buvo... Verkiau mažiau, nei klausydama Uvę, bet paverkiau  :D 

Pribaigiau vakar G.D.Roberts Kalno šešėlį. Nepasakyčiau, kad ji man būtų patikusi labiau ar mažiau nei Šantaramas, gal tik ne tokia nuosekli, man joje buvo daug, regis, svarbių momentų, kurie buvo pajudinti ir numest, na, bent jau pagal bendrą nuotaiką turėjo nebūt numesti :D Žodžiu, vietomis išvadų per daug, vietomis pritrūko. O bendrai paėmus, visai gerai praleidau laiką su 35,5 valandos Litvinovo įskaitymu :rolleyes:​ 

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2019 03 05, 09:42)
Pribaigiau vakar <strong>G.D.Roberts Kalno šešėlį</strong>. Nepasakyčiau, kad ji man būtų patikusi labiau ar mažiau nei Šantaramas, gal tik ne tokia nuosekli, man joje buvo daug, regis, svarbių momentų, kurie buvo pajudinti ir numest, na, bent jau pagal bendrą nuotaiką turėjo nebūt numesti biggrin.gif Žodžiu, vietomis išvadų per daug, vietomis pritrūko.

tai aš turbūt net nesiryšiu pradėt biggrin.gif

Aš labai linksmai klausau E. Šestakovo 'Girtų pasakų'. Labai gerai įgarsinta ir šiaip smagios kauštelėjusio caro ir jo juokdario gyvenimiškos įžvalgos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 kovo 2019 - 09:29

Saintlina, jei kankinaisi su Šantaramu, tada gal ir neverta, man Šantaramas pasirodė, mažiau kančių keliantis :)

Šiaip, abu jos man patiko  :rolleyes: 

Pasiieškojau tavo paminėtų pasakaičių - 1 dalies komentarai išgriovė iš klumpių  :blink:  :D 

Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2019 03 02, 09:13)
Pasisakysiu ir aš truputį į temą biggrin.gif Kad ir kaip baisiai tai beskambėtų, bet aš nė karto nebuvau knygų mugėj ax.gif Ilgą laiką susidomėjimas knygomis mano gyvenime buvo labai apmažėjęs, aš nelabai ir žinojau apie tokį renginį. O kai sužinojau, vis nebūdavo kaip ir su kuo nuvažiuoti. Dabar yra kaip ir su kuo ir gal net būtų įdomu, bet minios žmonių aš labai nemėgstu, mane jie išvargina. O ir knygų paskutiniu metu perku mažai (ir, kaip suprantu, jos mugėj nelabai ir pigesnės nei, sakykim, gali nusipirkt internetiniuose knygynuose su nuolaida). Tai kaip ir nelabai žinau ko man ten biggrin.gif Na taip, atmosfera, renginiai. Tai vat ir galvoju kiekvienais metais važiuot ar ne. Bet vis nusprendžiu, kad neverta. Nors gal kažkada ir susiruošiu biggrin.gif

Nieko nuostabaus, kad dar nebuvai - knygų mugė, kaip ir visos "masovkės", nėra tas renginys, į kurį intravertai džiaugsmingai veržtųsi ir linksmi sau nardytų miniose. ax.gif
Aš kartą per metus galiu susikaupti ir nuvykti, juolab kad turime mielą mūsų Kauno knygių "piligriminės kelionės" į mugę tradiciją bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2019 03 06, 22:02)
Nieko nuostabaus, kad dar nebuvai - knygų mugė, kaip ir visos "masovkės", nėra tas renginys, į kurį intravertai džiaugsmingai veržtųsi ir linksmi sau nardytų miniose.  ax.gif
Aš kartą per metus galiu susikaupti ir nuvykti, juolab kad turime mielą mūsų Kauno knygių "piligriminės kelionės" į mugę tradiciją bigsmile.gif

Sunkus tas intravertų gyvenimas unsure.gif
Tai taip - su gera bendraminčių kompanija ir minios žmonių ne tokios baisios smile.gif Gal ir aš kada į jūsų ekipažą pasiprašysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2019 03 07, 00:02)
Nieko nuostabaus, kad dar nebuvai - knygų mugė, kaip ir visos "masovkės", nėra tas renginys, į kurį intravertai džiaugsmingai veržtųsi ir linksmi sau nardytų miniose.  ax.gif

PILIGRIMINĖ KELIONĖ biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Gal kažkas skaitėt AFTER.Kai mes susitikom? ​kokie atsiliepimai?

Atsakyti

Sveikutės, skaitytojos!  :4u: 

Šią savaitę baigiau skaityti L. Tolstojaus "Karą ir Taiką". ir staiga supratau, kad nežinau, ką toliau skaityti.  :D Gal galite rekomenduoti ką nors išties gero ir įdomaus? Ką nors panašaus į Jo Nesbo? Detektyvai, intrigos, įtemptas siužetas - šį mėnesį norisi kažko būtent tokio.  :angel2:  

Atsakyti
O kokia kalba? 4u.gif
Atsakyti
Pabaigiau aną savaitę skaityt apie tolimesnius šimtmečio nuotykius. Maždaug nuo trečdalio visai užkabino. Kam patiko pirmoji, siūlau ir antrą paskaityt

Dabar užsikabinau už Skiriuko jūsų dėka, tai a E. Rutherfurd Londonui teks palaukti ko gero ax.gif

Klausausi labai savotišką McCormack All the Pretty Horses
Pradžioje buvo sunku įsitraukti ir dėl skaitovo akcento (kiek suprantu, teksasietiško), ir dėl neverčiamų ispaniškų sakinių, bet dabar įdomu. 20 amžiaus vidurys, 2 berniukai 16 ir 17 metų iš Teksaso joja į Meksiką ieškoti lyg ir darbo, bet gal labiau nuotykių. Knyga nėra lengva, daug sunkių momentų, bet įdomi.
Papildyta:
QUOTE(jsv @ 2019 03 09, 22:41)
Gal galite rekomenduoti ką nors išties gero ir įdomaus? Ką nors panašaus į Jo Nesbo? Detektyvai, intrigos, įtemptas siužetas - šį mėnesį norisi kažko būtent tokio.  angel.gif  </p>

Man patiko R. Galbraith, aka J. Rowling detektyvai apie Kormoraną Straiką. Jau yra keturios knygos, viena už kitą geresnės.
Lars Kepler detektyvai kabina labai, jei dar neteko skaityti
Atsakyti
Aš liudesyje biggrin.gif

jau senokai liūdnai pamąstydavau, kad nebėra pasaulyje geros fantastikos (arba jos neišverčia - skaityti angliškai man vis dar nedžiaugsmas ir nemalonumas).... ypač tokios, kad atsvertų Tolkiną. Arba Žemjūrę.

Tada netikėtai pamačiau, kaip į fantastikos "pelkę" negrįžtamai įpuolė bendradarbė, kurios aš ne tik kad nepuoliau gelbėti, bet dar ir giliau stumtelėjau biggrin.gif

Ir dabar mes skaitome kartu - greitai, nes kita laukia. O kame liūdesys? Nes Patrickas Rothfussas vis dar nesiteikė parašyti trečiosios Karaliaus žudiko knygos. Kaip dabar reikės gyventi? Aš puikiai prisimenu laikus, kai nebuvo išverstos trečios "Žiedų valdovo" dalies ir springau skaitydama rusiškai (na nepatinka man jų šrifto taupumas, nepatinka). Teks imtis "Žemjūrės" neskaitytų knygų....

Apie Kvoutą - man reguliariai norėjosi jam užvožti biggrin.gif tada bendradarbė pasiūlė prisiminti jo amžių ir pagalvoti apie panašaus amžiaus sūnų ir ar laukčiau iš jo brandžių, pamatuotų poelgių biggrin.gif

Be jokios abejonės - gerai parašyta knyga ir gerai "sukalta" istorija - herojai atskleidžiami pamažu, jie auga, transformuojasi, yra aiškūs kultūriniai ir kalbiniai skirtumai - vertybės, sampratos, aprangos ir valgio detalės (keptas moliūgas - tikrai skanu), daug muzikos ir ji pateikta muziko akimis, be nusaldintų romantinių "kentėjimų", taip pat skirtinti piniginiai vienetai ir t.t. ir t.t. Galų gale nėra besaikio seksualumo, kuris man švelniai tariant užkniso Užkerėtame dvare, o normalus gyvenimas - kai norisi valgyt ir sauso patalo, norisi žinių, draugų ir gero instrumentų.

Kadangi vis matau reklamuojamą serialą "Good omens", bandysiu pirma paskaityti knygą - laimei ji seniausiai išversta. O šalia jos guli Lauren Groff "Moiros ir furijos", kurią netikėtai įsiūlė nepažįstamas vyriškis bibliotekoje. Vien dėlto turėtų būti įdomu - kodėl biggrin.gif bet tik jeigu nebus per daug kūno. Senstu aš ar ką? Tikriausiai greit suprasiu mamą, kuriai Silva Rerum autorė pasirodė iškrypusi biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 10 kovo 2019 - 12:05
Brūkšniuk, rudenį žada išleisti trečią dalį Rotfuso, rusų kalba, aišku. Arba pasikankinsi rusiškai skaitydama, arba luktelk lietuviško vertimo. Svarbiausia, kad jau matosi šviesa tunelio gale. ☺ B. Sandersoną skaitei? Turėtų būti išleistos jau 2 jo knygos, labai vertos dėmesio.
O aš džiaugiuosi U. Eco "Pape satan aleppe : takios visuomenės kronikos". Malonumas, kolkas visiškai su juo sutinku.
Atsakyti