Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Helianta @ 2019 03 01, 17:04)
Tai čia patį blogiausią laiką pasirinkai atvykti į mugę - šeštadienį 12 val.  mirksiukas.gif
Jei jau šeštadienį, tai arba nuo 10 val., kai tik atsidaro (tada iki maždaug 11-11.30 galima gan normaliai ir pagrindinėje salėje pavaikštinėti ir knygas pavartyti), arba jau labiau į vakarą - pvz., apie 17val. pagrindinė salė buvo žymiai tuštesnė nei 10.30 ryte.
Mes jau kelerius metus iš Kauno važiuojam šeštadieniais tiesiai į pradžią, o 12 val., kai pačios didžiausios minios, neriam pavalgyti (nes ten tuo metu dar tuštoka - išsimiegoję vilniečiai tokiu metu dar nenori pietauti biggrin.gif ), po to į renginius ir į kitas sales (mokslinės ir specializuotos literatūros salėje niekada minių nesutikau).

Teisingai sakai, draugė anksčiau atvažiavo ir nepapuolė į eiles. Aš kol atsikėliau, susiruošiau, autais kol nudardėjau... Truputį pavėlavau į filmą apie Astridos Lindgren jaunystę. Išvažiavau iš mugės 17,30, jau buvo kitas reikalas, žmonių apmažėjo. Valgyt irgi nelaiku ėjom , minia buvo kaip tarybiniais laikais prie dešros turbūt biggrin.gif O važiavau šeštadienį dėl draugės, ji kitomis dienomis negalėjo. Pamoką gavau, kitąmet važiuosiu viena, anksčiau ir nereikės prie nieko derintis, patinka man vienai ax.gif

QUOTE(Darbinga @ 2019 03 01, 18:04)
Dar yra to paties autoriaus sukurtas dokumentinis filmas "Sapnuoju, kad einu". Berods, gavo auksinę Gervę lyg ir dutryliktais metais.

Pamenu, kad žiūrėjom su vyru, bet nelabai jau atsimenu detales...Reikia iš naujo žiūrėt smile.gif

Aš pagaliau išmokau goodreads naudotis biggrin.gif Susižymėjau šiemet perskaitytas knygeles. Ką tik baigiau "Išnarplioti Oliverį". Skaitėt kuri? Dabar skaitau "Beveides aukas" ir "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo". Pastaroji kažkaip mažiau patinka nei skaityta to paties autoriaus apie Uvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 01 kovo 2019 - 17:19

Leisiu sau įsiterpti. smile.gifMano nuomone, šios dvi knygos - "Knyga laiko būčiai" ir "Šantaramas" nelabai sietinos. O ta senolė budistė, apskritai, šviesus ir gražus intarpas tragiško realizmo persunktoje knygoje. Skaičiau kažkokį atsiliepimą, kurio autorius piktinosi, kad esą tekstas būtų puikus, jei ne viršrealus matmuo, kurį Ruth Ozeki įvedė šioje daugiaplanėje knygoje. Tačiau be šio matmens ar stebuklo knyga būtų baisingai liūdna ir neištveriamai reali. Gal ją išvis būtų beprasmiška rašyti ir skaityti, nes skaudaus realizmo ir taip pilna aplink .
Beje, šią knygą "skaičiau" audio pavidalu, tik rusai ją kažkodėl pavadino "Моя рыба будет жить". Perskaitė puikusis Igoris Kniazevas. Siūlau klausančioms rusų kalba.

Puiki knyga, man viskas patiko. 

O aš klausančiom rusiškai ir mėgstančiom St. Kingą pasiūlysiu ,,Долгая прогулка" . Mistikos nulis, bet įtampa išlaikoma iki pabaigos, nebūtų Kingas. Juolab, kad jau kitose knygose pradėjo autorius žudyti pagrindinių veikėjų vaikus, tai ir šitoj nepasitikėjau iki galo, ne tas rašytojas, kad pabaiga būtų nuspėjama 🙂 Įsijungiau aklai, kad tik užkimščiau kuo nors ausis ir užkabino nuo pirmų minučių. Iki pusės knygos norėjosi išjungti, paskui apsipratau. Bet iki šiol likęs vos ne baimės jausmas, kad po kokių karų/kataklizmų pasaulyje galėtų vykti tokios varžybos.

Dar skaitau Bruno Bettelheim Kodėl mums reikia pasakų, psichoanalitinė knyga, kad ir ką reiškia pasaka apie iš butelio išleistą džiną, apie pamotę ir Snieguolę, gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad užnuodytą obuolį padavė iš pavydo kaip konkurentei moteriai 😶 Knyga kažkuo panaši į,, Bėgančios su vilkais ", tik čia pateikiama pasakų reikšmė vaikams. Ir dar skaitau Tori Hayden Gražuolė , radau rusiškai, gaila, kad iš 12 autorės knygų tėra išverstos tik 3.

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2019 03 01, 22:49)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Darbinga" data-cid="72369445" data-time="1551449091"><div><p>Leisiu sau įsiterpti. vartotojo įkelta nuotraukaskaitau <strong>Bruno Bettelheim Kodėl mums reikia pasakų, <em></em></strong>psichoanalitinė knyga, kad ir ką reiškia pasaka apie iš butelio išleistą džiną, apie pamotę ir Snieguolę, gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad užnuodytą obuolį padavė iš pavydo kaip konkurentei moteriai 😶 Knyga kažkuo panaši į,, Bėgančios su vilkais ", tik čia pateikiama pasakų reikšmė vaikams. Ir dar skaitau Tori Hayden Gražuolė, radau rusiškai, gaila, kad iš 12 autorės knygų tėra išverstos tik 3.</p>

Rimtai, niekad negalvojai, kad kaip konkurentei? As nuo pradziu vaikystej dR suvokiau, aiskiau ir but negali atrode. O tai kokia tavo buvo ideja, kodel nuodijo?
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš truputį į temą biggrin.gif Kad ir kaip baisiai tai beskambėtų, bet aš nė karto nebuvau knygų mugėj ax.gif Ilgą laiką susidomėjimas knygomis mano gyvenime buvo labai apmažėjęs, aš nelabai ir žinojau apie tokį renginį. O kai sužinojau, vis nebūdavo kaip ir su kuo nuvažiuoti. Dabar yra kaip ir su kuo ir gal net būtų įdomu, bet minios žmonių aš labai nemėgstu, mane jie išvargina. O ir knygų paskutiniu metu perku mažai (ir, kaip suprantu, jos mugėj nelabai ir pigesnės nei, sakykim, gali nusipirkt internetiniuose knygynuose su nuolaida). Tai kaip ir nelabai žinau ko man ten biggrin.gif Na taip, atmosfera, renginiai. Tai vat ir galvoju kiekvienais metais važiuot ar ne. Bet vis nusprendžiu, kad neverta. Nors gal kažkada ir susiruošiu biggrin.gif
Atsakyti

Rimtai, niekad negalvojai, kad kaip konkurentei? As nuo pradziu vaikystej dR suvokiau, aiskiau ir but negali atrode. O tai kokia tavo buvo ideja, kodel nuodijo?
Taip, rimtai. Tiesiog tokia pasaka. Pavydėjo, kad Snieguolė graži, nemėgo, nes ne jos dukra. Na, gal dar dėl turto paveldėjimo 😀 Žodžiu, bjauraus būdo atrodė ir tiek. Dabar jau aišku, kodėl nuodijo obuoliu, juk Ieva Adomą sugundė irgi obuoliu🙂 kaip viskas gražiai susiveda ne tik šitoj, bet ir kitose pasakose. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 02 kovo 2019 - 11:58
Su malonumu išklausiau visas 4 knygas apie Straiką ir Robin. Kadangi atmintis ne kokia, tai galėjau pakartotinai klausyti pirmas tris knygas, neprisimindama, kas ten blogiukas tongue.gif
Labiausiai patiko paskutinė. Ir dėl intrigos, ir dėl peripetijų pagrindinių veikėjų gyvenimuose. Goodreads rodo, kad bus ir penkta knyga, tai labai lauksiu

Skaityt nesiseka kol kas. Vis dar keliauju po Londoną su Edward Rutherfurd, bet tai labai lėta kelionė.

Paraleliai skaitau tolimesnius šimtamečio, kuris išlipo pro langą ir dingo nuotykius. Pirmosios knygos tęsinys, neprastas, bet irgi neužkabina iki galo
Atsakyti

Tiek prirašiau ir dingo 👹👹

Oliverį skaičiau, tikėjausi išreklamuotos lėkštos knygos, o ten visai giliai kapsto. 

Liz Nugent šiemet dar skaiciau “Lying in wait” ir “Skin deep” (šita net už Oliverį patiko) 

Šiemet knyginė metų pradžia. 11 audio ir 7 popierinės. Tik nei vienos lietuviškai

Aptarta Leila Slimani “Lopšinė”- man patiko stilius, aprašytas vienišumas, kai tarsi plauki paviršiumi ir gyveni ne savo gyvenimą.

Dabar pradedu Adam Johnson “Našlaičių prižiūrėtojo sūnus”, intriguojantis skaitinys, manau Prieplaukai labai tiktu. Turiu savaitę tiems 600ams puslapių, nes reikia i biblioteka grąžinti 

Atsakyti
Panašu, kad neperskaitysiu tos Backmano knygos "Močiutė... (..), nelimpa man ta dirbtinoka fantastika, nors tu ką"...
Atsakyti

Kad ten ne fantastika, o gana skaudi gyvenimo istorija.

Atsakyti
O man visai toli toli laukai pilki...zodziu nesiskaito nors tu ka, tiksliau varau tik privaloma literaturs, siuo metu Marcinkeviciu, drauges ciuotajama XVI amziaus Prancuzijos dvaro poezija ir..nu kazkaip atgaiva, bet vel iklimpau i skaitymus apie smuikus, ju gaminimo, tiksliau tverimo mokyklas ir meistrus...nu nerealiai idomu smile.gif Beje, tas prancuzu dvaras uzkabino, tai dabar skaitau apie Prancuzijos smuiku gamybos mokykla
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2019 03 04, 11:16)
Panašu, kad neperskaitysiu tos Backmano knygos "Močiutė... (..), nelimpa man ta dirbtinoka fantastika, nors tu ką"...

Vis tiek norėtųsi pabandyti. Gal tavo ir nebenorėsi turėti?
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2019 03 04, 18:58)
<p>Kad ten ne fantastika, o gana skaudi gyvenimo istorija.</p>

Tiek dar suprantu smile.gif Istorija, įvilkta I fantastinius rūbus vietomis. Per daug man ten Miamo karalysčių, veikėjų ir peripetijų.
Papildyta:
QUOTE(martux @ 2019 03 04, 19:36)
Vis tiek norėtųsi pabandyti. Gal tavo ir nebenorėsi turėti?

Nea, iš bibliotekos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 04 kovo 2019 - 17:46