Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Oi, Langana :super: norėjau jau surašyti ką žinau  :blush-anim-cl:

Bet smagiau ko nežinau  :D  Pavyzdžiui

20. Один мужик на гвоздях спал. Только он нифига не главный герой.

Paskutinėm dienom "pribaigiau' kelias knygas:

Elena Ferrante "Nuostabioji draugė": prėska kažkokia. Užmanymas galėjo būti smagus, bet mano akimis neužteko jėgų jam įgyvendinti. Tokia knyga, kaip apie dainas kartais sako, filiing'as. Kitų neskaitysiu...

Dideliai liūdėdama užbaigiau klaustu Jo Nesbo Troškulį. Liūdėdama, nes paskutinė  :rolleyes:  Žodžiu, iš tos, kuri apsispjaudė perskaičiusi "Šikšnosparnį", patapau karšta gerbėja. Nors jau beveik išmokau išpainioti istorijas. Mačiau  lyg internete, kad šiemet užgimsta/užgims nauja knyga apie Hūlę... Ši gal, kartu su "Raudongurkle" patiko labiausiai - bent jau patausojo herojui artimas moteriškes, nė vienos nenugnybo autorius :D

Trečioji Birutės Jonuškaitės Maranta. Nieko nebuvau jos skaičiusi. Ši labai patiko. Tokia nėriniuota  :wub: Su Markesiškomis tetomis, su kiekvienam herojui savu laimės įsivaizdavimu, su tiesomis (t.y. sąžiningai nušviestais faktais), kurias sužinojęs manai, kad jei būtum žinojęs anksčiau, būtum galėjęs būti laimingais ir, kurias žinodamas manai, kad jei būtum visai nežinojęs, tai būtum galėjęs būti laimingas... Labai patiko šilti žmonių aprašymai... Ir šiaip., nors knygoje daug skausmo ir sumaišties, labiausiai man įsiminė šiluma.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 31 sausio 2019 - 12:41

Aš šį sausį baigiu su Tara Westover “Educated”. Lietuvių kalba išversta kaip “Apšviestoji”, su kuo labai nesutinku, nes kaip ir dingsta visa knygos prasmė. Labai dėmesio vertas skaitinys, netgi labai rekomenduočiau paaugliams, ypač tiems kurie mokinyis nenori.  Vidinė mergaitės transformacijos istorija. Užaugusi radikalioje Mormonų šeimoje, laukusi tik pasaulio pabaigos Tara neturėjo net gimimo liudijimo, nelanke mokyklos. Išsimokinusi pati save iki tokio lygio, kad išlaikytų egzaminus į koledžą sugebejo gauti stipendiją pabaigti Cambridžo universitetą, apsiginti daktarą Harvarde. Tik koledže sužinojo apie Holokaustą, kad Europa yra ne šalis ir pan. Labai puikus rašymo stilius, neblogai pasirausta atsiprašymo/atleidimo tema. Išsilavinimas tapo jos išsilaisvinimu. 

Labai įdomu kaip lietuviškai išverstas paskutinis sakinys? Gal kas turit?

You could call this selfhood many things. Transformation. Metamorphosis. Falsity. Betrayal. I call it an education

Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2019 01 25, 11:01)
M.V.Ljosos "Miestas ir šunys".
Man žiauriai patiko. Skaičiau tuo metu, kai skaičiau viską, kas nors kiek kvepia Lotynų Amerika. O prasidėjo ši liga nuo Miguel Ángel Asturias "Senjoras prezidentas".
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2019 01 31, 12:21)
Oj kiek aš visko praleidau  blink.gif
Kol pasivysiu, rusiškai skaitančioms siūlau paspėlioti. Nukopijuota iš feisbuko archyvų
Sėkmės  4u.gif

Paspėliojau. Lyg ir atpažinau 17. biggrin.gif
Bet ar čia Maksas tik tokias skaitė, ar jis visur vien vyrus matė (tik keturiose knygose tiotkos pagrindinės veikėjos). biggrin.gif
Aš vis dar su muškietininkais, baiginėju "Po dvidešimties metų". Pasirodo, buvau neskaičius pirmos dalies. biggrin.gif
Atsakyti

Ir aš savo spėliojimus suskaičiavau - atspėjau 19 ir dėl vieno abejoju  :rolleyes:​ 

Atsakyti
Pagaliau prisivijau (braukia prakaitą nuo kaktos tongue.gif)
Iš tų spėlionių daug ko nežinau, feisbuke buvo koks pora šimtų komentarų, patingėjau knistis.

Ką tik pabaigiau Ferrantės neapolietišką seriją. Klaikiai nervino pasakotoja, kuri taip ir nesuaugo visą gyvenimą. Šiaip istorija patiko, bet to visuotinio susižavėjimo nesupratau

Dar iš šiemet skaitytų patiko Buda palėpėje. Niekada nesusimąsčiau, kas vyko su japonais Amerikoje po Pearl Harbour
Ta proga, kad atsirado ketvirta knyga apie Cormoran Strike pradėjau klausyt šią seriją iš naujo. Pažiūrėjau savo įrašus Goodreads, 2016-aisiais klausiausi rusiškai. Dabar pradėjau angliškai.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2019 02 03, 19:33)

Dar iš šiemet skaitytų patiko Buda palėpėje. Niekada nesusimąsčiau, kas vyko su japonais Amerikoje po Pearl Harbour

Sveikos, vis užsuku paskaityti, ką skaitot biggrin.gif
Šiuo metu baiginėju „Knyga laiko būčiai“ Ruth Ozek, lyg nemačiau šitoj temoj atsiliepimų apie šią knygą, tai pasakysiu, kad kažkiek yra apie Antrąjį pasaulinį karą, kaip jaunus japonus siuntė tiesiai į mirtį. Meistriškai supintos kelios, atrodytų, nesusiejamos temos, kaip patyčios, karas, ekologija, Fukušima, depresija ir vienuolynas.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2019 02 06, 17:07)

Šiuo metu baiginėju „Knyga laiko būčiai“ Ruth Ozek, lyg nemačiau šitoj temoj atsiliepimų apie šią knygą, tai pasakysiu, kad kažkiek yra apie Antrąjį pasaulinį karą, kaip jaunus japonus siuntė tiesiai į mirtį. Meistriškai supintos kelios, atrodytų, nesusiejamos temos, kaip patyčios, karas, ekologija, Fukušima, depresija ir vienuolynas.

Jau kokius metus ruošiuosi ją perskaityt rolleyes.gif Ech, tie norimų perskaityti knygų sąrašai - niekaip nemažėja biggrin.gif
Atsakyti

Ech, tie norimų perskaityti knygų sąrašai - niekaip nemažėja biggrin.gif

Didėja progresiniu greičiu 🙂

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2019 02 07, 12:07)
Didėja progresiniu greičiu 🙂

O taip, tikrai biggrin.gif Norisi vienu metu kokias 10 knygų skaityt, nes ir ta įdomi, ir šita, ir dar trečia, o tada išgirsti apie ketvirtą... Sunkus tas skaitytojų gyvenimas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 07 vasario 2019 - 20:45

Aš vienu metu skaitau keturias. Sąrašų trumpinti nepadeda. Dabar dar ir pirkti vėl ėmiau, tai bėda tik didėja.

Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2019 02 07, 21:01)
Aš vienu metu skaitau keturias. Sąrašų trumpinti nepadeda. Dabar dar ir pirkti vėl ėmiau, tai bėda tik didėja.

Aš turėjau omeny pažodžiui vienu metu - vienoj rankoj viena knyga, kitoj - kita, dar viena ant kelių, ketvirta ant stalo, dar kokią audio knygą tuo pačiu klausyt biggrin.gif Bet, spėju, irgi nepadėtų biggrin.gif Aš dar laikausi, neperku, nebent labai nedaug, bet elektroninių tai tiek, kad keliems gyvenimams užtektų ir, aišku, prisikaups dar ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 07 vasario 2019 - 21:36