Atsakymas prieplaukai.
Aš pradėčiau nuo "Aušros pažado" ir po to - "Karaliaus Saliamono baimės".
Bet tai tik mano nuomonė. Turbūt jokio tikro, logiškai pagrįsto plano nėra.
Lbiausiai jo apdovanota lyg "Dangaus šaknys". Bet man ji nėra "gariškaiusia" knyga.
Aš kažkaip nemoku protingai naudotis šios svetainės funkcijomis, todėl atsiprašau už chaosą.
Helianta - AČIŪ. Kaip visada, fantastika.
O muškietininkai atsirado todėl, kad perskaičiau A. Perez-Reverte "Diuma klubas". Tiesiog nežinau kaip vertinti knygą. Įtraukianti, savotiška, paslaptinga istorija. Bet "Būgno oda" ir "Pietų karalienė" man patiko labiau.
Helianta, kaip tu ir suruoši tokį "Oskarų" vakarą. Dabar vėl reikės visus metus laukti.
O pati puikiausia jo knyga man buvo 'Flamandų meistro portretas' labai patiko
Papildyta:
Helianta! Beprotiškai fantastiškai organizuoji iškilmes tokia puiki šventiška aplinka ir kompanija ačiū ačiū ačiū!!!
kokią skaityklę išsirinkai?
perskaitau jūsų panegirikas, susikaupiu ir paruošiu
per tiek metų "atidirbau" sistemą, man patinka, jūs irgi laukiat, tai ir gyvuoja tradicija kol kas
Perskaičiau Michelle Obama "Becoming". Lietuviškai išversta "Mano istorija". Gaila, kad nepaieškojo artimesnio originalui pavadinimo (tapsmas? tapimas?). Mačiau, kad lietuviškame leidime net keturios vertėjos nurodytos - matyt, kad greičiau išverstų.
Michelle yra labai stipri ir įkvepianti asmenybė. Nelabai daug apie ją žinojau - kad protinga, išsilavinusi, kad jai teko savo profesinę veiklą paaukoti dėl vyro politinės karjeros ir aštuoneriems metams tapti "pirmąja JAV dama" ir pan.
Skaičiau ir žavėjausi. Ypač įtraukė pirmoji dalis - apie Michelle vaikystę, mokslus ir profesinės karjeros pradžią. Antra dalis - nuo susipažinimo su Barack iki jo tapimo prezidentu. Ten labai daug aprašymų apie politinę kampaniją, kurioje ir Michelle teko aktyviai dalyvauti. Ta dalis man buvo kiek mažiau įdomi, bet gerai atskleidžia užkulisius - kiek laiko, energijos, pasiruošimo, žmonių ir, žinoma, pinigų JAV reikia šitam politiniam "žaidimui" prieš rinkimus. Trečioji dalis - aštuoneri metai Baltuosiuose rūmuose. Iššūkiai, tenkantys Michelle kaip mamai, žmonai, "pirmajai JAV damai", moteriai.
Stiprios moters istorija. Atvirai moteriška, nuoširdi ir įkvepianti.
O pati puikiausia jo knyga man buvo 'Flamandų meistro portretas' labai patiko
O man ji tik pusėtina tokia pasirodė
*Mielosios brangiosios "knygės", sveikos atvykę į 11-ąjį mūsų "Oskarų" vakarą!
**Pagrindinis metų įvykis - liepos 18d. knygių ekskursija VU bibliotekoje ir jos pratęsimas
***Knygų klausytojos "Oskaru" apdovanojama Erendira (68 audio knygos)
* Labai lauktas renginys
**Ačiū dalyvavusioms už puikią popietę ir už galimybę pasijusti savo mieste turistu. Labai džiuginantis jausmas, beje
***Oho
Baiginėju skaityti Leila Slimani Žmogėdros sode. Užbaigsiu, bet kažkaip man ne itin patinka... Blogiausia, kad kliūna vertimas, Ar čia man vienai atrodo, kad už vertimo neturėtum atspėti kitos kalbos (šiuo atveju, prancūzų) konstrukcijų, išsireiškimų ir pan? Arba iki galo suprasti sakinį tik tuomet, kai įsivaizduoji jį originalo kalba? Tada taip sunku pamatyti apie ką knyga... Na, man šiuo atveju.
Papildyta:
tai buvo mano pirmoji pažintis su A. Perez-Reverte, gal dėl to paliko stipriausią įspūdį
klausiau jau gal du kartus,bet altzhaimeris progresuoja,musėt
Ausros pazadas ir Aitvarai
O as Kamiu " Mara" perskaiciau...ir "Svetima"...ir supratau, kad as dabar taip ir gyvenu, absurde
Perskaičiau Michelle Obama "Becoming". Lietuviškai išversta "Mano istorija". Gaila, kad nepaieškojo artimesnio originalui pavadinimo (tapsmas? tapimas?). Mačiau, kad lietuviškame leidime net keturios vertėjos nurodytos - matyt, kad greičiau išverstų.
Aš šią knygą irgi nuspirkau, paklausiusi pagyrų. Skaitysiu, kai pabaigsiu Venclovą.
O muškietininkai atsirado todėl, kad perskaičiau A. Perez-Reverte "Diuma klubas". Tiesiog nežinau kaip vertinti knygą. Įtraukianti, savotiška, paslaptinga istorija. Bet "Būgno oda" ir "Pietų karalienė" man patiko labiau.
Pritariu. Man šitos trys A. Perez-Reverte knygos pačios pačiausios
Ar kuri nors skaitėte Vyras, kuris šoko tango? Aš pernai jos neįveikiau, bet kažkodėl ir vėl pasiėmiau iš bibliotekos
Perskaičiau John Grisham Kamino sala - taip įtraukė, kad pamiršau net savo paskutiniu metu suprastėjusią sveikatą. Nemoku uždėti spalvų telefonu rašydama, todėl apie savo bėdas nesiplėsiu. Žodžiu, lyg ir Grisham, lyg ir truputį ne jis. Patiko. Ir dar ten tra daaug knygų ir rašytojų, ir rankraščių, ir juodoji knygų rinka. Rekomenduoju
Ačiū už "oskarus". Net į plepučių dešimtuką sugebėju patekti.... Tikrai malonu, skaityti visų metų temos santrauką. Džiaugiuosi, kad tau patinka šitai daryti. Mums tai irgi didelis smagumas.
Sofija5, laikykis, kad ir kokios bėdos pultų Viskas anksčiau ar vėliau praeina, su(ap)sitvarko.
Ką tik perskaičiau S.van der Vlugt "Nakties mėlis". Pati knyga, istorija kaip ir nieko ypatingo literatūrine prasme, bet įdomu buvo "pagyventi" Delfto keramikos atsiradimo laikmetyje.
greit sugraužiau E.Umbrasaitės "Paskolink man savo gyvenimą". Nors "Vienos krūties istoriją" skaičiau dukartus, "Moteris katė ir jaunas mėnulis" taip pat labai patiko, bet sekančios jos knygos man jau tokios "iš reikalo užsidirbti'. Be skambančio ir humoristinio žurnalistinio stiliaus, daugiau nematau jokios vertės. Kažkokia buitiška pasirodė, absoliučiai jokios literatūrinės vertės.
Ruošiuosi į kelionę, tai viena kuprinė pilna knygų Pora mano, pora vyro, vaikams dar po vieną.... tokiais atvejis imu galvoti apie skaitykle, bet... grįžtu iš kelionės ir vėl pamirštu apie tokią