Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Ech, koks geris, ryte atsidarai ir randi ceremonija wub.gif aciu Helianta 4u.gif
Atsakyti

pasidalinkim kas ką skaitom šiais metais.

O aš skubu pasidžiaugti išgrynintu knyginiu dovanų čekiu.
Taigi nusipirkau, išsigryninau dovanų kuponą ir lauksiu atsiliepimo, apie šias knygas.Gal kuri jau skaitė.

H ir O. Rosling "Faktų galia".

Šiais metais perskaičiau dvi knygas: D. Grosman "Ateina kartą arklys į barą" (Man Booker International prize" laimėtojas iš Izraelio ir E.Colbert "Šeštasis išnykimas" (2015 Pulitzerio premija) Merginos siūlau atkreipt dėmesį į šias knygas, man labai patiko įdomu.

Aš skaitau keletą knygų iš karto: dvi Murakamio, Ruseckaitės "Dūžtančios formos" ir Venclovos pokalbius.

Rosling "Faktų galia" man patiko. Įdomūs pastebėjimai, pozityvus mąstymas, labai simpatiškas gebėjimas atskleisti analogijas.

"Šeštasis išnykimas" - pirmoji mano šiemet nusipirkta knyga. Skaitysiu po dabar skaitomų ir naujosios Harari knygos.

Atsakyti

Helianta, ačiū ačiū! Nuostabi ceremonija!

Aš šiemet beveik neskaitau, o tik klausau 🙄

Užbaigiau “Vegetarę”- ju labai suintrigavo, puiki daugiasliuoksniška knyga apie svarbius dalykus.

Dabar klausau Traci Harding “The storytellers muse” (Istorijų pasakotojos mūza) gaila jos nera lietuviškai. Šilta istorija apie žinomą rašytoją senelių namuose norinčią papasakoti paskutinę savo istoriją apie menininkus draugus kartu išsinuomavusius studiją kūrybai. Kaip suprantu, bus posūkis istorijoje,  bet dar neįpusėjau.

Jau 7ą varau šiemet, popierinės guli pradėtos ir verki kamputyje

Atsakyti
Forget, jei jau 7 , tai kiek laiko per dieną klausai? juk knygos buna po 9-10 val...
Atsakyti

As klausau tik padvigubintu greiciu, kai kurias 1,5. Tai 10 valandu knyga sutrumpeja iki 5 (10 valandu tai nera plonos knygutes) Man labai per letai jei normaliu greiciu, as negaliu susikaupt, pametu minti. Seniau negaledavau klausyt, nes man nuobodu buvo, nesuprasdavau kaip kiti seka minti. Dabar atradau, kad man greitis svarbu. Siaip apie lietuvisku audio kokybe nezinau, as tik angliskai ir naudojuos musu UK bibliotekos programele.

Nemeluosiu, nemazai per diena😂 daug vaikstau, nevairuoju, visur peskom. Vakare lovoje kokia valanda dar. Bendrai per diena kokias 3, kaip kada. Atsisesti ir praskaityti popierine knyga 3 valandas retas turi tokia galimybe. O su audio as ir tvarkausi ir valgyt darau ir i parde einu 😀 tiesa tik su ausinemis, kitaip minti pametu. 

Siaip as save istreniravau su audio knygomis klausydama podcastu. Esu visiska vizualiste, man atrode neimanoma megautis, ir prasau! Ismokau, kas galejo pagalvoti. Siaip as piesiu nemazai, tai dabar labai gerai dera sitie dalykai kartu! Ir piesi ir knyga skaitai 

Atsakyti
Helianta, ačiū už nuostabų Oskarų vakarą 4u.gif wub.gif
Džiaugiuosi gavusi apdovanojimą ir man labai patinka jo žinomumas SOFIJA5 statulėlės vardu wub.gif bei stebiuosi patekusi į plepučių TOP10 bigsmile.gif
Rachel Hore "Paslapčių bokštą" perskaičiau. Patiko. Šilta istorija su paslaptimis ir šiek tiek astronomijos. Kai pabaigoje viskas arba beveik viskas paaiškėja, nors buvo taip susipynę.
Lisa Gardner "Tobulas vyras". Patinka man jos trileriai. Žudyk arba mirsi. biggrin.gif
David Michie "Dalailamos katė" - pradžia per daug skambi pasirodė, tačiau įsiskaičiau ir tai tikrai yra istorija, šildanti širdį.
Amanda Quick "Kompanionė" - desertas ax.gif
Dabar renkuosi ar John Grisham "Kamino sala" apie knygas biggrin.gif ar Роджер Желязны Хроники Амбера. Gavau dovanų visą seriją dvejuose tomuose smile.gif
Laukiu labai knygų mugės wub.gif jau tuoj bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2019 01 19, 23:34)
11-ųjų knygių klubo "Oskarų" apdovanojimai:
(kam labai svarbu, prieš įbėgdamos į ceremonijos salę dar spėsite nusifotografuoti ant raudonojo kilimo prie privalomosios "sienelės" mirksiukas.gif )

Oi, vos vos spejau.... karsta.gif nail.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

QUOTE(Helianta @ 2019 01 19, 23:34)
Mielosios brangiosios "knygės", sveikos atvykę į 11-ąjį mūsų "Oskarų" vakarą!

Po pernykščio "Oskarų" vakaro tutele visoms liepė rezervuotis liepos vidurį pasimatymui Vilniuje smile.gif

Pavasarį tutele siūlė paganyti akis po įspūdingiausias pasaulio bibliotekas. Tuomet Pajauta pasidalino prisiminimais apie VU biblioteką. Taip gimė mintis liepos mėnesį tutelės vizitą suderinti su ekskursija po universiteto biblioteką!

Pagrindinis metų įvykis - liepos 18d. knygių ekskursija VU bibliotekoje ir jos pratęsimas smile.gif

Metų įvykio statulėlė atitenka tutelei, Pajautai ir saintlinai už kilusią ir puikiai įgyvendintą idėją - knygių ekskursiją po VU biblioteką!

Visoms sveikinimai!

Visu pirma - vakaro organizatorei! wub.gif

Vakaro svecius kvieciu atsigaivinti. mirksiukas.gif

Dekui uz visus titulus! bis.gif bis.gif bis.gif Be dalyviu ekskursija nebutu ivykus - todel visoms joje dalyvavusioms! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Dėkoju už vakarą. NUOS TA BU wub.gif
Atsakyti
Laukiau vakar Oskarų, laukiau, bet nuėjau miegot. O šiandien ryte pažiūrėjau, kad tik truputį "nedalaukiau" biggrin.gif Ačiū, Helianta, buvo labai įdomu smile.gif Na, o laimėtojoms sveikinimai 4u.gif

Prisiduodu ir aš ką jau perskaičiau (metų pradžioj, žiūriu, pas mane atsiranda noras rašyt apie skaitinius). Metus pradėjau su labai ilgai atidėliota Дэн Симмонс "Террор" (Dan Simmons "The Terror"). Knyga pasakoja apie 1845 metais įvykusią ekspediciją - du laivai "Erebas" ir "Teroras" išplaukė ieškoti šiaurės-vakarų kelio, vedančio iš Atlanto vandenyno į Ramųjį. Abu jie dingo ir dar iki šiol tiksliai nežinoma kas jiems atsitiko, nors, aišku, šis įvykis buvo tiriamas ir mūsų laikais, ir tam tikrų hipotezių esama. Autorius pateikia savo įvykių versiją, kas galėjo atsitikti. Knyga labai žiemiška, nes veiksmas vyksta praktiškai Šiaurės ašigalyje, o laivai įšalę lede. Tai būtent atmosfera man visai patiko. Baisu ir pagalvoti, kaip galima gyventi tokiame šaltyje, kai ne tik maisto, o ir kuro atsargos senka. Tiesa, autorius įpynė vietinių eskimų religiją, mistiką (neapsieita ir be kanibalizmo). Tai mistika man gal pagadino reikalą, nes nelabai mėgstu, kai į tikrus įvykius įmaišoma kas nors tokio. Tiesa, knyga nemaža, todėl taip ilgai ir nekilo rankos jos skaityti, bet kol dar metų pradžia ir yra jėgų ir noro imti "plytas", tai kodėl gi ne biggrin.gif Bet apskritai buvo įdomu susipažinti su šia istorija, nes, aišku, ieškojau internete kas ten iš tikrųjų įvyko.
Tiesa, tai pirmoji mano skaityta knyga naujoje skaityklėje rolleyes.gif Visai gerai ir "batareikė" laiko ilgiau nei planšetės biggrin.gif

Atsakyti

As Terror tik serialą mačiau, bet zinau, kad jis pagal knygą. Labai intriguojanti istorija, kaip ir Diatlovo perėjos incidentas. Googlinau viska kas įmanoma paskui 😀 

Atsakyti
Apie Diatlovą dar tik girdėjus, žinau, kad yra ir apie tą ekspediciją knygų parašyta, kažkas net rekomendavo ką geriau paskaityt, bet jau pamiršau ką rolleyes.gif
O serialo nežiūrėjau dar, nežinau ar noriu biggrin.gif
Atsakyti
Klausimas Gary gerbėjoms...nuo kurios knygos pradėt pažinį su Gary?

klausiau jau gal du kartus,bet altzhaimeris progresuoja,musėt smile.gif
Atsakyti