Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 01 14, 01:53)
Galiu tik pasigėrėti Jūsų ataskaitomis ir nutylėti apie savo. Beveik neskaitau grožinės literatūros unsure.gif

galiu paminėti tik paskutines tris Makso Frajaus knygas - klausiausi audio:

Numirėlio skrynia Сундук мертвеца (2017)
Atiduok mano širdį Отдай моё сердце (2017)
Visiškas nulis Мёртвый ноль (D2018)

praleidžiant pro ausis nuolatinį tuščiažodžiavimą ir kai kurių frazių (pasakyti tai, reiškia nieko nepasakyti) tiesiog liguistą pasikartojimą aš vis dar myliu visą šią kompaniją. Smagu, kad jų žinios magijoje gilėja (pvz. pirmose knygose buvo žinomas tik susisiekimas amobileriu, o va vėliau atsirado ir tamsusis kelias ir t.t) ir dar smagiau, kad atsiranda naujų, smagių herojų. Na, laimė, kad kai kas ir numiršta arba išvažiuoja - nes kiek galima su tuo pačiu/pačia? biggrin.gif aš visai suprantu, kad autorė "kepa" knygas, nes jos "eina" ir visai nepykstu už tai - esu kiek priklausoma nuo šių istorijų. O va pasiklausiau "MItų enciklopediją" ir susinervinau - veiksmas kažkur Žemėje, tiesiog žmonės, išgerinėjimai, egzistencinis liūdesiukas - žodžiu - fu, fu ir dar kartą fu. Man reikia mozaikinių krantinių ir išprotėjusių magų!

Kaip gražiai parašei. Aš irgi juos myliu.
Atsakyti

Galiu tik pasigėrėti Jūsų ataskaitomis ir nutylėti apie savo. Beveik neskaitau grožinės literatūros unsure.gif

Ir man atrodo, kad trys paskutinės labai supanašėjusios, ir dar nepatinka, kad jas įskaito belekas ir belekaip  :B 

Pripratimas,kaip žinia, pikčiau prigimimo, todėl man ir turiniu ir įskaitymu gražiausios pirmosios, su Verovojumi  :wub:  

Baigiau klausyti Vodolazkono "Brisbeną" iki pusės patiko labai, paskui kažkaip atsirado pernelyg daug naivumo. Bendrai paėmus patiko, kažkuo primena Aviatorių (panaši problematika - sulaukta vienokia ar kitokia sėkmė ir žmogaus (kūno) netvarumas) ir toli netraukia iki Lauro. Bet rekomenduoju.

Dar buvo J. Adler-Olsen "Marko Efektas" (bent jau rusiškai taip išversta) - viskas kaip tikėjausi, gal šioje kiek mažiau įtampos. Na ir pabaiga tokia мир, дружба, фестиваль, (buvo toks rusiškas šūkis :hihihi:), žodž,mažai tikėtina, bet graži.

Atsakyti
QUOTE(zis @ 2019 01 12, 01:17)
Labos 4u.gif
Metų knyga: B. Sanderson "Miglos vaikai. Paskutinė imperija". Megavausi kiekvienu šio sukurto pasaulio įvykiu.

Metų "Haris Poteris": Jessica Townsend "Morganos prakeiksmas ir Vunderio draugija". Vėlgi gal vaikiška, bet man laaaabai faina knyga. Ir ne tik dėl visokių stebuklų, bet ir šilumos bei magiškojo realizmo. Tikrai rekomenduoju Sofijai ir Alchemie😁
Tai tiek. Ačiū visoms už jūsų ataskaitas. Jas be proto įdomu skaityti. Ir nežinau kaip jus, o aš jau labai laukiu knygų mugės 😍

Miglos vaikai - gėris wub.gif Noriu noriu Morganos prakeiksmo 4u.gif
Knygų mugės ir aš jau laukiu 4u.gif

QUOTE(tutele @ 2019 01 12, 18:30)
Oi, dekui visoms uz paskelbtas ataskaitas! 4u.gif 

Metu nusivylimai - Hannah Kent "Gerieji zmones", Sebastian Fitzek "Terapija" ir Leila Slimani "Lopsine"

Tutele, sveikinu atradus Jojo Moyes 4u.gif Pirmą jos knygą skaitydama aš irgi ašarojau.

Ir kaip tau taip gavosi, kad daugumos metų džiaugsmai tau nusivylimais patapo lotuliukas.gif

QUOTE(Dolitlė @ 2019 01 13, 21:11)
Prisiduodu ir aš smile.gif
2018-ieji  man buvo audio knygų ir B. Akunino-E. Fandorino metai.

Tikiuosi, kad 2019 metai bus gausesni ir įdomesni. To linkiu visoms mums, knygėms:4u:

Gera mintis. Vienam autoriui atsiduoti.

Ačiū už palinkėjimus 4u.gif
QUOTE(prieplauka @ 2019 01 13, 22:21)
Dolitle, kur ataskaita? laukiu Tavuju favoritų 😀

Žiūrėti 175 temos puslapį. biggrin.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 01 14, 02:53)

Man reikia mozaikinių krantinių ir išprotėjusių magų!

Visiškai pritariu wub.gif
Atsakyti
Brūkšniuk, dar gali pabandyti Frajaus Ключ из жёлтого металла. Pernai skaičiau, bet ji vis dar mano galvoje. Ne Maksas, tačiau burtų ir nuotykių ir keistų personažų tikrai bus. 4u.gif
Atsakyti

Tutele, as kaip tik siandien bandžiau audio “Gerieji žmonės” klausytis ir jauciu, kad mesiu 🙄Po 3ų valandu, maždaug trečdalio knygos. Visai man nelimpa. “Paskutines apeigos” patiko, bet šita tai per prievartą.

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2019 01 04, 10:13)
Metų nesusipratimas: Fawles „Magas“. Senokai „besutikau“ tokį tūpą herojų ir tokią nemotyvuotą istoriją. Pabaigiau tik dėl to, kad vis tikėjausi genialios pabaigos, kuri viską reabilituotų. Deja.

QUOTE(Alexia @ 2019 01 01, 13:55)
Na ir metų kankynė:
Eias Canetti. Apakimas. Pirmą kartą bandžiau skaityt dar 2013 metais. Dar kelis  kartus paimta iš bibliotekos, bet taip ir neskaityta. Šio titulo tikrai nusipelno, nes skaičiau su tokia pat kančia kokia tvyro knygoje, ŽINOKIT.

Jau kazkada minejau, bet dar syki pasikartosiu - J. Fowles ir E. Canetti kuryboje svarbiausia yra kaip, o ne apie ka, ZINOKIT'es! victory.gif

QUOTE(prieplauka @ 2019 01 06, 12:39)
Įsipareigojimas 2019 metams :

Perskaityti visus sukauptus žurnalus Metai ir Literatūra ir Menas smile.gif

As turiu sukaupus (tetos deka wub.gif ) gal keturiu metu "Legendu" zurnalus, tik gaila, kad vasara nutruko ju siuntimas, todel taupau ir skaitysiu tik po truputi, kad uztektu iki pensijos! thumbup.gif

QUOTE(Forget @ 2019 01 11, 21:29)
Labai arti metų knygos, praktiškai nenusileidžianti:Joe Dicker “Visa tiesa apie Hario Kveberto  bylą”. Jei dar nematėt pagal ją pastatytas labai puikus mini serialas, nenusileidžiantis knygai!

Niekaip, nu, niekaip neprisiverciau paziureti daugiau nei du epizodus... unsure.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2019 01 14, 18:00)

Tutele, sveikinu atradus Jojo Moyes  4u.gif Pirmą jos knygą skaitydama aš irgi ašarojau.

Ir kaip tau taip gavosi, kad daugumos metų džiaugsmai tau nusivylimais patapo lotuliukas.gif

Oi... wub.gif Laikas nuo laiko tikrai verta, nors cia jau kaip ir keturguba doze gavosi. bigsmile.gif

Gal todel, kad pas mane daznai kaip ne pas kitus. tongue.gif

O apibendrinant, Hannah Kent "Gerieji zmones" - jau taip tikejausi idomios (nebutinai itempto veiksmo - man patinka letos, paslaptingos, nenuspejamos... na, gal kaip H. Wassmo) istorijos, o gavau visiska sysala... Vienas per ta pati per puse knygos. Padejau as ja i sali... ir taip palengvejo! biggrin.gif

Sebastian Fitzek "Terapija" - absoliuciai neuzkabinantis (o gal neidomiai parasytas?) detektyvas, kuriame viskas aisku nuo pat pradziu, lyg akcentu pasirinktas psichologinis/psichiatrinis aspektas galetu isgelbeti jo antraste: "Bestseleris". rolleyes.gif (beje, kaip bebutu keista, pradejau kita sio autoriaus romana "Skeveldra" - negaliu atsitraukti! Tiesa, dar tik 100 psl., bet biski strange siuzetas labai intriguoja bigsmile.gif )

Leila Slimani "Lopsine" - nu, kazkokia netikra istorija (yra toks prancuziskas issireiskimas "sokiruoti tam, kad sokiruoti" - atseit, tikslas pateisina priemones)...Toks vaizdas, kad autore ieskojo sensacijos ir sukure siuzeta, i kuri sulipde du. Seimos istorija kaip ir itikinama, aukles savo ruoztu irgi - abi man niekaip...

QUOTE(Forget @ 2019 01 14, 20:06)
Tutele, as kaip tik siandien bandžiau audio “Gerieji žmonės” klausytis ir jauciu, kad mesiu 🙄Po 3ų valandu, maždaug trečdalio knygos. Visai man nelimpa. “Paskutines apeigos” patiko, bet šita tai per prievartą.

Na va, radau bendraminte! mirksiukas.gif Tarp kitko, turiu ir "Paskutines apeigas", tik kazkaip nevilioja visiskai...

QUOTE(tutele @ 2019 01 12, 16:30)

O 2018m. ataskaita butu tokia:

Oi, pamirsau viena nominacija!

Metu "extra" - susitikimas su knygemis ir ekskursija po Vilniaus Universitetine biblioteka! wub.gif

QUOTE(giluze @ 2019 01 03, 21:02)
  Ir dar pažiūrėjau, kad su knygėmis susitiksiu jau 10 metus. Oooo, kaip bėga metai, bet man širdy dar... 

Ir as, ir as! yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2019 01 14, 19:00)
Brūkšniuk, dar gali pabandyti Frajaus Ключ из жёлтого металла. Pernai skaičiau, bet ji vis dar mano galvoje. Ne Maksas, tačiau burtų ir nuotykių ir keistų personažų tikrai bus.  4u.gif

oho. Būtinai pabandysiu.

o su "belekokiu" skaitovu - nors Vilniaus pasakas turiu, kirilica man sunkiai skaitosi (reikia balsu skaityti), o rastas skaitovas (su visa pagarba) skaito su žydišku akcentu. Na negalėjau nekrizenti klausydama biggrin.gif o juk ten taip subtilu. Ech, gal kada išvers?

Labai norėčiau išversti Grįžulo ratus..... bet čia ne metų pažadas, gal dešimtmečio? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2019 01 15, 00:36)

Na va, radau bendraminte!  mirksiukas.gif Tarp kitko, turiu ir "Paskutines apeigas", tik kazkaip nevilioja visiskai...

Metu "extra" - susitikimas su knygemis ir ekskursija po Vilniaus Universitetine biblioteka! wub.gif
Ir as, ir as! yahoo.gif

"Paskutinės apeigos" man nepatiko. Todėl su baime ėmiau "Geruosius žmones". Gal tau bus atvirkščiai? smile.gif

Susitikimas wub.gif
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 01 15, 02:42)
oho. Būtinai pabandysiu.

Pabandyk, pabandyk. 4u.gif

Helianta, ačiū už dovanas 4u.gif jau pradėjau vakar skaityti. Prieš tai susiorganizavusi visą ceremoniją su arbatos gėrimu ir kruopščiu lipnių juostelių krapštymu biggrin.gif
Atsakyti

Man “Paskutinės apiegos” buvo ne stebuklas, bet puse velnio. Tokia tematika Atwood “Greis” (apie mirties bausme ir kalta/nekalta kurią skaiciau pries kokia 15 metų ir dabar yra netflix serialas pastatytas, yra kokį 100 kartų geresne.

As siandien atsitiktinai labdaros parduotuvėje už puse pinigo nusipirkau Milan Kunderos “Nežinomybę”, (Ignorance- kol suradau kaip lietuviškai išversta😀) ir koks gėris! Plona knygelė apie tai kaip tampi svetimas, kai sugrįžti iš emigracijos į davo gimtinę. Visoms emigrantėms rekomenduočiau, nes iš karto supras apie kokį jausma šnekama. Jau puse suskaičiau, lovoje pabaigsiu. Pirma popierinė knyga šiemet, nes audio tai jau 5ias išklausiau

Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2019 01 13, 20:11)
Metų knygos negalėčiau įvardinti, tad surašysiu labiausiai įstrigusias, užkabinusias (skaitymo eilės tvarka):

AUDIO KNYGOS:

3. Александр Генис. Уроки чтения. Камасутра книжника

Dolitle, galbūt galėtumėte pasakyti, kur gavote šią audioknygą, nes labai trokštu ją išklausyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2019 01 14, 01:53)
praleidžiant pro ausis nuolatinį tuščiažodžiavimą ir kai kurių frazių (pasakyti tai, reiškia nieko nepasakyti) tiesiog liguistą pasikartojimą aš vis dar myliu visą šią kompaniją.

Prabėgom skaitydama visas žinutes, ties šiuo Brūkšniuko sakiniu suakmenėjau... Galvoju, "Čia ji apie mus?.. angel_sadangel.gif Perskaičiau dar karta... Pagalvojau.. Ir paskui ėmiau skaityti toliau... Ufff.... Pasirodo, čia apie Frajaus knygų kompaniją , o ne apie mus lotuliukas.gif
Atsakyti

Kaip jums Han Kang “Vegetare”? As siandien ryte audio is bibliotekos pasiemus pradejau klausyt, tai pusdieni su ausinemis pravaiksciojau kol pabaigiau. Labai rekomenduoju, manau, kad ir Klopedijai ir Prieplaukai labai patiktu. Tokia daugiasluoksniska, dviprasmiska. Pirmas taip paveikes skaitinys siais metais

Atsakyti