Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Labas visoms, noriu ir aš trumpai priregistruot savo 2018 skaitymo metus, jei priimsite (dvejus metus pas jus nesirodžiau, siaubs :/ )

Perskaitytos 34 knygos, lygiai tiek, kiek ir 2017 m.

Metų geriausios grožinės:

Guzel Jachina "Zuleicha atmerkia akis"

Hannah Kent knygos "Paskutinės apeigos" ir "Gerieji žmonės"

Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas"

Markus Zuzak "Knygų vagilė"

Negrožinė:

Svetlana Aleksijevič "Karo veidas nemoteriškas".

Suskaičiau visas alei vienos Aleksijevič knygas, užkabino.

Lietuviška:

Grinkevičiūtė "Lietuviai prie Laptevų jūros" (mokykloje kažkokiu būdu nusimuilinau)

J. Daumantas "Partizanai"

S. Parulskis "Sraigė su beisbolo lazda" (iš pradžių labai sužavėjo, mat pirmoji pažintis su Parulskiu, bet į galą pakyrėjo)

Visus metus smaginausi su A. K. Doiliu, A. Kristi, S. Kingu ir S. Cveigu.

Metų šlamšteliai:

E. Zakaraitė "Kaip tapti dama"

D. Steel "Pagieža"

Ch. Clair "Drugelių sodas"

K. Hannah "Angelo krioklys".

Pernai po skyrelį (t. y. perskyrimą) pradėjau smagintis su F. Rable "Gargantiua ir Pantagriuelis", šiemet tęsiu. Ir kodėl aš universitete nuo jos irgi nusimuilinau? :D Neįmanoma skaityti be pieštuko, o dvigubas džiaugsmas, kad tai seniausio leidimo knyga, kokią tik turiu namuos, todėl ir pati mieliausia ir garbingiausia. Dar labai linksma, kad vakarais balsu ištraukas skaitau savo vyrui, kikenam abudu, o to nė su viena knyga dar nėr buvę.

Šiemet jau spėjau suskaityti ir S. Beauman "Meilės peizažas", įveikiau beveik neatsitraukdama, labai patiko.

Atsakyti

Metų šlamšteliai:

Smagi nominacija :super:

O aš su Gargantiua nei studijų metu, nei dabar nesutariau  :blush-anim-cl:​ 

Atsakyti

Va, studijų metais išvis nesuvokiau Gargantiua, kažkoks briedų kratinys atrodė, o štai lygiai po 20 metų tiesiog malonumas visi tie kunigaikščiai Bliūdlaižiai, grafai de Čiurškilos, baronai Niektauzos, visi tie pilni daiktadėčiai. Iš tų absurdiškų hiperbolių juokas ima taip, kad negaliu. Prisirašiau citatų: "Malonumo turėjau tik tiek, kiek nususėlis iš pasikasymo", "kad jums dugnas prakiurtų" ir pan. Matyt, knyga sutverta man :D

Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2019 01 10, 08:34)
5 perskaičiau, o 7 suklausiau. Negalėjau sustoti. Nemoku aš taupyti  smile.gif
Sandersono lietuvių kalba laukiu. Kokia kalba pradedu, tokia ir norisi pabaigti.
Valkirija gera - įsimena gal pasikartojimais - тот, кого я всегда жду. Yra joje kažkas. O aš 2018 Volkodavo nei vienos dalies neperskaičiau, reikia pasitaisyti  biggrin.gif
Giluze, kai Diuma klubą perskaitysi, parašyk, kaip jis tau  4u.gif

Beje, pirmoji šių metų knyga  hihihi.gif Thomas Hartner, Sven Hartmann "Aš ir mano žmogus. Trumpi katino pasakojimai"  - smagi knyga, deja, labai trumpa. Ačiū, Alchemie  4u.gif

Nu geras tas katino mastymas biggrin.gif i sveikata
Atsakyti

Ateinu ir aš!

2018 metais perskaičiau 36 knygas. Beveik visos nuo liepos menesigho, nes buvau praradusi skaitymo džiaugsmą. Iš jų tik 5 buvo lietuviškos ir 4 audio. Metų gale atradau audio knygas ir mūsų bibliotekos galimybę skolintis per telefoną. Taip pat, praeiti metai buvo trilerių metai. O aš seniau, sakiau, kad niekada ju neskaitysiu! 

Metų knyga garantuotai: 

Michael Cunningham  “Tos valandos”. Mane ji labai palietė. Verkiu retai skaitydama, bet po knygos dar kartą žiūrėdama filma, braukiau ašaras

Labai arti metų knygos, praktiškai nenusileidžianti:

Joe DickerVisa tiesa apie Hario Kveberto  bylą”. Jei dar nematėt pagal ją pastatytas labai puikus mini serialas, nenusileidžiantis knygai!

Dar kelios vertos dėmesio atsitiktine tvarka:

Rūta Šepetys “Druska jūrai

John Williams “Stouneris

Penelope Fitzgerald “The Bookshop” (žinau, kad pagal ją pastatytą filmą rode LT)

JP Delani “Buvusioji mergina

A.J. Finn “Moteris lange” irgi šiemet turi pasirodyti filmas su Juliane Moore

Pas Mercier “Naktinis traukinys į Lisaboną”. Lisabona mano mylimiausias miestas, knyga nuostabi, taip pat labai fainas filmas su Jeremy Irons yra pastatytas

Liz Nugent “Išnarplioti Oliverį”. Labai nustebau, kad ji tokia gera, nes atrodė tiesiog labai kišama ir reklamuojama, tai nieko nesitikėjau. 

Metų pažadas: Viena klasikos knyga per menesį. Kurį šį mėnesi jau išpildžiau, vakar išklausiau Emile Zola “Therese Raquin”. Matau, nėra lietuviškai išversta, bet labai verta dėmesio verta knyga.

Praeitais metais pradėjau aktyviai naudoti goodreads programėlę, man ypač aktualu matyti ką kiti skaito ir susižymėti norimas perskaityti knygas. Knygas praeitais metais pirkau tik padėvėtas, daugiausia iš labdaros parduotuvių. Pasidarius tokia maloni medžiokle, jos pas mus didelės, knygų labai daug ir visos ne daugiau nei £1. Dažnai ir 2 už vieną, tai skaityti turiu gal metams į priekį 😀 tik dabar dėl patogumo audio knygų biblioteka pirmauja, jau įpusėjau 4ą 

Atsakyti

Dar vieną užstrigusią pamirsau pamineti Heather Morris “Tattooist of Aushwitz”. Neabejoju, kad greitai išvers i lietuvių kalba

Atsakyti
Labos 4u.gif
Ir aš pagaliau prisiruosiau savo ataskaitai. O bet tačiau...2018 man buvo "neturiu kada skaityti
" metai, todėl ganėtinai nustebau, kad perskaičiau tik truputuka mažiau nei pernai - 45 knygas sau plius begalybe vaikiškų knygų savo sunaiteliams.
Metų knyga: B. Sanderson "Miglos vaikai. Paskutinė imperija". Megavausi kiekvienu šio sukurto pasaulio įvykiu.
Metų vaikiška : "Kiškio ir ežiuko metų laikai. Paul Stewart ir Chris Riddell. Knyga vaikams, bet tokio gražumo ir prasmės, kad skaičiau ją ir megavausi kiekvienu žodžiu. Tikra knyga apie pačią tikriausia draugystę.
Metų nusivylimas: M. Shipsthead "Nustebink mane". Tikejausi istorijos apie baletą, balerinas, jų gyvenimo užkulisius, o gavau banaloka meilės romaną.
Metų trileris: David Lagercrantz "Mergina, kuri pakliuvo į voratinklį". Nors autorius ir kitas, bet millenium serija lygiai tokia pat gera ir įtraukianti. Beja, šios serijos nebuciau atradusi jei ne jūs😎
Metų "Haris Poteris": Jessica Townsend "Morganos prakeiksmas ir Vunderio draugija". Vėlgi gal vaikiška, bet man laaaabai faina knyga. Ir ne tik dėl visokių stebuklų, bet ir šilumos bei magiškojo realizmo. Tikrai rekomenduoju Sofijai ir Alchemie😁
Tai tiek. Ačiū visoms už jūsų ataskaitas. Jas be proto įdomu skaityti. Ir nežinau kaip jus, o aš jau labai laukiu knygų mugės 😍
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 11 sausio 2019 - 23:22
Oi, dekui visoms uz paskelbtas ataskaitas! 4u.gif Jau susidarineju sarasiukus... bigsmile.gif

Taigi, siais metais perskaiciau kaip niekad daug - 76 knygas! (na, prisipazistu buvo tokiu, kurias iveikiau greituoju budu arba isvis numeciau i sali ax.gif)

Visu pirma, noreciau pripazinti: "niekada nesakyk niekada". Visa gyvenima propagavau tik gyvu knygu skaityma, o siemet atradau pdf per kompiuteri ir supratau kiek pinigu isleista vejui perkant knygas, kuriu vis delto taip ir neprisijaukinau... Todel pirmasyk skaiciau pramaisiui su popierinem ir per kompiuteri netgi skaitesi greiciau, nes vakarais (o kartais ir nemigo naktimis) nebereikedavo zabalinti prie menko apsvietimo... Vnz, dedu dideli pliusa siam atradimui. Beje, pasigirsiu, kad Senelis Saltis dovanu atnese skaitykle, bet kol kas kasdieniam naudojimui ji man atrodo itin sudetinga...

O 2018m. ataskaita butu tokia:

Metu knyga (be komentaru viena is geriausiu kada nors mano skaitytu knygu. O rasymo stilius jau "Guldo zuvu knygoje" mane padare absoliucia sio rasytojo fane) - Richard Flanagan "Siauras kelias i tolimaja siaure"

Metu galejusi buti geriausia, jei ne pries tai nominuota (ne veltui si knyga buvo rasyta visa gyvenima) - Alistair MacLeod "Menka beda, jeigu..."

Metu lietuviskoji - Antanas Sileika "Basakojis bingo pranesejas"

Metu "zvengas" (pasak klopedijos) - Rimantas Kmita "Pietinia kronikas"

Metu intelektualioji - Michel Houellebecq "Elementariosios daleles"

Metu "pedagogine" (galeciau ja prijungti ir prie emociskai sunkiausiu) - Torey L. Hayden "Mergaite vaiduoklis"

Metu realybe (akivaizdzios tiesos, priverciancios susimastyti apie dalykus tapusius musu kasdienybe) - Dave Edgers "Ratas"

Metu detektyvai (vieno neisskirsiu, nes bent keli atitiko mano detektyvu vertinimo kriterijus. Pirma pamineta galetu buti ir prie emociskai sunkiausiu) - Emma Cline "Merginos", Herman Koch "Vasarnamis su baseinu", Sarah Pinborough "Ydingas ratas", Renée Knight "Visai svetimas zmogus"

Metu emociskai sunkiausios - Svetlana Aleksijevic "Cernobylio malda", Nadia Mourad "Paskutine mergina" ir Frédéric Beigbeder "Windows on the World"

Metu "amerikietiskoji dvasia" (kaip man tokios patinka!) - John Grisham "Dazytas namas"

Metu atradimas - Jojo Moyes ("As pries tave" - o jau kiek verkiau!, "As po taves", "Vis dar as", "Paskutinis laiskas")

Metu "love story" (irgi verkiau...) - Charles Martin "Kalnas tarp musu"

Metu Picoult - "Lemtingas sutapimas"

Metu paaugliskoji/dramatiskoji (nors iki kol neperskaiciau kategorijos "jaunimui", maniau, kad ji skirta placiai auditorijai. Beje, pagal nagrinejama siuzeta, labai debiliskas virselis) - Jasmine Warga "Mano sirdis ir kitos juodosios skyles"

Metu nusivylimai - Hannah Kent "Gerieji zmones", Sebastian Fitzek "Terapija" ir Leila Slimani "Lopsine"

Naaa, ir slamsto neminesiu - o jo buvo nemazai...

taipogi:

Pakartotinio skaitymo dziaugsmai - "Erskeciu pauksciai" wub.gif

"N-18" - n+k (nors kelios visai patiko)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 12 sausio 2019 - 16:33
Prisiduodu ir aš smile.gif
2018-ieji man buvo audio knygų ir B. Akunino-E. Fandorino metai.

Perskaičiau/išklausiau 51 knygą: 27 - popierines ir 24- audio.
Iš 51 knygos 28 - rusų kalba (visos garsinės knygos ir dar 4 popierinės)
Iš 51 knygos tik 9 - lietuvių autorių. Net pati nustebau, kad tiek mažai.

Metų knygos negalėčiau įvardinti, tad surašysiu labiausiai įstrigusias, užkabinusias (skaitymo eilės tvarka):

GROŽINĖ LITERATŪRA:

1. V. Papievis. Brydė.
2. D. Eggers. Ratas
3. R. Kmita. Pietinia kronikas
4. P. Claudel. Brodekas
5. H. Parland. Sudužo
6. A. Šileika. Basakojis bingo pranešėjas
7. R. Seethaler. Visas gyvenimas
8. R. Treinys. Dziedas
9. R. Mistry. Šeimos reikalai
10. J. Williams. Stouneris
11. J. Vodolazkin. Lavr. (rusų kalba)
12. J. Nesbo. Makbet (rusų kalba)
13. F-H Désérable. Toks ponas Piekielnis (autirius atvažiuoja į knygų mugę, tad labai stengsiuos gauti jo autografą).
14. T. Kavaliauskas. Originalas (nors romaną galima labai sukritikuoti, bet mane įtraukė pati istorija,
šių dienų Kauno kultūrinio gyvenimo sąsajos su tarpukario Kaunu ir pan.)

BIOGRAFIJOS, MEMUARAI IR PAN.

1. R. Oginskaitė. Gib a kuk
2. V. Pošlus. Menininko dirbtuvė
3. E. Canetti. Fakelas ausyje
4. W. Gombrowicz. Lenkiški prisiminimai
5. G. Giunterytė-Puzinienė. Vilniuje ir Lietuvos dvaruose
6. G. Goldraich. Mano tėvas Šagalas

AUDIO KNYGOS:

pagaliau "užlopiau" milžinišką spragą - nuosekliai susipažinau su B. Akunino herojumi sekliu Erastu Fandorinu (išklausiau 21 knygą apie jį ir jo anūką)
Dar išklausiau
1. Иван Бунин. Окаянные дни
2. Варлам Шаламов. Колымские рассказы
3. Александр Генис. Уроки чтения. Камасутра книжника
4. Абрахам Вергезе. Рассечение Стоуна

Tikiuosi, kad 2019 metai bus gausesni ir įdomesni. To linkiu visoms mums, knygėms:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 13 sausio 2019 - 19:28
QUOTE(Alchemie @ 2019 01 06, 14:28)
Nu atejo ir mano ataskaita.
"Baltoji drobule"(nu eilini syki likau suparalyzuota poveikio)

O Kauno dramos teatro spektaklį "Balta drobulė"matei? Ir kokie įspūdžiai? smile.gif
Atsakyti
Dolitle, kur ataskaita? laukiu Tavuju favoritų 😀
Atsakyti
Galiu tik pasigėrėti Jūsų ataskaitomis ir nutylėti apie savo. Beveik neskaitau grožinės literatūros unsure.gif

galiu paminėti tik paskutines tris Makso Frajaus knygas - klausiausi audio:

Numirėlio skrynia Сундук мертвеца (2017)
Atiduok mano širdį Отдай моё сердце (2017)
Visiškas nulis Мёртвый ноль (D2018)

praleidžiant pro ausis nuolatinį tuščiažodžiavimą ir kai kurių frazių (pasakyti tai, reiškia nieko nepasakyti) tiesiog liguistą pasikartojimą aš vis dar myliu visą šią kompaniją. Smagu, kad jų žinios magijoje gilėja (pvz. pirmose knygose buvo žinomas tik susisiekimas amobileriu, o va vėliau atsirado ir tamsusis kelias ir t.t) ir dar smagiau, kad atsiranda naujų, smagių herojų. Na, laimė, kad kai kas ir numiršta arba išvažiuoja - nes kiek galima su tuo pačiu/pačia? biggrin.gif aš visai suprantu, kad autorė "kepa" knygas, nes jos "eina" ir visai nepykstu už tai - esu kiek priklausoma nuo šių istorijų. O va pasiklausiau "MItų enciklopediją" ir susinervinau - veiksmas kažkur Žemėje, tiesiog žmonės, išgerinėjimai, egzistencinis liūdesiukas - žodžiu - fu, fu ir dar kartą fu. Man reikia mozaikinių krantinių ir išprotėjusių magų!
Atsakyti