Sveikos, ateinu ir aš su ataskaita
Kas žinote, kas ne, tačiau man 2018 metai buvo gedulo metai, todėl bendravimo mano gyvenime buvo minimaliai ir buvo daug knygų, tačiau jos buvo ne kaip atradimai ir skaitymo malonumo, o labiau kaip būdas pabėgti nuo realybės.
Todėl aš truputį šoke, nes suskaičiavusi atradau, kad per 2018 metus perskaičiau, suklausiau 205 knygas.
Metų ataskaitaMetų knyga - ir vėl
Fredrick Backman "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo" - šia knyga pabaigiau metus ir nors Uvė truputuką labiau patiko, tačiau močiutė irgi buvo labai gerai ir nuostabu, kai sunkius, skaudžius dalykus galima paversti pasaka. Daugiau tokių pasakų
Metų serialas - Ольга Панкеева "Хроники странного королевства" - Giluze, dėkui už rekomendaciją
- dėl Olgos, Šelaro ir Kantoro pradėjau klausyti audio knygų ir man patiko
Metų lietuviškoji - Aistė Vilkaitė "Besielė" - vis dar stebiuosi, kad nebuvau nieko apie šią knygą girdėjusi, kai gavau paskaityti, ačiū zis
, tačiau kai pradėjau skaityti Leilos istorija mane įtraukė ir nepaleido, skaičiau ir džiaugiausi, ir suvokiu, jog yra visokių kabliukų, dėl kurių galima pakritikuoti, bet nenorėjau jų matyti ir nemačiau jų
Metų detektyvas - L.J. Ross "Šventoji sala", nuošali sala, pagoniški ritualai ir tai mano metų detektyvas
; (pernai buvo Peter May "Juodasis namas" - nuošali sala ir serijinis žudikas
)
Metų malonumas - Neringa Vaitkutė "Klampynių kronikos" - neapsakomas malonumas. Tiesiog. Iš visos širdies rekomenduoju, nes kiekviename iš mūsų yra vaikas, kurį ši knyga sužavės
Metų fantastika - Brandon Sanderson "Miglos vaikai. Paskutinė imperija" - nes vieną dieną buvau tame įspūdingame pasaulyje ir kovojau prieš imperatorių, rezgiau sąmokslus, tyrinėjau naujas galias, mokiausi pasitikėti ir mylėti. Puikus buvo laikas.
Metų jausmingoji - Tracy Rees "Eimė Snou" - graži istorija, jausminga
Metų sukrėtimas - Dave Eggers "Ratas" - gal mano fantazija labai laki, tačiau puikiai įsivaizduoju tokį baisų ateities variantą
Metų nusivylimas - Trudi Canavan trilogija "Penketo amžius" - nuobodu, kiekviena knyga vis nuobodesnė ir nuobodesnė
Kitos patikusios, atsitiktine tvarka:
1. Marisha Pessl Naktinis filmas - įtraukė, nors nesu filmų mylėtoja;
2. Hannah Kent "Gerieji žmonės" - užburianti baisi, liūdna istorija;
3. Angela Marsons "Žaisti su mirtimi", man vis dar nuoširdžiai patinka detektyvė inspektorė Kima Stoun;
4. Leïla Slimani "Lopšinė" - kai sužavi ne siužetas;
5. Penny Vincenzi "Nepaisant išbandymų - įintensyvi, įspūdinga šeimos saga, kai 960 puslapių yra per mažai;
6. Didier Decoin "Karpiai imperatoriui" - visiškai nesižaviu Japonija, todėl visiškai nesuprantu kodėl man patiko;
7. Arturo Perez-Reverte "Diuma klubas" - būtų tapusi metų knyga, jeigu būtų mažiau išnašų, kurios privertė pasijusti kvailai, tačiau, prisiminusi pabaigą šypsausi ir širdyje sukirba malonumas;
8. Ruth Hogan "Pamestų daiktų saugotojas" - gal kiek keista, bet jautru ir šiek tiek magiška;
9. Karen Swan "Kalėdų dovana" - tinkamu laiku perskaityta šilta knyga apie draugystę ir savęs bei meilės paieškas;
10. Макс Фрай "Мертвый ноль" - gėris