Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Erendira @ 2019 01 07, )
Dabar bėda - sulaukt kitų dalių  biggrin.gif </p>

Būtent dėl to bandau tempt ir pradėt klausyt kai bus tęsiniai smile.gif jei ištrevosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2019 01 07, 15:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="saintlina" data-cid="72313891" data-time="1546719349"><div><p>Mano skoniui per mažai moterų, per daug politikos vartotojo įkelta nuotrauka
</p></div></blockquote><p>Būtent  biggrin.gif  Aš žiauriai nekenčiu intrigų, o jų ten  doh.gif </p><p>Apsižiūrėjau, kad mano ataskaitoje nurodyta L.Slimani "Ideali auklė" yra "Lopšinė"  rolleyes.gif  Tiesiog toks rusiško vertimo pavadinimas. O aš nepasidomėjau išsamiau.</p><p>Metus pradėjau  <strong>Дина Рубина Наполеонов обоз</strong> 1 dalimi. Prisipažinsiu, pradžia kiek suglumino, pasirodė padrika ir <em>ne tokia</em>, bet paskui viskas įsivažiavo į tuos jau žinomus ir pamėgtus pilnus meilės visko ir visų aprašymus, neskubų ir išsamų pasakojimą... viskas, ką mėgstu. Dabar bėda - sulaukt kitų dalių  biggrin.gif </p>

Niekse!!!! O kaip dabar man iskentet unsure.gif biggrin.gif nu nelausysiu tiesiog ir viskas, skaitysiu kitas, ot tongue.gif
Atsakyti

Niekse!!!! O kaip dabar man iskentet unsure.gifbiggrin.gifnu nelausysiu tiesiog ir viskas, skaitysiu kitas, ot tongue.gif

O kodel aš viena kentėt turiu?  :D  Niekas nenori būti vienišas savo nelaimėje  :rolleyes: 

Atsakyti
Tu ne tik niekse, dar ir sadiste blink.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Tu ne tik niekse, dar ir sadiste blink.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

:nail: 

(iš tiesų tai visai net ketinau sulaukti visų dalių, bet teko važiuot į kitą Lietuvos galą į laidotuves, tai užsimaniau ilgai kelionei ko nors skanaus, pasiguosti norėjau, tsakant  :rolleyes: )

Dabar klausau Vodolazkino "Brisbeną". Kol kas gerai  :)​ 

Atsakyti
Sveikos, ateinu ir aš su ataskaita 4u.gif

Kas žinote, kas ne, tačiau man 2018 metai buvo gedulo metai, todėl bendravimo mano gyvenime buvo minimaliai ir buvo daug knygų, tačiau jos buvo ne kaip atradimai ir skaitymo malonumo, o labiau kaip būdas pabėgti nuo realybės.

Todėl aš truputį šoke, nes suskaičiavusi atradau, kad per 2018 metus perskaičiau, suklausiau 205 knygas.

Metų ataskaita

Metų knyga - ir vėl Fredrick Backman "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo" - šia knyga pabaigiau metus ir nors Uvė truputuką labiau patiko, tačiau močiutė irgi buvo labai gerai ir nuostabu, kai sunkius, skaudžius dalykus galima paversti pasaka. Daugiau tokių pasakų 4u.gif

Metų serialas - Ольга Панкеева "Хроники странного королевства" - Giluze, dėkui už rekomendaciją 4u.gif - dėl Olgos, Šelaro ir Kantoro pradėjau klausyti audio knygų ir man patiko biggrin.gif

Metų lietuviškoji - Aistė Vilkaitė "Besielė" - vis dar stebiuosi, kad nebuvau nieko apie šią knygą girdėjusi, kai gavau paskaityti, ačiū zis 4u.gif, tačiau kai pradėjau skaityti Leilos istorija mane įtraukė ir nepaleido, skaičiau ir džiaugiausi, ir suvokiu, jog yra visokių kabliukų, dėl kurių galima pakritikuoti, bet nenorėjau jų matyti ir nemačiau jų tongue.gif

Metų detektyvas - L.J. Ross "Šventoji sala", nuošali sala, pagoniški ritualai ir tai mano metų detektyvas biggrin.gif ; (pernai buvo Peter May "Juodasis namas" - nuošali sala ir serijinis žudikas hihihi.gif )

Metų malonumas - Neringa Vaitkutė "Klampynių kronikos" - neapsakomas malonumas. Tiesiog. Iš visos širdies rekomenduoju, nes kiekviename iš mūsų yra vaikas, kurį ši knyga sužavės mirksiukas.gif

Metų fantastika - Brandon Sanderson "Miglos vaikai. Paskutinė imperija" - nes vieną dieną buvau tame įspūdingame pasaulyje ir kovojau prieš imperatorių, rezgiau sąmokslus, tyrinėjau naujas galias, mokiausi pasitikėti ir mylėti. Puikus buvo laikas.

Metų jausmingoji - Tracy Rees "Eimė Snou" - graži istorija, jausminga smile.gif

Metų sukrėtimas - Dave Eggers "Ratas" - gal mano fantazija labai laki, tačiau puikiai įsivaizduoju tokį baisų ateities variantą fear.gif

Metų nusivylimas - Trudi Canavan trilogija "Penketo amžius" - nuobodu, kiekviena knyga vis nuobodesnė ir nuobodesnė verysad.gif

Kitos patikusios, atsitiktine tvarka:
1. Marisha Pessl „Naktinis filmas“ - įtraukė, nors nesu filmų mylėtoja;
2. Hannah Kent "Gerieji žmonės" - užburianti baisi, liūdna istorija;
3. Angela Marsons "Žaisti su mirtimi", man vis dar nuoširdžiai patinka detektyvė inspektorė Kima Stoun;
4. Leïla Slimani "Lopšinė" - kai sužavi ne siužetas;
5. Penny Vincenzi "Nepaisant išbandymų - įintensyvi, įspūdinga šeimos saga, kai 960 puslapių yra per mažai;
6. Didier Decoin "Karpiai imperatoriui" - visiškai nesižaviu Japonija, todėl visiškai nesuprantu kodėl man patiko;
7. Arturo Perez-Reverte "Diuma klubas" - būtų tapusi metų knyga, jeigu būtų mažiau išnašų, kurios privertė pasijusti kvailai, tačiau, prisiminusi pabaigą šypsausi ir širdyje sukirba malonumas;
8. Ruth Hogan "Pamestų daiktų saugotojas" - gal kiek keista, bet jautru ir šiek tiek magiška;
9. Karen Swan "Kalėdų dovana" - tinkamu laiku perskaityta šilta knyga apie draugystę ir savęs bei meilės paieškas;
10. Макс Фрай "Мертвый ноль" - gėris wub.gif

rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2019 01 08, 22:56)
Sveikos, ateinu ir aš su ataskaita  4u.gif

Kas žinote, kas ne, tačiau man 2018 metai buvo gedulo metai, todėl bendravimo mano gyvenime buvo minimaliai ir buvo daug knygų, tačiau jos buvo ne kaip atradimai ir skaitymo malonumo, o labiau kaip būdas pabėgti nuo realybės.

Todėl aš truputį šoke, nes suskaičiavusi atradau, kad per 2018 metus perskaičiau, suklausiau 205 knygas.

Metų ataskaita

Metų knyga - ir vėl Fredrick Backman "Močiutė perduoda linkėjimų ir atsiprašo"  - šia knyga pabaigiau metus ir nors Uvė truputuką labiau patiko, tačiau močiutė irgi buvo labai gerai ir nuostabu, kai sunkius, skaudžius dalykus galima paversti pasaka. Daugiau tokių pasakų  4u.gif

Metų serialas - Ольга Панкеева "Хроники странного королевства"  - Giluze, dėkui už rekomendaciją  4u.gif  - dėl Olgos, Šelaro ir Kantoro pradėjau klausyti audio knygų ir man patiko  biggrin.gif

Metų lietuviškoji - Aistė Vilkaitė "Besielė" - vis dar stebiuosi, kad nebuvau nieko apie šią knygą girdėjusi, kai gavau paskaityti, ačiū zis  4u.gif, tačiau kai pradėjau skaityti Leilos istorija mane įtraukė ir nepaleido, skaičiau ir džiaugiausi, ir suvokiu, jog yra visokių kabliukų, dėl kurių galima pakritikuoti, bet nenorėjau jų matyti ir nemačiau jų  tongue.gif

Metų detektyvas - L.J. Ross "Šventoji sala", nuošali sala, pagoniški ritualai ir tai mano metų detektyvas  biggrin.gif ; (pernai buvo Peter May "Juodasis namas" - nuošali sala ir serijinis žudikas  hihihi.gif )

Metų malonumas - Neringa Vaitkutė "Klampynių kronikos" - neapsakomas malonumas. Tiesiog. Iš visos širdies rekomenduoju, nes kiekviename iš mūsų yra vaikas, kurį ši knyga sužavės  mirksiukas.gif

Metų fantastika - Brandon Sanderson "Miglos vaikai. Paskutinė imperija" - nes vieną dieną buvau tame įspūdingame pasaulyje ir kovojau prieš imperatorių, rezgiau sąmokslus, tyrinėjau naujas galias, mokiausi pasitikėti ir mylėti. Puikus buvo laikas.

Metų jausmingoji - Tracy Rees "Eimė Snou" - graži istorija, jausminga  smile.gif

Metų sukrėtimas - Dave Eggers "Ratas" - gal mano fantazija labai laki, tačiau puikiai įsivaizduoju tokį baisų ateities variantą  fear.gif

Metų nusivylimas  - Trudi Canavan trilogija "Penketo amžius" - nuobodu, kiekviena knyga vis nuobodesnė ir nuobodesnė  verysad.gif

Kitos patikusios, atsitiktine tvarka:
1. Marisha Pessl „Naktinis filmas“ - įtraukė, nors nesu filmų mylėtoja;
2. Hannah Kent "Gerieji žmonės" - užburianti baisi, liūdna istorija;
3. Angela Marsons "Žaisti su mirtimi", man vis dar nuoširdžiai patinka detektyvė inspektorė Kima Stoun;
4. Leïla Slimani "Lopšinė" - kai sužavi ne siužetas;
5. Penny Vincenzi "Nepaisant išbandymų - įintensyvi, įspūdinga šeimos saga, kai 960 puslapių yra per mažai;
6. Didier Decoin "Karpiai imperatoriui" - visiškai nesižaviu Japonija, todėl visiškai nesuprantu kodėl man patiko;
7. Arturo Perez-Reverte "Diuma klubas" - būtų tapusi metų knyga, jeigu būtų mažiau išnašų, kurios privertė pasijusti kvailai, tačiau, prisiminusi pabaigą šypsausi ir širdyje sukirba malonumas;
8. Ruth Hogan "Pamestų daiktų saugotojas" - gal kiek keista, bet jautru ir šiek tiek magiška;
9. Karen Swan "Kalėdų dovana" - tinkamu laiku perskaityta šilta knyga apie draugystę ir savęs bei meilės paieškas;
10. Макс Фрай "Мертвый ноль" - gėris  wub.gif

rolleyes.gif

Sofija, šį kartą daug nusirašiau nors skoniai ne visada sutapdavo Gal ir neetiška klaust, ko netekot ? verysad.gif
Atsakyti
[quote=Alexia,2019 01 09, 11:02]
Sofija, šį kartą daug nusirašiau nors skoniai ne visada sutapdavo [color=yellow]Gal ir neetiška klaust, ko netekot ? verysad.gif

/quote]
[
Smagu girdėti. Kartais nesutampantys skoniai kaip tik praturtina 4u.gif

Tėtę palaidojau. Šunį užmigdžiau.

Atsakyti
[quote=SOFIJA5,2019 01 09, 18:34]
[quote=Alexia,2019 01 09, 11:02]
Sofija, šį kartą daug nusirašiau nors skoniai ne visada sutapdavo [color=yellow]Gal ir neetiška klaust, ko netekot ? verysad.gif

/quote]
[
Smagu girdėti. Kartais nesutampantys skoniai kaip tik praturtina 4u.gif

Tėtę palaidojau. Šunį užmigdžiau.
[/quote]
užjaučiu
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2019 01 08, 22:56)
Sveikos, ateinu ir aš su ataskaita  4u.gif

Metų serialas - Ольга Панкеева "Хроники странного королевства"  - Giluze, dėkui už rekomendaciją  4u.gif  - dėl Olgos, Šelaro ir Kantoro pradėjau klausyti audio knygų ir man patiko  biggrin.gif

Visą serialą ir perskaitei? Tada pasakyčiau, vaje. Aš turbūt tik 3, taupau gi. Džiaugiuosi, kad tau patiko.
Sandersono toliau neskaitei, kitų 2 dalių ?
Aš tau galiu padėkot už "Valkirijos" rekomendaciją. Kai perskaičiau, nebuvo taip VAU, bet kuo toliau, tuo dažniau prisimenu, reiks pakartot. Ir "Diuma klubas" prieš nosį guli, liuks. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2019 01 09, 23:35)
Visą serialą ir perskaitei? Tada pasakyčiau, vaje. Aš turbūt tik 3, taupau gi. Džiaugiuosi, kad tau patiko.
Sandersono toliau neskaitei, kitų 2 dalių ?
  Aš tau galiu padėkot už "Valkirijos" rekomendaciją. Kai perskaičiau, nebuvo taip VAU, bet kuo toliau, tuo dažniau prisimenu, reiks pakartot. Ir "Diuma klubas" prieš nosį guli, liuks. biggrin.gif

5 perskaičiau, o 7 suklausiau. Negalėjau sustoti. Nemoku aš taupyti smile.gif
Sandersono lietuvių kalba laukiu. Kokia kalba pradedu, tokia ir norisi pabaigti.
Valkirija gera - įsimena gal pasikartojimais - тот, кого я всегда жду. Yra joje kažkas. O aš 2018 Volkodavo nei vienos dalies neperskaičiau, reikia pasitaisyti biggrin.gif
Giluze, kai Diuma klubą perskaitysi, parašyk, kaip jis tau 4u.gif

Beje, pirmoji šių metų knyga hihihi.gif Thomas Hartner, Sven Hartmann "Aš ir mano žmogus. Trumpi katino pasakojimai" - smagi knyga, deja, labai trumpa. Ačiū, Alchemie 4u.gif
Atsakyti
Vos pasirodęs norvegų rašytojo Roy'aus Jacobseno romanas „Neregimieji“ užkariavo skaitytojų širdis, tad antrąją romano dalį „Balta jūra“, kuri pasirodys Vilniaus knygų mugėje, pakvietėme pristatyti patį autorių.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt...r...eCyw
Atsakyti