Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

SVEIKINU VISAS SULAUKUS JAUKIAUSIŲ METŲ ŠVENČIŲ smile.gif SVEIKATOS, LAIMĖS IR ENERGIJOS SKAITYTI IR SKAITYTI 4u.gif

P.S. kada skelbsim metų ataskaitas?

Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2018 12 27, 13:36)
P.S. kada skelbsim metų ataskaitas?

aš tai palauksiu, kol metai pasibaigs smile.gif
ne anksčiau nei sausio 1 skelbsiu smile.gif

Su šventėmis visas knyges! newyear.gif 000054.gif 000552.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2018 12 27, 16:20)
aš tai palauksiu, kol metai pasibaigs smile.gif
ne anksčiau nei sausio 1 skelbsiu smile.gif

Galvoji, dar spėsi prisidurti vieną kitą knygelę prie sąrašo?.. biggrin.gif

Kažkaip niekas nesidalina, ką skaito... unsure.gif Ar neskaiitot per šventes?

Aš tai vis skaitau ax.gif Bandžiau krimsti Gombrovičių "Lenkiški prisiminimai", bet per daug nieko nesakančių lenkiško literatūrinio pasaulio dalyvių ir superkomplikuotos paties autoriaus asmenybės prieskonis nepateisino mano lūkesčių biggrin.gif
Tada ėmiausi S.Perry "Esekso slibinas" . Ši knyga iš tų, kurios turi "bandomajį laikotarpį": jei ištempi iki 100 psl., tada užkabina. Visai patiko. Lyg ir nuspėjamas siužetas, bet kažkaip nepaleidžia ir sukinėjasi visokiais kampais. Daug įvairių personažų su savo emocijomis. Netipiška meilės istorija. Žodžiu, graži knyga.
Po to sekė D.Decoin "Karpiai imperatoriui" Turėtų patikti Japonijos kultūros mylėtojams. Kadangi aš tokia nesu, tai tas kultūrinis skirtingumas mane kažkiek erzina. Pabaigiau skaityti, nes nuobodu nebuvo. Ar verta? Jums nedrįsčiau rekomenduoti ax.gif
Dabar esu su Jurkevičių "Romanas su Italija". Jurkevičiaus stilių mėgstu, Jurkevičienės - nelabai. Bet nieko negaliu su savimi padaryti - apie Italiją ir Prancūziją skaitau viską iš eilės.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2018 12 28, 11:03)
1. Galvoji, dar spėsi prisidurti vieną kitą knygelę prie sąrašo?..  biggrin.gif

2. Kažkaip niekas nesidalina, ką skaito...  unsure.gif  Ar neskaiitot  per šventes?

3. Dabar esu su Jurkevičių "Romanas su Italija". Jurkevičiaus stilių mėgstu, Jurkevičienės - nelabai. Bet nieko negaliu su savimi padaryti - apie Italiją ir Prancūziją skaitau viską iš eilės.

1. Aha biggrin.gif Va kaip tik šiandien pabaigiau dar vieną Terry Pratchett knygą, statistiką gerinu gruodžio pabaigoje rolleyes.gif

2. Aš Goodreads "atsižymiu". Atsiliepimus retokai jau berašau.
Po truputį studijuoju Gombrich "Meno istoriją".
Kikenu skaitydama ką tik pradėtą Kastyčio Sarnicko (Kasteto iš G&G Sindikato) "Turnė" (apie išgalvotos roko grupės gastroles Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Su daug alkoholio ir pagirių, žinoma).

3. "Romaną su Italija" skaitysiu, laukiu eilėje, kol tėvai perskaitys ax.gif

Atsakyti
Su Naujaisiais metais, mielosios knygės! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Metas metinėms ataskaitoms, kurių visos labai laukiam.
"Oskarų" vakaras bus, preliminari data: sausio 19, tad laiko susisteminti savo "knyginius 2018-uosius" yra, bet labai nedelskite mirksiukas.gif

Štai manoji:

2018 metais perskaičiau vos 22 knygas (nors "Goodreads" iššūkyje planavau 42). 8 knygos anglų kalba. Prancūziškai, deja, ne vienos (Beigbeder skaičiau, bet lietuviškai).

Metų grožinės literatūros knyga
Undinė Radzevičiūtė "Kraujas mėlynas". Puikus stilius, spalvingi veikėjai, įdomiai aprašytas mažai žinomas laikotarpis - vokiečių ordino reikalai Latvijoje ir Estijoje po Žalgirio mūšio.

Metų negrožinės literatūros knyga
Yuval Noah Harari "Sapiens. A Brief History of Humankind". Puikiai parašyta, provokuojanti kitaip pasižiūrėti į mūsų, kaip rūšies, istoriją.

Metų atradimas
Gabriel Garcia Marquez "Kelionė po Rytų Europą". Nežinojau, kad mano mylimas rašytojas gūdžiais "geležinės uždangos" laikais (1957 m.) keliavo po Rytų bloko šalis. Buvo labai įdomu skaityti jo įspūdžius ir taiklius pastebėjimus.

Metų nusivylimas
Giedra Radvilavičiūtė "Tekstų persekiojimas. Esė apie rašytojus ir žmones". Dėl to, kad iš tos knygos labai daug tikėjausi, o radau daug tekstų, kuriuos jau esu skaičiusi, labai mažai naujos medžiagos, vos kelias esė. Gaila.

Metų "džiazas"
Liudas Mažylis "99 metai po įvykio. Veiksmo dokumentika". Nes profesorius žinojo, kad gali rašyti bet ką, ir vis tiek žmonės pirks ir lauks eilėje prie autografų. Tai ir "padžiazavo". Daug veiksmo, kažkiek ir dokumentikos smile.gif Skaitosi greitai.

Vertos paminėti
Valdas Papievis "Žiebtuvėliai anarchistai"
Frederic Beigbeder "Oona & Salinger"
Kęstutis Navakas "Vyno kopija"
Mindaugas Kvietkauskas "Uosto fuga"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 01 sausio 2019 - 12:20
2018 metais perskaičiau 35 knygas.

Metų grožinė:

Undinė Radzevičiūtė. Žuvys ir drakonai. Už skaitymo malonumą par excellence.

Kitos patikusios prioriteto tvarka:

1. Christos Tsiolkas. Antausis. Už atskleistas visas žmogiškąsias puses ir įrodymą, kad tiesa yra subjektyvi.
2. Joanne Haris. Kitokia klasė. Už simpatiškus personažus ir puikią istoriją.
3. Jessie Burton. Miniatiūristas. Už laiko dvasios atskleidimą ir magišką pasakojimą.
4. Julian Barnes. Laiko triukšmas. Už dar vieną “barnišką” šedevrą.
5. Dvid Mitchell. Juodųjų gulbių slėnis. Už pajaustą vaiką ir tylų priekaištą.
6. Zeruya Shalev. Meilės gyvenimas. Už visas meilės beprotybės formas.
7. Gabija Grušaitė. Stasys Šaltoka. Vieneri metai. Už gerai sukaltą “ne lietuvišką” trilerį parašytą jaunos lietuvių rašytojos.

Dar išskirt norėčiau Kenneth Slawenski. Dž. D. Selindžeris. Pakylėtas gyvenimas. Mylimo rašytojo biografiją skaičiau lėtai atidžiai ir su pasimėgavimu.

Atskiro paminėjimo nusipelno ir
1. Eleanor Catton. Šviesuliai. Sunku apibūdint. Klasikinis sunkus, painus, lėtas, klasiškas romanas-detektyvas, vesternas, nuotykių ir meilės romanas. Kam patinka lėto skaitymo stori romanai – tai tikras lobis.
2. Stephen Chobsky. Atskalūno laiškai. Už prižadintus prisiminimus.

Na ir metų kankynė:
Eias Canetti. Apakimas. Pirmą kartą bandžiau skaityt dar 2013 metais. Dar kelis kartus paimta iš bibliotekos, bet taip ir neskaityta. Šio titulo tikrai nusipelno, nes skaičiau su tokia pat kančia kokia tvyro knygoje, ŽINOKIT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 01 sausio 2019 - 13:56

Aš metų gale atradau audio knygas. Nuo kalėdų iki naujų suklausiai 4. Pas mane užsiregistravus į biblioteką jas gali skolintis per programėlę. Pasirinkimas tikrai didelis. 

Labai patiko LT itin išreklamuota “Išnarplioti Oliverį”, buvau labai skeptiškai nusiteikusi, bet labai patiko, rekomenduoju.

Ataskaitai ruošiuosi, buvo knygingi metai (palyginus su kitais) perskaičiau 36 knygas ir beveik visas nuo liepos mėnesio, nes buvau visai praradus skaitymo džiaugsmą

Atsakyti
Aš steigiu SAU nominaciją - METŲ DEZERTYRAS - ataskaitos nebus. hihihi.gif
Stresingi metai buvo, mažai skaičiau ir neprisimenu, ką skaičiau. Kartais jaučiuosi, kad žaidžu Jumanji. Bet susitikti su Kalėdų seneliu dar neužmiršau. Nebent Van Pelt`as pričiuptų. lotuliukas.gif

Tutele, viešai dėkoju už kalėdinį siurprizą. Pašte mano išraiška buvo tooookia, kad visi spoksot pradėjo. Ačiū!!! aciuks.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos naujais metais.

Smagu skaityti jūsų 2018 metų knyginius atradimus.

Aš per 2018-us perskaičiau 40 knygų. Ir dar apie 10 pradėtų, įpusėtų, nebaigtų.

Atradimas man buvo poeto Gintaro Bleizgio dienoraščiai, dienoraštinė eseistika. Labai įtraukianti, artima, atvira. laukiu trečios knygos smile.gif

Netyčia atradau šiuolaikinę savitą suomių autorę Sofi Oksanen, perskaičiau lietuviškai jos du romanus, abu puikūs, pagal "Valymas" sukurta ekranizacija.

Perskaičiau kaip niekad daug trilerių, detektyvų, net 10. Bet pusė iš jų atmintyje neužsiliko, nors skaitant patiko.

Vertos skaitymo ir įsimintinos knygos:

1. Remarkas " Gyvybės kibirkštis"

2. Aidas Marčėnas "Kasdienynas"

3.Gintaras Bleizgys "Karmelio kalno papėdėje"

4. Sofi Oksanen "Norma"

5. Marijus Povilas Elijas Martynenko "be penkių pasaulio pradžia" - labiausiai nustebinusi jauno žmogaus drąsa be ribų, visapusiškumu.

6. Leila Slimani "Lopšinė"

7.Gintaras Bleizgys "Estafetė"

8. Kent " Gerieji žmonės"

9. Mary Kubica "Svetimas vaikas"

10. Markesas "Apie meilę ir kitus demonus".
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2018 12 24, 16:23)
Su šventėmis! 000059.gif

QUOTE(prieplauka @ 2018 12 27, 12:36)
SVEIKINU VISAS SULAUKUS JAUKIAUSIŲ METŲ ŠVENČIŲ smile.gif SVEIKATOS, LAIMĖS IR ENERGIJOS SKAITYTI IR SKAITYTI 

QUOTE(Helianta @ 2018 12 27, 15:20)
Su šventėmis visas knyges!  newyear.gif 

Nugi, dekui, dekui - visoms taipogi! 4u.gif

QUOTE(Mamce @ 2018 12 28, 10:03)
Galvoji, dar spėsi prisidurti vieną kitą knygelę prie sąrašo?.. 

Kažkaip niekas nesidalina, ką skaito...  unsure.gif  Ar neskaiitot  per šventes?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Oi, skaitau, skaitau... net dumai ruksta! Siais metais iveikiau netoli 80 knygeliu!!! blink.gif bigsmile.gif tongue.gif

QUOTE(Helianta @ 2018 12 29, 22:33)
2. Aš Goodreads "atsižymiu". Atsiliepimus retokai jau berašau.

As tai "suknyga" - be to saito irgi nezinociau nei ka turiu, nei ka perskaiciau! rolleyes.gif

QUOTE(Alexia @ 2019 01 01, 13:55)
5. Dvid Mitchell. Juodųjų gulbių slėnis. Už pajaustą vaiką ir tylų priekaištą.

Na ir metų kankynė:
Eias Canetti. Apakimas. Pirmą kartą bandžiau skaityt dar 2013 metais. Dar kelis  kartus paimta iš bibliotekos, bet taip ir neskaityta. Šio titulo tikrai nusipelno, nes skaičiau su tokia pat kančia kokia tvyro knygoje, ŽINOKIT.

Sian pradejau.

Nuuuu!!! blink.gif Kazkas tau joje neatsiskleide... Teks bandyti treciakart. mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2019 01 02, 18:15)
Aš steigiu SAU nominaciją - METŲ DEZERTYRAS - ataskaitos nebus.

Tutele, viešai dėkoju už kalėdinį siurprizą. Pašte mano išraiška buvo tooookia, kad visi spoksot pradėjo. Ačiū!!! aciuks.gif  wub.gif

Na cia dabar! 4u.gif

Ai... ax.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2019 01 02, 21:14)
Smagu skaityti jūsų 2018 metų knyginius atradimus. 

6. Leila Slimani "Lopšinė"
8. Kent " Gerieji žmonės"

As irgi ju laukiu. wub.gif

Mano 2018-uju metu nusivylimai...
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2019 01 03, 15:05)
Nuuuu!!! blink.gif Kazkas tau joje neatsiskleide... Teks bandyti treciakart.  mirksiukas.gif
Na cia dabar! 4u.gif

perskaičiau aš ją, perskaičiau, bet per kančias
Atsakyti
Ataskaita. Už 2018 m.
Skaičiau 71 knygą, 2 iš jų tik apgraužiau. Man neįtiko Ulickajos "Imagas", arba rusiškai tai būtų "Зеленый шатер" ir M. Lu "Legenda", pirma trilogijos dalis. Ulickają skaičiau, kol visai aiškiai iškilo klausimas- kam aš ją skaitau, jei nieko iš jos negaunu? O "Legendą" iš karto perpratau ir pasidarė nebeįdomu.
23 iš jų buvo rusų kalba. Jos + 3 lietuvių kalba buvo perskaitytos planšetėj (mieliausiai čia, nes galėjau pasididinti šriftą, kiek tik norėjau) ir kelionėse jas pribaiginėjau skaityklėj.
11 knygų buvo parašytos lietuvių autorių, 8- publicistika, 22- fantastika ir fentezi ir 19 detektyvų. Visos kitos vaikiškos knygos, proza ar kažkas nei šiokio, nei tokio. rolleyes.gif
Su malonumu skaičiau K. Slawinski "DŽ. D. Selindžeris: pakylėtas gyvenimas".
Paskui man buvo užėjęs žydiškas laikotarpis, kai skaičiau su žydais susijusias arba/ir jų parašytas knygas. Taip perskaičiau žydišką detektyvą, po kurio pasakiau - daugiau nenoriu. O dabar galvoju- visai nieko būtų dar. biggrin.gif
Atradau puikią B. Sandersono seriją, perskaičius "Пепел и сталь", kurią kaip tik pradėjo leisti lietuviškai.
Na ir aišku, atradimas D. Rubinos "Руская канарейка". Tik meilės trečioj dalyje truputį pamažinčiau, bet tikrai dar skaitysiu iš naujo.
Puikūs U. Le Guin, Le Kare, Dikas Frensis. Kai norisi kažko jaukaus ar įspūdingo.
Kažkaip pažiūrėjau, kad 2017 m. skaitytų knygų sąrašas įdomesnis. Keista ax.gif
Ir dar pažiūrėjau, kad su knygėmis susitiksiu jau 10 metus. Oooo, kaip bėga metai, bet man širdy dar... mamontovas.gif
Tai susitinkam "Drakone", ar ne?
Atsakyti