Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Tai kada 18? 4u.gif
Atsakyti
Auksinė skruzdėlė

Kokia iš tų eilėraščių nauda?
Ir kam juos tie poetai nuolat kuria?
Naudingas daiktas- dviratis, lazda,
Plaktukas, duona, batai ar kepurė.

O kas iš tų eilėraščių dailių?
Iš jų sriubos nei košės neišvirsi,
neatsipjausi kaip dešros peiliu
ir į vartus galingai neįspirsi.

Neprisileisi tu iš jų sulos,
Sausainių ar pyrago neiškepsi,
Nesaugos kiemo, priešo neaplos,
O jų paskaitęs genijum netapsi.

Jais nepašersi kiaulių nei kačių,
Ir nepadės jie tau, kai skauda dantį.
O jeigu atvirai, tai aš jaučiu,
Kad galima visai be jų gyventi.

Bet kartą aš eilėraštį skaičiau,
Už lango lijo, taip lengvai ir smulkiai,
Ir tapo viduje kažkaip keisčiau,
lyg būtų ant širdies nukritus dulkė,

tokia lengva, mažutė ir jauki,
Lyg skruzdėlė auksinė nuropotų,
Lyg suptųs plūdė vakaro aky,
Ir skonis burnoje – mamos kompoto...

O jeigu atvirai, tai privalau
Sutikt, kad daug kas ir be to gyvena.
Bet argi tai gyvenimas, brolau,
Kai niekas tau širdies nepakutena?

Daiva Čepauskaitė
("Baisiai gražūs eilėraščiai")
Atsakyti
Vat, ne H. Radauskas , o apsiblioviau...senatve..baisiai geras eilerastis
Atsakyti
Nu pabuvom keturios, tai bent jau pasijutau kaip "Mitrusiu poetu" draugijoje. Zmones, kuriu beveik metus nemacius, faina wub.gif
Sofija tai va sita knyga apie katina: Sven Hartmann, Thomas Hartner " As ir mano zmogus" 2000 metu T. Cetrausko vertimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 31 spalio 2018 - 21:41
QUOTE(Alexia @ 2018 10 27, 17:55)
man kuo toliau tuo labaiu atrodo kad  čia ne knygų skaitytojų, o knygų klausytojų klubas  biggrin.gif

Aš su knygų klausymu "nedraugauju" schmoll.gif Net ir išvis ausinių nelabai mėgstu.

QUOTE(Alexia @ 2018 10 30, 11:12)
o kada jūs spėjat jų klausyt. Aš skaitymui vos randu laiko miego sąskaita.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Erendira @ 2018 10 30, 11:17)
Tvarkydama namus, kapstydamasi kieme, gamindama maistą, kažkur toliau keliaudama, megzdama, laukdama eilėje smile.gif</p>

Va iš šito sąrašo man nebent "kažkur toliau keliaudama" tiktų. Bet tokiu atveju aš tiesiog skaitau - taip juk žymiai greičiau, o man ir patogiau, nei klausytis kito skaitomo teksto.

QUOTE(saintlina @ 2018 10 31, 10:51)
buitinės ruošos metu ir vairuojant, pasirodo, labai daug išklausyt galima smile.gif

O tai kiek laiko jūs tai buitinei ruošai skiriate kasdien? Aš minimaliai, be to, namų tvarkymas ar maisto gaminimas pas mus bendras šeimos reikalas, tuo metu ir su vaikais bendrauju, tai knygų klausytis niekaip neišeitų. Net jei ir kokią TED kalbą užsileidžiu, tai kas kelias min reikia stabdyti, nes būtinai kam nors ko nors manęs paklausti tuo metu prireikia biggrin.gif
Vairuojant - na nebent dažnos kelionės kur nors užmiestyje, tada gal. Mieste nebent kokį podcastą išeitų, jei viena vairuoju.

Ai, tiesa, visgi vieną knygą klausiau - Rimanto Kmitos "Pietinia kronikas". Kelionių tarp Kauno ir Vilniaus metu. Laaaabai patiko, ta knyga ypatingai klausimui tinka bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 01 lapkričio 2018 - 00:25
QUOTE(Alchemie @ 2018 10 31, 23:39)
Nu pabuvom keturios, tai bent jau pasijutau kaip "Mitrusiu poetu" draugijoje. Zmones, kuriu beveik metus nemacius, faina wub.gif
Sofija tai va sita knyga apie katina: Sven Hartmann, Thomas Hartner " As ir mano zmogus" 2000 metu T. Cetrausko vertimas

Tikrai gera susitikti gyvai. wub.gif lBuvau visų labai pasiilgusi 4u.gif
Ačiū, būtinai skaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2018 10 28, 11:17)
Nesusivokiau, kad Nepaisant išbandymų yra antroji tos trilogijos, kurią aš skaičiau ir visiems siūliau, dalis. Smagu, kad patiko
Nikitiną tada paliksiu, o Gromyko parsisiųsiu. Ačiū už rekomendaciją. Kartais pritrūksta smagumo. Tik gal turėjai omeny Ведьма Вольха? Nes tavo parašymas linksmai nuskambėjo, bet Belgiško ciklo apie raganą Вообще internetas neranda ax.gif

Labai patiko 4u.gif
Oi, kartais taip smagiai raidės persikeičia biggrin.gif Tikrai Ведьма Вольха ax.gif Rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2018 11 01, 01:24)
Aš su knygų klausymu "nedraugauju" schmoll.gif Net ir išvis ausinių nelabai mėgstu.
drinks_cheers.gif

O tai kiek laiko jūs tai buitinei ruošai skiriate kasdien? Aš minimaliai, be to, namų tvarkymas ar maisto gaminimas pas mus bendras šeimos reikalas, tuo metu ir su vaikais bendrauju, tai knygų klausytis niekaip neišeitų.

ausinių ir aš nemėgau, kol sūnelis neparsiuntė iš kažkur labai patogių smile.gif mielai naudojausi kai daug vaikščiojau viena. Dabar vaikštom su šuniu, tai šitam etape knygų klausymas atkrito smile.gif O namie tiesiog pasidedu telefoną netoliese ir klausau. Namų ruošai nedaug to laiko kliūna, bet vis tiek reikia jo skirti. Kai kas iš namiškių šalia sukasi, nejungiu knygos. Kai viena - visad įsijungiu.
Atsakyti
Man beda su klausymu, kad po darbu noriu tylos...tiesiog jautri klausa, tai tenka tyloj namu darbus daryt..ale atrodo skaitau po truputi vis kazka bent jau unsure.gif
Atsakyti
Sofija, turiu knyga apie Dhalai Lamos kate, jei noresi paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Pabaigus draugauti su kurmiais išklausiau Дети мои Гузель Яхина. Patiko, nes mažai žinojau apie pavolgio vokiečių kolonijas ir jų iš naikinimą prieš Antrąjį Pasaulinį karą. Bet vis tik Zuleicha patiko labiau.

Pradėjau dabar Заххок apie 90-uosius Tadžikistane. Kol kas baigiau tik pirmą skyrių, tai neturiu nuomonės, bet atsiliepimai labai neprasti

Atsakyti
As skaitau Kuncinos Tula...nes reikia...ir Dhalai Lamos kate dukrai...nu nerealiai patinka, bent jau pradzia super
Atsakyti