Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Erendira @ 2018 10 24, 09:14)
Ir aš griebiuosi Frajaus kai liūūdna smile.gif tik klausau labai dailiai įskaityto...

Saintlina, ieškodama Šantaramo tęsinio pasižiūrėjau, kokia moteris galėjo įskaityti. Tai viiisai nesistebiu, kad tau nepatiko - Jerisanova bet ką sugadina, bent jau man  cool.gif

o kieno įskaitymo Frajų klausai?

aha, ta pati įskaičius. Negaliu klausyt. Susiradau jau Litvinovo variantą, tik neperrsirašiau dar.
Man atrodo, kad Litvinovo lyg ir tęsinys Šantaramo buvo po akim pakliuvęs g.gif bet gal ir klystu.
Atsakyti

Man puikiausiai skamba Frajaus labirintų pradžią įskaitęs Denis Verovoj. Na, aišku, aš nuo jo pradėjau, bet paklausius kitų, jis man labiausiai patinka. Ir tinka prie Frajaus tekstų :)

Taip, ir Šantaramo tęsinį Litvinovas įskaitęs, bet pailsėsiu dabar nuo jų abiejų (Robertso ir Litvinovo). Nors ir labai patiko. Aišku, yra krūva tokių hmm neįtikimų man dalykų, bet nepaisant visko daug gražumo toj knygoj radau :)

Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2018 10 23, 08:13)
Įdomu, o dar kas nors turi tokį pirmosios pagalbos rinkinį? Koks jis?

Man pirmoji pagalba būtų A. Lindgren knygos. Jau vien apie jas pagalvojus smagu. Automatiškai tinka Pratčetas, Gromyko. O jeigu noriu ko nors šilto ir jaukaus, pirmiausiai į galvą ateina Agata Kristi .
Niekaip neprisikasu prie Frajaus. Noriu paskaityti, bet kažkaip neišeina.
Perskaičiau L. L. Berg "Nesuterštąjį miestą". Ir jai (knygai) labai pasisekė, kad skaičiau ne popieriuj. Taip ir norėjosi klaidas taisyt, kablelius kitur sudėt ar visai ištrint. Ir teksto būčiau gerokai pamažinus. Daug vandens, kaip rusai sako. Todėl dabar su malonumu mažom porcijom skaitau A. Marčėno "Sakinius".
Bandžiau " Лис Улис" skaityti, bet šiuo metu , matyt, man jau per daug fentezi. Viskas su ja gerai, bet laikas ne tas.
Su Šantaramu įdomiai gaunasi. Tie , kam labai patiko pirmoji knyga, keikia antrąją. Ir atvirkščiai. Gal, jei man nelabai patiko pirmoji, labiau patiks tęsinys? ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš perskaičiau Zeruya Shalev "Meilės gyvenimas". Skausminga kelionė į save. Knygą visi perskaito lengvai. Nes nuolat klausi "o kas toliau, o kas toliau". Pagrindinė herojė vieniems absoliučiai nepriimtina, kitiems atvirkščiai. Rekomenduoju. Teneišgąsdina keistos meilės scenos biggrin.gif Knyga verta paskaitymo.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2018 10 24, 16:05)
Man pirmoji pagalba būtų A. Lindgren knygos. Jau vien apie jas pagalvojus  smagu. Automatiškai tinka Pratčetas, Gromyko. O jeigu noriu ko nors šilto ir jaukaus, pirmiausiai į galvą ateina Agata Kristi .
    Niekaip neprisikasu prie Frajaus.  Noriu paskaityti, bet kažkaip neišeina.

Oi, Lindgren, kažkada ir man buvo pati pirmoji pagalba. Ar aš jau suaugau? blink.gif
Neskaityto Frajaus tau žiauriai pavydžiu 4u.gif Tiek malonumo tavęs laukia.
O aš skaitau Karpiai imperatoriui. Kol kas be nuomonės unsure.gif
Atsakyti
skaitau/klausau Januš Višnevsky "Bikini".. įskaičius nuostabioji Leontina Brodskaja. II pasaulinio karo pabaiga. slogu, įdomu, jausminga, nelėkšta...
vis labiau pradeda patikti J.Višnevskis. klausiau jo "Odinočestvo v seti" (vienatvė tinkle), labai patiko...
turbūt bus tas autorius, kurio "suvartosiu" viską smile.gif
rekomenduoju toms, kas nori nelėkšto skaitinio apie jausmus. saldumo nerasite nei su žiburiu, o pamąstyti, taip, bus apie ką..
Atsakyti

nuostabioji Leontina Brodskaja

tikrai?  :hmm: man už ją baisiau tik Jerisanova ... :rolleyes:​ 

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2018 10 26, 15:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="prieplauka" data-cid="72244466" data-time="1540554499"><div><p> nuostabioji Leontina Brodskaja</p></div></blockquote><p> tikrai?  hmm.gif man už ją baisiau tik Jerisanova ... rolleyes.gif​ </p>

nieko sau... ax.gif biggrin.gif biggrin.gif o man ir Jerisanova patinka.. smile.gif kaip sakoma..na vkus i cvet, tovariščia net..
kaip keistai žmonių smegenys interpretuoja balso tembrą ir patį atlikimo stilių...taip pat ir kvapus. kas vienam smirda, tas kitam kvepia. man su dukra taip yra su kvepalais. jeigu jai smirda, tai reisškia man pats tas smile.gif
Atsakyti

Išties, taip ir yra  :)  Užtai visi gali rasti sau patinkančius...

Atsakyti
Jo, as vis pamenu skaitova, kuris D.Rubinos " Kordobos balande" skaite, jam remuo buvo, tai girdejosi balse
Atsakyti
Gabriel Garcia Marquez "Kelionė po Rytų Europą". Jauno žurnalisto įspūdžiai iš 1957-ųjų kelionės po "geležinės uždangos" šalis: Rytų Vokietija (su ypač į akį krintančiais skirtumais tarp Rytų ir Vakarų Vokietijos, Rytų ir Vakarų Berlyno), Praha, Lenkija, Maskva (jau be Stalino kulto, bet vis dar su jo mauzoliejumi šalia Lenino Raudonojoje aikštėje), Budapešto (praėjus dešimčiai mėnesių po nepavykusio Vengrijos sukilimo).
Buvo labai įdomu skaityti. Taiklūs pastebėjimai, dėmesys detalėmis, tradiciškai puikus Garcia Marquez stilius.
Tik nežinau, kas iš leidyklos sumąstė šią knygą "pakrikštyti" romanu. Ne, tai ne romanas, tai žurnalistinių reportažų rinkinys. Ir tipinė lietuviška klaida nugarėlės anotacijoje - reikia rašyti ne G.G. Marquez ir ne tiesiog Marquez, o G. Garcia Marquez. Galėtų vienąkart išmokti leidėjai tas ispanakalbių šalių pavardes rolleyes.gif
Atsakyti
man kuo toliau tuo labaiu atrodo kad čia ne knygų skaitytojų, o knygų klausytojų klubas biggrin.gif
Atsakyti