Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(giluze @ 2018 09 06, 12:02)
Aš visai norėčiau iš naujo perskaityti buvusią privalomą literatūrą. jaučiu, kiek naujų atradimų būtų...  biggrin.gif Požiūris tai jau pasikeitęs.

Kai kurias iš paskutiniųjų savo klasių privalomos literatūros knygas irgi visai norėčiau paskaityti. Bet tikrai ne visas.

QUOTE(Mamce @ 2018 09 06, 13:17)
Tai aš daugiau iš " rekomenduotinų" rekomenduočiau savo sūnui negu iš tų privalomų. 
Tai kaip jauniems žmonėms išsiugdyti pomegį skaityti su tokiais sąrašais?...

įdomu, kokios tos negirdėtos privalomos?
O kas sakė, kad privalomos literatūros tikslas yra išugdyti pomėgį skaityti?

Man mokykloje privalomas literatūros sąrašas niekad nesisiejo su pomėgiu. Namų darbas ir tiek.
O jei retkarčiais jame pasitaikydavo knyga, kuri tikrai patikdavo, tai mūsų lietuvių k. mokytoja tos knygos aptarimui skirdavo vos 5min pamokos pabaigoje ("Rugiuose prie bedugnės") ar išvis atsisakydavo aptarinėti, nes juk "toje knygoje ne tokios vertybės akcentuojamos, o kaipgi šeima?" (Keruako "Kelyje") rolleyes.gif

Peržiūrėjau savo "archyvuose", ką skaičiau būdama 15-18 metų.
Kai buvo 15, savo malonumui skaičiau meilės romanus, detektyvus ir mokslinę fantastiką (viena mėgstamiausių buvo "Eridano" leista Harry Harrison "Plieninės Žiurkės" serija bigsmile.gif ).
Kai buvo 16, istorijos mokytoja rekomendavo Anatolijaus Rybakovo "Arbato vaikus". Nelabai ten ką supratau. Kai perskaičiau ir ji su manimi tą knygą aptarinėjo, pasipiktino, kad aš nežinau, kas yra pavadinime minimas "Arbatas". O iš kur man žinoti, kad tai garsi Maskvos gatvė? Google ar Wikipedijos tuo metu dar nebuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2018 09 10, 10:28)
P.S. Brūkšniuko komentaras 2016 m. ataskaitoje suglumino : Metų sunervinimas (nes puiki kalba, bet idiotas herojus) – Jevgenij Vodolazkin „Lauras“....
Koldėl idiotas?..laukčiau komentaro  mirksiukas.gif

Mane irgi Lauras nervino.

QUOTE(Alchemie @ 2018 09 10, 17:51)
Liks Pelevinas laukinis rasytojas zoo_taz.gif

Jis toks ir yra smile.gif
Atsakyti
Išklausiau Petrosian 'Dom, v kotorom..'. Kokia kitokia knyga.. vis dar dėliojasi po lentynėles kažkur pakaušyje. Ir dėliosis, matyt, dar bent kelias dienas. Labai patiko..
Atsakyti
Vaitkute baigiau, pasiemiau ne Tula, o Plauk su skestanciais, kol kas idomu biggrin.gif ir negana to pati dabar darau knyga, nes ryt vesiu pamoka apie knygas dukros klaseje..istraukiau mamos Lietuvos statuto originala, pamatys vaikai, kokios buvo knygos 1691
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2018 09 13, 11:40)
Mane irgi Lauras nervino.
Jis toks ir yra smile.gif

Alexia, kodėl? smile.gif

neradau diskusijos 2016 m....
Atsakyti

Va : https://www.supermam...4-laida/page-15, nuo 15 psl. :) (sėdžiu-guliu namie su skaudma nugara, azartas pagavo  :D )

Saintlina, ačiū už padrąsinimą - marinuoju tą knygą jau kelis metus - vis nepasiryžtu  :rolleyes: 

Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2018 09 13, 16:16)
Alexia, kodėl? smile.gif

Tema gal ir įdomi, bet neįžvelgiau tame jokio šventumo, kažkokįerzinantį mužikišką bukumą. Nepalygnsi su Ulickajos Danielium Štainu.
Atsakyti
Erendira, vis noriu paklaust, ar skaitei 'Šantaramą' ir koks įspūdis. Parsisiunčiau kažkada ir vis nedrįstu pradėt klausyt. Bandžiau kažkada skaityt, tai neužkabino. Mislinu, gal netinkamu laiku ėmiausi, gal reik duot antrą šansą g.gif
Atsakyti
Nu, su visais gerais norasi, as dabar skaitau V. Mykolaiti Putina biggrin.gif dziugiausia, kad koks buvo viduje jis ma megiamas ir gilus, toks ir liko
Atsakyti

Erendira, vis noriu paklaust, ar skaitei 'Šantaramą' ir koks įspūdis. Parsisiunčiau kažkada ir vis nedrįstu pradėt klausyt. Bandžiau kažkada skaityt, tai neužkabino. Mislinu, gal netinkamu laiku ėmiausi, gal reik duot antrą šansą g.gif

Kaip tik buvo eilėje po Eko salos, kurią dabar klausau. Tai kitą sabaitę gal pradėsiu

Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2018 09 13, )
kaip tik buvo eilėje po Eko salos, kurią dabar klausau. Tai kitą sabaitę gal pradėsiu>

Umberto Eko? Ir kaip?
Aš Duma ky pradėjau.

Gydykis nugarą 4u.gif
Atsakyti

Umberto Eko? Ir kaip?
Aš Duma ky pradėjau.

Gydykis nugarą 4u.gif

aga, Umberto, Vakarykštės dienos sala. Na, žinau dabar tikrai, kad ne mano rašytojas jis... per daug man ten "baroko" ir politikos... bent jau kol kas. Nežinau, ar užsispirsiu užbaigti  :rolleyes: 

Ačiū, jau beveik sveika  :)​ 

Atsakyti