Pagaliau susipažinau su Grisham kūryba: perskaičiau The Rainmaker. Neblogai, užkabino, nors ir nesužavėjo. Įdomu buvo skaityti apie teisininkų darbą, bet knyga pasirodė šiek tiek ištempta, kupina nereikalingų detalių.
Vis dar neturiu galimybės klausytis važinėdama į darbą, o tiek knygų noriu. Savo pačios nuostabai pradėjau antrąją knygą apie Dunktono miško kurmius Čia jau vyksta religiniai karai tarp akmens ir žodžio garbintojų. Vis dar nesuvokiu kaip galima parašyti 7 storokas knygas apie kurmius Na, žiūrėsim, ar man pakaks kantrybės visoms. Parsisiunčiau Дети мои Jachinos, tai dabar pasimetime
Langana, as apie kurmius ir ne tik skaitau dabar Vaitkutes "Vaivoryksciu arkose", nu bet kurmiai yra geris
Baigiau skaityt R. Sepetys Druska jurai...nu geriau, nei Tarp pilku debesu, forma gal tinkamesne, skaitosi lengvai, bet nesukrete, nors istorija tikrai apiesunkius dalykus.
As dabar laukiu kada ateis siuntinys su nauja Vaitkutes knyga per ta laika nezinau, ar detektyva ar Silva Rerum IV imti...kazkaip viduje noro skaityt nelabai yra
Siaip manau, kad yra "kartu" knygos, Vinetu dabar praktiskai nezinomas, retai skaitomas, Ziulis Vernas..irgi ne super populiarus, nors as irgi nenorejau Z. Verno skaityti kazkodel uz tai ziurek atsiranda kokia kultine knyga kaip Haris Poteris. Mano sunus angliskai praso jam uzsakyti ir perskaite jau ketvirta knyga "Four nghts at Freddies" kaip suprantu arba pagal knyga zaidimas, arba pagal zaidima knyga parasyta, bet skaito. ka jau kalbeti kad dalis perskaito Sapkowskio "Raganiu" delto, kad zaidimas labai patinka pabandykim zaidima pastatyti pagal Viesnia is siaures ar Altoriu sesely
Baigiau skaityt R. Sepetys Druska jurai...nu geriau, nei Tarp pilku debesu, forma gal tinkamesne, skaitosi lengvai, bet nesukrete, nors istorija tikrai apiesunkius dalykus.
As dabar laukiu kada ateis siuntinys su nauja Vaitkutes knyga per ta laika nezinau, ar detektyva ar Silva Rerum IV imti...kazkaip viduje noro skaityt nelabai yra
Siaip manau, kad yra "kartu" knygos, Vinetu dabar praktiskai nezinomas, retai skaitomas, Ziulis Vernas..irgi ne super populiarus, nors as irgi nenorejau Z. Verno skaityti kazkodel uz tai ziurek atsiranda kokia kultine knyga kaip Haris Poteris. Mano sunus angliskai praso jam uzsakyti ir perskaite jau ketvirta knyga "Four nghts at Freddies" kaip suprantu arba pagal knyga zaidimas, arba pagal zaidima knyga parasyta, bet skaito. ka jau kalbeti kad dalis perskaito Sapkowskio "Raganiu" delto, kad zaidimas labai patinka pabandykim zaidima pastatyti pagal Viesnia is siaures ar Altoriu sesely
Tai va, pasigirsiu, as siandien jau gavau siuntini su knygomis Is karto dingo klausimas, ka skaityti, griebiau Vaitkute ir sedziu patenkinta, laiminga ir isdidi
Istrauka is knygos mums labai tinkanti:
"Kartais, velia nakti, jos (bibliotekos) languose matyti blausi sviesa, o palei sienas maklineja pusiau permatomi seseliai. Senele sako, kad tai smeklu knygu klubo susitikimas. Regis, musu miestelio smeklos labai megsta skaityti. Nors, gerai pagalvojus, ka gi veikti, kai turi amzinybe laiko, o vietiniai gyventojai jau seniai nebijo nei tavo "Buuu", nei kraupaus "Aha ha ha", nei garsiai zvanginamu grandiniu."
Istrauka is knygos mums labai tinkanti:
"Kartais, velia nakti, jos (bibliotekos) languose matyti blausi sviesa, o palei sienas maklineja pusiau permatomi seseliai. Senele sako, kad tai smeklu knygu klubo susitikimas. Regis, musu miestelio smeklos labai megsta skaityti. Nors, gerai pagalvojus, ka gi veikti, kai turi amzinybe laiko, o vietiniai gyventojai jau seniai nebijo nei tavo "Buuu", nei kraupaus "Aha ha ha", nei garsiai zvanginamu grandiniu."
Patrauklus kompiuterinis žaidimas pagal lietuvišką klasiką ko gero būtų puiki idėja, bet nelabai tikiu, kad užsiims kas.
Savaitgalį skaičiau Roko Flick Pradingę klajojančiam smėlyje. Dar šiek tiek liko, bet vadinti istoriniu romanu vis tik per stipru. Šiaip smagu, kad rašo apie kuršius, apie kuriuos iki šiol mažai kas rašė, bet išskyrus kelis senovinius žodžius ir vietovių pavadinimus knyga ne kažką skiriasi nuo kokio Pribuvėjos ciklo.
Savaitgalį skaičiau Roko Flick Pradingę klajojančiam smėlyje. Dar šiek tiek liko, bet vadinti istoriniu romanu vis tik per stipru. Šiaip smagu, kad rašo apie kuršius, apie kuriuos iki šiol mažai kas rašė, bet išskyrus kelis senovinius žodžius ir vietovių pavadinimus knyga ne kažką skiriasi nuo kokio Pribuvėjos ciklo.
QUOTE(gintarelia @ 2018 09 06, 15:02)
<p>O kas Tau užkliuvo?</p><p>Sofoklio "Antigonė" - puikus kūrinys.</p><p>I. Mero "Lygiosios trunka akimirką" - būtina perskaityti.</p><p>Just. Marcinkevičius, Orvelas, Goldingas, Grušas...</p><p>Ko pyksti?</p><p>Problema, kad jiems per anksti literatūros istoriją mokytis, bet privalomi kūriniai tikrai vykę.</p><p></p><p>Aš "Esekso slibiną" vis dėlto nusipirkau. Nuolaidos privertė išlaidauti.</p>
Tai , ką tu mini, tai bent jau girdėti autoriai, kūriniai. (nors "Lygiosios trunka akimirka", neskaičiau, reikės pasiėmus iš bibliotekos kartu su Povilu perskaityti).
Neturiu po akim to sąrašo, bet pvz.: Periklio kalba..... Kam nors ką nors sako?
Savaitaglį pabaigiau puikųjį J.Vodolazkin "Laurą" . Prisidedu prie visokiariopų pagyrų, kurias jau anksčiau išsake Erendira ir Rasma.
Šviesi, jautri, pilna absoliutaus gėrio ir nesavanaudiškumo knyga. Užvertus paskutinį puslapį liko šiluma ir ramybė. Manau bus viena geriausių skaitytų knygų šiemet. Tokia apgaubta šiek tiek rūku ir nušviesta rudeniška saule...Šventojo gyvenimas, nori nenori, priverčia susimąstyti kaip aš gyvenu, apie daug ką pagalvoti privertė. Man labai patiko, rekomenduoju išsiilgusioms gražios , geros ir šviesios literatūros.
P.S. Brūkšniuko komentaras 2016 m. ataskaitoje suglumino : Metų sunervinimas (nes puiki kalba, bet idiotas herojus) Jevgenij Vodolazkin Lauras....
Koldėl idiotas?..laukčiau komentaro
Prieplauka, 2016 kovą, berods, kaip tik buvo diskusija su Brūkšniuku apie Lauro "paikumą", paieškojus, gal pavyks atkasti
Aš vis dar "pramogose" - Adler-Olsen detektyvas skaityklėje ir Pelevino "T" ausyse... Šiaip nervina jis mane, bet kas kokius 4 mėn periodiškai vis ką nors paklausau. Nežinau, ką apie save dėl to galvoti
Erendira, negalvok zinai kaip Mike Pukuotukas sake: "vieni turi proto, o kiti ne. Ir viskas."
Nesakau, kad neturi proto, bet tiesiog kam ieskoti slieku, matyt kazkur viduje yra grauzatis kinivarpa, kuri liepia paklausyt, nes gal kazka pamirsai, paskui matyt ta jausma primena ir, zinai, kad nemegsti
As turiu nuostabia nauja "diagnoze", pacitavau sunui Vaitkutes "Klampynes" ir jis pasake, kad cia apie ji:"nemigos kankinamas gaidys"
Nesakau, kad neturi proto, bet tiesiog kam ieskoti slieku, matyt kazkur viduje yra grauzatis kinivarpa, kuri liepia paklausyt, nes gal kazka pamirsai, paskui matyt ta jausma primena ir, zinai, kad nemegsti
As turiu nuostabia nauja "diagnoze", pacitavau sunui Vaitkutes "Klampynes" ir jis pasake, kad cia apie ji:"nemigos kankinamas gaidys"
Tai greičiausiai ir negalvosiu nieko . Išties, tas kirminas yra - patinka man Pelevino išmonė, nors ir niūri, neoptimistiška, o nervina tai, kad jis mizoginas (labiausiai) ir sąmokslo teorijų mylėtojas Tai ir nepasisprendžiu, ko yra daugiau
Erendira, jisgi nezino, kad kitam gyvenime pats atgims moterim ir pajus savo kailiu visas savo ismones leisk jam savo karma uzsidirbinet o ismone dziaukis
QUOTE(Erendira @ 2018 09 10, 12:34)
<p><strong>Prieplauka</strong>, 2016 kovą, berods, kaip tik buvo diskusija su Brūkšniuku apie Lauro "paikumą", paieškojus, gal pavyks atkasti </p><p>Aš vis dar "pramogose" - Adler-Olsen detektyvas skaityklėje ir Pelevino "T" ausyse... Šiaip nervina jis mane, bet kas kokius 4 mėn periodiškai vis ką nors paklausau. Nežinau, ką apie save dėl to galvoti </p>
ačiū, bandysiu diskusijos pasiieškot
Pelevino naprisijaukinu. Imu ir metu...nežinau ką su juo daryt
Liks Pelevinas laukinis rasytojas