ir privaloma turbūt jau pasikeitusi
Tai kaip jauniems žmonėms išsiugdyti pomegį skaityti su tokiais sąrašais?...
Kadangi neklausau audioknygų, o gerų, norimų knygų bibliotekoje tenka laukti eilėje, tai skaitau , ką gaunu. Pvz.: perskaičiau Webb "Palikimas". Nepretenzinga atostoginė knyga apie dvarą Anglijoje, praeities paslaptis ir šeimos istorija. Dabar skaitau "Nepaprastas Paryžiaus skersgatvio knygynas".Jei būtų ne apie knygas, tai turbūt padėčiau. Jokios didelės intrigos ar įdomaus pasakojimo.
Žodžiu, šiuo metu pas mane ne "sunkiasvoris" periodas
O kas Tau užkliuvo?
Sofoklio "Antigonė" - puikus kūrinys.
I. Mero "Lygiosios trunka akimirką" - būtina perskaityti.
Just. Marcinkevičius, Orvelas, Goldingas, Grušas...
Ko pyksti?
Problema, kad jiems per anksti literatūros istoriją mokytis, bet privalomi kūriniai tikrai vykę.
Aš "Esekso slibiną" vis dėlto nusipirkau. Nuolaidos privertė išlaidauti.
man tai užkliuvo aštuntoko sąrašas. Jame ir Waildo 'Doriano Grėjaus portretas' (manyčiau, ankstoka tokiam amžiui) ir 'Timas Taleris arba parduotas juokas" (šita man jau vaikiška atrodo), ir Pou 'Raudonosios mirties kaukė (kodėl ji aplamai sąraše?)
As dabar Kuncinos Tula ieskau. Is poezijos eina praktiskai klasikai, mazai kas pasikeite
Gal kas skaitet Skemos "Olofernas" as tokios net negirdejau
As pasiemiau Rutos Sepetys "Druska jurai", tiesa vakariniam skaitymui pries nakti nlabai tinka
Gintarelia, kazkiek pavydziu labai grazi apipavidalinimu knyga, bet va kitas dabar kazkaip pribaiginesiu knygas
Aš literatūros sąrašui neadvokatauju, dėstyti nurodytus kūrinius nėra lengva. Manau, taip nutiko todėl, kad programą sudarinėja mokslininkai, o mokytojų nuomonė nelabai kam įdomi, ypač nedėstančių elitinėse mokyklose.
Saintlina, man Tavo pateiktas sąrašas šiek tiek keistokas, nes aš išvardintų kūrinių pamokose nagrinėjamų kūrinių sąraše aš nerandu (išskyrus "Talerį..."). Tikrai žinau, kad "Doriano Grėjaus portretas" nagrinėjamas 9 klasėje pavasarį. Su Po kūriniais nesusidūriau, todėl nieko protingo pasakyti negaliu.
Iš kur tuos sąrašus gaunat ?
vaikis mokykloj gauna
Ir tuo pačiu dar apie senas knygas. Paskutiniu metu vis užklysdavo mintis, kad mūsų namuose buvo palyginti nebloga biblioteka. Jos jau neliko- susidėvėjo, išsimėtė. Bet taip norėjosi dar kartą paskaityti kai kurias turėtas knygas... Mano norą išpildė prie viešosios bibliotekos esanti knygų terasa. Ten yra lentyna, kur žmonės atneša visokio senumo nebereikalingas jiems knygas. Ir ką, vieną kartą nueinu, randu kelias, kitą kartą nueinu, vėl randu. Radau D. Veiso "Žiema kalnuose", Markandajos "Godumas", daugiau šiuo metu neprisimenu. Dar norėčiau rasti "Vašingtonas, Kolumbijos apygarda", V. Goro.
Vaitkutė gėris.
Perskaičiau dvi knygas, kurių galėjau ir neskaityti. Bet taip norėjosi atrasti moteriškos literatūros žavesį. Viena buvo iš "Madam" serijos, kita L. Weisberger "Ir kerštas dėti Pradą". Man taip kažkada patiko "Ir velnias dėvi Pradą". Taip, tai buvo seniai... Noriu kažko gero. Ir taip, žinau, kad lengva rasti gerą knygą, pakankamai atsiliepimų ir atsargų visas sandėliukas yra juodai dienai. O skaitau kažką, ar bile ką.