Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Sveikos smile.gif

Rugpjūčio 30 dieną (ketvirtadienį) apie 17 val., Kaune, Miesto sode planuojamas susitikimas. Vasaros palydėtuvės
4u.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Isprotejoooot biggrin.gif as touj jausiuosi kauniete tiek vazinedama i susitikimus biggrin.gif
Atsakyti
Deja, negalėsiu - ketvirtadienį jau į darbą verysad.gif
Atsakyti
Valdas Papievis "Brydė"...tai mano pirmoji pažintis su V.Papievio kūryba. Nebuvau jokių kitų jo parašytų knygų skaičius, tik girdėjus daug atsiliepimų apie nuostabias "Eiti" ir "Odilė...". Nuo jų sąmoningai pažinties nepradėjau, ėmiausi blankesnės...Neprašoviau. Pažintis pranoko visus lūkesčius....Pokaris. Partizaninio karo paliestų žmonių jausmai, mintys, gyvenimo prasmės paieškos, vienatvė, neviltis, bejėgiškumas.. mane labai palietė, nes užaugau girdėdama apie tai iš pirmų lūpų..
Tai iš tikro brydė. Brydė per gyvenimą, emocijas, jausmus, jaunystę, pokario Lietuvą.
Tikrai tęsiu pažintį su V.Papievio kūryba. Juolab, kad ir jis pats sako, jog ši knyga visiškai kitokia nei visos paskesnės, tarsi ne jo buvo rašyta...įdomu, koks tas kitoks V.Papievis.
Sunku rekomenduoti koknkrečiai auditorijai. Mėgstantiems nuostabią Papievio kalbą-prašom, bet turėkit omeny knygos temą..ne visiem ji priimtina. jei atstums knygos tema, tai ir kalbos grožis neišgelbės. Turi prijausti partizaniniam laikmečiui. Tada atsiveria...
Atsakyti
O as pabraidziau knigyne siandien:
Kas jau skaite L. Gutaisko "Pravardes?" ir dar UK metu knyga apdovanota Sarah Perry "Esekso slibinas" 4u.gif
Nu ziuresiu kaip su ketviratdieniu bus...nes nu kazkaip abai daug visko gyvenime unsure.gif as jau noriu atostogu arba urvo ziemai biggrin.gif
Atsakyti

Aš šias abi irgi intensyviai nužiūrinėju. Praeitą kartą knygyne truputį padauginau, todėl dabar, kol bent poros neperskaitysiu, laikausi knygų dietos. Tada turbūt L. Gutauską irgi giebsiu. Nors "... slibinas" irgi labai masina.

Atsakyti
As Slibina turbut ieskosiu originalo kalba, Gutauska irg zadu originalo kalba skaityt biggrin.gif
Atsakyti

Šiuo požiūriu mano gebėjimai gana riboti ir originalo kalba prieinamas tik L. Gutauskas. Bet juk svarbiau ne kiekybė, o kokybė.

Atsakyti
Tai butent, manau, kad originalo kalba skaitant kita kokybe, jei aisku yra galimybes. Pvz. Lorca man sunkiai ikandamas originalo kalba, Laura Esquiel noreciau, bet irgi dar nesu to lygio, kad skaitydama originalo kalba jausciau kalbos grozi, kaip pvz. rusiskai arba angliskai.
Kol kas dar baisu kruva salia lovos stovi unsure.gif gal neuzmus nakti begriudama, uz tai, kad neperskaitau taip ilgai unsure.gif
Siuo metu dziaugiuosi Vaitkutes Vaivorysktes arkomis (dukrai skaitau), dar keliom vaikiskom, viena ju ispaniska ir labai dziugina tematika, paprasta, maziukams, bet apie ju stiprybes ir sunkumus, kaip juos iveikti, pasiremiant stiprynemis wub.gif
Nezinau, ar ryt atsibelsiu iki Kauno, mane uzgrivo visokie mamiski darbai ir pareigos hmm.gif doh.gif frusty.gif
Atsakyti
Dėl pasikeitusių kauniečių planų, susitikimas nukeliamas į kitą, palankesnę dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martux: 30 rugpjūčio 2018 - 14:08
Išklausiau A. Vergheze 'Vienuolės paslaptį'. Kaip džiaugiuosi, kad temoj apie ją kalbėta buvo, nes kitaip tikrų tikriausiai nebūčiau jos ėmusis. Labai patiko wub.gif toli gražu ne saldus romanas, kaip klaidingai maniau spręsdama pagal pavadinimą. Rimtas, išsamus, gilus, gražus pasakojimas.
Atsakyti

Išklausiau A. Vergheze 'Vienuolės paslaptį'. Kaip džiaugiuosi, kad temoj apie ją kalbėta buvo, nes kitaip tikrų tikriausiai nebūčiau jos ėmusis. Labai patiko wub.giftoli gražu ne saldus romanas, kaip klaidingai maniau spręsdama pagal pavadinimą. Rimtas, išsamus, gilus, gražus pasakojimas.

Pavadinimas išties striošnas, Aš irgi pagal jį tikrai šios knygos nebūčiau  pasirinkusi.  :rolleyes: O patiko labai :super:

Aš dabar nerimtajame laikotarpyje - detektyvai + Kingas  :B  

Atsakyti