Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(martux @ 2018 08 09, 23:32)
Sveikos! Susitikimas 16 d. 16 val. Miesto sode! Laukiam visų!

drinks_cheers.gif clap_1.gif

Undinė Radzevičiūtė "Kraujas mėlynas"
Patinka man jos knygos. Labai patinka. Gerai rašo, puikus stilius.
Įsivaizdavau, kad "Kraujas mėlynas", pristatoma kaip giminės istorija, bus apie dvarus, na tokia iš "Silva Rerum" serijos, kokie XVIII-XIX a.
O čia - Livonijos ordinas, XV a. antroji pusė, laikotarpis po Žalgirio mūšio. Ordinas, arkivyskupas, biurgeriai ir murziai, laisvieji Vestfalijos riteriai... Daug Revelio (Talino), Rygos, šiek tiek Romos.
Daug ordino pilių, daug ambicijų, daug skrynių su šilingais.
Žodžiu, gerai parašyta knyga apie mažai žinomą laikotarpį.
Specialiai šią knygą skaičiau prieš trumpą išvyką į Rygą. Po jos vaikščiojau po Rygos senamiestį ir visai kitaip žiūrėjau į Juodagalvių namą ir tuos auksinius gaidžius ant bažnyčių bokštų smile.gif

Sigitas Parulskis "Amžinybė manęs nejaudina"
Pradžioje nustebino paprastas plonas "laikraštinis" popierius. Tinkamai sumanyta, nes dauguma tekstų knygoje ir yra iš spaudos. O jei Parulskio "amžinybė nejaudina", tai toks "laikinas" popierius irgi nekliūva.
Beveik pusė knygos - esė stiliaus autobiografinis tekstas. Vaikystė, sovietmetis, religija, kelionės...
Kita pusė - "lietrytyje" jau skelbti trumpi tekstai. Dalį jų buvau skaičiusi, dalį - ne.
Knygos pabaigoje - keturi ilgesni esė, skelbti įvairiuose leidiniuose (daugiausia užsienyje). Tarp jų nemažai pasikartojančių motyvų, tų pačių pavyzdžių - tai, kas autoriui svarbu, kas labiausiai skauda ir įstringa.
Atsakyti

Aš skaitau Majos Pliseckajos autobiografiją Aš, Maja PliseckajaMažai literatūros, daug sovietinio gyvenimo realijų, meno kontrolės. Vertėtų paskaityti visiems, kliedintiems "prie ruso buvo geriau". Bet tokie žmonės turbūt knygų neskaito?..

Prieš tai - Literatūra iš didžiosios raidės Roy Jacobsen "Neregimieji" - lėtas skandinaviškas pasakojimas apie Norvegijos salų gyventojus, kasdien kovojančius su gamta, su savimi, už išlikimą. Labai sklandus žodis, skaidri atmosfera. Viena iš gražiausių mano skaitytų knygų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 10 rugpjūčio 2018 - 14:50
Nu brac...kaip cia man atsidurti ta 16d. 16 val. unsure.gif reik sugalvot, kaip ir kas dukra pasiimtu po dienos stovyklos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2018 08 09, 23:32)
Sveikos! Susitikimas 16 d. 16 val. Miesto sode! Laukiam visų!

bigsmile.gif Jeigu niekas nepasikeis, būtinai dalyvausiu. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ei, vilnietes!!! Kas vaziuoja su manim? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, 

padėkit prašau surasti įskaitytą autorės, audioknygą- D. Rubinos "Руская канарейка"  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinas2: 15 rugpjūčio 2018 - 09:32
As planuoju dalyvaut 4u.gif atrodo, kad viena is Vilniaus unsure.gif bijau tik, kad uzbludyt galiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 15, 20:09)
As planuoju dalyvaut 4u.gif atrodo, kad viena is Vilniaus unsure.gif bijau tik, kad uzbludyt galiu unsure.gif

Kurios nors iš dalyvausiančių meete kauniečių telefono nr. turi?
Jei užblūdysi, tiesiog paskambinsi, pabūsim tavo navigacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2018 08 15, 22:28)
Kurios nors iš dalyvausiančių meete kauniečių telefono nr. turi?
Jei užblūdysi, tiesiog paskambinsi, pabūsim tavo navigacija mirksiukas.gif

Nzinau ar Klopedija dalyvauja unsure.gif ir tavo turiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 16, 11:36)
Nzinau ar Klopedija dalyvauja unsure.gif ir tavo turiu 4u.gif

smagu, kad atvažiavai į meetą thumbup.gif
Atsakyti
Nu lekte, bet spejau i traukini, jau parsiradau namo. Traukiniai veza biggrin.gif jega, man patinka
Smagus meetas wub.gif
Atsakyti
Kam aktualu, sena prancuzu-italu komedija su Fernandeliu, apue zmogu gimusi ant dvieju saliu sienos, vadinasi " istatymas yra istatymas"
Atsakyti