Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Labas rytas  :4u:

Pagaliau "išsiropščiau iš traktoriaus" (verčiau naudotojo vadovą :D ) tai galiu apie knygas  :rolleyes:

Klausau dabar Backmano "Močiutę" ir raudu... žodž, ne klausymui per pietų pertrauką  :D

Saintlina, liftas vežė, bet ne iki galo teko "maršą" ekstremaliais laiptukais palipti.

O čia man googlas padarė panoramą iš varpinės viršaus  :rolleyes:

49883108711879d30df0b9c7f6e6b4541000.jpg

Dar paklausiu kita Михаил Анчаров knygą Самшитовый лес. Keista tokia, bet pačia geriausia prasme, su namudine filosofija, švelniai liūdnu optimizmu, ironija, žodž, patiko, dar vieną knygą pasistačiau į eilę  :rolleyes:

Dar buvo J.Nesbo "Leopardas" - kol kas man ji viena iš įtempčiausių šios serijos... (klausau-skaitau iš eilės, praleidau tik 6 dalį, bo neradau gero įskaitymo  :D)  Kažkokia žiauriai negailestinga ir ne nusikaltimų žiaurumu ar fiziniais išbandymais veikėjams (ko buvo net per daug, kaip vienai knygai), o tuo žiaurumu, kurį žmonės rodo savo patiems artimiausiems žmonėms su jais net nekonfrontuodami... (pvz, tėvo prašymas  :hmm: ). 

Einu prisiduoti AŽ dėl FB  :rolleyes:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 27 liepos 2018 - 08:28
QUOTE(Erendira @ 2018 07 27, 09:05)
O čia man googlas padarė panoramą iš varpinės viršaus  rolleyes.gif

Dar buvo J.Nesbo "Leopardas".  Kažkokia žiauriai negailestinga ir ne nusikaltimų žiaurumu ar fiziniais išbandymais veikėjams (ko buvo net per daug, kaip vienai knygai), o tuo žiaurumu, kurį žmonės rodo savo patiems artimiausiems žmonėms su jais net nekonfrontuodami... (pvz, tėvo prašymas  hmm.gif ). 

gražu wub.gif

agam, sutinku dėl to žiaurumo. Aplamai niūrios tokios jo knygos, net meilė, ir ta kažkokia beviltiška. Bet įtraukia labai.

Baigiau klausyti Kornišą. Antra dalis pati geriausia. Sakyčiau, galima buvo tik tą vieną dalį kaip atskirą knygą rašyt rolleyes.gif
Dabar Vergheze 'Vienuolės paslaptis' klausau.
Papildyta:
QUOTE(tutele @ 2018 07 26, 18:02)
Nuuu siaip, buvo taskas A, taskas B, taskas C ir taskas D. Tai liftas kele tik nuo tasko B iki tasko C. unsure.gif  Cia as is tasko C iki D ir atgal keturpescia kepurnejausi... ax.gif

aš gal rudens palauksiu su tokiais ekstremaliais pasilaipiojimais, nors vėsiau bus biggrin.gif
Atsakyti

Giedra Radvilavičiūtė "Tekstų persekiojimas. Esė apie rašytojus ir žmones".

Gaila, bet ši knyga kiek nuvylė - tikėjausi daugiau tokių esė, dėl kurių man Giedra Radvilavičiūtė taip patiko iš praeitų poros jos knygų. Deja, tokio pobūdžio esė buvo vos penkios - rinkinio pabaigoje.

Pirmoji dalis - apie rašytojus (straipsniai-esė iš 2004-2016 metų). Supratau, kad Alice Munro nenorėsiu skaityti. Smalsu buvo skaityti esė apie knygas, kurias aš pati esu skaičiusi, pvz., Navako "Begarsį skambutį", Kalinauskaitės "Niekada nežinai" ar Romain Gary.
Antroji rinkinio dalis - publicistinės esė apie konkretaus laikotarpio aktualijas. Man asmeniškai ši dalis buvo nuobodžiausia, nes dalis esė jau buvo kažkur skaityta (ar bent jau toks susidarė įspūdis), o dalis aktualijų jau gan seniai nėra aktualios. Pvz., keista buvo skaityti esė, kurioje minimas savo kūrybą skaitantis Jurgis Kunčinas. Po to pamačiau, kad ta esė parašyta 2002 metais - būtent tada, kada Kunčinas ir mirė. "Šviežiausia" esė antroje dalyje datuota 2015 metais.
Trečioje dalyje, kuri savo stiliumi panašiausia į "Suplanuotas akimirkas" ir "Šiąnakt aš miegosiu prie sienos", vos 5 esė. Jos apima 2011-2017 metų laikotarpį.
Man užkliuvo tai, kad autorės frazės ar citatos iš kitų kūrinių rusų kalba (taip pat ir eilėraščiai ar jų ištraukos) nėra išverstos. Manau, dėl pagarbos skaitytojui bent jau išnašose leidykla turėtų pateikti vertimą. Ar galvojama, kad Giedrą Radvilavičiūtę skaito tik tie žmonės, kurie puikiai moka rusų kalbą? Aš šios kalbos nemoku taip gerai, kad galėčiau laisvai skaityti cituojamus poezijos posmus.
Keista ir gaila, kad rinkinyje tiek nedaug naujos kūrybos - vos viena esė iš 2016 (apie Alice Munro) ir vos viena iš 2017 metų.

Frederic Beigbeder "Oona & Salinger". 

Sudėtingas XX a. periodas. Daug žinomų pavardžių. Nežinoma Oonos ir J.D. Salinger meilės istorija, įsivaizduota Frederic Beigbeder.
XX a. tarpukario Niujorkas, "high society", Oona O'Neill (dramaturgo Eugene O'Neill duktė) su pora kitų paauglių iš labai turtingų šeimų bei Truman Capote, visi kartu leidžiantys laiką baruose, prie jų prisijungiantis atsiskyrėlis J.D. Salinger.
Antrasis pasaulinis karas. J.D. Salinger vyksta kariauti į Europą. Ten susitinka ir Ernestą Hemingvėjų.
Oona išteka už Charlie Chaplin (taip, to paties žymiojo komiko).
Frederic Beigbeder gerai rašo.
"Rugiuose prie bedugnės" skaičiau būdama paaugle. Be abejo, tada labai patiko. Dabar galvoju, ar imti skaityti dar kartą, ar geriau ją palikti praeičiai ir susirasti kokius J.D. Salinger apsakymus.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 07 25, 10:10)

ui, ieškodama kur tau parodyti kokia knyga apie močiutę, pamačiau, kad yra ir dar viena Backmano knyga  bigsmile.gif
https://aldebaran.ru...ila_britt_mari/

Liuks! Reikia skaityt wub.gif

Skaitau lengvą romaną K. Heiny Standard Deviation, ten moteriškė vardu Audra, nors apie lietuviškumą neužsimenama. Įdomu, ar autorė su kuo konsultavosi, nes charakteris tikrai audringas

Klausausi fantastinę seriją The Duncton Wood. Veikėjai - kurmiai tongue.gif Visai įdomu
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2018 07 29, 10:44)
Liuks! Reikia skaityt wub.gif

Skaitau lengvą romaną K. Heiny Standard Deviation, ten moteriškė vardu Audra, nors apie lietuviškumą neužsimenama. Įdomu, ar autorė su kuo konsultavosi, nes charakteris tikrai audringas

būtinai pasidalink įspūdžiais kai perskaitysi smile.gif

aiškiai esama lietuviškų šaknų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 07 30, 10:09)
būtinai pasidalink įspūdžiais kai perskaitysi smile.gif

aiškiai esama lietuviškų šaknų biggrin.gif

Deja, ši tema taip ir nebuvo išvystyta. Lengvas toks skaitaliukas apie šeimyninį gyvenimą

Paskaičiau ką tik feisbuke, kad Dina Rubina pradėjo naują trilogiją, pirma knyga pasirodys jau šį rudenį. Pagal aprašymą tikiuosi kažko panašaus į Kanarėlių trilogiją.
Atsakyti
ooooooo, duok sviete tokia pat gera bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

Aš per vasarą mažokai knygų perskaičiau.

Užsikabinau už poeto Gintaro Bleizgio knygų. Labai labai patinka. Perskaičiau dienoraščius "Karmelio kalno papėdėje", esė knygą "Estafetė" ir baiginėju esė knygą "Jautis". Knygos labai nuoširdžios, atviros, daug egzistencinių ieškojimų, patirčių. Atradimas man. Kaifuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 05 rugpjūčio 2018 - 14:00
O dziugu, jis mano kursiokas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 05, 19:55)
O dziugu, jis mano kursiokas 4u.gif

Jėga.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2018 08 05, 14:59)
Sveikos gyvos 4u.gif

Aš per vasarą mažokai knygų perskaičiau.

Užsikabinau už poeto Gintaro Bleizgio knygų. Labai labai patinka. Perskaičiau dienoraščius "Karmelio kalno papėdėje", esė knygą "Estafetė" ir baiginėju esė knygą "Jautis".  Knygos labai nuoširdžios, atviros, daug egzistencinių ieškojimų, patirčių. Atradimas man. Kaifuoju.

Svarbu ne kiekybė , o kokybė mirksiukas.gif

Negirdėjau apie G.Bleizgį, bet reiks pasidomėt.

Mano paskutiniosios:
L.Slimani "Žmogėdros sode" - vėl neįprasta tema, įvardinčiau kaip patologinės nimfomanės istorija, net sunku suvokti, kad yra tokių žmonių ir kad tai sunki liga ir priklausomybė, kaip kokie narkotikai. Vis gi šios autorės "Lopšinė" man padarė didesnį įspūdį, gal pati iš savęs tema skaudesnė.

S.Fontanel "L'apparition" (dėkui Tutelei!!!) Labai prancūziška knyga. Autorė, besisukanti mados žurnalų sferose, bet jau įžengusi į 6 dešimtį viengungė, nusprendė nebesidažyti plaukų. Knyga kaip dienoraštis ir kaip refleksijų rinkinys, kas su ja vyksta per maždaug 1,5 m. , kol ji atsiaugina ilgus plaukus. t.y., ne nusikerpa trumpai, bet leidžia augti nuo šaknų ilgiems baltiems plaukams, pasikirpdama tik galiukus dažytų kaštotinių plauku.... Galite įsivaizduoti visą spektrą komentarų jos instagramoje, artimų/tolimų pažįstamų ir, svarbiausia, jos pačios mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 06 rugpjūčio 2018 - 10:38
Sveikos! Susitikimas 16 d. 16 val. Miesto sode! Laukiam visų!
Atsakyti