Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Mamce @ 2018 06 21, 14:59

Žymiai labiau patiko [b)
Oginskaitės "Gib a kuk"[/b]. Suskaičiau su malonumu. Visko daug pergyvenes tas Kanovičius, bet kiek žmoguje tolerancijos. Niekada nekalba blogai apie kažkokį  žmogų konkrečiai, niekada neteisia, visada palieka tą suvokimą, kad niekas nėra juodas , ar baltas. Kad žmogus priklausomas nuo laiko (laikmečio). Na, man jis toks dvasios aristokratas pasirodė. O ir aprašoma nesena tikrovė tokia "arčiau kailio", viską suvoki, kodėl kažkas vienaip ar kitaip elgėsi.

Man pokalbis su Kanovičiais irgi patiko - šilta, jautriai atskleista įvairialypė patirtis.

Paraleliai skaitau ir Manų šeimos biografiją - Thomo Manno šeimos šimtmetis. Su šia visiškai skirtingi įspūdžiai - daug informacijos, bet sausa, tiesiog faktų sankaupa, todėl ypatingo skaitymo malonumo nepatiriu. Skaitau labiau dėl spragų pildymo. Ir dabar graužia sąžinė dėl neskaitytų Budenbrokų, Užburto kalno ir kt.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2018 07 05, 11:47)

Paraleliai skaitau ir Manų šeimos biografiją - Thomo Manno šeimos šimtmetis. Su šia visiškai skirtingi įspūdžiai - daug informacijos, bet sausa, tiesiog faktų sankaupa, todėl ypatingo skaitymo malonumo nepatiriu. Skaitau labiau dėl spragų pildymo. Ir dabar graužia sąžinė dėl neskaitytų Budenbrokų, Užburto kalno ir kt.

Budenbrokus neseniai perskaičiau ir man labai patiko. klasikinė šeimos saga, bet yra įdomių siužeto posūkių ir charakterių..gal pabaiga kiek nukirsta, bet nesugadino bendro vaizdo...

skaitinys atostogoms, kai nereik niekus skubėt..bet tikrai nepriskirčiau lengviems pramoginiams skaitaliukams smile.gif

Užburtas kalnas rymo ir gąsdina savo apimtim ir svoriu (fizine prasme) smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pasiilgau visų labai 4u.gif Buvo man sunkus metas. Po truputį atsigaunu.
Skaičiau apie susitikimą, į ekskursiją niekaip negalėsiu ateiti, o po ekskursijos mielai prisijungčiau, jeigu tik kas nors parašys, kur nukeliausite 4u.gif
Knygų daug skaičiau, paskutiniu metu jos buvo būdas užsimiršti ir pabėgti nuo realybės, bet su ataskaita pasirodysiu vėliau.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2018 07 06, 14:59)
Sveikos  4u.gif
Pasiilgau visų labai  4u.gif Buvo man sunkus metas. Po truputį atsigaunu.
Skaičiau apie susitikimą, į ekskursiją niekaip negalėsiu ateiti, o po ekskursijos mielai prisijungčiau, jeigu tik kas nors parašys, kur nukeliausite  4u.gif

O, SOFIJA5! Kaip smagu tave girdeti. Stiprybes del visu isgyvenimu. 4u.gif

Gaila, kad negalesi sudalyvauti ekskursijoje, bet nuostabu jei prisijungsi veliau. wub.gif Deja, neturiu supratimo, kur nueisime po jos - tikriausiai Senamiestyje (manau, bus nutarta ekspromtu). Parasyk savo telefono numeri i zinute FB, informuociau apie lokalizacija. mirksiukas.gif

Rekapituliuoju sarasa vizitui i Vilniaus Universitetine biblioteka:

Saintlina
Erendira
tutele su drauge

kaip ir susirenka keturi ekskursijai privalomi dalyviai - ar dar atsirastu norinciu ir galinciu? bigsmile.gif Gal kas turit Pajautos koordinates?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 06 liepos 2018 - 21:51
[quote=tutele,2018 07 06, 23:36]O, SOFIJA5! Kaip smagu tave girdeti. Stiprybes del visu isgyvenimu. 4u.gif

Gaila, kad negalesi sudalyvauti ekskursijoje, bet nuostabu jei prisijungsi veliau.  wub.gif Deja, neturiu supratimo, kur nueisime po jos - tikriausiai Senamiestyje (manau, bus nutarta ekspromtu). Parasyk savo telefono numeri i zinute FB, informuociau apie lokalizacija.  mirksiukas.gif

Rekapituliuoju sarasa vizitui i Vilniaus Universitetine biblioteka:

Saintlina
Erendira
tutele su drauge

kaip ir susirenka keturi ekskursijai privalomi dalyviai - ar dar atsirastu norinciu ir galinciu? bigsmile.gif  Gal kas turit Pajautos koordinates?
quote]

Sveika tutele .Jungsiuosi ir aš prie ekskursijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pajauta: 08 liepos 2018 - 19:36
QUOTE(SOFIJA5 @ 2018 07 06, 16:59)
Sveikos  4u.gif
Pasiilgau visų labai  4u.gif Buvo man sunkus metas. Po truputį atsigaunu.
Skaičiau apie susitikimą, į ekskursiją niekaip negalėsiu ateiti, o po ekskursijos mielai prisijungčiau, jeigu tik kas nors parašys, kur nukeliausite  4u.gif
Knygų daug skaičiau, paskutiniu metu jos buvo būdas užsimiršti ir pabėgti nuo realybės, bet su ataskaita pasirodysiu vėliau.

4u.gif Užjaučiu.Lauksim po ekskursijos būtinai.
Atsakyti
Baigiu klausyt Kornišo trilogijos antrą dalį. Išties antroji knyga ir man gerokai labiau patiko.
Erendira, o trećioji kaip?
Papildyta:
QUOTE(Pajauta @ 2018 07 08, 20:34)
Jungsiuosi ir aš prie ekskursijos.

Šaunumėlis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2018 07 06, 15:59)
Buvo man sunkus metas.

console.gif
Atsakyti
Sveikos dar kartelį.
Aš tai su skaudančiu dantim vargstu, antibiotikus geriu.
Todėl ataskaita bus neišsami,ne "paklodinė",bet taip knieti pasidalinti savo perskaitytom knygom, kurios man patiko.Kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama, nors dabar jau sakoma dėl skonio ginčijamasi smile.gif (knygos pavadinimas P.Jurkevičiaus knyga)
Po" Kaip veikia Japonija" perskaičiau antrą
Peter Wohlleben "Kaip gyvūnai jaučia ir supranta pasaulį" knygą. Šita dar įdomesnė, labai patiko.Rekomenduoju visoms.Paprastai apie įvairius gyvūnus, nenobodžiai.

Haruki Murakami iš ankstyvosios kūrybos "Išgirsk vėjo dainą".Kažkaip patiko kai skaičiau, bet iš tų kurias perskaičiau ir pamiršau.
Kitos labai patikusios , rekomenduoju R.Gary mėgėjoms ypač kurioms patiko jo "Aušros pažadas" , tai
Francois- Henri Deserable "Toks ponas Piekelnis"
Mano nuosava , jei kuri norės paskolinsiu.Tai romanas kur susipina fikcija su tikrove.Autorius leidžiasi romano "Aušros pažado" herojaus Piekelnio paieškos keliais Vilniuje, kartu leidžiasi ir Gary gyvenimo pėdsakais taipogi paliečia žydų genocidą, vietas Vilniuje.Vienu žodžiu palieka intrigą?
Skaitant šią knygą galbūt norėsis paklausyti Rachmaninovo koncerto fortepionui i Nr.1,1917m.varianto fragmentą, galbūt dar kartą paskaityti Gogolio "Revizorių" . Kodėl ? Palieku intrigai? Gary gerbėjoms tiesiog privaloma. biggrin.gif
Kita rekomendacija Giedra Radvilavičiūtė "Tekstų persekiojimas" Esė apie rašytojus ir žmones" Tokie taiklūs pastebėjimai ypač patiko pastebėjimai, iš žiniasklaidos perliukų, kai kur net juokiausi, taikli kritika Užkalniui ,esė "Ir nieko ir nieko, ir nieko"."Kaip tapti žinomam" gera pridėta autorės "instrukcija".Gryna teisybė, juokas pro ašaras.
Bei dar viena sukriačianti Philippe Claudel "Brodekas" .
Anksčiau esu skaičiusi šio autoriaus" Pilkosios sielos ", kuri pamenu irgi lėtai skaitėsi ir tik pabaigoje viskas "apsivertė" ir paaiškėjo.
Atsakyti

Baigiu klausyt Kornišo trilogijos antrą dalį. Išties antroji knyga ir man gerokai labiau patiko.
Erendira, o trećioji kaip?

Trečioji panašesnė į pirmąją, gal kiek ironiškesnė/dinamiškesnė  :rolleyes: 

Žodžiu, vidurinioji - skanus kremas tarp dviejų biskvitų  :D 

Per savaitgalį suklausiau Nesbo Sniego senį - neturiu ką baisiai  pasakyti - detektyviškas detektyvas, po truputį išsigryniną Hūlės charakteris, nebesiutina, kaip man nutiko su Šikšnosparniu . A, tik beveik iškart nuspėjau kas žudikas  :D​ 

Atsakyti
Sveikos 4u.gif Ieškau Ritos Adomaitienės (Adomos) knygos "Devintasis Dievo įsakymas". Bibliotekos ir skolinimasis nedomina, nes noriu turėti kolekcijoje, kadangi tiesiog įsimylėjau šitą rašytoją. Labai laukiu AŽ, temos neseku. Esu iš Kauno, bet galiu apmokėti siuntimo išlaidas.
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2018 07 09, 00:35)
Po" Kaip veikia Japonija" perskaičiau antrą
  Peter Wohlleben "Kaip gyvūnai jaučia ir supranta pasaulį" knygą. Šita dar  įdomesnė, labai patiko.Rekomenduoju visoms.Paprastai apie įvairius gyvūnus, nenobodžiai.

Kita rekomendacija Giedra Radvilavičiūtė "Tekstų persekiojimas" Esė apie rašytojus ir žmones" Tokie taiklūs pastebėjimai ypač patiko pastebėjimai, iš  žiniasklaidos perliukų, kai kur net juokiausi, taikli kritika  Užkalniui ,esė "Ir nieko  ir nieko, ir nieko"."Kaip tapti žinomam"  gera pridėta autorės "instrukcija".Gryna teisybė, juokas pro ašaras.
Bei dar viena sukriačianti Philippe Claudel "Brodekas" .
  Anksčiau esu skaičiusi šio autoriaus" Pilkosios sielos ", kuri pamenu irgi lėtai skaitėsi ir tik pabaigoje viskas "apsivertė" ir paaiškėjo.

1. Aš dabar skaitau jo Paslaptingas medžių gyvenimas. Labai miela knyga. Net įvėlė į amžiną diskusiją su vegetarais, ar augalams irgi skauda.
2. Radvilavičiūtės knyga - vienas iš svarbesnių mano planų atostogoms. Bet kai surikiavau visas anksčiau pirktas ar pradėtas skaityti knygas, atostogų planai plečiasi į penkmečio.
3. Brodekas - viena iš skaudžiausių mano skaitytų knygų. Porą dienų po jos net žmonių matyti nenorėjau. Gerai, kad po to pasitaikė Sandersono knyga apie alomantus, gryna fentezi gerai pravalė smegenis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 09 liepos 2018 - 11:53
Perklausiau kelioneje Dinos Rubnos "Vot prichod mesija"...nu jos skaitymas man labai patnka, jumoras irgi, kalba labai grazi, zaidimas zodziai tiesiog super, politika, siaip nu idomi, bet knyga neuzkabino, visai, panasiai kaip ir su Sauleta gatves puse, o tikejausi ar trilogijos, ar Kordobos balandes tipo.
Atsakyti