Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(prieplauka @ 2018 05 29, 14:58)
Stouno pjūvis?

Turbūt geriau ir nesugalvosi. 4u.gif
Atsakyti
Visada paskaitinėju jūsų atsiliepimus, taip išsirenku knygas, iš jūsų aprašymų, pasidalinimų.
Aš perskaičiau Beatos knygą "Vyvenimas". Jei kas skaitėt, įdomi jūsų nuomonė. Mano sūnus paauglys nori ją skaityti, bet vis galvoju, kaži, kaip paauglys priims tą knygą. Man ši knyga per daug turi pesimizmo.
Atsakyti
Kažkaip nebesiskaito, tai iš lėto graužiu Pratčeto pirmą Disko pasaulio knygą.

Priebėgom klausausi J.Harris apsakymų rinkinio Katę, skrybėlė ir galiukas virvės (Cat Hat and a piece of string). Labai tinka, tik kad maža laiko šiuo metu
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2018 05 15, 09:51)
kokias dar geras šeimos sagas į skaitytinų sąrašą įtraukt ? hmm.gif

Selma Lagerlof "Liovensioldu ziedas. Sarlote Liovensiold. Ana Sverd"

QUOTE(giluze @ 2018 05 29, 13:11)
Skaitau dabar A. Verghese "Vienuolės paslaptis". O mintyse renku kitą pavadinimą. Tiksliau, bandau pritraukti prie originalaus pavadinimo. Rusiškai " Рассечение Стоуна", angliškai "Cutting for Stone", nu čia viskas aišku. O kaip padaryt lietuviškai? Stono kirtis, atskyrimas, išsklaidymas, perkirtimas - neskamba.  unsure.gif Na, gal kol baigsiu skaityti, ką nors susigalvosiu.  biggrin.gif

Butent sios knygos kontekste (paziurejau apie ka ji) vertimas atitiktu "Stouno atskyrimas". Nors tiksliau ir pazodziui butu padalinimas.

Klopedija, tavo rekomendacija perskaiciau Dave Eggers "Rata" - bomba, ne knyga! Nauju tiesu neisranda, bet kaip tiksliai ivardija esama padeti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2018 06 02, 06:47)
Klopedija, tavo rekomendacija perskaiciau Dave Eggers "Rata" - bomba, ne knyga! Nauju tiesu neisranda, bet kaip tiksliai ivardija esama padeti.  bigsmile.gif
Džiaugiuosi, kad įvertinai. biggrin.gif
Po mano atsiliepimo knyga susilaukė daug kritikos, maniau, kad per daug įsijaučiau į tą "visuotinę kontrolę"...

Kai nueinu į mokyklą, užsiregistruoju el. raktu, kai bet kurį mano žingsnį pertraukų metu galima atsekti iš vaizdo kamerų viešose patalpose įrašų, nejaučiu diskomforto. Atvirkščiai, jaučiuosi saugesnė nūdienos aktualijų kontekste. Jei tas "saugumas" persikeltų į asmeninius, giminės, artimųjų veiklos "ratus", jausčiau nerimą, pyktį, paniką, kad savo sąmonę ir pasąmonę privalau adaptuoti kritikuojančiai, smerkiančiai patyčių visuomenei, kuriai nerūpi niekas, tik jų pačių nuomonė.
Bijočiau net pasakyti, kad toleruoju viską, kas neperžengia įstatymų ir tolerancijos ribų.

Oba! Sulaužiau tylos įžadus! Žinoma, juokauju. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2018 06 02, 10:28)
Džiaugiuosi, kad įvertinai.  biggrin.gif
Po mano atsiliepimo knyga susilaukė daug kritikos, maniau, kad per daug įsijaučiau į tą "visuotinę kontrolę"...

Kai nueinu į mokyklą, užsiregistruoju el. raktu, kai bet kurį mano žingsnį pertraukų metu galima atsekti iš vaizdo kamerų viešose patalpose įrašų, nejaučiu diskomforto. Atvirkščiai, jaučiuosi saugesnė nūdienos aktualijų kontekste. Jei tas "saugumas" persikeltų į asmeninius, giminės, artimųjų veiklos "ratus", jausčiau nerimą, pyktį, paniką, kad savo sąmonę ir pasąmonę privalau adaptuoti kritikuojančiai, smerkiančiai patyčių visuomenei, kuriai nerūpi niekas, tik jų pačių nuomonė.
Bijočiau net pasakyti, kad toleruoju viską, kas neperžengia įstatymų ir tolerancijos ribų.

Oba! Sulaužiau tylos įžadus! Žinoma, juokauju.  biggrin.gif

Mane labiausiai sokiravo "skaidrumas". Gyvename tokioje visuomeneje, kur viskas yra pateisinama saugumo vardan ir viskas, kas aprasyta knygoje, jau igyvendinama... Bet kur yra riba? Ir ar ji dar liko?..

Manau, jog visuomene nebegriztamai kreipiama masiu (o nebe asmenybiu) formavimui. Viskas, kas palengvina buiti ir kasdienybe vis daugiau priimama kaip naturalus procesas. Butent ji pabrezia autorius sioje knygoje. O svarbiausia, jog apie tai susimastoma vis reciau...

Oi, jei tik tiek tereikia - siulyk naujas rekomendacijas. tongue.gif
Atsakyti
O jau, kad raso visos... Ne tas zodis, kaip gera skaityti! tongue.gif

Taigi. Pasidalinsiu siu metu mano skaitymo pasikeitimo ypatumais, kurie vadinasi: "Niekada nesakyk niekada". biggrin.gif O buvo taip, kad apimta ikarscio vienam kuriniui ir absoliuciai nenoredama laukti, kol jis atkeliaus su uzsakymu, sulauziau savo principus knygostikpopieriniamevariante ir internetinese platybese susiradau pdf formata... Uzsikabinau. bigsmile.gif Uz pdf formato. Supratau, kiek pinigu isleista vejais knygoms, kurias perskaiciau tik greituoju budu arba kuriu niekada nebepaimsiu i rankas... Uztat dabar susirandu net ir tokias, kuriu niekada nebuciau pirkus, nepatinka - istrinu, o kartais uztaikau ant tikru perliuku. Ir pats skaitymas kazkoks greitesnis. Per puse metu perskaiciau tiek, kiek per visus praejusius. Beliko isigyti skaitykle. lotuliukas.gif

Paskutinis atradimas is neperkamu knygu saraso - Charles Martin "Kalnas tarp musu". Absoliuciai ne analogiska, bet sukelianti panasias emociju audras kaip ir kita neperkama knyga Jojo Moyes "As pries tave". Abieju nebuciau uzsisakius internetu, bet kaip dziaugiuosi jas atradusi pdf formatu. wub.gif

Tai kada (ir ar) darom susitikima? Liko mazdaug menuo. mirksiukas.gif Nezinau, ar Lt turesiu galimybe prisijungti prie neto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 09 birželio 2018 - 11:38
QUOTE(tutele @ 2018 06 09, 12:27)

Tai kada (ir ar) darom susitikima? Liko mazdaug menuo. mirksiukas.gif  Nezinau, ar Lt turesiu galimybe prisijungti prie neto...

darom darom smile.gif kada - siūlyk datą, juk tu svečias, viešnagės laikas ribotas. Mes bandysim prisitaikyti kaip kam išeis smile.gif
Atsakyti
https://www.15min.lt...-984122?c=286#_
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2018 06 11, 08:58)
Kažkas įdomaus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 06 11, 08:14)
darom darom smile.gif kada - siūlyk datą, juk tu svečias, viešnagės laikas ribotas. Mes bandysim prisitaikyti kaip kam išeis smile.gif

Nu va, ledai pajudejo... (nors kokie ten vasara ledai, nebent ant pagaliuko! lotuliukas.gif)

Kaip jau minejau, mano galimybes limituotos liepos 17, 18 arba 19d. Sakykim, tu pirma atsiliepei - kokia diena is antradienio, treciadienio ar ketvirtadienio ir koks dienos metas is dienos ar vakaro tau but priimtiniausi? mirksiukas.gif

P.s. labai tikiuosi, kad prisijungs ir kaunietes... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2018 06 11, 21:47)
Kaip jau minejau, mano galimybes limituotos liepos 17, 18 arba 19d. Sakykim, tu pirma atsiliepei - kokia diena is antradienio, treciadienio ar ketvirtadienio ir koks dienos metas is dienos ar vakaro tau but priimtiniausi?  mirksiukas.gif

Man gal 17 ar 18 labiau tiktų, bet iš esmės galėsiu prisitaikyti, jeigu kam labiau tiks kita diena. Dieną teks dirbt, bet nuo kokių keturių jau galiu kur nors pribūt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 11 birželio 2018 - 21:35