Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Alexia @ 2016 12 29, 21:47)

Gali liautis rašęs
(...)
ir galop tapti geriausiu pasaulio skaitytoju.

Kas eiliu autorius?

P.s. vis noredavau paklausti, ar dukru gimimo datos suplanuotos ar netycines? bigsmile.gif
Atsakyti
Taigi, sedziu, laukiu vakaro, kol eisim i svecius... Ogi, ziuriu, jau ataskaitos pasipyle! bigsmile.gif Cia, tpsknt, kaip Eurovizijos balsu skaiciavimas - laukiamiausia dalis! biggrin.gif

Tai va, nihiliste su savo 95 knygom, oiiij, kaip skaitai - pas mane keturgubai ir dar maziau... Na, bet svarbiausia ne kiekybe, o kokybe! tongue.gif

Kaip gerai, kad viskas sunumeruota suknyga.lt, nes kartais paziuriu i skaitytas knygas, tai atrodo, kad ne as jas zymejau...

2016m. knyga - Agota Kristof "Storas sasiuvinys"

Metu emocijos - Coleen McCullough "Timas"

Metu "zvengas" - Saira Shah "Virtuve be peliu"

Metu mistiskoji - James Hilton "Dinges horizontas"

Metu "Tukstantis ir viena naktis" - Jason Goodwin "Janycaru medis"

Metu "Picoult" - William Landay "Apginti sunu"

Atsakyti
Tutele, o Metu "zvengas" - Saira Shah "Virtuve be peliu", lietuviskai skaitei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2016 12 31, 18:54)
Kas eiliu autorius?

P.s. vis noredavau paklausti, ar dukru gimimo datos suplanuotos ar netycines? bigsmile.gif

Vat kažkodėl neužsirašiau, bet man rodos Enrique Vila-Matas.
Antroji gimė 3 savaitėm per anksti tai taip gavosi smile.gif
Atsakyti
Vaikai pasirenka pas ka ir kada ateina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2016 12 31, 18:45)
Tai va, nihiliste su savo 95 knygom, oiiij, kaip skaitai - pas mane keturgubai ir dar maziau... Na, bet svarbiausia ne kiekybe, o kokybe! tongue.gif

Tai kad, deja, pas mane kokybė nuo kiekybės mažėjimo negerėja verysad.gif Reik nustoti skaityti visokį šlamštą ir imt skaityti mažiau, bet tai, kas patinka... O tai kol kas, atrodo, bus negrožinė literatūra rolleyes.gif

Su Naujais visas newyear.gif Įdomių ir širdyje pėdsakus paliekančių knygų visoms 4u.gif Ir noro jas skaityti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 01 sausio 2017 - 10:32
Su Naujaisiais, mielosios knygės 4u.gif 4u.gif Puikių, gražių, knyginių metų 4u.gif

Atnešu savo ataskaitą. Be nominacijų, tiesiog mano 2016 metų dešimtukas atsitiktine tvarka.
Perskaičiau 57 knygas. Labai džiaugiuosi, kad dauguma buvo išties dėmesio verti kūriniai.

1. D. Tartt "Dagilis" ir "Mažasis draugas"
2. L. Singer "Koncertas kairiajai rankai"
3. A. Doerr "Neregimoji šviesa"
4. L. Ulickaja "Imagas"
5. E. Junger "Plieno audrose"
6. M. Stepnova "Italų pamokos"
7. I. Nemirowsky "Prancūziška siuita"
8. D. Rubina "Baltoji Kordobos balandė"
9. M. Houellebecq "Pasidavimas"
10. K. Sabaliauskaitė "Silva Rerum IV"

Atsakyti
Su Naujaisiais 4u.gif
Kaip man patinka ataskaitos...
Perskaičiau 50 knygų, iš jų beveik pusė detektyvai, trileriai ar bent jiems prijaučiantys skaitalai. Taigi -

2016 metų knygų paradas

Metų knyga
D. Mitchell ,,Debesų atlasas"
- knyga, patikrinta laiko, vis atsiverčiama, kai norisi paskaityti ką nors gero.

Metų atradimas
D. Rubina "Baltoji Kordobos balandė - nepakartojama kalba, stilius ir visa kita.

Metų detektyvas
Jų buvo tiek daug ir neblogų, kad negaliu apsispręsti... Gal vis tik J. Nesbo ir jo ,,Tarakonai", nes Nesbo mėgstu ir tai paskutinė metų knyga.

Metų negrožinė knyga
R. Vanagaitė ,,Mūsiškiai" - be konkurencijos, nes ir vėl tik vieną negrožinę teperskaičiau. Kita vertus, ji paskatino domėtis holokausto tema.

Metų lietuviška[/I]
K. Sabaliauskaitė ,,Silva rerum IV" - taip pat be konkurencijos, bet ne dėl tų priežasčių.

Metų popsas (neįsivaizduoju literatūros be skaitalo, kuris kartais sugrąžina skaitymo malonumą...)
J. Moyes ,,Nuotakų laivas"
A. Tan ,,Malonumų rūmai"

Kitos labai patikusios knygos
M. Stepnova "Italų pamokos"
E. Ferrante ,,Nuostabioji draugė"
T. Kinnunen ,,Namas kryžkelėje"
H. Murakami ,,Vyrai be moterų"
ir t.t., ir t.p.

Vos nepamiršau...
Gyvenimo skola - M. Bulgakovas ,,Meistras ir Margarita"
Atsakyti

2016-uosius pavadinčiau skolų grąžinimo metais, nes rinkausi knygas, kurias dauguma jūsų jau seniausiai esate skaičiusios :) Tad labai ir nesiplėsiu  :) 

Metų istorinė – K. Sabaliauskaitės „Silva rerum“ (3 dalys)

Metų stipriausioji – J. M. Coetzee „Maiklo K gyvenimas ir laikai“

Metų lietuviška – K. Sabaliauskaitės „Danielius Dalba & kitos istorijos“

Metų klasika – R. Gary „Aušros pažadas“ (Šią knygą perskaičiau tik 2016-aisiais, tad mano atsiliepimas www.smknyguklubas.net yra nesusipratimas – tąkart rašiau apie „Moters šviesą“.)

Metų pasaka – A. Pogorelskio „Juodoji višta, arba Požemio gyventojai“

Metų vaikiška – J. Meres „Normo pasaulis“ (abi dalys)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 01 sausio 2017 - 14:09
Su Naujaisiais! Daug įdomių knygų ir daug laiko jų skaitymui! 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
/http://www.guidepatterns.com/wp-content/uploads/2015/11/Book-Shelf-Christmas-Tree.jpg/

QUOTE(Aimma @ 2017 01 01, 13:47)
Vos nepamiršau...
Gyvenimo skola - M. Bulgakovas ,,Meistras ir Margarita"

O man ši knyga vis dar "skola" blush2.gif

QUOTE(Vitalija @ 2017 01 01, 14:04)
<p><strong>Metų klasika </strong>– R. Gary „Aušros pažadas“ (Šią knygą perskaičiau tik 2016-aisiais, tad mano atsiliepimas www.smknyguklubas.net yra nesusipratimas – tąkart rašiau apie „Moters šviesą“.)</p>

klaida atitaisyta, atsiliepimas perkeltas į vietą 4u.gif

Gal kas norite prisiminti pernai duotus pažadus 2016-iesiems? mirksiukas.gif
is 2015 metu:

klopedija:
Metu pažadas: jau tais paciais metais perskaityti Nobelio literaturos premijos laureato knyga, jei tik prieinama lietuviškai ar rusiškai.

Helianta
Deja, ne vienos prancuzu kalba - reiks pasitaisyti, kad kalbos neužmiršciau.

Pernai nusipirkau tris knygas prancūzų kalba, vieną jų pradėjau skaityti, tai pažadą tenka perkelti į 2017-uosius ax.gif

Akmenskeltė
Šiais 2016 - ais metais pabandysiu sugrižti prie poezijos, prie vaikiškos literaturos, užbaigsiu šusni nebaigtu skaityti knygu.

Erendira
Tikiuosi šiais metais daugiau skaityt rimtesne literatura.

Taip pat laukiu ir pasiūlymų mūsų"Oskarų" nominacijoms (galima siūlyti ir save mirksiukas.gif )
Atsakyti
Aš save pasiūlyčiau nebent avietei - kaip nė vieno atsiliepimo temoje neparašiusi skaitytoja biggrin.gif ax.gif

Tiesa, jei kam įdomu, livelib.ru yra tema kur nariai surašo savo geriausias praėjusių metų knygas čia. Gal kas norėsit pastudijuot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 01 sausio 2017 - 15:35
As geriau patylesiu, nes paskelbsit metu oksimoronu biggrin.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti