Nuo naujų metų ilgiausiai neradau knygos, kuri užvestų. Bet po truputį reikalai pradeda šviesėti. Taigi, labai trumpai apie dėmesio vertas knygas
M. Lunde ,,Bičių istorija" - neblogai sulipdyta knyga, smagiai suskaičiau, o skaitant dalį apie tolimą ateitį per kažkokią laidą išgirdau tai, ką ką tik buvau skaičiusi. Ir netikėk tom distopijom
A. Patehett ,,Vieningieji" - ne tiek patiko, kas parašyta, kiek patiko, kaip parašyta. Pats siužetas toks baisiai jau amerikoniškas. Bet kokio talpumo sakinys Šiaip esu linkus ryti knygas, bet šį kartą, atrodo, skaičiau kiekvieną žodį. Vienas ar keli epizodai įrašyti į atminties aukso fondą.
E. Ferrante ,,Apie tuos, kurie pabbėga..." - kur dingsi, pradėjau tą seriją, tai reikia ir baigti. Nežinau, ar ji tikrai tokia populiari pasaulyje, ar čia rinkodaros triukas, bet aš nealpstu (na, gal po pirmos dalies) . Nors ši dalis patiko.
C. Hoover ,,Mes dedame tašką" - pasiėmiau išgirdus kritikų rekomendacijas. Iš pradžių nesupratau, lėkiau tikrintis, ar tikrai ta pati knyga. Jau tokia skystybė, tokia banalybė, kad maniau, nebeįveiksiu. Bet... Ir kas buvo toliau, griežtai uždrausta sakyti, bet tas nuoširdumas tikrai sušildė širdį. Čia kaip eurovizinė Ievos daina - lyg ir nieko gero, bet nuoširdumas vis tiek paima
I. Allende ,,Vidury žiemos" - tai ne iš tolo nėra ta pati Allende, parašiusi ,,Dvasių namus". Na, gal šiek tiek... Skaitosi lengvai. Skaitant neapleido keistas jausmas. Rašydama tikrai baisius, tragiškus dalykus autorė laikosi distancijos, į viską žiūri pro pozityvo prizmę, su humoru. Nori nenori pagalvoji, kad gyvenimas vis tiek gražus, kad ir kiek tų nelaimių bei neteisybių griūtų.
L. Slimani ,,Lopšinė" turbūt rimčiausia pretendentė į geriausią knygą. Čia tas pojūtis, kai atsiverti, pradedi skaityti ir supranti: čia aukštasis pilotažas. Man patinka, kai knyga prasideda nuo finalo. Matyt, nesu baisiai empatiška, nes galėjau ją skaityti, koncentravaus ties socialinėm temom. Gali patikti, gali nepatikti, bet kad parašyta gerai - faktas.
Tiek.
QUOTE(saintlina @ 2018 05 16, 16:47)
Kliftonais pasidomejau...tai kazin kazin..
QUOTE(saintlina @ 2018 05 16, 19:38)
Ulickajos 'Jakobo laiptai' dar apie vienos šeimos ar ne keturias kartas. Bet ten senoji karta per laiškus perteikta. Na, man patiko Ulickaja visada patinka
O 'Forsaitų sagos' (geniali knyga ) tęsinys yra . Конец главы vadinasi. Tačiau ten herojų iš pirmosios sagos nėr, tik Maiklo giminaičiai.
O 'Forsaitų sagos' (geniali knyga ) tęsinys yra . Конец главы vadinasi. Tačiau ten herojų iš pirmosios sagos nėr, tik Maiklo giminaičiai.
va, Ulicjaja pasizymiu, labai ja megstu..o Forsaitus kai perskaitysiu, tada galvosiu apie tesinius
Prieplauka dar yra Marijos Nurowskos "Panelės ir našlės" trilogija.
O aš neperseniausiai praryjau Sarah Lark romaną "Baltojo debesies šalyje". Buvo lengva ir idomu. Bet kartais nuspėjama.
QUOTE(Lina1985 @ 2018 05 17, 12:41)
<p>Prieplauka dar yra Marijos Nurowskos "Panelės ir našlės" trilogija.</p>
<p> </p>
<p>O aš neperseniausiai praryjau Sarah Lark romaną "Baltojo debesies šalyje". Buvo lengva ir idomu. Bet kartais nuspėjama.</p>
<p> </p>
<p>O aš neperseniausiai praryjau Sarah Lark romaną "Baltojo debesies šalyje". Buvo lengva ir idomu. Bet kartais nuspėjama.</p>
aciu, pasidomesiu
QUOTE(Aimma @ 2018 05 16, 22:45)
Nuo naujų metų ilgiausiai neradau knygos, kuri užvestų. Bet po truputį reikalai pradeda šviesėti. Taigi, labai trumpai apie dėmesio vertas knygas
M. Lunde ,,Bičių istorija" - neblogai sulipdyta knyga, smagiai suskaičiau, o skaitant dalį apie tolimą ateitį per kažkokią laidą išgirdau tai, ką ką tik buvau skaičiusi. Ir netikėk tom distopijom
O man kazkaip Biciu istorija...nu siaip sau...perskaiciau, bet dziaugsmo ir malonumo nepatyriau
Uz tai netycia suskaiciau Marinino detektyva, daugiau dziaugsmo buvo
QUOTE(Aimma @ 2018 05 16, 21:45)
kaip tik šitą skaitau - įspūdžiai labai panašūs
Ferrante dvi knygas perskaičiau, antroji prailgo.. bet irgi nutariau užbaigt seriją. Tik neskubu dar imtis trečiosios
Pagaliau galva ir rankos priejo prie " Glesum" visai gerai skaitosi
QUOTE(giluze @ 2018 05 14, 14:31)
Kaip tik dabar ją skaitau. Pats detektyvas man net nelabai svarbus, bet kur Karlas Mjorkas, Asadas ir Rožė aprašyti, pačios geriausios vietos. Vaikigalis tikras jaunasis Džeimso Bondo įpėdinis, bet tiek to...
Laukia ir šeštoji dalis, todėl nežinau, ar dabar skaityti, ar pasitaupyti.
Laukia ir šeštoji dalis, todėl nežinau, ar dabar skaityti, ar pasitaupyti.
Aha, man irgi labiausiai patinka Karlo, Rožės ir Asado trio. Kol kas lėtai skaitau, nes trūksta laiko. Šiek tiek bijau, kad įtrauks su ausim, tada skaitysiu miego sąskaita.
Vis dar klausausi The rebels of Ireland. Nuo kitos savaitės neteksiu malonumo klausytis važinėdama į darbą, nes įgijau pakeleivį. Ech tas noras padėti 😯
QUOTE(langana @ 2018 05 18, 14:16)
Nuo kitos savaitės neteksiu malonumo klausytis važinėdama į darbą, nes įgijau pakeleivį.
man irgi nebepatinka su kuo nors važiuoti dėl tos pačios priežasties
Iš šeimos sagų man patiko P. Vincenzi Ne angelas. Tai pirmoji trilogijos dalis, nesu tikra ar antra ir trečia dalis išversos. Bet man ir Kliftonai patiko, tai bijau siūlyt labai
Perskaiciau Askinytes "Glesum"...kazkaip lengva, keista knyga apsirode, bet gera viduje, dabar nezinau ar Gary Saliamona imti, ar Koncerta kairiai rankai...o gal kazka vaikisko? Apimtys nesiojamu knygu gasdina, nes neprisitampysiu, bet norisi kazko tokio..gero
QUOTE(Aimma @ 2018 05 16, 21:45)
C. Hoover ,,Mes dedame tašką" - pasiėmiau išgirdus kritikų rekomendacijas. Iš pradžių nesupratau, lėkiau tikrintis, ar tikrai ta pati knyga. Jau tokia skystybė, tokia banalybė, kad maniau, nebeįveiksiu. Bet... Ir kas buvo toliau, griežtai uždrausta sakyti, bet tas nuoširdumas tikrai sušildė širdį. Čia kaip eurovizinė Ievos daina - lyg ir nieko gero, bet nuoširdumas vis tiek paima
Naaa, nezinau kiek ji Eurovizine - nebent, kad neturi jokios isliekamosios vertes... O siaip, bandymas ipinti rimta daugeli moteru lieciancia problema i siuo metu taip madinga erotiska meiles romano siuzeta.
QUOTE(Alchemie @ 2018 05 19, 14:31)
nezinau ar Gary Saliamona imti, ar Koncerta kairiai rankai...o gal kazka vaikisko? Apimtys nesiojamu knygu gasdina, nes neprisitampysiu, bet norisi kazko tokio..gero
Labai gera knyga, tikrai. Tik jai reiketu atitinkamos aplinkos, nes informacijos pateikiama nemazai, todel gali nepavykti susikaupti priesokiais, kad ivertinti tikraja sio kurinio verte.
QUOTE(Alchemie @ 2018 05 14, 15:21)
Off topic, dabar kaip tik klausiau webinatrus apie vaiku emociju sutrikimus (per dideli, per mazi emociniai gebejimai), tai po kai kuriu pranesimu, as vaiksciojau kaip ant debesu, tokie nerealus ir geri, tiek daug info ir taip idomu ir naudinga
Kas cia per daiktas?