Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(saintlina @ 2018 04 11, 12:07)
neužmatei, neišversta šita knyga? Bent jau į rusų smile.gif Trečios dalies serialo nemačiau, tai knygą turbūt imčiau paskaityt smile.gif

Rusiškai yra. Vadinasi Сосны. Yra flibustoj

Ką tik baigiau klausyt. Pabaiga ne tokia prasta kaip bijojau. Jaučiu, imsiu dar ką nors šio autoriaus
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2018 04 12, 08:35)
Rusiškai yra. Vadinasi Сосны. Yra flibustoj

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Perklausiau D. Mitchell'o 'Тысяча осеней Якоба да Зута'. Sunkiai klausėsi, klampiai. Apie olandų kompanijos darbuotojų gyvenimą aštuoniolikto amžiaus pabaigos Japonijoje. Jaunas olandas atvyksta keleriems metams į Japoniją užsidirbti pinigų, kad galėtų vesti savo mylimąją. Ir lieka ten beveik visą savo gyvenimą.
Tekstas toks daugiasluoksnis, kad net ir pagrindinę liniją sunku atsirinkt. Bemaž kiekvieno veikėjo gyvenimas smulkiai aprašomas ir visos tos linijos pinasi persipina. Manau, gerai atskleisti to meto Japonijos ir užsieniečių prekybiniai, kultūriniai ryšiai. Ir, žinoma, japonų gyvenimas ir papročiai. Patiko klausytis apie vertėjų darbo subtilybes.
Galvoju, šitą knygą turbūt buvo lengviau skaityti nei klausytis. Jei tik dėmesys nukrypdavo, tuoj pat pamesdavau knygos mintį. Reikėjo labai susikoncentruoti klausantis. Be to, labai daug japoniškų vardų, kuriuose ir klydinėjau.
Kai jau baigiau klausyti ir pamąsčiau kelias dienas, supratau, kad knyga man turbūt net labai patiko smile.gif
Atsakyti

tarp snukiaknygės platybėse plaukiojančio visokio š... pasitaiko rast net ir tikrų perlų...

...Nes iš aplytų pakalnučių kvapo,
iš marmurinio debesų baltumo,
iš nuorūkų kartaus ir šilto dūmo,
iš numesto nerūpestingo apavo
susiformuoja laimė,
absurdiška jos sąvoka.
Užgniauždami alsavimą,
viens kito galvas laikome,
nes iš lietaus ši vasara – tos dienos
lyg gėlas požemio vanduo, lyg mūzų
prisilytėjimas, nes liks tarp mūsų
sužeidęs mus beširdis meilės dievas.

Judita Vaičiūnaitė, "Neužmirštuolių mėnesį", 1977.
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2018 04 11, 18:45)
Sakyc, sioje knygoje reikia atsiduoti destomu minciu ir siuzeto tekmei, giliai neieskant slieku ar veikeju poelgiu priezasciu ant asfalto.  tongue.gif

Man sie skaitymo metai kaip niekad erotiniai... Kazi ka tai galetu reiksti? rolleyes.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif

50 ispudingiausiu pasaulio biblioteku  wub.gif

https://www.biorespi...dides-du-monde/

Mano favorite  wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Ačiū už nuorodą.Vauuu koks grožis, širdis apsalo.Į visas užsinorėjau.Beje Tutele ar esi buvus Vilniaus universiteto bibliotekoje? Kada tai buvau ekskursijoje (priešgaisrinės saugos) kurios dėka , antroje dalyje pamatėm ir turėjom ekskursiją po Vilniaus Universiteto biblioteką.Joje kilom į bokštą, apžiūrėjom profesūros stalus su knygom, Smuglevičiaus salėje eksponuojamą pirmąją knygą Mažvydo katekizmą, taip pat leidomės po žeme berods 7 aukštus žemyn į saugyklas, kur laikomos knygos,kokia ten priešgaisrinė sistema įdiegta. Gerai pamenu kaip sakė gidė, kad sudėjus visas lentynas būtų atstumas kaip nuo Vilniaus iki Rokiškio.Juoko dėlei įsivaizduok jei tau prireikia knygos , tu ją užsisakai, o bibliotekininkė lekia tau jos paimti, kuri randasi kažkur ties Rokiškiu biggrin.gif
Dar teko pamatyti kaip ten restauruojamos senos retos knygos, rezervuarą, kur ir kaip gaminamas popierius, seniems leidiniams, pasendintas.
Gaila tai buvo jau senokai, norėčiau vėl apsilankyti ten.

Knygės Vilnietės, o gal ir kaunietės, gal kartais užsimanytų meetą ekskursiją susiorganizuoti, vietoj sušių po Vilniaus universiteto biblioteką su gide.?

Sveikos

Merginos, negaliu patikėt skaitau mokslinę fantastiką ir kaifuoju, mėgaujuosi, protarpiais juokiuosi, šypsausi, kreizėju.Spėkit ką skaitau? biggrin.gif Misliju, ax.gif kad gal kada aš ją vis tik nusipirksiu. Ai netampysiu jaučiui už ragų išsiduosiu tai II dalis D.Adamso knyga"Restoranas Visatos pabaigoje".Šita man dar labiau patinka nei "Keliautojo autostopu gidas po galaktiką"

Ai perskaičiau M.Atwood "Tarnaitės pasakojimą" . Labai patiko, nesigailiu, kad skaičiau.
Taip pat labai iš vertų dėmesio ir patikusių
A.Matulaitės "Žali sausainiai".Knyga sveikiems neurotikams.
Tai trumpi , šilti psichologiniai teksai,kuruose jautrios įžvalgos paliečia mūsų kasdienybę, santykius, kūną, jausmus, baimes, atvirumą sau,kitam, savo gyvenimo draugui, vaikams.kaip kalbėti su vaiku apie seksualumą, apie jautrumą ir kitus gyvenimo aspektus su artimaisiais, šeima.
Beje A.Matulaitė - Vilniaus mero žmona, ir tai nieko nekeičia knyga išties gera ir tų žalių sausainių norėsiu daugiau, kad prikeptų biggrin.gif

Kita Leila Slimani "Lopšinė".
Pradžioje gavau kaip basliu per galvą nuo to siaubo, atidėjau kuriam laikui, vėliau atsitokėjau, paėmiau , ir jau skaičiau įsitraukusi su mintimi, kaip iki to ta auklė priėjo.Laimė su auklėm neteko susidurti.
H.Kent "Gerieji žmonės". Šią daug kas skaitė, per daug nesiplėsiu, tik pasidalinsiu iš šios knygos citata "Kokia paslėpta žmogaus širdis.Kaip mes bijome būti pažinti, bet kaip beviltiškai to trokštame"

Irgi mane labai įtraukė , prie kurios norėjosi vis greičiau prisėt,mesti neprivalomus,galinčius palaukti darbus ir mėgautis,išsirašyti patikusias citatas.Tai Eric Weiner "Genialumo geografija".Šita norėčiau vis tik turėti savo bibliotekoje.
Dabar ieškausi šio autoriaus "Laimės geografijos"

kita nuosava perskaityta, kurią įsigyjau mugės metu.Perskaičiau su malonumu,pažintinę P.Wohlleben"Paslaptingas medžių gyvenimas".Ką jie jaučia, kaip susikalba- neregimo pasaulio atradimai".Ten rašoma iir apie sengires.O dabar kaip tik rodomas gražus lietuvių režisieriaus Mindaugo Survilos pastatytas filmas "Sengirės" ir po šios knygos dar labiau noriu šį filmą pamatyti."Gal kuri į kompaniją norės prisijungti?Dar nesuplanavau kada eisiu.
Kita vos nebuvo mano nurašyta mano mėgstamo rašytojo R.Gary "Ledi L".
Iš pradžių pradėjau po truputi, kažkaip netraukė nors tu ką, jau ir Sofijai apsigyriau, kad jos turbūt nepabaigsiu .Nemečiau, prisėdau ir po to įtraukė, galvojau kaip čia ta Ledi L susitvarkys įsipainiojusi su anarchistu. Na ir taip gerai viskas susidėliojo, kad knygą pasirodė gera, nenuspėjama.O pabaiga! Pabaiga iš vis nustebino pritrenkė, pasirodė bent jau man netikėta.Vis tik Ledi L gerai išsisuko ir kas svarbiausia "nesusitepė rankų". Įdomu kai jums ši knyga, jei kuri jau esate skaičiusi?Lauksiu atsiliepimo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pajauta: 12 balandžio 2018 - 22:47
Pajauta, mielai palaikyčiau kompaniją ir pažiúrėčiau kartu filmą "Sengirė".
Papildyta:
Į Vilniaus universiteto biblioteką norėtųsi sugrįžt, juk ten studijavau, vedėsi ir į Mažvydo biblioteką, senų rankraščių skyrių, tik viskas primiršta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 13 balandžio 2018 - 13:11
Vu bibliotekoje, oi kiek laiko praleista, ir profesoriu, ir studentu, ismaisyti uzkampiai..ypac man patikdavo popierines kartotekos, nes rasdavau knygu, kaip neatrastu zemiu, ir idomiausia, kad jas atnesdavo biggrin.gif dabar kai kompe viskas..nebe taip idomu
Tiesa, dar skaitykloje sededavau prie lango ir ziuredavau, kada prezidenturoje pakelta veliava. Ir iznodavau, kad V. Adamkus irgi dirba, kai as sedziu bibliotekoje biggrin.gif
O per pertraukas vakarais, besileidziant saulei iskisdavau snapa i Sv. Jonu baznycios kiema, ir syki uzsiklausiau ten vykstancio orkestro iraso, grojo Gryga ir mane uzrakino kieme unsure.gif laimei per baznycios sonines duris isleido ir tada turejau eiti visa rata, kad vel atsidurciau skaitykloje ir pasiimciau daiktus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 13 balandžio 2018 - 15:50
QUOTE(Alchemie @ 2018 04 13, 16:34)
Vu bibliotekoje, oi kiek laiko praleista, ir profesoriu, ir studentu, ismaisyti uzkampiai..ypac man patikdavo popierines kartotekos, nes rasdavau knygu, kaip neatrastu zemiu, ir idomiausia, kad jas atnesdavo biggrin.gif dabar kai kompe viskas..nebe taip idomu
Tiesa, dar skaitykloje sededavau prie lango ir ziuredavau, kada prezidenturoje pakelta veliava. Ir iznodavau, kad V. Adamkus irgi dirba, kai as sedziu bibliotekoje biggrin.gif
O per pertraukas vakarais, besileidziant saulei iskisdavau snapa i Sv. Jonu baznycios kiema, ir syki uzsiklausiau ten vykstancio orkestro iraso, grojo Gryga ir mane uzrakino kieme unsure.gif laimei per baznycios sonines duris isleido ir tada turejau eiti visa rata, kad vel atsidurciau skaitykloje ir pasiimciau daiktus biggrin.gif

Smagūs jaukūs nostalgiški nutikimai-nuotykiai, ania? smile.gif Aš tai su drauge dažniau Vilnių ir kt atradinėdavau, bastydavomės, retai sėdėdavau bibliotekoje kažkaip, tuo metu norėjosi viską išvaikščioti, sugerti..
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2018 04 13, 15:09)
Pajauta, mielai palaikyčiau kompaniją ir pažiúrėčiau kartu filmą "Sengirė".
Papildyta:
Į Vilniaus universiteto biblioteką norėtųsi sugrįžt, juk ten studijavau, vedėsi ir į Mažvydo biblioteką, senų rankraščių skyrių, tik viskas primiršta.

Tai gerai junkis mes su Alchemia ryt 17 val Akropolio Cinemas einam. Junkis , lauksim prie įėjimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2018 04 13, 22:18)
Tai gerai junkis mes su Alchemia ryt  17 val Akropolio Cinemas einam. Junkis , lauksim prie įėjimo smile.gif

Gero jums kino, ryt jau su šeima suplanuota diena.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2018 04 03, 10:32)
Šventinis laikas padovanojo man <strong>Terry Pratchett Мрачный жнец (Reaper Man)</strong>. Pirmoji mano pažintis su juo. Patiko, tad pažintį tęsiu. Kai išsiaiškinsiu kokia tvarka ją tęsti. Na, arba nesiaiškinsiu, nes kolei kas painoka  biggrin.gif . 

Va čia oficialiam puslapy visos knygos eilės tvarka išdėliotos.
Arba va čia, Goodreads aiškiai sąrašas pateiktas.

Bet galima skaityti ne pagal tai, kokia tvarka parašytos "Discworld" knygos, o pagal mėgstamus veikėjus.
"Reaper Man" yra antroji iš "Mirties" serijos. Jei patiko, imkis "Mort", ten išsamiau tas veikėjas pristatomas mirksiukas.gif

QUOTE(tutele @ 2018 04 11, 16:45)
50 ispudingiausiu pasaulio biblioteku  wub.gif

wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2018 04 12, 22:16)
Ačiū už nuorodą.Vauuu koks grožis, širdis apsalo.Į visas užsinorėjau.Beje Tutele ar esi buvus Vilniaus universiteto bibliotekoje? Kada tai buvau ekskursijoje (priešgaisrinės saugos) kurios dėka ,  antroje dalyje pamatėm ir turėjom ekskursiją po Vilniaus Universiteto biblioteką.Joje  kilom į bokštą, apžiūrėjom profesūros stalus su knygom, Smuglevičiaus salėje eksponuojamą pirmąją knygą Mažvydo katekizmą, taip pat leidomės po žeme berods 7 aukštus žemyn į saugyklas, kur laikomos knygos,kokia ten priešgaisrinė sistema įdiegta. Gerai pamenu kaip sakė gidė, kad sudėjus visas lentynas būtų atstumas kaip nuo Vilniaus iki Rokiškio.Juoko dėlei įsivaizduok jei tau prireikia knygos , tu ją užsisakai, o bibliotekininkė lekia tau jos paimti, kuri randasi kažkur ties Rokiškiu  biggrin.gif
Dar teko pamatyti  kaip ten restauruojamos senos  retos knygos, rezervuarą, kur ir kaip gaminamas popierius,  seniems leidiniams, pasendintas.
Gaila tai buvo jau senokai, norėčiau vėl apsilankyti ten.

Knygės Vilnietės, o gal ir kaunietės, gal kartais užsimanytų meetą ekskursiją susiorganizuoti, vietoj sušių po Vilniaus universiteto biblioteką su gide.?

Ne, nebuvus ir TAIP - noriu, noriu, noriu!!! Pajauta - as tave myliu uz tokius pasiulymus... ir ne tik. wub.gif Darom toki susitikima liepos men.? bigsmile.gif Siulau ir ekskursija, ir restorana (kad per mazai nepasirodytu). tongue.gif

Saldziu sapnu...

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti