QUOTE(tutele @ 2018 04 11, 18:45)
Sakyc, sioje knygoje reikia atsiduoti destomu minciu ir siuzeto tekmei,
giliai neieskant slieku ar veikeju poelgiu priezasciu ant asfalto.
Man sie skaitymo metai kaip niekad erotiniai... Kazi ka tai galetu reiksti?
50 ispudingiausiu pasaulio biblioteku
https://www.biorespi...dides-du-monde/
Mano favorite
Ačiū už nuorodą.Vauuu koks grožis, širdis apsalo.Į visas užsinorėjau.Beje Tutele ar esi buvus Vilniaus universiteto bibliotekoje? Kada tai buvau ekskursijoje (priešgaisrinės saugos) kurios dėka , antroje dalyje pamatėm ir turėjom ekskursiją po Vilniaus Universiteto biblioteką.Joje kilom į bokštą, apžiūrėjom profesūros stalus su knygom, Smuglevičiaus salėje eksponuojamą pirmąją knygą Mažvydo katekizmą, taip pat leidomės po žeme berods 7 aukštus žemyn į saugyklas, kur laikomos knygos,kokia ten priešgaisrinė sistema įdiegta. Gerai pamenu kaip sakė gidė, kad sudėjus visas lentynas būtų atstumas kaip nuo Vilniaus iki Rokiškio.Juoko dėlei įsivaizduok jei tau prireikia knygos , tu ją užsisakai, o bibliotekininkė lekia tau jos paimti, kuri randasi kažkur ties Rokiškiu
Dar teko pamatyti kaip ten restauruojamos senos retos knygos, rezervuarą, kur ir kaip gaminamas popierius, seniems leidiniams, pasendintas.
Gaila tai buvo jau senokai, norėčiau vėl apsilankyti ten.
Knygės Vilnietės, o gal ir kaunietės, gal kartais užsimanytų meetą ekskursiją susiorganizuoti, vietoj sušių po Vilniaus universiteto biblioteką su gide.?
Sveikos
Merginos, negaliu patikėt skaitau mokslinę fantastiką ir kaifuoju, mėgaujuosi, protarpiais juokiuosi, šypsausi, kreizėju.Spėkit ką skaitau?
Misliju,
kad gal kada aš ją vis tik nusipirksiu. Ai netampysiu jaučiui už ragų išsiduosiu tai II dalis
D.Adamso knyga"Restoranas Visatos pabaigoje".Šita man dar labiau patinka nei "Keliautojo autostopu gidas po galaktiką"
Ai perskaičiau M.Atwood "Tarnaitės pasakojimą" . Labai patiko, nesigailiu, kad skaičiau.
Taip pat labai iš vertų dėmesio ir patikusių
A.Matulaitės "Žali sausainiai".Knyga sveikiems neurotikams.
Tai trumpi , šilti psichologiniai teksai,kuruose jautrios įžvalgos paliečia mūsų kasdienybę, santykius, kūną, jausmus, baimes, atvirumą sau,kitam, savo gyvenimo draugui, vaikams.kaip kalbėti su vaiku apie seksualumą, apie jautrumą ir kitus gyvenimo aspektus su artimaisiais, šeima.
Beje A.Matulaitė - Vilniaus mero žmona, ir tai nieko nekeičia knyga išties gera ir tų žalių sausainių norėsiu daugiau, kad prikeptų
Kita
Leila Slimani "Lopšinė".
Pradžioje gavau kaip basliu per galvą nuo to siaubo, atidėjau kuriam laikui, vėliau atsitokėjau, paėmiau , ir jau skaičiau įsitraukusi su mintimi, kaip iki to ta auklė priėjo.Laimė su auklėm neteko susidurti.
H.Kent "Gerieji žmonės". Šią daug kas skaitė, per daug nesiplėsiu, tik pasidalinsiu iš šios knygos citata
"Kokia paslėpta žmogaus širdis.Kaip mes bijome būti pažinti, bet kaip beviltiškai to trokštame"
Irgi mane labai įtraukė , prie kurios norėjosi vis greičiau prisėt,mesti neprivalomus,galinčius palaukti darbus ir mėgautis,išsirašyti patikusias citatas.Tai
Eric Weiner "Genialumo geografija".Šita norėčiau vis tik turėti savo bibliotekoje.
Dabar ieškausi šio autoriaus "Laimės geografijos"
kita nuosava perskaityta, kurią įsigyjau mugės metu.Perskaičiau su malonumu,pažintinę
P.Wohlleben"Paslaptingas medžių gyvenimas".Ką jie jaučia, kaip susikalba- neregimo pasaulio atradimai".Ten rašoma iir apie sengires.O dabar kaip tik rodomas gražus lietuvių režisieriaus Mindaugo Survilos pastatytas filmas "Sengirės" ir po šios knygos dar labiau noriu šį filmą pamatyti."Gal kuri į kompaniją norės prisijungti?Dar nesuplanavau kada eisiu.
Kita vos nebuvo mano nurašyta mano mėgstamo rašytojo
R.Gary "Ledi L".
Iš pradžių pradėjau po truputi, kažkaip netraukė nors tu ką, jau ir Sofijai apsigyriau, kad jos turbūt nepabaigsiu .Nemečiau, prisėdau ir po to įtraukė, galvojau kaip čia ta Ledi L susitvarkys įsipainiojusi su anarchistu. Na ir taip gerai viskas susidėliojo, kad knygą pasirodė gera, nenuspėjama.O pabaiga! Pabaiga iš vis nustebino pritrenkė, pasirodė bent jau man netikėta.Vis tik Ledi L gerai išsisuko ir kas svarbiausia "nesusitepė rankų". Įdomu kai jums ši knyga, jei kuri jau esate skaičiusi?Lauksiu atsiliepimo