Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 12 29, 12:05)
Aš pati noriu paieškoti - tiesiog pasakyk kaip ieškoti - t.y. ką įvesti į paiešką?

Stebuklingo budo nezinau, tiesiog visus sugalvotus zodzius (lietuviu lit., lietuviu ras. ir pan.) verciau i turku kalba ir gautus darinius vedziau i Googl'a.
Atsakyti

Aaaaa...... 

Atsakyti
kaip smagu - radau H. Mantell "Vilko dvaro" tęsinį rusų kalba thumbup.gif man taip patiko pirmoji knyga, o antrosios laukiau laukiau, bet, matyt, pas mus jau nesiruošia išleisti..
Atsakyti
Su praėjusiomis ir ateinančiomis šventėmis 4u.gif
Gali liautis rašęs
vos tik išvysi to, kas didinga,
lėto degimo ženklus,
ir būti tik idealiu,
mąsliu, godžiu,
šedevrus įsimylėjusiu skaitytoju,
pranokstančiu tuos,
kurie ketina juos pakartot ar užtemdyt,
ir galop tapti geriausiu pasaulio skaitytoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 29 gruodžio 2016 - 22:47
Pagaliau skaitau "Vandenu dama" Philipos Gregory...na seniai sau zadejau, kad perskaitysiu, nes labai domina tas istorinis tarpsnis, knyga tokia...nu gan siaip sau parasyta, bet Tapinines vertimas...labai nuvyle, nezinau, ka veike redaktore, gal vertimo klaidu ir netaise, bet kai tekste apie 15 amziu isverciama degancio plastiko kvapas, kai is tikro tai turejo but gipso lipdinio svilesiai...tai jau kazkaip ne rimtai man atrodo
Atsakyti

Na ką, dar vieneri metai baigiasi.

Sausio pradžia mūsų temoje paprastai būna labai aktyvi ir daugelio (taip pat ir mano) laukiama - kai skelbiame savo "knygines ataskaitas", "metų TOPus" ir pan.

O aš tradiciškai pasižadu sausio viduryje pakviesti į "Knyginių Oskarų vakarą"  :mirksiukas:

Atsakyti
Tai jau ruosti bigsmile.gif lakiu lakiu persiziuret derliaus
Atsakyti
O čia ir aš, labai į temą su savo ataskaita biggrin.gif Tiesa, nemanau, kad ji bus kam įdomi ax.gif

2016 metais perskaičiau 95 knygas. Nors maniau, kad bus dar mažiau - kažkokie neskaitymo metai man buvo, nors laiko skaitymui turėjau kaip niekad daug… Beveik pusę knygų - 42 - skaičiau ne pirmą kartą (reikėjo atrinkti iš turimų knygų tas, kurių daugiau man nebereikia, todėl ir skaičiau po antrą ar daugiau kartą. Ir daugumos tų knygų nebepasilikau.) Rusų kalba perskaičiau 41, lietuvių - 54 knygas. Anglų kalba šiemet, deja, neskaičiau… Grožinių knygų šiemet perskaičiau 72, negrožinių - 23. Vyrų rašytojų knygų buvo daugiau nei moterų - 58. Mažiausiai knygų perskaičiau sausį (1), balandį (2) ir gegužę (2). Daugiausiai rugsėjį (20). Pirkau tik 2 knygas.
Tiek statistikos. Metų knygos neturiu.

Metų negrožinė Norman Doidge “Save keičiančios smegenys”

Metų fantastika Isaac Asimov “Amžinybės pabaiga”

Metų klasika Ричард Олдингтон “Смерть героя” (Richard Aldington “Death of a Hero”)

Metų pakartojimas (n-tąjį kartą skaityta) Stephen King “Kerė”

Kitos patikusios knygos:
Robert Bloch “Psichopatas”
George Orwell “Gyvulių ūkis”
Nicholas Carr “Seklumos: kaip internetas veikia žmogaus smegenis”
Giulia Enders “Žarnyno žavumynai: viskas apie menkai vertinamą organą”
Henrik Fexeus “Nuostabus protas. Išsamus asmenybės tobulinimo kursas”

Metų atradimu galėčiau pavadinti naujai atrastą negrožinę literatūrą - paskutiniu metu į skaityklę siunčiuosi daugiausiai ją ir būtinai skaitysiu 2017-aisiais.

Pažadų nebus biggrin.gif
Atsakyti

nihiliste, puiki ataskaita su statistika :4u: 

Aš irgi tik šiemet pabaigiau Doidge "Save keičiančios smegenys". Ir metų atradimu turbūt irgi skelbsiu negrožinę literatūrą - anksčiau jos beveik neskaitydavau, o šiemet daug labai gerų skaičiau, tą tęsiu ir toliau.

Atsakyti
Helianta, ačiū 4u.gif

Aš irgi anksčiau negrožinę skaitydavau, bet retokai. O jos, pasirodo, daug ir įdomios dabar leidžiama. Na, daugiau, aišku, randu rusiškai ax.gif Kad ir apie žarnyną - skaičiau rusiškai, bet jau ir lietuviai išleido.
Atsakyti
2016 perskaičiau tik 21 knygą.
Metų išsišokimas – Atėjūnas. Maksas Frajus.
Metų romanas – Lazario moterys. Marina Stepanova.
Metų detektyvas - Tikra tiesa apie Hario Kveberto bylą. Joël Dicker.
Metų nostalgija - Odilė, arba Oro uostų vienatvė. Valdas Papievis.
Metų intelektualiausia - Neregys Gazoje. Aldous Huxley.
Metų tamsa. (Suprast tiesiogiai) - Apgaulinga Venecijos šviesa. Juan Manuel de Prada.
Specialus paminėjimas: Netikėta vakansija. Joanne K. Rowling. Nominacija už nepaprastai taikliai, genealiai sukurtus personažus ir puikiai suregztą istoriją.
Atsakyti
Na 2016 perskaičiau nedaug, tik 41 knygą. Siemet buvo visai ne klausymo metai, tai nesugebėjau išklausyti nei vienos.
Išpildžiau pažadą ir perskaičiau lietuvių autorių arba bent jau lietuvių kilmės rašytojų 14 knygu.
Dalis ju dokumentines.
Is viso dokumentiniu perskaiciau tik 4
12 knygu perskaiciau angliskai, nes pas mus nieksiskai trilogijos ir visokios logijos isleistos tik pirmos knygos, kitas teko pribaiginet angliskai.
Metu kalbos grozio suagusiu knygos atradimas "Vilku marti"
Metu trilogija paaugliska ir metu autores atradimas N. Vaitkutė" Pabudusi tamsa" trilogija
Metu istorine trilogija (dabar jau nebe trilogija doh.gif) Sabaliauskaites "Silva rerum"
Metų išeivijos knyga Sileikos"Pirkiniai issimoketinai"
Metu uzsienio rasytojos paaugliams atradimas A. Dale "Raganu knygos paslaptis"
Metu nesamone "Anapus sienos"
Metu nusivylimas vaiku literatura "Mociute plesike"
Metu idomumo atradimas Trudi Canavan knygos, kadangi skaiciau dvi jos trilogijas ir dar laukia keletas jos knygu.

Metu detekvtytas biggrin.gif smuiku meistru ir smuiku tverimo istorijos, kas gal pridetu dar kokias 5 knygas prie saraso, kiek isnarsyta internete biggrin.gif

Kitiems metams pabaigti nebaigtas -logijas, Perskaityti akis badanti M. Fraju ir peklausyti audio knygas, kurios parsiustos laukia
Atsakyti