Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

As sianakt "miegojau" su A.J. Greimu biggrin.gif visa nakti sapnavau labai buitines scenas biggrin.gif
Atsakyti
Aš savaitę praleidau su M. Kvietkausko "Uosto fuga". Labai gražūs, kultūriški, išmintingi tekstai. Aukštasis pilotažas.
Šią savaitę mečiausi į priešingą pusę - G. R. R. Martin. Tafo klajonės. Kokybiška kosminė fantastika su gero humoro doze.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2018 03 05, 15:32)
Šią savaitę mečiausi į priešingą pusę - G. R. R. Martin. Tafo klajonės. Kokybiška kosminė fantastika su gero humoro doze.


man irgi šita smagiai susiskaitė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2018 03 05, 09:41)
Pribaigiau "<strong>Maskvos sagą</strong>".Tikrai patiko, kad ir baisi (ta prasme, laikai tokie baisūs buvo).


pribaigiau ir aš. Morališkai prislėgta jaučiuosi. Baisūs laikai..
Bet knyga puiki. Tik atsigavimui reikia kažką šviesaus ir gero imt.
Atsakyti
Apsižiūrėjau, kad man dabar žydiškasis laikotarpis skaityme. biggrin.gif
Prasidėjo viskas nuo K. Slawenski "Dž. D. Selindžeris: pakylėtas gyvenimas". Selindžeris žydų kilmės. ax.gif Knyga labai patiko, į jo knygų antraštes dabar žiūriu visai kitaip. Kaip autorius jis man patinka dar labiau.
Tada truputį ne į temą įsiterpė J. Archer "Tik laikas parodys", Kliftonų kronikos pirma knyga. Labai gaila, bet nematau prasmės skaityti kitas, nepatiko, konkrečiai sakant. Tuo pačiu įsitikinau , kad mano nemeilė Archeriui nepraėjo ir jau nepraeis.
Po to skaičiau D. Mišani "Dingęs be žinios". Žydų autoriaus žydiškas detektyvas. Kaip detektyvas knyga šiaip sau, bet apie Izraelio žmonių kasdieninį gyvenimą skaityti buvo labai įdomu.
Toliau perskaičiau R. Oginskaitės "Gib a kuk. Žvilgtelėk". Nuostabi knyga apie šeimą, miestelį, pokario ir tarybinių metų Vilniaus kultūrinį gyvenimą (šitą temą labai mėgstu), galų gale vėl apie Izraelį. Taip užsimaniau paskaityti Kanovičiaus knygų, kurių jau beveik neliko bibliotekoje. Visa viltis - Jonavos bibliotekos kraštotyros skyrius, čia tai bus viskas, ką tik jis parašė. Turbūt.
O dabar negaliu atsitraukti nuo S. S. Montefiore knygos "Jeruzalė". Knyga didelė, apima visą Jeruzalės miesto "biografiją". Net nuotraukų yra. Vertėjas L. Jonušys. Tai dar vienas pliusas knygai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2018 03 05, 20:34)
O dabar negaliu atsitraukti nuo S. S. Montefiore knygos "Jeruzalė". Knyga didelė, apima visą Jeruzalės miesto "biografiją". Net nuotraukų yra. Vertėjas L. Jonušys. Tai dar vienas pliusas knygai.  mirksiukas.gif



ar čia ta pati Montefiore rimtesnę knygą parašė?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 03 05, 21:40)
ar čia ta pati Montefiore rimtesnę knygą parašė?

Simon Sebag Montefiore- britų rašytojas, karališkosios literatūros draugijos narys. parašė bent kelias istorines knygas apie Staliną, Romanovus. Atrodo, jo protėviai irgi kažką veikė Jeruzalėje, nes šmėstelėjo pavardė vartant.
Ji- Santa Montefiore.
Jie abu - sutuoktiniai. biggrin.gif
Jei nebūtum paklausus, taip ir nežinočiau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2018 03 05, 21:14)

  Jie abu - sutuoktiniai.  biggrin.gif
  Jei nebūtum paklausus, taip ir nežinočiau.  rolleyes.gif


abi apsišvietėm smile.gif
Atsakyti
Mire Skablauskaite
https://www.15min.lt...aite-286-938594
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 03 11, 20:17)



Jo, žiauriai liūdna, skurde, vienatvėj, filmas apie ją geras. Studijų metais susipažinau su jos kūryba, „Liūnsargių moteris” labai įsiminė.
Atsakyti

Aš jos Žiežules jau gal metus laiko skaitau. Niekaip negaliu įveikt. Kol skaitau - idomu, tik padedu knygą ir viskas, susidomėjimas praeina. Per tą laiką krūva kitų knygų perskaičiau, o šita taip priešokiais po truputi juda. Jei ir kitos knygos tokios, tikriausiai net nemėginsiu jų.  Gaila kad taip baigėsi žmogaus gyvenimas. Talentingos neeilinės moters gyvenimas. Liūdna.

Atsakyti
Labas, Aimma smile.gif Ką skaitai?
dingo Aimma..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 kovo 2018 - 17:31
QUOTE(Lina1985 @ 2018 03 13, 18:07)
<p>Aš jos Žiežules jau gal metus laiko skaitau. Niekaip negaliu įveikt. Kol skaitau - idomu, tik padedu knygą ir viskas, susidomėjimas praeina. Per tą laiką krūva kitų knygų perskaičiau, o šita taip priešokiais po truputi juda. Jei ir kitos knygos tokios, tikriausiai net nemėginsiu jų.  Gaila kad taip baigėsi žmogaus gyvenimas. Talentingos neeilinės moters gyvenimas. Liūdna.</p>



Manau, kitokios kitos knygos. „Liūnsargių moteris” ir „ Mėnulio skalikas” man lengvai susiskaitė, jas ir teskaičiau.
Atsakyti