As galiu spet, kad jokios
Tik dabar pateko man "Silva rerum". Tiek daug gerų atsiliepimų girdėjusi, ir dabar jaučiuosi keistai, nes... nelimpa man ši knyga. Tik pradėjau skaityti, bet nesudomino, nepatinka ir rašymo stilius: ilgi sakiniai. Kaži, ar dar buvo kam nepatiko ši knyga? Mąstau, ar ją atidėti į šalį ir nesikankinti, ar dar paskaityti, gal įtrauks. Juk būna, kad knyga įtraukia tik ilgėliau paskaičius.
Kol tūsinatės ir kitaip maloniai leidžiate tarpušventį, sugalvojau parašyti apie kelias paskutines knygas. Trumpai.
Ką tik pabaigiau E. Ferrante ,,Nuostabioji draugė". Iš pradžių nesupratau, kuo ganėtinai paprastas, nors ir gerai parašytas, romanas taip nusipelnė skaitytojų ir kritikų malonės, juk tokių knygų yra daug. Nelabai suprantu ir dabar, bet tikrai suintrigavo pirma dalis ir nekantrauju perskaityti kitas. Tik labai įdomu, kada atsiras ta galimybė. Gera knyga, tiesiog pulsuoja Neapolis su visom itališkom aistrom, o pabaiga padėjo tokį riebų daugtaškį, kad belieka žvalgytis antros knygos.
J. McEwan ,,Vaiko gerovė"radau mokyklos bibliotekoje, kur jinai, manau, pateko kaip koks metodinis leidinys. Santūrus viršelis tik sustiprina tokį įspūdį. Gerai, kad autoriaus pavardė man pažįstama iš ,,Šeštadienio", kitaip nebūčiau nė į rankas neėmus. Koks viršelis, tokia ir knyga - santūri, protinga, paprastai apie ne tokius jau ir paprastus dalykus. Bet ne iš tų, kurios rauna stogą. Bent man.
K. Sabaliauskaitė ,,Silva rerum IV" baimingai paėmiau, bet skaičiau pasimėgaudama. Kažkaip sunkiai sekasi patikėti, kad ten diduma įvykių istoriškai pagrįsti, bet naujos epochos saulėtekis, dar vienas Norvaišas, toks teigiamas, kad nori nenori prisiminiau teigiamus Apšvietos herojus. Kaip visada, gražiai parašyta, tvarkingai sudėliota, ir niekaip nesuprasiu, jei kitąmet Sabaliauskaitei neduos valstybinės premijos. Aš irgi planuoju visas dalis susirinkti iš skolininkų, nusipirkti paskutinę, susidėti ir ramiai iš eilės dar kartą perskaityti. Juolab kad paskutinėje knygoje pateiktas geneologinis medis, padėsiantis nenugrybauti.
O dabar vėl detektyvai
Ką tik pabaigiau E. Ferrante ,,Nuostabioji draugė". Iš pradžių nesupratau, kuo ganėtinai paprastas, nors ir gerai parašytas, romanas taip nusipelnė skaitytojų ir kritikų malonės, juk tokių knygų yra daug. Nelabai suprantu ir dabar, bet tikrai suintrigavo pirma dalis ir nekantrauju perskaityti kitas. Tik labai įdomu, kada atsiras ta galimybė. Gera knyga, tiesiog pulsuoja Neapolis su visom itališkom aistrom, o pabaiga padėjo tokį riebų daugtaškį, kad belieka žvalgytis antros knygos.
J. McEwan ,,Vaiko gerovė"radau mokyklos bibliotekoje, kur jinai, manau, pateko kaip koks metodinis leidinys. Santūrus viršelis tik sustiprina tokį įspūdį. Gerai, kad autoriaus pavardė man pažįstama iš ,,Šeštadienio", kitaip nebūčiau nė į rankas neėmus. Koks viršelis, tokia ir knyga - santūri, protinga, paprastai apie ne tokius jau ir paprastus dalykus. Bet ne iš tų, kurios rauna stogą. Bent man.
K. Sabaliauskaitė ,,Silva rerum IV" baimingai paėmiau, bet skaičiau pasimėgaudama. Kažkaip sunkiai sekasi patikėti, kad ten diduma įvykių istoriškai pagrįsti, bet naujos epochos saulėtekis, dar vienas Norvaišas, toks teigiamas, kad nori nenori prisiminiau teigiamus Apšvietos herojus. Kaip visada, gražiai parašyta, tvarkingai sudėliota, ir niekaip nesuprasiu, jei kitąmet Sabaliauskaitei neduos valstybinės premijos. Aš irgi planuoju visas dalis susirinkti iš skolininkų, nusipirkti paskutinę, susidėti ir ramiai iš eilės dar kartą perskaityti. Juolab kad paskutinėje knygoje pateiktas geneologinis medis, padėsiantis nenugrybauti.
O dabar vėl detektyvai
As per sventes, tiksliau tarp "restorano" ir "valytojos", "indu plovejos" veiklos perskaiciau Hari Poteri ir prakeikta vaika...nu taip, vidutisniskai, bet kaip ne super spaudziantis megenis knygiukas, suejo normaliai.
As mamai per sventes daviau N. Vaitkute, nutare pasiimti 2 knygas, o 3 palikti kai atvaziuos Naujuju, sakau, nekvailiok, paskui kankinsiesi, tai va jau kita diena paskmbino ir padekojo, nes trecia knyga buvo baisiai reikalinga
Del Silva Rerum, man atrodo, turi patikti istorines knygos, patikti gal Vilnius, nes man buvo idomu mintyse ieskoti, kur kokia gatve, kaip apsirenge zmones, faktai istoriniai...juk nei archeologiniai artefaktai, nei kiti radiniai nepapasakos istorijos, kaip zmones jautesi devedami, turedami ruba, dakta, nama..o cia viskas sukabinama per siemos istorija...nu man baisiai idomu. Laukiu kada gausiu Silva RerumIV
As mamai per sventes daviau N. Vaitkute, nutare pasiimti 2 knygas, o 3 palikti kai atvaziuos Naujuju, sakau, nekvailiok, paskui kankinsiesi, tai va jau kita diena paskmbino ir padekojo, nes trecia knyga buvo baisiai reikalinga
Del Silva Rerum, man atrodo, turi patikti istorines knygos, patikti gal Vilnius, nes man buvo idomu mintyse ieskoti, kur kokia gatve, kaip apsirenge zmones, faktai istoriniai...juk nei archeologiniai artefaktai, nei kiti radiniai nepapasakos istorijos, kaip zmones jautesi devedami, turedami ruba, dakta, nama..o cia viskas sukabinama per siemos istorija...nu man baisiai idomu. Laukiu kada gausiu Silva RerumIV
QUOTE(Aimma @ 2016 12 27, 21:44)
Kol tūsinatės ir kitaip maloniai leidžiate tarpušventį, sugalvojau parašyti apie kelias paskutines knygas. Trumpai.
o, kaip tau ačiū už McEwano knygos užrodymą Labai man šis rašytojas man patinka Maniau, kad visas lietuvių kalba išleistas jo knygas perskaičiau Jei skaitei tik "Šeštadienį", tai labai rekomenduoju "Atpirkimą" perskaityt
Tos 'Nuostabios draugės' paieškosiu irgi. Jei tau patiko, turėtų patikti ir man
O "Silva Rerum IV" kaip tik dabar skaitau Labai labai
Primenu, kad pati neužmirščiau
Atrodo, kad neskaitymo metus "atkakliai" baiginėju neskaitydama.
Papildyta:
P.s.
Ai, truputį skaitau.
Gruodžio 28 diena
Suartėjimai.
Ak, ta šventiška nuotaika Visi skuba Ir aš skubu sykiu su jais.
Štai ponas ragauja tortą. Ir aš atsikandu iš kito galo
Anava ponia lenda kabinon suknią matuotis. Lendu jai iš paskos
Man pačiam tai nieko nereik. Bet kaip smagu kitiems pagelbėt!
J.E.
QUOTE(prieplauka @ 2016 12 09, 09:08)
SVEIKOS MIELOS KOLEGES. KVIEČIAME SUSIRINKTI IR PASIBŪTI "KALĖDINIAME " SUSIBŪRIME KAUNE 2017 m. SAUSIO 7 d. " DRAKONE"
siūloma 14 valandą
siūloma 14 valandą
Atrodo, kad neskaitymo metus "atkakliai" baiginėju neskaitydama.
Papildyta:
P.s.
Ai, truputį skaitau.
Gruodžio 28 diena
Suartėjimai.
Ak, ta šventiška nuotaika Visi skuba Ir aš skubu sykiu su jais.
Štai ponas ragauja tortą. Ir aš atsikandu iš kito galo
Anava ponia lenda kabinon suknią matuotis. Lendu jai iš paskos
Man pačiam tai nieko nereik. Bet kaip smagu kitiems pagelbėt!
J.E.
QUOTE(Forget @ 2016 12 27, 20:48)
<p>As galiu spet, kad jokios </p>
tu čia man atsakei?
nekenčiu naujos forumo versijos. Labai.
o jeigu rimtai? Dolitle, Giluže, gal ką žinot? lietuvių autoriai išversti į turkų kalbą?
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 12 27, 10:44)
turiu praktinį klausimą - kur sužinoti kokios lietuvių autorių knygos yra išverstos į turkų kalbą ir išleistos?
Pvz., Gri Gölgeler Arasında
Ooo geraaaas
QUOTE(tutele @ 2016 12 28, 19:13)
čia tai bent.
dar
turiu draugę turkę studijose, jeigu ką
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 12 29, 08:30)
dar
Tai tegul ir pasiiesko - googl'as visagalis.
Aš pati noriu paieškoti - tiesiog pasakyk kaip ieškoti - t.y. ką įvesti į paiešką?