Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Matyt man ji labai laiku pasitaikė biggrin.gifBet taip, sutinku, veiksmo joje nėra. Bet mane gal užkabino tuo, kad labai susišaukė su dabartine mano būkle o ir daugumos žmonių įpročiu atidėti gyvenimą - mes kažko laukiam - kol numesim svorio, kol kažką nusipirksim, kol įvyks kažkas po ko mes pradėsim gyventi: "Jau tada tai bus". Tai ir tas laukimas knygoje pasirodė labai panašus - jie vis laukė, o gyvenimas bėgo pro šalį... Gyventi reikia dabar, nieko nelaukiant.

Matyt, kažkiek šio etapo jau praėjau, nes vis galvojau "kaip jis durnas nesupranta"   :D  Kita vertus, viskas geriau matosi kitų elgesyje, ne savo  :rolleyes: 

Atsakyti
Jo...as laukiu pavasario unsure.gif visada ir tada jau buna wub.gif
Atsakyti
Prieplauka, džiaugiuosi, kad Saga patiko. Mane irgi be galo sužavėjo. Dėl kitų jo knygų nieko negaliu pasakyt. Kiek suprantu, visos kitos avangardinės (nežinau, ar teisingas terminas) ir užtat buvo labai vertinamos. Po Sagos pabandžiau Остров Крым ir visai nepatiko. Daugiau nieko nebandžiau, netraukia.

Klausausi kiniečių mokslinės fantastikos trilogiją Цысинь Лю Воспоминания о прошлом Земли. Mokslinius dalykus truputį praleidžiu pro ausis, bet pati istorija man labai patinka.

Priešokiais skaitau istorinį romaną Alice network. Jame dvi istorijos: pirmasis pasaulinis karas su moterimis šnipinėjančiomis anglams vokiečių užgrobtoje Prancūzijoje ir 1947, kur jauna amerikietė ieško pusseserės, dingusios Prancūzijoje per antrą pasaulinį karą. Įdomu, ypač pirmoji istorija, bet dar nedaug perskaičiau
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2018 01 29, 11:11)
Užvesiu man aktualią temą. Ar skaitot ne vieną  knygą knyga tuo pačiu metu?

Stengiuosi skaityti po viena, nes je tik pradedu kita, pirmoji tampa "neapibrezto laiko" skaitiniu.

QUOTE(Alexia @ 2018 01 29, 15:28)
skaityklės neturiu, kompe neskaitau, audio neklausau. Bet ir popierines vos spėju. Skaitau po vieną.


QUOTE(Akmenskeltė @ 2018 02 03, 14:33)
Ir aš tokia pati,senamadiška. Man popierius-viskas. Turiu jausti knygą rankose.


QUOTE(Vitalija @ 2018 02 04, 09:55)
Skaitau tik popierines knygas smile.gif


drinks_cheers.gif

QUOTE(saintlina @ 2018 01 31, 13:44)
Suskaičiau M. Bussi 'Nepaleisk mano rankos" - visai patinka man šio prancūzo detektyvai, kažkaip kitaip jie skaitosi nei jau taip priprasti skandinaviškieji.

Jo knyga "Pagrobtas vaikas" (lyg toks pavadinimas) iveikiau tik greituoju budu ir atsisakiau sio autoriaus suvisam...

QUOTE(Pajauta @ 2018 01 29, 23:26)
Miglė Anušauskaitė "Dr. Kvadratas . Greimas ir jo semiotika".
Šia negaliu neapsidžiaugti, labai patiko, tai  pažintinis komiksas suaugusiems apie  J Greimą ir semiotikos pasaulį, Greimo  kai kuriuos gyvenimo faktus, sukurtą teoriją, Greimo įkurtą  prancūzų mokyklą,. 
    Pasirodo Umberto  Eco buvo vienas iš Greimo seminarų lankytojų ir savo romane "Rožės vardas" pavaizdavo J Greimą, kaip Algirdą iš Cluny, viduramžių vienuolių vadinamą Doctor Quadratus". Praeiti metai  UNESCO sprendimu įtraukė Greimo šimtmetį į minimų datų kalendorių, greta Aristotelio, Kandinskio, Čaikovskio, Cervanteso, Leibnizo, Kosciuškos ir kitų pasaulio įžimybių .
  Kas ta semiotika? Kas gi tas Greimo kvadratas, kad net U.Eco savo knygos herojų pavadino,  kas yra prasmė ir reikšmė semiotikoj ir daug kitų įdomių dalykų.Filologams Greimas turbūt žinomas iki kaulų smegenų, o ne filogui būtų neprošal sužinoti daugiau kuo jis reikšmingas, nusipelnęs buvo  ,tuo labiau, kad visa tai papasakota linksmai,įdomiai, komikso forma.

Sudominai. bigsmile.gif

QUOTE(Helianta @ 2018 02 04, 21:18)
Mano sūnui irgi Bisetas labai patinka, va šio savaitgalio knyga kaip tik buvo "Tigras nori dar" - išsitraukė iš savo lentynos, keletą mėnesių neskaitęs, tai pasiilgęs labai buvo, ir pats keletą kartų perskaitė, ir manęs paprašydavo paskaityti - sako, mama, labai juokinga istorija, paskaitom kartu  ax.gif
Ir labai nori kitų Bisset knygelių.
Tai nutarėm, kad Knygų mugėje reiks "Nieko rimto" leidyklos pasiklausti, gal planuoja iš naujo perleisti Bisset knygelių.
O jei ne, eisim į biblioteką skolintis. Nors čia tokios knygos, kad norėtųsi namie turėti, nes tikrai ne kartą skaitomos būtų.

Cia dar liko keli vienetai
Atsakyti

Labas vakaras, gal Jūs netyčia turite Bernhardo Schlinko knygą "Skaitovas" ir ketinate ją parduoti? MIelai įsigyčiau :) 

Atsakyti
perklausiau S. Kingo '22/11/63'. Labai patiko wub.gif toks kingiškas romanas, bet beveik be siaubo. Apie keliones į praeitį ir bandymą pakeisti pasaulį.
Atsakyti
As baigineju "Stoglaipius", vaiku literatura, bet tokia teisinga ir su gana idomia ideja, nors pats siuzetas gana iprastas
Atsakyti
Man Kingo 22/11/63 irgi labai patiko. Iš principo nieko naujo, idėja gerai suformuluota R. Bredberio, bet ta 60-ųjų Amerikos atmosfera ir išvis Kingo siužeto ir įtampos kūrimas mane žavi.

Pabaigiau The Alice network. Pradžioje skaičiau gana skeptiškai nusiteikus, bet paskui labai įtraukė. Pabaiga nusaldinta, man rodos dabar retai kas kitaip rašo. Nepaisant to, nemažai sužinojau apie moteris šnipes pirmąjame pasauliniame kare. Ši knygos dalis paremta tikrais faktais. Na ir šiaip man patinka knygos apie stiprias moteris. Rekomenduoju skaitančioms angliškai ir mėgstančioms istorinius romanus
Atsakyti

įšklausiau R. Gary "Mirusiųjų yyną". Savotiška. Groteskas ne mano žanras, bet buvo gerų vietų :D . Labiau patiko, nei nepatiko. 

Dabar klausau "Maskvos sagą" ir šiurpstu... Labai patinka, bet tai kaip baisu... (baiginėju 1 dalį)

Saintlina, o kieno įskaitymo Kingą klausei? 

Atsakyti
Sofija, jei Stoglaipiu neskaitei, duosiu, gerumas aplankys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2018 02 19, 15:24)
<strong>Saintlina</strong>, o kieno įskaitymo Kingą klausei? </p>


Kniazevo wub.gif
Atsakyti
O as kaip privaloma lektura dabar skaitau A.Mickeviciaus " Pona Tada" Putino vertimas superinis bent kol kas, visai smagu skaityt, nes studiju metais ejo kitos dramos, tai skyle uzpildysiu issilavinimo biggrin.gif
Atsakyti