QUOTE(Forget @ 2018 01 29, 11:11)
Užvesiu man aktualią temą. Ar skaitot ne vieną knygą knyga tuo pačiu metu?
Stengiuosi skaityti po viena, nes je tik pradedu kita, pirmoji tampa "neapibrezto laiko" skaitiniu.
QUOTE(Alexia @ 2018 01 29, 15:28)
skaityklės neturiu, kompe neskaitau, audio neklausau. Bet ir popierines vos spėju. Skaitau po vieną.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2018 02 03, 14:33)
Ir aš tokia pati,senamadiška. Man popierius-viskas. Turiu jausti knygą rankose.
QUOTE(Vitalija @ 2018 02 04, 09:55)
Skaitau tik popierines knygas
QUOTE(saintlina @ 2018 01 31, 13:44)
Suskaičiau M. Bussi 'Nepaleisk mano rankos" - visai patinka man šio prancūzo detektyvai, kažkaip kitaip jie skaitosi nei jau taip priprasti skandinaviškieji.
Jo knyga "Pagrobtas vaikas" (lyg toks pavadinimas) iveikiau tik greituoju budu ir atsisakiau sio autoriaus
suvisam...
QUOTE(Pajauta @ 2018 01 29, 23:26)
Miglė Anušauskaitė "Dr. Kvadratas . Greimas ir jo semiotika".
Šia negaliu neapsidžiaugti, labai patiko, tai pažintinis komiksas suaugusiems apie J Greimą ir semiotikos pasaulį, Greimo kai kuriuos gyvenimo faktus, sukurtą teoriją, Greimo įkurtą prancūzų mokyklą,.
Pasirodo Umberto Eco buvo vienas iš Greimo seminarų lankytojų ir savo romane "Rožės vardas" pavaizdavo J Greimą, kaip Algirdą iš Cluny, viduramžių vienuolių vadinamą Doctor Quadratus". Praeiti metai UNESCO sprendimu įtraukė Greimo šimtmetį į minimų datų kalendorių, greta Aristotelio, Kandinskio, Čaikovskio, Cervanteso, Leibnizo, Kosciuškos ir kitų pasaulio įžimybių .
Kas ta semiotika? Kas gi tas Greimo kvadratas, kad net U.Eco savo knygos herojų pavadino, kas yra prasmė ir reikšmė semiotikoj ir daug kitų įdomių dalykų.Filologams Greimas turbūt žinomas iki kaulų smegenų, o ne filogui būtų neprošal sužinoti daugiau kuo jis reikšmingas, nusipelnęs buvo ,tuo labiau, kad visa tai papasakota linksmai,įdomiai, komikso forma.
Sudominai.
QUOTE(Helianta @ 2018 02 04, 21:18)
Mano sūnui irgi Bisetas labai patinka, va šio savaitgalio knyga kaip tik buvo "Tigras nori dar" - išsitraukė iš savo lentynos, keletą mėnesių neskaitęs, tai pasiilgęs labai buvo, ir pats keletą kartų perskaitė, ir manęs paprašydavo paskaityti - sako, mama, labai juokinga istorija, paskaitom kartu
Ir labai nori kitų Bisset knygelių.
Tai nutarėm, kad Knygų mugėje reiks "Nieko rimto" leidyklos pasiklausti, gal planuoja iš naujo perleisti Bisset knygelių.
O jei ne, eisim į biblioteką skolintis. Nors čia tokios knygos, kad norėtųsi namie turėti, nes tikrai ne kartą skaitomos būtų.
Cia dar liko keli vienetai