QUOTE(Erendira @ 2018 01 26, 11:54)
<p>Dar noriu pasipasakoti apie<strong> Robertson Davies Rebel Angels</strong>
bet man iš esmės patinka aukštųjų mokyklų snobizmas, tad knyga susiklausė vienu ypu. Klausysiu ir likusias dvi (Kornišo trilogija viskas užvadinta )</p>
bet man iš esmės patinka aukštųjų mokyklų snobizmas, tad knyga susiklausė vienu ypu. Klausysiu ir likusias dvi (Kornišo trilogija viskas užvadinta )</p>
Ačiū Įsitraukiau į norimų skaityti knygų sąrašą, įdomu bus paskaityti apie akademinį pasaulį.
Dabar skaitau trečiąją David Lodge "Campus Trilogy" dalį "Nice work", irgi apie universitetus. Nors aprašomas laikotarpis, nuo kurio praėję jau keli dešimtmečiai, panašumų su dabartimi nemažai yra.
QUOTE(Forget @ 2018 01 29, 11:11)
Užvesiu man aktualią temą. Ar skaitot ne vieną knygą tuo pačiu metu? Man kažkaip tik šiais metais atsivėre šitas.
Dviejų grožinės literatūros knygų tuo pačiu metu neskaitau, nebent išimtiniai atvejai.
Bet kad skaityčiau daugiau nei vieną knygą tuo pačiu metu - taip.
Pvz., mano Goodreads šiuo metu pažymėta, kad dabar skaitau 5 knygas.
Viena grožinė dabar skaitoma;
kita - esė rinkinys. Tokias knygas specialiai skaitau po truputį, po porą esė vienu metu, "taupausi", leidžiu susigulėti mintims;
trečia - negrožinė pažintinė literatūra. Iš tokių, kurias gali skaityti bet kaip ir bet kada, tai kad ir labai vėlai einu miegoti, vis tiek prieš miegą savo Kindle dar paskaitau keletą puslapių;
ketvirta - grožinė, pradėta skaityti pavasarį, bet "užmesta", prie jos turbūt sugrįšiu, bet nelabai užkabino, nors skaitosi ir greitai;
penkta - grožinė, bet realiai dar nepradėta skaityti - planavau jos imtis, bet nutariau atidėti tam laikui, kai galėsiu bent po valandą kasdien skirti grožinei literatūrai (realiai - turbūt kada nors birželį...).
QUOTE(saintlina @ 2018 01 29, 16:47)
O kiek laiko skaityklės pas jus laiko neišsikrovusios? Kol po truputuką skaitydavau, atrodė, kad ilgai kraut nereikia. Dabar kai daugiau nelabai ką daryt galiu, skaitau kartais nuo ryto iki vakaro ir žiūriu, kad per porą dienų ir išsikrauna Kindle.
Man Kindle greit išsikrauna tada, jei pamirštu įjungti lėktuvo režimą. Tada tai tikrai ilgai netraukia.
O jei skaitant po kokią valandą per dieną, tai paprastai mėnesiui užtenka.
Tik jaučiu, kad mano Kindle jau pasenęs, pvz., vis ilgiau užtrunka, kol įsijungia. O jei per Amazon kokią knygą tiesiai į jį noriu nusipirkusi parsisiųsti, tai dažnai keletą kartų lūžta, kol susitvarko su užduotimi. Tai gal ir dėl "senatvės" skaityklė gali greičiau išsikrauti.
QUOTE(Pajauta @ 2018 01 29, 23:26)
Merginos artinasi knygų mugė.Kaunietės atsakomąjį vizitą į Vilnių gal padarys.Aš tai penktadienį net dalyvausiu visą dieną.
Planuoju dalyvauti ir penktadienį, ir šeštadienį.
Penktadienį - tradiciškai (treti metai iš eilės) su savo mažuoju skaitytoju, šįmet jau šešiamečiu.
Šeštadienį turbūt tradiciškai su kauniečių knygių ekipažu vyksim, ar ne? Knygos, renginiai, pasibuvimas mugėje iki tol, kol ten jau per tiršta pasidaro
LRT.lt perskaičiau įdomų su knygomis susijusį straipsnį:
"Kodėl perskaityta knyga atmintyje neužsibūna?"
Papildyta:
QUOTE(giluze @ 2018 02 03, 21:46)
Aš skaityklę turiu, bet joje retai skaitau. Šiemet gavau planšetę ir labai džiaugiuosi, kad skaitymas joje tiesiog pasaka, kai gali raides pasididinti kiek tik nori. Skaityklėj man mažokos raidės.
o tai kokia tavo skaityklė, jei ten raidės nepasididina?
Nes Kindle tai raidžių šriftą tikrai galima didelį pasidaryti.
Aišku, jei skaitomos knygos ne skaityklės formatu, o PDF, tai tada su šrifto padidinimu skaityklėje gal ir sudėtingiau būtų.